Pokaż pełną wersje : Koń w Tibi
Czy ktos sie kiedys zastanawiał nad koniem w Tibi :kon: fajnie by było mie swoją "baśke" hehe zastepowała by naprzykład 3 bp i bohy zpecjan armor dlaniego i stajna w domów prosze wypowiedzcie sie na ten temat z gury dziekuje :)
Adrian-13
25-03-2005, 08:58
Też kiedyś o tym myślałem ale nie wiem czy cipsoft uzna to za dobrą propozycje. B)
kszychu13
25-03-2005, 08:59
ja siem nad tym zastanawialem tak szczerze powiem i mysle ze przed wyjsceim z maista powinna byc stajnia kon kosztowalby 200gp i moza by go kupic tylko powyzej 20lv po powrocie trze go oddac:P
tez kiedys nad takim czyms myslalem :baby:
ALe oczywiscie bylo by to dla Pacc X(
Swoja droga ciekawe co by sie dzialo kiedy jezdziec na koniu ginie :D:D
hmm...konik ucieka i boh'y specjalny armor i 3 bp poszly sie sra*
piotrek1000
25-03-2005, 09:35
Po pierwsze po co dwa tematy?
Po drugie bylo(szukanie nie boli)!
Po trzecie sam nie wiem czy bym chcial konie w tibi :/
Konie w Tibi?????NIE tam......;]
ciekawe jak by to wygladalo graficznie
bo bylo by to trudno zrobic jak sadze
Lol
Kon w tibi .. :p
Jeszcze odrazu stajnie, sklep z akcesoriami i wystawy co ? ;)
Chociaz fajnie by to bylo tak sobie zasowac przez srodek miasta :D
Musieli by wprowadzic kodeks ruchu drogowego ..
Hm..Latające dywany są, więc czemu nie ? ;)
Chociaż to i tak się nie przyjmie. Dlaczego ? IMHO za dużo roboty..Cała Tibia zaczeła by się zmieniać.
Mysta Krecik
25-03-2005, 12:50
ja bym tam wolal rower i sanki 8o
rowniedobrze na senji o foldzie snowboardy powinni wypozyczac B)
ale macie pomysly
jakkilka osob stad tez o tym myslalem ze przed miastem jest stajnia i sie wypozycza konia 1h 200gp i ci zabiera z dp kase :)
Xan Arcanist
25-03-2005, 13:30
To od razu stwórzmy rolki, deskorolki, snowboardy, narty, powozy i riksze X( X( X(
Darkness Skuul
25-03-2005, 13:43
Fajnie było by, gdy by były konie w Tibi za 1k :)
Adrian-13
25-03-2005, 14:35
To od razu stwórzmy rolki, deskorolki, snowboardy, narty, powozy i riksze X( X( X(
X( Tylko że rolki i to wszystko stworzono niedawno a konie istnieją od lat X(
A tibia nie jest grą czasu rzeczywistego
Stasioman
25-03-2005, 14:57
Na koniu fajnie by się schodziło/wchodziło po schodach lub drabinie :D .
Tudzież w podziemiach byloby fajnie...
ciemne dropsy
25-03-2005, 15:04
Super -.-
Stworzylem nowego chara oczywiscie druid 8 lvl z glupim eq ide sobie z carlin do ab i nagle slsyze dumdumdumdumdum hicks hicks hicks. I nagle widze pijanego wariata na koniu ktory rozgniotl mnie kopytami -.- super -.-
A tak na powaznie to jestem przeciw. Calkiem by to pokrecilo.
Stworzylem nowego chara oczywiscie druid 8 lvl z glupim eq ide sobie z carlin do ab i nagle slsyze dumdumdumdumdum hicks hicks hicks. I nagle widze pijanego wariata na koniu ktory rozgniotl mnie kopytami -.- super -.-
lol :D :D :D
I jaki by był podpis ?
Killed by drunk horse ?
Polowa tibijczykow padlaby przez zgniecienie ;/
A ja myślałem nad autami :P Fajnie by było, tak sobie pojechać z Carlin do Kazo np. 8o Wymyśliłem nawet system numerowania dróg i rejestrowania ich :cyclops:
Hehehe jestem za. ;) ale tylko wtedy jak CipSoft powiększy z dwa razy obecną mapę :P. Jak wy to sobie wyobrażacie koń musiałby być szybki, więc np. z Carlin do Ab jechalo by sie z 15 sekund? ;P hehe to już chyba lepiej wynająć stateczek ;)
jestem za (tylko niech bedzie szybszy od boh np 2 razy, i daloby sie wjezdzac/ zjezdzac bo specjalnych wjazdach (np most krasnoludow)
A kto by je karmił i je myl codziennie?? :D
"Takich dwóch, jak nas trzech, to nie ma ani jednego."
Lord Slash
25-03-2005, 22:57
Tak... trzeba było by je jeszcze dokarmiać... już to widzę - ulice pełne końskiego łajna xD
Tibia jest dobra taka jaka jest, dodając konie zepsuje sie klimat.
Stasioman
26-03-2005, 13:36
Polowa tibijczykow padlaby przez zgniecienie ;/
Masz racje, więc zmieniam zdanie: niechaj się staną konie!
Konie jako transport ladowy dla faccow bylyby OK, choc moglyby troszke popsuc klimat. Ale jako kolejna atrakcja dla pacc - zdecydowanie nie.
Revor Gavi
26-03-2005, 16:18
To niejest taki zły pomysl ale co by bylo jak by se wszystcy pokupywali konie 8o ..
You See a Horse.
You See a Dead Horse. Its Weight 400 oz. 8o
Horse:
240 HP
w czasie walki bedac na koniu,Kon dostaje 50% od Hita ktorego dostalismy :)
czyli jak jakis Zerk walnie nas za 150 to My i kon dostajemy po 75pt. :)
na Serverach PvP konie moga byc zabite przez kazdego(jesli kon nalezy do kogos to gracz ktory atakuje dostaje White skulla jak przy ataku innego gracza) 8o (bo konie moga byc tez dzikie :p ,beda tak jak beary :)
co ja tu chcialem jeszcze powiedziec :confused:
aha :] zeby odnowis HP konia trza Kliknac na "Wheat" lub jakis Owoc i Use With...
i Kliknac na Konika tak go nakarmic :D
..za Śmierc wypozyczonego Konika placi sie kare w wysokosci kilku K .. jesli niemamy tej sumy przy sobie lub w DP .to.....
kazda kasa zebrana przez nas w DP bedzie zabierana co rest serverow do tej
kary az nieuzbiera sie cala sumka 8o
Kon niemoze byc zabierany na wyzsze lub nizsze Piętra B)
Tak jak Summon.
=======
mozna by bylo zrobic tak ze obok kazdego miasta znajdowala by sie stajnia w ktorej mozna wypozyczyc konia na np.10 dni za 5K :p (lub 20 dni za 10K itp)
stajnia mogla by byc czyms jak dp gdzie w kazdej chwili mozemy mozemy zostawic swojego wypozyczonego konika
Konika mozna prowadzic za soba jak Summona. lub jechac na nim, wyglodało by to jak Orc Rider :]
=======
no to ja juz swoje powiedzialem hihihi 8o
( Ale ja mam pomysly :o )
Destruktor
28-03-2005, 20:54
Kon w tibii?? Hmm... To nie taki glupi pomysl ;)
Kamil Gargamel
28-03-2005, 21:10
Konie w Tibii...........................O boshe, czy wy ludzie nie przesadzacie????
Tak jak jeden z kolegów wcześniej się wypowiedział żeby mogły istnieć konie w Tibii to świat musiał by być conajmniej z 2 razy zwiększony i jak by to wyglądało na 800 graczy na serwerze polowa ma konie..............................
To kolejny był by element przyspażający lagi na serwerze a chyba tego niechcemy......
Ogólnie Panowie zastanówcie się co mowicie przed napisaniem posta po myślcie nad tym co chcecie napisać ja wiem rozumiem pomażyć fajna rzecz
ale nie przesadzajmy.......
Kiedyś też tak myślałem ale nie o tym żeby koń był i stajnia... tylko że ja myślałem żeby były np. gryfy wilki begazy itp. i zeby byly jakies specjalne kapsółki albo kule które je ożywiają np. wolf (nasza bestja) i taka kula ożywiająca WOLFa wypada z ORCA RIDERA... a nawet też myślałem o tym że jak już by były takie nasze zwierzaczki to i były specjalne miejsca do walk na nich gdzie się wyzywa kogoś i idziesz na solo np. z D-lancem na koniu i nadziewasz gościa a tu hit 400 :D
PS: dobrym pomysłem też jest żeby nasze bronie były widoczne dla innych ludzi czyli odpowiednio ułożone na naszej postaci... a także kiedy bijemy potwora to żeby ręka się ruszała tak jakby nią bił coś lub kogoś...
OGÓŁEM CHCIAŁBYM POWIEDZIEĆ ŻE JEŻELI TAKIE COŚ BY POWSTAŁO TO TIBIA JUŻ BY NIE BYŁA TIBIĄ I WSZYSTKO BY SIĘ ZMIENIŁO... STRACIŁA BY SWÓJ UROK A W SZCZEGÓLNOŚCI BYŁA BY BARDZO PODOBNA DO INNYCH MMORPGów np. WoW (world of warcraft)
W Hibernie ,wlazlem na Ghole(tak zwany Krzyż) nie bylo nic poszedlem na fire devila..,,, oczywiscie zobaczyc czy jest nieebylo poszedlem na dol Łuppp dostalem za 90 ,,,,90,, i wychodzeeee fuxem a tu jakis lol`owski Pk...nie bylo szans czy jest na Hibernie ktos z sumieniem
up@ EEEEE..Chyba ci sie topici po*ebaly...-.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.