Pokaż pełną wersje : Burst arow?
Czy opłaca się walić z burs arow?Z kalkulatora wynika że średnie obrażenia wynosiłyby średnio umie 30hp.
Jednak nie musze celować i strzelam szybciej niż z sd.
A więc czy to dobry zakup i ile kosztuje.A tak nawiasem czy power bolt też ma siłę zależną od magic level?
Gonzo von Krenzel
20-02-2004, 15:07
Hmm... jeśli chcesz zatąpić burst arrowami SD-eki, to nie polecam. Napewno szybciej zabijesz coś z SD niż burs arrow-ów. Pozatym burs arrowy są dość drogie. JEśli chodzi o celowanie to pamiętaj, że runy możesz celować w polu BATTLE. Chyba, że walisz w ludzi...
Radzę jeszcze poczekać na wyższy mlvl/lvl.
Nie opłaca sie to jak powiedział Gonzo. Wydasz wiecej na bursty niż na SDki an huncie. A jeśli mozesz to wal z hmm- wolne, ale opłacalne :)
Oryginalnie dodany przez karat
Czy opłaca się walić z burs arow?Z kalkulatora wynika że średnie obrażenia wynosiłyby średnio umie 30hp.
Jednak nie musze celować i strzelam szybciej niż z sd.
A więc czy to dobry zakup i ile kosztuje.A tak nawiasem czy power bolt też ma siłę zależną od magic level?
Wg mnie potem jest to oplacalne bo sorc wali z burst arrowa po okolo 100-120 w potworka a z sd z 400...wiec wychodzi jednak troszke taniej, ale i wolniej zabijesz.Jesli chodzi o palla - zawsze bedzie walil z tego srednio.Pb...hmm...raczej nie, zalezy od dista i levelu.
Burst arrow nadaje sie tylko na potwory ktorych nie warto walic z SD a HMM nie dzialaja (no i blokera nie moze byc po drodze jesli grasz na PvP).
Na PK burst arrow sa do niczego poniewaz nie masz tarczy wiec bedziesz duzo mocniej obrywal, radze potrenowac strzelanie run przy urzyciu LMM bardziej niz kupowanie burst arrows.
Burst Arrow wychodza taniej od HMM jesli:
Kupujemy burst arrow nie drozej niz 10gp za sztuke.
Kupujemy HMM drozej niz 1200gp za plecak.
Nie walczymy z niczym co wymaga od nast przyjmowania ciosow na tarcze :) (urzycie run leczniczych).
Sephiroth
20-02-2004, 23:33
Według mnie największą wadą burstów jest ogromny rozrzut obrażeń. Maksymalne czterokrotnie wyższe od minimalnych, co straszliwie utrudnia szacowanie typu "mam jeszcze tyle strzał więc mogę zostać tak długo" więc utrudnia rozmowy z ludźmi którzy pytają "jak jeszcze długo zostajesz", a niektórym z tak grzecznie pytających lepiej się nie narażać.
Btw, jak chodzi o kalkulatory to ten Matkusa jest niezły, ale akurat jak chodzi o bursty to przekłamuje.
Bofedojo
22-02-2004, 14:50
Bursty sa dobre na wieksza grupke potworow no i mozesz nawalac z burstow i SD (tylko pewnie bedzie sie czesto pokazywalo takie badziewie ze nie mozesz rzucic czaru).Jakby cos to gram na Eternii i mam pare takich strzal na sell moj nick to Fimokasi.Btw, jak chodzi o kalkulatory to ten Matkusa jest niezły, ale akurat jak chodzi o bursty to przekłamuje.
Dokladnie ja swoim pallem to w czlowieka to nawet po 0 walilem.
ziomalek15
23-02-2004, 17:53
hello!!! FIMOKASI!!
No muwiłem ze cie skąds znam a to z tego forum.
To ja pedzi Bimber i runiczny kabat :D
Vanhelsen
23-02-2004, 19:54
A tak nawiasem czy power bolt też ma siłę zależną od magic level?
Każdy rozpisał się o Brustach i olał powerki. Jeśli morzesz to wal z PB są wyśmienite na każdym levelu i mlevelu (25pall 11mlev skill 60+60+ 4 PB w draga :D )
Vanhelsen
23-02-2004, 19:55
Jeśłi chodzi o Power bolty to opłaca się walić nimi na każdym levcó (np: 25pall 11mlev skill 60+/60+ = 4Powerki na 1 Drag :D )
Eeee, PowerBolty, to taki odpowiednik Ice Rapierow dla ryckow i UE dla sorcow i druidow. Power Bolty sa na prawde oplacalne przy baaaardzo wysokim distance, powerbolt kosztuje ok. 150-200 gp, wiec na smoka idzie 600-800 gp (ale np. nie zuzywasz uhow i sdkow, masz wieksze szanse na przezycie i zdobywasz bezcenny exp)
Mojim skromnym zdaniem lepsze są SD chyba że na marne potwory :D
Bofedojo
24-02-2004, 22:17
A ile bym walil pallem Power boltem ze 63 distem??I czy jest szansa zeby na takim discie nie trafic nim??Siemka Pedzi Bimber!!!
Oryginalnie dodany przez ziomalek15
hello!!! FIMOKASI!!
No muwiłem ze cie skąds znam a to z tego forum.
To ja pedzi Bimber i runiczny kabat :D
Takie sprawy to na przyszlosc badz laskaw zalatwiac przy pomocy PW.
Z burstow oplaca sie walic w Guard, Cyclopy, Zerki, Arcanisty itp
@up
W Guardy, Cyce i Zerki bardziej opłaca się walić z HMM, a w Arkanisty z SD lub Explosion.
Z burst arrows wali się w Warlocki, aby zdjąć im niewidzialność :rolleyes:
W Guardy, Cyce i Zerki bardziej opłaca się walić z HMM, a w Arkanisty z SD lub Explosion.
Dla mnie to bez róznicy bo obrażenia z burstow i hmm sa podobne wiec dla mnie oplaca sie polowac równiez na guardy cyce i zerki.
Sephiroth
27-02-2004, 19:55
Kicia
Z burst arrows wali się w Warlocki, aby zdjąć im niewidzialność :rolleyes:
Jasne... tylko powiedz jak zacząć strzelać w niewidzialnego warlocka to sobie dołożę "jestem n00b" w podpisie. Właśnie na warlocki się eksplozji używa. Z większych potworów to chyba tylko behemoty jest sens z burstów bić.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.