Pokaż pełną wersje : Opłacalność GS huntu
Thunder87
25-03-2005, 11:52
Yo
Opłaca sie na nowym serwerze knightem bloczyć GSa żeby spadły k-legi, k-arm? Co ile GSów mniej-wiecej wypadaja te itemy? Dla 35 knight, z 65/65, cru helm, noble arm, dhammer i dshield, starcza 2 uhy na GSa (jakby bil jakis 70+ dist pally) ? Czy moze lepiej kupic k-legi za uhy ;P
Na nowym servie dosyć opłaca się bloczyć bo się przeważnie zwraca za runy/bolty. Co do wypadania k-seta, heh nie można tego powiedzieć w mniej-więcej bo raz ci mogą wypaść za pierwszym razem jak masz szczęscie a raz wcale nawet jak zabijesz 100 GSów. 2 uhy napewno ci nie starczą... K-legi na nowym servie są nie potrzebne w zupełności p-legi do 40lvla wystarczą, ważniejszy exp, skille.
moze troche inaczej
blokowanie gsow jest oplacalne na nowych serwach bo wszyscy kupuja nowe itemy nawet gdy sa masakrycznie drogie taki knight na nowym serwie tylko klepie lootbagi z soldkow i zbiera na k legi
Mysta Krecik
25-03-2005, 12:53
nie ma sensu bloczyc gs to marnotrastwo czasu lepiej idz robic loot bagi na soldach przynajmniej bedziesz expil a nie stal uhal sie i wachal smrod z paszczy tego pajaka :)
nie ma sensu bloczyc gs to marnotrastwo czasu lepiej idz robic loot bagi na soldach przynajmniej bedziesz expil a nie stal uhal sie i wachal smrod z paszczy tego pajaka :)
synek, hunciles cos wogole kiedys?-.-
hunty są oplacalne z reguły zawsze tylko trzeba pilnowac ile sie ma strat a ile zyskow
Mysta Krecik
25-03-2005, 15:04
synek, hunciles cos wogole kiedys?-.-
hunty są oplacalne z reguły zawsze tylko trzeba pilnowac ile sie ma strat a ile zyskow
:glupek:
jaki synek 8o masz niedowartosciowanie ze innych oczerniasz ( moim zdaniem bloczenie gs to durnota gdyz sa o wiele bardziej oplacalne zajecia dla knighta w expie jak i w gp. Zwaz wiec, ze jak ktos wypowiada swoje zdanie to ma do tego pelne prawo )
< hmmm jednak patrzac od tej strony to ty tez masz prawo sie madrzyc wkolo :) >
Sir Shizm
29-03-2005, 06:33
:glupek:
jaki synek 8o masz niedowartosciowanie ze innych oczerniasz ( moim zdaniem bloczenie gs to durnota gdyz sa o wiele bardziej oplacalne zajecia dla knighta w expie jak i w gp. Zwaz wiec, ze jak ktos wypowiada swoje zdanie to ma do tego pelne prawo )
< hmmm jednak patrzac od tej strony to ty tez masz prawo sie madrzyc wkolo :) >
Czlowieku ! Z Twojej odpowiedzi wywnioskowalem ze Ty tylko robisz loodbagi , skillujesz i expisz na soldach . To teraz mam do Ciebie pytanie . Na jaką ****** Ty wogole grasz w Tibie ? Skoro nie masz zamiaru chodzic na Hunty itp. to ja wogole nie widze sensu w Twojej dalszej grze w Tibie ;/
Rożnie bywa, zalożmy, ze na twoim serverze ceny k-seta sa takie:
Zbroja-15k
Spodnie- 30k
Time ring- 3k
Platinum amulet- 12k
Bedzie ci szlo 2-3 uh na 1 gs'a czyli na 1 bp zabijesz pajakow okolo 9.
Zabijesz te 9 gs'ow w przeciagu godziny, jesli bedziesz huntowal obok blood herb quest, ale o loot cieżko i małe szanse, ze os wypadnie, jesli tak to sie nie źle wzbogacisz.
Ja polecam blokowac gs'y w kopalnich- Crusader helmet quest. Szybko resp, 3-4 gs'y, spokojnie mozna podlurowywac by bic pojedynczo. W miedzy oczekiwania na resp roobisz z palkiem lootbaga na guardach- nie ma bata by sie nie zwrocilo, tylko ty blokuj to wtedy wogle(prawie) uhy nie będe szly, wiec i gs'y sie zwroca nawet jak nic nie wypadnie. A jesli wypadnie bedziecie bogaczami.
Porzeracz Trawy
29-03-2005, 07:01
A jesli wypadnie...
No właśnie, a jeśli wypadnie to bierz to Backpack'a i nic nie mów temu palkowi, że coś dobrego wypadło. Wtedy ty będziesz bardzo bogatym bogaczem ;)
... bedziecie bogaczami.
No właśnie, a jeśli wypadnie to bierz to Backpack'a i nic nie mów temu palkowi, że coś dobrego wypadło. Wtedy ty będziesz bardzo bogatym bogaczem ;)
To juz jest chamstwo -.-
Mysta Krecik
19-04-2005, 14:08
Czlowieku ! Z Twojej odpowiedzi wywnioskowalem ze Ty tylko robisz loodbagi , skillujesz i expisz na soldach . To teraz mam do Ciebie pytanie . Na jaką ****** Ty wogole grasz w Tibie ? Skoro nie masz zamiaru chodzic na Hunty itp. to ja wogole nie widze sensu w Twojej dalszej grze w Tibie ;/
Bezsensu jest bloczyc gs bo sa nieoplacalne lepiej njpierw przytrenic nabic lv i blokowac konkretniejsze potworki necromancear hero Dl a nie pieprzyc sie z glupim gs. Pozatym nie expi sie tylko na soldach jest jeszcze wiele miejsc np. Elf fortres , scaraby ( dalej twierdze i twierdzic bede ze bloczenie gsow to glupota)
To sie nazywa Watowanie, i jakbyś padł wszystko by wyszło na jaw... A wtedy już byś sobie z nim niepohuncił... Przynamniej ja bym z kimś kto zapierdziela loot dla siebie, nigdy niechodził...
Hiho!
@Porzeracz Trawy
Kiedyś mój kolega zabral royal helmet i nic nikomu nie powiedział. Pózniej się to wydało i miał nieprzyjemności (i nikt z nim nie chce na hunty chodzić, mimo że się poprwaił).
Gs hunty nie zawsze się opłacają. Kiedyś mi wypadły 2x knight legsy, a kilka dni wcześniej platinum amulet i knight legsy, a od tego czasu nic dobrego gs nie wyrzucił. Musisz byc dobrym blokerem i marnować mało uh na pająka, chyba że masz za duzo kasy to możesz siedzieć az cos wypadnie.
Porzeracz Trawy
19-04-2005, 16:20
To była tylko moja sugesjta.
Ja takiego czegoś nigdy i nigdy bym nie zrobił osobie z Real'a, lub takiej z Gildi czy znajomemu z tibi, jakbym poszedł z jakimś typkiem na jednorazowego hunt'a to tak mógłbym zrobić, ale w przeciwnym wypadku nie. No... może chyba żeby mi wypadły Dragon Scale Legsy, albo taka Amzon Shield (o ile to z potworka może wypaść w normalnej sytuacji :)).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.