zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Opłacalność GS huntu

Thunder87
25-03-2005, 11:52
Yo

Opłaca sie na nowym serwerze knightem bloczyć GSa żeby spadły k-legi, k-arm? Co ile GSów mniej-wiecej wypadaja te itemy? Dla 35 knight, z 65/65, cru helm, noble arm, dhammer i dshield, starcza 2 uhy na GSa (jakby bil jakis 70+ dist pally) ? Czy moze lepiej kupic k-legi za uhy ;P

ostry12
25-03-2005, 11:58
Na nowym servie dosyć opłaca się bloczyć bo się przeważnie zwraca za runy/bolty. Co do wypadania k-seta, heh nie można tego powiedzieć w mniej-więcej bo raz ci mogą wypaść za pierwszym razem jak masz szczęscie a raz wcale nawet jak zabijesz 100 GSów. 2 uhy napewno ci nie starczą... K-legi na nowym servie są nie potrzebne w zupełności p-legi do 40lvla wystarczą, ważniejszy exp, skille.

Kajzer
25-03-2005, 12:40
moze troche inaczej
blokowanie gsow jest oplacalne na nowych serwach bo wszyscy kupuja nowe itemy nawet gdy sa masakrycznie drogie taki knight na nowym serwie tylko klepie lootbagi z soldkow i zbiera na k legi

Mysta Krecik
25-03-2005, 12:53
nie ma sensu bloczyc gs to marnotrastwo czasu lepiej idz robic loot bagi na soldach przynajmniej bedziesz expil a nie stal uhal sie i wachal smrod z paszczy tego pajaka :)

Kajzer
25-03-2005, 14:02
nie ma sensu bloczyc gs to marnotrastwo czasu lepiej idz robic loot bagi na soldach przynajmniej bedziesz expil a nie stal uhal sie i wachal smrod z paszczy tego pajaka :)
synek, hunciles cos wogole kiedys?-.-
hunty są oplacalne z reguły zawsze tylko trzeba pilnowac ile sie ma strat a ile zyskow

Mysta Krecik
25-03-2005, 15:04
synek, hunciles cos wogole kiedys?-.-
hunty są oplacalne z reguły zawsze tylko trzeba pilnowac ile sie ma strat a ile zyskow

:glupek:

jaki synek 8o masz niedowartosciowanie ze innych oczerniasz ( moim zdaniem bloczenie gs to durnota gdyz sa o wiele bardziej oplacalne zajecia dla knighta w expie jak i w gp. Zwaz wiec, ze jak ktos wypowiada swoje zdanie to ma do tego pelne prawo )

< hmmm jednak patrzac od tej strony to ty tez masz prawo sie madrzyc wkolo :) >

Sir Shizm
29-03-2005, 06:33
:glupek:

jaki synek 8o masz niedowartosciowanie ze innych oczerniasz ( moim zdaniem bloczenie gs to durnota gdyz sa o wiele bardziej oplacalne zajecia dla knighta w expie jak i w gp. Zwaz wiec, ze jak ktos wypowiada swoje zdanie to ma do tego pelne prawo )

< hmmm jednak patrzac od tej strony to ty tez masz prawo sie madrzyc wkolo :) >

Czlowieku ! Z Twojej odpowiedzi wywnioskowalem ze Ty tylko robisz loodbagi , skillujesz i expisz na soldach . To teraz mam do Ciebie pytanie . Na jaką ****** Ty wogole grasz w Tibie ? Skoro nie masz zamiaru chodzic na Hunty itp. to ja wogole nie widze sensu w Twojej dalszej grze w Tibie ;/

By$iu
29-03-2005, 06:45
Rożnie bywa, zalożmy, ze na twoim serverze ceny k-seta sa takie:
Zbroja-15k
Spodnie- 30k
Time ring- 3k
Platinum amulet- 12k

Bedzie ci szlo 2-3 uh na 1 gs'a czyli na 1 bp zabijesz pajakow okolo 9.
Zabijesz te 9 gs'ow w przeciagu godziny, jesli bedziesz huntowal obok blood herb quest, ale o loot cieżko i małe szanse, ze os wypadnie, jesli tak to sie nie źle wzbogacisz.

Ja polecam blokowac gs'y w kopalnich- Crusader helmet quest. Szybko resp, 3-4 gs'y, spokojnie mozna podlurowywac by bic pojedynczo. W miedzy oczekiwania na resp roobisz z palkiem lootbaga na guardach- nie ma bata by sie nie zwrocilo, tylko ty blokuj to wtedy wogle(prawie) uhy nie będe szly, wiec i gs'y sie zwroca nawet jak nic nie wypadnie. A jesli wypadnie bedziecie bogaczami.

Porzeracz Trawy
29-03-2005, 07:01
A jesli wypadnie...
No właśnie, a jeśli wypadnie to bierz to Backpack'a i nic nie mów temu palkowi, że coś dobrego wypadło. Wtedy ty będziesz bardzo bogatym bogaczem ;)

... bedziecie bogaczami.

Wikt
29-03-2005, 07:24
No właśnie, a jeśli wypadnie to bierz to Backpack'a i nic nie mów temu palkowi, że coś dobrego wypadło. Wtedy ty będziesz bardzo bogatym bogaczem ;)

To juz jest chamstwo -.-

Mysta Krecik
19-04-2005, 14:08
Czlowieku ! Z Twojej odpowiedzi wywnioskowalem ze Ty tylko robisz loodbagi , skillujesz i expisz na soldach . To teraz mam do Ciebie pytanie . Na jaką ****** Ty wogole grasz w Tibie ? Skoro nie masz zamiaru chodzic na Hunty itp. to ja wogole nie widze sensu w Twojej dalszej grze w Tibie ;/

Bezsensu jest bloczyc gs bo sa nieoplacalne lepiej njpierw przytrenic nabic lv i blokowac konkretniejsze potworki necromancear hero Dl a nie pieprzyc sie z glupim gs. Pozatym nie expi sie tylko na soldach jest jeszcze wiele miejsc np. Elf fortres , scaraby ( dalej twierdze i twierdzic bede ze bloczenie gsow to glupota)

Sadamq
19-04-2005, 14:55
To sie nazywa Watowanie, i jakbyś padł wszystko by wyszło na jaw... A wtedy już byś sobie z nim niepohuncił... Przynamniej ja bym z kimś kto zapierdziela loot dla siebie, nigdy niechodził...

Ciechan
19-04-2005, 15:55
Hiho!
@Porzeracz Trawy
Kiedyś mój kolega zabral royal helmet i nic nikomu nie powiedział. Pózniej się to wydało i miał nieprzyjemności (i nikt z nim nie chce na hunty chodzić, mimo że się poprwaił).

Gs hunty nie zawsze się opłacają. Kiedyś mi wypadły 2x knight legsy, a kilka dni wcześniej platinum amulet i knight legsy, a od tego czasu nic dobrego gs nie wyrzucił. Musisz byc dobrym blokerem i marnować mało uh na pająka, chyba że masz za duzo kasy to możesz siedzieć az cos wypadnie.

Porzeracz Trawy
19-04-2005, 16:20
To była tylko moja sugesjta.

Ja takiego czegoś nigdy i nigdy bym nie zrobił osobie z Real'a, lub takiej z Gildi czy znajomemu z tibi, jakbym poszedł z jakimś typkiem na jednorazowego hunt'a to tak mógłbym zrobić, ale w przeciwnym wypadku nie. No... może chyba żeby mi wypadły Dragon Scale Legsy, albo taka Amzon Shield (o ile to z potworka może wypaść w normalnej sytuacji :)).