zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Silver Mace

Arturo91
25-03-2005, 13:40
Jestem knight i wale z clubow. Uwazam ze d-hammer jest zbyt slaby i chcialbym kupic Silver Mace ale nie wiem czy wogole ktos ta bron sprzedaje i jaka moze byc jej cena? Moze wy mi odp. na te pyt? Z gory dziekuje =]

ostry12
25-03-2005, 13:42
Silver mace to legenda. Prawdopodobnie nikt w tibii jej nie posiada, zapewne można ją dostać za odrkycie jakiegoś poważnego buga.

Arrasekt
25-03-2005, 13:47
Silver mace to legenda. Prawdopodobnie nikt w tibii jej nie posiada, zapewne można ją dostać za odrkycie jakiegoś poważnego buga.

na premii pare osob ja ma. Jeden gostek odkrył quest na nią i powiedział kumplom, zrobili go razem. A sam quest zaczyna sie koło venory.

@down

18:37 You see a silver mace (Atk:40 Def:30). It weighs 67.0 oz. You feel an aura of protection.

klucz, który jest potrzebny w quescie, znajduje się albo koło trupa, albo w nim (leży pod ziemią koło venory, a teraz troche wskazówek jak się do niego dostać - jak się idzie na dragon lair, pierwszy raz kiedy musisz użyć parceli. Wchodzisz i idziesz na północ, tam zchodzisz do dziury i sie rozglądasz, trup jest za kamieniami i obok niego leży łyżka, był to więzień z venore, który chciał się wydostać kopiąć tunel tą lyżką.) niestety, nie dałem rady otworzyć pokoju w więzieniu, w którym on siedział.

ostry12
25-03-2005, 13:50
na premii pare osob ja ma. Jeden gostek odkrył quest na nią i powiedział kumplom, zrobili go razem. A sam quest zaczyna sie koło venory.

Może jakieś dowody?

Cyr Szeryf
25-03-2005, 16:12
moze opowiedzial by ktos droge na tego qesta itp. :D bylo by super :D

Gabry Mag
25-03-2005, 16:22
silver mace tesh bym chcial ale na jurela nikt jej nie ma chyba :/ w sumie spoko dla sorca 40/30 jak dla mnie to b.dobrze :P.......ale od silver mace wolalbym thundeer hammer :P heheh

Faja
25-03-2005, 16:41
A co powiedzie crystal mace?

http://img.photobucket.com/albums/v723/Fajaka/000339.jpg

Vermyn
26-03-2005, 10:33
Może jakieś dowody?

Na novej tez jest zrobiony ten quest, znajduje sie on w elf forcie, tylko tyle moge powiedziec ;)

K!M!R@$
26-03-2005, 10:46
czy moze ktos cos wiecej o tym quescie powiedziec,poniewaz sam jako knight walcze clubem a skull taff nie jest zbyt dobra bronia :(
prosze o dalsze informacje na priv lub gg 8o

Dwik
26-03-2005, 10:56
Na novej tez jest zrobiony ten quest, znajduje sie on w elf forcie, tylko tyle moge powiedziec ;)
Też tak myślę że on znajduję się w EF, tylko ciekawi mnie jakie potwory są po drodze. Bo myślę sobie ze nawet 10 arkanow byloby za proste. Moze jakis DL? W każdym razie jak zrobie większy lvl moim knightem, to się tam wybiorę na eksploracje.

Herante
26-03-2005, 10:58
..........

Kerin Tale
26-03-2005, 13:34
jeśli silver mace quest jest, to ciekawe co jest za magic wallem w Elf Fortress :) wiem że skrzyneczka :] i tylko tyle wiem

Scypion Lord
26-03-2005, 19:18
GG - 6407085
Podajcie droge to zwiedze z kumplem elite 152 lvl...

OLOL
26-03-2005, 22:02
Tak sobie myśle Silver Mace broń legenda... I uważam że tam musi być jakaś bramka lvl. No wyobraźcie sobie żeby zdobyć Giant Sword i Bohy z Questa to potrzeba zaliczyć kilka seali(niewiem jak to się pisze :)) i jeszcze mieć 60lvl.
A GS to broń powszechna (przynajmniej na starych servach), a tutaj taki rare i co bez bramki ? Tutaj musi być jakaś bramka i nie mówie tu o 30lvl :P
Pomyślmy logicznie. Potwory to tylko mała przeszkoda, bo jeżeli dali jakąś zagadke to nie bedą to 2bp UH i bp Mana Fluidów, tylko godziny myślenia co zrobić, aby otworzyło się to czy tamto :P. Życzę powodzenia tym, którzy głowią się nad dotarciem do celu.

Myzreal
29-03-2005, 08:36

Silver Mace ma prawdopodbnie wiekszy atak (dlaczego prawdopodobnie? na wiekszosci stron ma atk:40 a na tibianews ma atk:35) Crystal Mace ma atk:38

moze opowiedzial by ktos droge na tego qesta itp. bylo by super

Nie liczylbym na to :) Czy ty, po tygodniach meczarni nad rozwiazaniem questu, moze po kilku dedach, powiedzialbys calemu forum jak go zrobic? Nie sadze.

Tak sobie myśle Silver Mace broń legenda... I uważam że tam musi być jakaś bramka lvl.

Tez tak mysle :)

No coz, krecilem sie troszke kolo venore przy cialku tego wieznia co kopal tunel lyzka i umarl tuz przy wyjsciu lol Ale nie mam pojecia jak otworzyc drzwi w wiezieniu, i jestem niemal pewien ze bedzie w tej najwiekszej celi dziura do otworzenia kilofem prowadzaca do tego wieznia. Innej drogi niz przez jego cele nie widze. Jest w Venore jakas bilbioteka? (to chyba najmniej znane przeze mnie miasto :P ) A moze ma ktos jakas ksiazke na temat tego wieznia? Help me plx :P

Storm Silverhand
29-03-2005, 13:28
Niestety po przeszukaniu venore nie znalazlem zadnej książki :/
Ale elf fortress znam jak własną kieszeń i dam głowe ze tam jest ten quest :P

Faja
01-04-2005, 17:25
myzeraljak byś sie przyjrzal zdjęciu to bys widział ile ataku i ile defa ma ta bron

Heliwurab
01-04-2005, 20:57
ech... ja słyszałem i to raczej racja,że w elf fortece.na dole sa chyba 2 arcaniasty,i troche (lol? troche? raczej troche więcej niż troche...) elfów różnych...ale to nie to :P potem po lewej jest ściana ta taka magiczna..i nikt (chyba) nie wie jak ją odsunąć...a to o tym więźniu z venore to nic nie kapuje..po co on komu,po co ten klucz :P musze jeszcze raz przeczytać komenty.. a co do zdjęcia to na 99,8% fake..każdy może se to zrobić -.- dajcie jeszcze jakieś śmieszne pytania xD

Polny Lowca
02-04-2005, 13:20
a probowaliscie robic cos z lyzka? to może być ważna część questa

Glorfindel
02-04-2005, 13:30
ech... ja słyszałem i to raczej racja,że w elf fortece.na dole sa chyba 2 arcaniasty,i troche (lol? troche? raczej troche więcej niż troche...) elfów różnych...ale to nie to :P potem po lewej jest ściana ta taka magiczna..i nikt (chyba) nie wie jak ją odsunąć...a to o tym więźniu z venore to nic nie kapuje..po co on komu,po co ten klucz :P musze jeszcze raz przeczytać komenty.. a co do zdjęcia to na 99,8% fake..każdy może se to zrobić -.- dajcie jeszcze jakieś śmieszne pytania xD

Za bardzo tego ostatniego zdania nie rozumiem.Czemu mialby byc to fake?
Skoro w domku Hesperides'a leży sobie pharaoh sword?

Storm Silverhand
02-04-2005, 13:32
A więc tak:
Kombinowałem łyżką na wszystkie strony i wszędzie ale nic nie wyszło,
Byłem u tego więźnia (sie znaczy niedaleko za ścianą) i jakoś nic tam nie znalazłem. Byłem za więźieniem i jedyna rzecz jaką znalazłem to knife...
Przekopałem kilofem wszystkie wyżej wymienione miejsca. Próbowałem różnych sposobów w więzieniu ale nic. A teraz zabije:
- Gdy byłem na dole przy kratach rzuciłem torcha przez nie na drugą strone.
Jak po chwili przeszedłem się znowu za więzienie to zobaczyłem palka 65 lvl wychodzącego z więzienia. Wróciłem na miejsce ale torcha juz nie było...
Nie było mnie tam moze z 5 minut, więc nie mógł sam zniknąć. Torturuje tego palka ale sie wykręca :/
Pozostaje tylko szukać w elf fortress ale mi się tam zabardzo niechce isć. :D

Anaconde
02-04-2005, 13:41
Miał w domu, juz sprzedal za super cene xD . Chyba drozej sprzedal niz ludzie sprzedaja magic sworda.

Sir Rafiki
02-04-2005, 17:41
Jak jest te Silver Mace to napewno bardzo droge. Lepiej kup se Skull Stuffa

Cyr Szeryf
02-04-2005, 18:18
ech... ja słyszałem i to raczej racja,że w elf fortece.na dole sa chyba 2 arcaniasty,i troche (lol? troche? raczej troche więcej niż troche...) elfów różnych...ale to nie to :P potem po lewej jest ściana ta taka magiczna..i nikt (chyba) nie wie jak ją odsunąć...
dobrze slyszales i to napewno racja...na dole są ze 4-5 arcanisty(nie wiecej)1 demon skeleton,i ze 5-6(nie jestem pewien)elf scoutow...nom po lewej jest magiczna sciana i chyba malo kto wie jak ją odsunąc :] a przy okazji w tym pomieszczeniu jest inny qest(ja nic nie mowilem) ;)

DrChomikvader
02-04-2005, 23:45

Wiesz co ja ci powiem ?? Ze jak ktos widzi na Amerze Grima albo Redza to zaraz tekst "lucky" :P itp, ale szczerze mowiac to mace sa tylko dla ozdoby, Bron porownywalna z Fire axe (38 att), a wypada zadziej niz e plate ;p

asustua
19-02-2006, 14:43
Powiem tak jak by ktos moze i tu czytal i szukal troszke na w google to by to znalaz daje wam rozwiazanie crystal mace i pharoan sword (loot from monser)
http://tibia.erig.net/Dipthrah
http://tibia.erig.net/Vashresamun

Pewno wiecie z czego wylatuje "war mace" a jak nie wiecie to sorrka ale nie powiem :)
ale wiedzcie ze takie cos istnieje .