PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia pod Windows NT Workstation

Michalwielki
26-03-2005, 07:18
Przy uruchamianiu wyskakuje blad. Chce miec zainstalowany DirectX 5.0 lub gorszy. Tylko ze tych Directów nie ma juz nawet na microsoft.com
Szukam juz dwie godziny po necie. Znalazlem 8.1; 9.0 ale nic starszego. Prosze o pomoc.

Michalwielki
26-03-2005, 10:13
Mała pomylka ale tibia nie chodzi i tam. Blad jest do Drrecta 5.0 lub lepzego. Sory i prosze nie nazywajnie mnie noobem

Kerin Tale
26-03-2005, 10:32
masz być może problem z klientem albo zablokowany port przez administratora...DirectX znajdziesz na stronie www.microsoft.com na 100% sam stamtąd ściągałem 2 dni temu po formacie komputera...do Windowsa XP jeśli takowego masz proponuje ściągnąć również Service Pack 1 może to coś pomoże...do Win 98 Sercvice Pack 1 też jest i może też spróbuj ściągnać...powinno pomóc ale niekoniecznie...w najgorszym wypadku sformatuj kompa jeszcze raz, zaisntaluj wszystko od nowa i powinno działać bez problemu..
btw bo dopiero zauwazyłem że masz Win NT...lepiej zmień ten system :/

Michalwielki
26-03-2005, 10:51
Nie wiele mi pomogles. Ale sprostuje. Mam NT poniewaz po osiedlu chodza paly i sprawdzaja kompy (tak sie sklada ze mam orginalnego). Jest dopiero co zainstalowany i ma service packa 6a. W servis paku byl juz Directx wiec wszystko powinlo chodzic, ale nie chodzi. Moze ktos ma ten sam blad. Prosze o pomoc

stormix
04-07-2005, 21:06
Mam ten sam problem co ty , zainstalowalem nieoficjalnego directx 5 dla win nt jednak tez nie pomoglo , tibia ne dala sie oszukac :/