PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia w UWADZE (TVN)?

ostry12
26-03-2005, 19:47
Heh, oglądałem dzisiaj uwage, i jak zwykle pokazywali biedną rodzinę z synem (16 lat). Rodzice nie pracujący, jedynie matka żebrze pieniądze. I teraz szok! Matka żebrze pieniądze, daje synowi, a syn idzie do kafejki, gra w tibie, i sprzedaje różne rzeczy (hełmy itp.) na allegro!! Normalnie pokazywali jak koleś gra i chodzi swoją postacią <heheh>. Tłumaczył reporterowi z UWAGI o co chodzi w grze, jakie ceny na allegro itp <omg> Nie sądziłem że tibia rośnie na taką skalę. Respect dla tego 16-latka że zarabia na rodzine i do tego na tibii <lol> Jaki macie pogląd na ten temat? -.-

Bambuko
26-03-2005, 19:49
Równie dobrze mógłby zarabiać na rodzinę kradnąc samochody. I to, i to jest nielegalne.

Dan the Automator
26-03-2005, 19:51
Tania sensacja. Mam to gdzieś. A tibia się rozrasta, niestety...

Mathea
26-03-2005, 19:52
Buhahaha ?!?! xD Nie no ...
Troche mi żal tych ludzi.. ale żeby żebrać, dawać na kafeje zamiast wydać te pieniądze na chleb ...umm...

Mistyczny
26-03-2005, 19:52
Szkoda że tej uwagi nie oglądałem :/

Krzesław
26-03-2005, 19:53
LOL!!! Ja też tak moge!!! :)
Full respect dla tego chłopaka! który miał lvl? ile zarabia?
@Superman Wydaje mi się ze kradzierz samochodów jest bardziej nielegalna

Grzyb
26-03-2005, 19:53
Równie dobrze mógłby zarabiać na rodzinę kradnąc samochody. I to, i to jest nielegalne.
tyle, ze w przypadku sprzedazy na allegro nikt nic nie traci. kupujacy i sprzedajacy sa zadowoleni, wiec porownywanie tych dwoch rzeczy to leciutka przesada

Badzo
26-03-2005, 19:57
Buhahaha ?!?! xD Nie no ...
Troche mi żal tych ludzi.. ale żeby żebrać, dawać na kafeje zamiast wydać te pieniądze na chleb ...umm...

LOLLLLL przeciez mowili ze on sam zarabia na kafejke.....sprzedaje postacie i gra za ta kase...

LORD DIABLO
26-03-2005, 20:12
ciężką pracą zarabiać na dom :D :D
Spoko koleś, chociaż są inne i na pewno lepsze sposoby na zarabianie na dom ale i tak brawa dla tego gościa spoko ziom :) :)
ps. Nie próbujcie tego w domu

Ashlon
26-03-2005, 20:18
Czyzby sezon ogorkowy w uwadze? Juz naprawde o glupotach zaczynaja gadac....

Progmast
26-03-2005, 20:24
Lols szkoda ze tej Uwagi nie ogladalem.....

dziewka
26-03-2005, 20:30
normalnie super;]

Kredi
26-03-2005, 21:04
Wiem widzałem to w Uwadze normalnie mnie to przybiło. Ale no chłopak ma zarobek :)

Dabek
26-03-2005, 21:07
Lols szkoda ze tej Uwagi nie ogladalem.....

Nie martw się, powtórka jutro rano o 5.20 bodajże :P.

Ashlon
26-03-2005, 21:12
Nie martw się, powtórka jutro rano o 5.20 bodajże :P.
Bo komus bedzie sie chcialo tak wczesnie wstawac tylko po to, zeby ogladnac jakas bzdetna uwage ^^

Rankor
26-03-2005, 21:12
Pfff..... Podejrzewam, ze lepiej na tym by wyszedl, gdyby zamiast siedziec na kafejce poszukal jakiejs roboty z minimalnym wyksztalceniem. Przynajmniej obeszloby sie bez sensacji.....
Poza tym: "Kazdy orze jak moze".

Racon
26-03-2005, 21:24
Pfff..... Podejrzewam, ze lepiej na tym by wyszedl, gdyby zamiast siedziec na kafejce poszukal jakiejs roboty z minimalnym wyksztalceniem. Przynajmniej obeszloby sie bezsensacji.....
Zgadzam sie w 100%

Bambuko
26-03-2005, 22:43
tyle, ze w przypadku sprzedazy na allegro nikt nic nie traci. kupujacy i sprzedajacy sa zadowoleni, wiec porownywanie tych dwoch rzeczy to leciutka przesada
Tak, i może jeszcze 'A pozatym on utrzymuje rodzinę! Cel uświęca środki!'... Czemu nie może rozdawać ulotek?

Thomas
26-03-2005, 22:48
niektorzxy tutaj przehginaja... teksty typu: "normalnie suuper;]" sdsa raczej nie na miejscu...:/ ten chlopak zarabia na swoja rodzine... nie mowilibyscie tak, gdybyscie zaznali glodu...:/ bylbym dumny z takiego syna (ale raczej jeszcze sie nie zanosi...:P)!!!

Pfff..... Podejrzewam, ze lepiej na tym by wyszedl, gdyby zamiast siedziec na kafejce poszukal jakiejs roboty z minimalnym wyksztalceniem. Przynajmniej obeszloby sie bez sensacji.....
on ma 16lat... raczej nikt mu nie da roboty (chyba ze na czarno...:/)

@down: co on niby kradnie?? sam robi te postaci!!

Baron Kaldrick
26-03-2005, 22:50
Byłbyś dumny, że kradnie i popełnia przestępstwo? Wartość intelektualna, materialna - co za różnica. Kradnie.

Rankor
26-03-2005, 22:53
Pfff...... Glupie ulotki mozna juz w wieku 13 lat roznosic....
A sprzatanie tez raczej nie ma specjalnych wymagan wiekowych....

@Uncle Warrior
Pytanie tylko czy legalnie.....

Dejvo
26-03-2005, 22:54
$vboptions[postminchars]

Nuntius
26-03-2005, 22:57
Byłbyś dumny, że kradnie i popełnia przestępstwo? Wartość intelektualna, materialna - co za różnica. Kradnie.

omg
dla mnei to jednak jest spora rUznica
pozatym jak napisal kolega na gUrze co tak naprawde dzieciak kradnie?
Cip soft przeciesh wogUle na tym nei traci
Ci co od niego kupuja tesh nie

Uncle Warrior
26-03-2005, 23:10
A sprzatanie tez raczej nie ma specjalnych wymagan wiekowych....
Podejrzewam, że na itemach zarabia wiecej ;s

Mar Cin
27-03-2005, 17:22
Ej, przecież handel itemami za rl kase jest zakazny tylko przez CIPsoft, nie przez prawo. A poza tym jak można mówić o kradzieży gdzy nikt nie traci? Ani CIPsoft (ich wina że zrobli darmową grę) ani kupujący (nikt im nie kazał kupować itemów, sami zdecydowali). Kradzież byłaby, gdyby za itemy brał kase, a itemów nie dawał, ale skoro daje, to jest ok. A CIPsoft sam jest sobie winny, jakby za gre brali kase to nikt by na niej nie zarabiał. (IMHO koleś powinien pozbierać na PACC i polować na demony :) Demon sety by po pareset złotych opylał :))

Fakolpet
27-03-2005, 17:28
A czy ktos wie czy skads mozna sciagnac ten odcinek uwagi??

-Res-
27-03-2005, 18:49
Heh, oglądałem dzisiaj uwage, i jak zwykle pokazywali biedną rodzinę z synem (16 lat). Rodzice nie pracujący, jedynie matka żebrze pieniądze. I teraz szok! Matka żebrze pieniądze, daje synowi, a syn idzie do kafejki, gra w tibie, i sprzedaje różne rzeczy (hełmy itp.) na allegro!! Normalnie pokazywali jak koleś gra i chodzi swoją postacią <heheh>. Tłumaczył reporterowi z UWAGI o co chodzi w grze, jakie ceny na allegro itp <omg> Nie sądziłem że tibia rośnie na taką skalę. Respect dla tego 16-latka że zarabia na rodzine i do tego na tibii <lol> Jaki macie pogląd na ten temat? -.-
ja na to że tibia jest mylona z zyciem realnym

Rafciu Mistrz
27-03-2005, 18:56
Heh.. .tez oglądałem tą uwage :D spoko ziomalek :P respekt dla niego :D ale zeby zarabiac tibią to lekka przesade :P

she_devil
27-03-2005, 18:58

Trzeba sie dorbic tych 13 lat, though.

Aversin
28-03-2005, 22:03
(...) (IMHO koleś powinien pozbierać na PACC i polować na demony :) Demon sety by po pareset złotych opylał :))

Echs .. no comment. Chyba, że demon shielda uważasz za całego seta.

Moim zdaniem koleś grając i tworząc postać akceptuje zasady i powinien ich przestrzegać. Sprzedawanie postaci oraz sprzętu z Tbii za pieniądze jest wbrew regulaminowi więc jakby na to nie patrzeć koleś oszukuje.
No i nie przesadzajmy w jednym ujęciu było widać chłopaka siedzącego przy całkiem nieźle wyglądającym kompie .. to było (na 90%) u niego w domu. Kompa mają a nie stać ich na jedzenie ? Nie przesadzajmy, ale wiadomo jak to telewizja lubi wyolbrzymiać wszystko.

ostry12
28-03-2005, 22:08
Ups, nie zjemy dziś objadku bo PK mnie dojechał...

Heh, fajnie to brzmi :] Ja myślę że chłopak bardzo dobrze robi, bo sami wiecie jak trudno o prace w dzisiejszych czasach. Tyle powiem.

Afinor
29-03-2005, 00:32
Praca w wieku 13 lat?(Ktos tu tak napisal). Powodzenia, szukaj, napewno cie zatrudnia. Zeby pracowac LEGALNIE trzeba miec TROCHE wiecej -.-. Co do topicu: Syn zarabia na rodzine(ze na tibii to juz n/c)? A mama albo tata nie mogliby dorabiac tez jako ten dozorca czy tam ktos?

@Nuntius
dla mnei to jednak jest spora rUznica
Hahahhahhahaa wiec róznica sie pisze przez "u" hahahaha??

Bucik
29-03-2005, 00:52
brawo dla tego chłopaka...ale są lepsze sposoby na zarobienie kasy bodajże rozdawanie ulotek... w moim przypadku to 97zł za 1800 ulotek ja bym wolał pobiegać troche po okolicy niż siedzieć w kafejce a Bóg wie czy tam jakiegoś key loggera niema i chłopaka postaci &^% strzeli i wszystko od nowa ??

roland
29-03-2005, 09:10
Tyle, że właściciel towaru nie jest zadowolony, bo raz nic nie wie, dwa sprzedaje się coś co jest jego, a on nic z tego nie ma...

The_FaLLen
29-03-2005, 09:16
http://uwaga.onet.pl/1221703,archiwum.html

- Postać kosztuje 60 zł – mówi, ale inne produkty potrafią mieć wyższe ceny.

jednak to prawda co prawda ne ogladam uwagi ale czytalem w nternecie na uwaga.onet.pl

Dowizul z Inferny
13-04-2005, 09:13
no SoV`a mozna za 2000zł spzedac taksamo 2mlngp z jakiegos normalnego servera a 2mlngp z inferny warte jest 3000zł wiec niepiepzcie ze ma ulotki rozwoic

Rankor
13-04-2005, 16:26
no SoV`a mozna za 2000zł spzedac taksamo 2mlngp z jakiegos normalnego servera a 2mlngp z inferny warte jest 3000zł wiec niepiepzcie ze ma ulotki rozwoic

Amagad... Pitolisz takie glupoty, ze az sie czytac nie chce....
Gdyby tibia bylaby taka oplacalna, wiecej ludzi by na tym zarabialo, right?

Phew, wole miec swiadomosc, ze zarabiam LEGALNIE roznoszac ulotki niz sprzedawac postacie/itemy na allegro..... nielegalnie....

Jestes jeszcze na to za mlody.... Kiedys moze zrozumiesz....

SAKU
13-04-2005, 16:43
Phew, wole miec swiadomosc, ze zarabiam LEGALNIE roznoszac ulotki niz sprzedawac postacie/itemy na allegro..... nielegalnie...
Ale oni tego nie rozumieja ze jest to nie legalne;]

Dowizul z Inferny
13-04-2005, 17:04
@rankor

rozumiem to ze wolis rozwozic ulotki ale rozumiem tez sytoacje finansowa tej rodziny osobiscie to tez wole rozwozic ulotki ,a na odatek pzelicz sobie 1k z pzecietnego servera kosztuje srednio 1zł jak niewiezys to www.allegro.pl a 1mln to 1kk wiec 1mln to 1000zł a jezeli juz jest pzypadek ze ktos spzedaje SoV`a w tibii to conajmniej za 2mln czyli 2000zł troszke matmy niezaszkodzi ;)

Tasior
13-04-2005, 17:12
IMO trzeba być debilem (przepraszam jaesli kooś uraziłem ;)) żeby wydać 2000zł na SoV-a. A ten koleś na 101% nie miał, ma i na 99% nie będzie miał.

Badzo
13-04-2005, 17:59

buahaahahahhahah n/c SoV 2000zl? LOL CHyba ktos musialby byc kompletnym idiotą że kupuje za tyle...

Lordek Of Rubera
13-04-2005, 18:23
Są różne prace, żeby zdobyć pieniądze. Wystarczyć pomyśleć. Ale tak jak było up- respect że zarabia na rodzine

@Superman:

Ale za samochody można odsiedzieć troche

Dryb
13-04-2005, 18:30
Jak dla mnie to jest chore. Żaden respect. Jeżeli tibia ma być utrzymaniem, to w nią nie gram -.-. Tibia jest grą, a nie pracą. Ona jest dla przyjemności, a nie dla kasy. Tyle.

spider-bialystok
13-04-2005, 18:43
Jak dla mnie to jest chore. Żaden respect. Jeżeli tibia ma być utrzymaniem, to w nią nie gram -.-. Tibia jest grą, a nie pracą. Ona jest dla przyjemności, a nie dla kasy. Tyle.
On łączy przyjemne z pożytecznym. Skoro w ten sposób zdobywa pieniądze na potrzeby swoje i rodziny to nie widzę w tym nic złego, że jest to jego 'praca'. Kto powiedział, że nie można zarabiać na czymś co nas interesuje i sprawia nam przyjemność?
Inna sprawa, że reguły tej gry tego zabraniają...
A jeżeli chodzi o ulotki to nie zawsze jest tak łatwo jak się wydaje... Mnie już jeden sklep w ten sposób oszukał i po tygodniu roznoszenia ulotek zarobiłem 10 złotych...

Jadzia
13-04-2005, 18:51
Chlopak ma biedna rodzine to idzie na kafejke i sprzedaje itemki za kase ale chyba byl to 2 taki temat jaki widze...

Van'Lestat
13-04-2005, 19:43
Lepsze to niż kradzież radia z samochodu przynajmniej chłopak sie nie naraża.Niech sprzedaje to niż ma umierać z głodu >.<

Rankor
13-04-2005, 20:43
Lepsze to niż kradzież radia z samochodu przynajmniej chłopak sie nie naraża.Niech sprzedaje to niż ma umierać z głodu >.<

Aj bo on juz od razu z glodu umrze.... Tak samo z reszta jak jego rodzina....
Nie wiem czy wiesz ale jest cos takiego jak zasilek dla bezrobotnych, sa rozne akcje...... Nawet w Bialymstoku mozna sie spotkac z darmowym dozywianiem bezdeomnych/biednych obok parku ew. ratusza.... to troche nie te czasy...

Dowizul co do sprzedawania itemkow, znajdz mi kupca na SoVa za 2-3 tysiace zl.....

Wiqo Deziom
13-04-2005, 20:59
ja pierdykam takiego czegos jeszcze nieslyszalem :D

TiTuS
13-04-2005, 21:13
1. znowu zaczynają się glupoty w telewizji
2. każdy ma jakiś sposób na utrzymanie rodziny :
jeden kradnie samochody, a inny gra w tibie i sprzedaje itemy na allegro B)

Bambuko
13-04-2005, 21:22
Dowizul co do sprzedawania itemkow, znajdz mi kupca na SoVa za 2-3 tysiace zl.....
No właśnie, bo zapominamy o jednym. Co prawda 1k może kosztować 1zł, ale kiedy sprzedajesz 100k to kupujący liczy na jakieś upusty. Mówisz mu 'dobra, za 85 złotych'. W przypadku kilku milionowych cen w Tibii cena w RL naprawdę spada.

Mental II
13-04-2005, 21:37
Bzdura on na rodzine zarabia nie w****iaj mnie .
Po 1 gral na ots -demonem-i sie podniecał
Po2 reporter spytał się z kąd ma kase na cafe a on ze sprzedaje helmy itp..
Po3 to jest thif z harmoni który wałki robi kumpla na c-seta 30zl w plecy zrobił <chwalil sie że w uwadze byl >ten reportaż zlleka dawno oglądałem
Więc prosze nie piszcie postów na rodzine zarabia moze nie mowie że nie daje kasy starszym ale na 100% wiekszość ludzi u kulki zrobił

LOLO
13-04-2005, 21:59
Hehe jednocześnie koleś se gra w tibie i zarabia kase na rodzine :D

janek@
14-04-2005, 05:46

pomysil se kto ci tu ma 3000 zl co???? po za tym koles ma wprawe w tom gre :P ale nigdy nie sluszalem zeby jakis czlowiek zarabial na tibi i jeszcze z tego zyje :o przesadza kolo wiecej straci niz zarobi nie wiem jak u was kosztuje godzinka ale u mie 3 zl a u mie takie cos jest nie oplacalne

janek@
14-04-2005, 05:53

zgodze sie z tobom ok mamy kompa internetek na meina nabijamy ten 30 lev po paru miesiocach znajdziemy kolesia ktury utrzymuje rodzine w rl my go pekujemy i jak ??? i bysimy tylko zawalili jego sprwe lepiej zeby nie zarabial na tej tibi sie nie oplaca wole byc wojskowym od czegos takiego :p

janek@
14-04-2005, 05:58
On łączy przyjemne z pożytecznym. Skoro w ten sposób zdobywa pieniądze na potrzeby swoje i rodziny to nie widzę w tym nic złego, że jest to jego 'praca'. Kto powiedział, że nie można zarabiać na czymś co nas interesuje i sprawia nam przyjemność?
Inna sprawa, że reguły tej gry tego zabraniają...
A jeżeli chodzi o ulotki to nie zawsze jest tak łatwo jak się wydaje... Mnie już jeden sklep w ten sposób oszukał i po tygodniu roznoszenia ulotek zarobiłem 10 złotych...

moze i zarabia ale bardzo malo moze czerpie przyjemnosc z tej godziny grania i sprzedawania ale bez przesady ze koles moze tak zarabiac jak ja bym tak zarabial (mam kompa i internetka ) to moze mozeeee ale z duzym akcetem moze bym zarobil dwa zlote czy trzy ale ten koles ma nerwy narabia lev ktos go pekuje i czesc zawalil sprwe :P jesili gra na non pvp to ma jeszcze lepsze nerwy :]

Hegemmon
14-04-2005, 07:24
LoL, przypuszczałem, że takie coś może skutkować, ale nie przypuszczałem, że ktoś tak robi w RL. Co do nielegalności sprawy... cóż, w sumie nielegalne, jednak mi to nie przeszkadza, a regulamin gry to za mało aby policja się zajęła taką sprawą ^.-. Ewentualnie CipSoft może mu skasować konto ale spójrzmy prawdzie w oczy... daleka droga im do tego ^.-
ten koles ma nerwy narabia lev ktos go pekuje i czesc zawalil sprwe jesili gra na non pvp to ma jeszcze lepsze nerwy
nie wiem skąd się biorą takie szatańskie mysli. Chyba pujdę na psyhiatrię to się może dowiem ^.- Jeżeli nie jesteś głąb to na non pvp nie ma większych problemów. Trzeba tylko pilnować swoich rzeczy. a jakby co jest jeszcze bl (to działa, co prawda z kilku miesięczyn opóźnieniem ale działa :P)
Teoreetycznie, dobry grać może zarobić całkiem niezły grosz o ile potrafi załatwić sobie zbyt.
Po3 to jest thif z harmoni który wałki robi kumpla na c-seta 30zl w plecy zrobił <chwalil sie że w uwadze byl >ten reportaż zlleka dawno oglądałem
Hmmm, jak zwykle mam pomieszaną kolejność pisania i czytania :P
Jednak nie skasuję tego powyżej bo mi się nie chce no i nie pisałem o jakiejś rodzince. Najlepiej zrobię, jak spróbuję wyszukać ten reportaż w sieci albo może powtórkę puszczą ^.-. Jesli to OTS to masakra... widać jak to ludzi łatwo w balona zrobić kiedy nic nie wiedzą :P

Thero
14-04-2005, 07:47
@Hege
W zasadzie na no-pvp nie ma kompletnie żadnego problemu, jak jesteś 30 ryc, wchodzisz na pewną stronkę (no hack blz) i ściągasz program (był nawet na forum filmik o ek, który tego używa). Ustawiasz w jakie tereny ma łazić i jakie potworki atakować, to na tyle w zasadzie, byle by nie przchodzić w czasie trasy przez rope place, o cię zropują i dopiero będzie ;P.

@rankor

rozumiem to ze wolis rozwozic ulotki ale rozumiem tez sytoacje finansowa tej rodziny osobiscie to tez wole rozwozic ulotki ,a na odatek pzelicz sobie 1k z pzecietnego servera kosztuje srednio 1zł jak niewiezys to www.allegro.pl a 1mln to 1kk wiec 1mln to 1000zł a jezeli juz jest pzypadek ze ktos spzedaje SoV`a w tibii to conajmniej za 2mln czyli 2000zł troszke matmy niezaszkodzi ;)
Jeżeli kiedyś zobaczyłbyś jeszcze twojego posta za jakieś, 2-3 lata, nieźle się z siebie uśmiejesz.

@Rankor
Zasiłek dla bezrobotnych zapewne dawno temu im się skończył, pomyśl, sobie, że jesteś ubogim dzieciakiem dzielącym pokój z kilkoma braćmi. Wolisz cały dzień roznosić ulotki i nadal się uciskać, na dodatek niewiele jedząc? Czy może pójść do kafejki, pograć sobie, potem to sprzedać i mieć troszkę więcej kasy? Wiem: Wybrałbyś ulotki, ale to dlatego, że pewnie nigdy nie byłeś w takiej sytuacji jak on, a i tak chwała mu za to, że "uczciwie" zarabia niż miałby kraść (jak zresztą wiele dzieci robi). Sprzedawanie postaci (swoich) jest chyba lepsze niż kradnięcie czego kolwiek.

@Topic
Nie mają o czym już gadać, więc zajęli się zniszczaniem komputera, tematem cholernie przez wszysktich oklepanym, powiedzieli by już lepiej o złodziejach samochodów, ale najwidoczniej telwizja ma swoje wymagania żeby 13 latek usiadł i się zaciekawił ich programem.

Radek 666
14-04-2005, 13:00
Praca w wieku 13 lat?(Ktos tu tak napisal). Powodzenia, szukaj, napewno cie zatrudnia. Zeby pracowac LEGALNIE trzeba miec TROCHE wiecej -.-. Co do topicu: Syn zarabia na rodzine(ze na tibii to juz n/c)? A mama albo tata nie mogliby dorabiac tez jako ten dozorca czy tam ktos?

@Nuntius

Hahahhahhahaa wiec róznica sie pisze przez "u" hahahaha??
Pracować można w wieku 13 lat. Afkors nie chodzi o prace np. nauczyciela. Możesz sąsiadce skosić ogródek za skromne wynagrodzenie a to też jest praca. Tak jak mówili roznoszenie ulotek nie wymaga 18 lat.
Ups, nie zjemy dziś objadku bo PK mnie dojechał... (a mama: zrób chara na non-Pvp!)
<Leże na ziemi>

Thero
14-04-2005, 13:12
@Radek666
Ulotki to ja roznosiłem bodajże 2 lata temu, nie polecam ;d.

Polinik
14-04-2005, 13:14
Sprzedawanie rzeczy z Tibii za prawdziwe pieniadze jest nielegalne tylko w rozumieniu zasad gry, ale nie jest zakazane przez polskie prawo. Owszem, jest to oszukiwanie, jest naganne, ale jest calkowicie legalne w rozumieniu prawa.
Cos jak "spalony" w pilce noznej albo ciosy ponizej pasa w boksie. Reguly gry tego zabraniaja, mozna w grze zostac ukaranym, ale do wiezienia za to nie pojdziesz.
Zapewniam - gdyby takie aukcje, jak te o ktorych toczy sie dyskusja, byly nielegalne (w rozumieniu polskiego prawa) to by ich nie bylo na allegro - serwis nie moze pozwolic sobie na tolerowanie lamania prawa.

Matek
14-04-2005, 13:54
Ludzie dyskutuja o tym, ze chlopak 'nielegalnie' zarabia a ciekawi mnie ile osob korzysta podczas gry z TibiaGG?? Gdzie nie spojrzysz na zdjecia tam prawie zawsze ludzie maja strasznie mocne pochodnie.

Brawo dla chlopaka, ktory w ten sposob sobie zarabia. Przynajmniej SAM sobie rachunki za tibie oplaca darmozjady:)

SAKU
14-04-2005, 14:49
Więc prosze nie piszcie postów na rodzine zarabia moze nie mowie że nie daje kasy starszym ale na 100% wiekszość ludzi u kulki zrobił

Telewizja klamnie (trzeba sie z tym liczyc ze czesto przesadzaja w tej"uwadze" zeby ludzie sie wzruszyli i pomogli tej osobie)

Bucik
20-04-2005, 17:13

taa... tylko byś się cieszył jak by ci ukradł samochód ?? jak nie zauważyłeś to w tym przypadku obie strony są zadowolone (czyli gościo sprzedający i ten co kupuje) a wątpie że będzie uszczęśliwiony ten komu samochód ukradli...

EDIT: kurde pisałem pisałem a zapomniałem że już mam posta w tym temacie :( (wiem mogłem zedytować)

Re down: heh... a co cipsoft ma do tego ze sprzedaje gościo itemy?? co Cipsoft traci ?? pieniądze ?? jakie ??

Baron Kaldrick
20-04-2005, 17:23
taa... tylko byś się cieszył jak by ci ukradł samochód ?? jak nie zauważyłeś to w tym przypadku obie strony są zadowolone (czyli gościo sprzedający i ten co kupuje) a wątpie że będzie uszczęśliwiony ten komu samochód ukradli...

EDIT: kurde pisałem pisałem a zapomniałem że już mam posta w tym temacie :( (wiem mogłem zedytować)
Czyli zadowolony jest paser i kupujacy. CipSoft bynajmniej zadowolony nie jest. W przypadku samochodu tez zadowolony jest zlodziej i osoba kupujaca, nie ofiara...

Bambuko
20-04-2005, 17:23

A po co się kradnie samochody? Żeby sprzedać taniej niż nowy. I wtedt i sprzedający, i kupujący są zadowoleni.

EDIT:
Sic, wyprzedził mnie Bekuś ;/

Rybzor
21-04-2005, 20:42
heh... to ja wiem czemu Bubble ma taki lvl, pewine chodzi na demony i jak przynosi mpa to sprzedaje na allegro za 100 zl i se kupuje bulki:P

Arthus Drag'Tail
22-04-2005, 14:04
heh... to ja wiem czemu Bubble ma taki lvl, pewine chodzi na demony i jak przynosi mpa to sprzedaje na allegro za 100 zl i se kupuje bulki

LOL -.-

@Topic
Niby sprzedawanie postaci i przedmiotow, jest nielegalne..
Tylko po pierwsze: Nikt za to nie sciga (jak narazie),
po drugie: Nie do konca rozumiem, co CIPki na tym traca...
W sumie dobrze, ze chlopak "zarabia" na rodzinke, tylko ze moglby sprobowac w sposob bardziej uczciwy.

Glamri
22-04-2005, 15:07
Widziałem ten odcinek uwagi, sprzedaje postacie i itemy ale kafejke ma albo bardzo tanio albo tyle tam siedzi, że ma rabaty... Bo inaczej by mu się to chyba nie opłacało - w końcu do szkoły też musi iść i chyba tak non-stop nie gra... Jak na moje mało opłacalne bo jeśli chce się an tibii zarobić to trzeba grać 11-12h dziennie... Jak nie więcej...

]v[ichal
22-04-2005, 23:11
widzialem to(pokazywali jak chodiz po ghostlandzie a potem allegro) , to nic dziwnego w dzisiejszych czasach dzieciaki kombinują jak zarobić....Tym bardziej w jego sytuacji.