zaloguj się

Pokaż pełną wersje : OGame - Strategiczna gra online | Tysiące graczy | Znakomita grywalność

Transparent Ghost
28-03-2005, 21:20
Ogame (http://ogame116.de/php_pl/)

Co to ??
=->Ogame (http://ogame116.de/php_pl/) to strategiczna gra symulacyjna o miedzynarodowym zasiegu. Jednoczesnie tysiace graczy gra ze soba lub przeciw sobie. Aby grac z nimi, potrzebujesz tylko zwyklej przegladarki internetowej.

O co chodzi w Ogame (http://ogame116.de/php_pl/)?
=->Jestes miedzygalaktycznym imperatorem, ktory przez najrozniejsze strategie, kombinacje i przedsiewziecia rozszerza swoje wplywy na inne galaktyki. Zaczynasz od jednej, wlasnej planety, na ktorej budujesz infrastrukture gospodrcza i militarna wykorzystujac dostepne na niej surowce. Poprzez badania naukowe i rozwoj otrzymujesz dostep do nowywch technologii, mechanizmow, broni... Z uplywem czasu bedziesz kolonizowac kolejne planety, handlowal, atakowal, zawiazywal sojusze z innymi wladcami, wywolywal wojny, (wspol-)rzadzil miedzygalaktycznym swiatem.

Info
=->Mamy do wyboru 8 Univers [1 najstarsza; 8 najnowsza]. Gdy wybierzemy możemy zacząc grać. Gdy już się zalogujemy zobaczymy przejrzyste menu. Możemy tu wybrać jakie budynki chcemy budować od kopalń do fabryki rakiet. Każdy budynek możemy ulepszać dobudowując poziomy. Gra oczywiście ma swój czas, 1minuta w grze równa się 1 minucie w rl, więc przez cała noc w naszych kopalniach wydobywa się żelazo, krzystały itp. by rano wybudować nowe budynki. Oczywiście budowa budynków nie trwa sekunde, w miare rozwoju fabryki trwa coraz dłużej. Gdy już rozwiniemy się dobrze pod wzgłendem surowców możemy przystąpić do badań naukowych i budowania floty, która następnie wyślemy na podbój innych planet. W grze znajdziemy wiele sojuszy. Będziemy także uczestniczyć w wojnach między planetarnych. Swoją załoge możemy wyposażać od małego myśliwca do Gwiazdy Śmierci (Gwiezdne Wojny :)).

Ma$ter MatiK
28-03-2005, 22:20
Ogame.pl to chyba nie jest RPG????
Osobiscie gram w ta gre i polecam ja wszystkim...Mam juz 1200+punktow i mysle o stworzeniu sojuszu na uniwersum 1.Moze sa jacys chetni???

Youri
29-03-2005, 10:11
Gram w to już od jakiegoś czasu. Jestem na Uni1, w tej chwili mam 2400+ pkt. Jestem członkiem średniego sojuszu, ale niedługo przeprowadzam sie do jakiegoś dobrego. Jeśli ktoś chce mnie zaatakować to zapraszam - 3:267:11 ;).

Transparent Ghost
29-03-2005, 11:39
Gram w to już od jakiegoś czasu. Jestem na Uni1, w tej chwili mam 2400+ pkt. Jestem członkiem średniego sojuszu, ale niedługo przeprowadzam sie do jakiegoś dobrego. Jeśli ktoś chce mnie zaatakować to zapraszam - 3:267:11 ;).
Nie skorzystam, gram na UNI8 :P Jak ktoś tam gra to msg w grze (Trans) lub na GG (4234650). Może Sojusz by się założylo :)

powrót vavca
29-03-2005, 11:42
grałem na uni1 i....miałem 2000pkt ale w jedna noc spadło do 1200...pozdro sojusz rodzina alarezzi...
Teraz się obudziłem...gram na uni 5 i mam 1069 pkt i jestem w pierwszej "1000"jestem także w najpotażniejszym sojuszu.Hail REPUBLIC

Darkness Dragon Master
29-03-2005, 11:46
Zapowida się ciekawie. Założyłem już swoje konto i zaraz zapoznam sie z tą grą :p Gram na Univ8. Nick-Silvanoshei :]

Shanhaevel
29-03-2005, 13:31
Uni 3, 532 punkty, dobra obrona. :evul: I like it!

Jestem za sojuszem!

Willy The Dark Druid
29-03-2005, 13:57
no no to zemnom to juz 3 osoby graja na UNI8 :) to co z tym sojuszem :)? :evul:

pkr
29-03-2005, 14:17
ja mam jakies konto na uni8 ale bez rewelki ;']

Transparent Ghost
29-03-2005, 14:26
No Sojusz można założyć w każdej chwili :) Proponujcie może nazwy :P aha no i zgłaszajcie się kto by chciał wejść do Sojuszu i ile ma pkt. :)

Ja proponuje nazwe Tibianic :P mam 18pkt. Name - Trans

OpTyK
29-03-2005, 15:17
No Sojusz można założyć w każdej chwili :) Proponujcie może nazwy :P aha no i zgłaszajcie się kto by chciał wejść do Sojuszu i ile ma pkt. :)

Ja proponuje nazwe Tibianic :P mam 18pkt. Name - Trans

Trans odwiedzasz czasami moj kanal lub #tibia.pl na irc ? Przecież nasza ekipa z tamtad ma już sojusz na U8... zapraszam Cie (i Was) na kanal #ogamepl i do sojuszu Proletariat. Napisz podanie (tag to v.v.v.), a jak chcesz omowic jakies szczegoly to wal na kanal. Do zobaczenia w Proletariacie :)
PS. Nie wiem czy wiesz, ale po nicku tez można położenie określić ;)
PS. W tym sojuszu są następujące osoby (na godzine obecną):
1. Ghost Nieudany
2. Gniew Mroku
3. Sly
4. Adolph
5. Zenonov
6. `maxell
7. no i Ja ;)

Matheous
29-03-2005, 15:41
A ja gram na Uni 1, mam sojusz z innego forum heh;P 4000+ pkt, nick Artanis(kto zgadnie o jakiej grze jest to drugie forum???;), a nazwy planet takie, jak pierwsze slowa Wishmastera Nightwisha(Master, Apprentice, Heartborne, 7th Seeker, Warrior, jak bede mial kase to dojdzie Disciple, Wishmaster, Elbereth i Lorien;) To sie nazywa oryginalnosc:P
Powodzonka w ogamie... I robcie fleet save'a, mi juz dwa razy cala flote wykosili:/

LOLO
29-03-2005, 15:57
Ogame wymiata sam w to gram mam konto na uni 1 i mam dopiero 487 punktów :( ale nonstop przybywa :D

Willy The Dark Druid
29-03-2005, 16:08
Trans odwiedzasz czasami moj kanal lub #tibia.pl na irc ? Przecież nasza ekipa z tamtad ma już sojusz na U8... zapraszam Cie (i Was) na kanal #ogamepl i do sojuszu Proletariat. Napisz podanie (tag to v.v.v.), a jak chcesz omowic jakies szczegoly to wal na kanal. Do zobaczenia w Proletariacie :)
PS. Nie wiem czy wiesz, ale po nicku tez można położenie określić ;)
PS. W tym sojuszu są następujące osoby (na godzine obecną):
1. Ghost Nieudany
2. Gniew Mroku
3. Sly
4. Adolph
5. Zenonov
6. `maxell
7. no i Ja ;)

a mnie przyjmiecie? :) niewiem gdzie sie sprawdza te punkty :/ i mam nick Vatto

OpTyK
29-03-2005, 16:55
Hmm... nie przyjmujemy "na gębę" nikogo oprucz dobrych, starych znajomych. Jeśli chcesz to napisz podanie - menu Sojusz -> znajdz sojusz -> v.v.v. -> i wypelnij ankiete. Byc moze akurat zostaniesz przyjęty. Nie dane mi jest teraz o tym rozważać. Zapraszam na kanał #ogamepl na serwerze irc.quakenet.org

Thimburd
29-03-2005, 17:19
Ja gram w to już tydzień. Mam 10 punktów :) Gram na uni-1. Mam pytanie, jak można zaatakować/skolonizować nową planetę???

OpTyK
29-03-2005, 17:28
Jak sie domyslam, zaraz gruchnie tu lawina pytan dotyczacych OGame typu "MAM PROBLEM". Jeśli macie problem to nie piszcie tego tutaj, bo to nie jest temat od tego. Sluzy do tego oficjalne forum OGame : http://213.239.217.143/phpBB2_pl/
Sorki za off topic
Pozdrowienia ;)

Transparent Ghost
29-03-2005, 19:22
Ja gram w to już tydzień. Mam 10 punktów :) Gram na uni-1. Mam pytanie, jak można zaatakować/skolonizować nową planetę???
No wysłać na nią statek kolonizacyjny no nie ?? Ale uważajcie jaką planete kolonizujecie, na każden jest inne prawdobodobieństwo rozmiaru planetu. Aha no i planety bliżej słońca wiecej energi słonecznej produkuja, a planety daleko od słoneczka produkują mniej ale za to wiecej deutronu.

Co do rozmiarów to jest tak:
Masz 60% szans, ze planeta bedzie miala taki rozmiar:
Planeta na pozycji 1 ma 48-80 pol. Srednio: 64 pola.
Planeta na pozycji 2 ma 53-83 pol. Srednio: 68 pol.
Planeta na pozycji 3 ma 54-82 pol. Srednio: 73 pola.
Planeta na pozycji 4 ma 108-238 pol. Srednio: 173 pola.
Planeta na pozycji 5 ma 95-239 pol. Srednio: 167 pol.
Planeta na pozycji 6 ma 82-228 pol. Srednio: 155 pol.
Planeta na pozycji 7 ma 116-173 pol. Srednio: 144 pola.
Planeta na pozycji 8 ma 123-177 pol. Srednio: 150 pol.
Planeta na pozycji 9 ma 129-188 pol. Srednio: 159 pol.
Planeta na pozycji 10 ma 79-122 pol. Srednio: 101 pol.
Planeta na pozycji 11 ma 81-116 pol. Srednio: 98 pol.
Planeta na pozycji 12 ma 85-129 pol. Srednio: 105 pol.
Planeta na pozycji 13 ma 60-160 pol. Srednio: 110 pol.
Planeta na pozycji 14 ma 42-126 pol. Srednio: 84 pola.
Planeta na pozycji 15 ma 54-149 pol. Srednio: 101 pol.
Masz 40% szans, że planeta będzie miała mniej lub więcej pól niż podano w powyższym schemacie.
Odchylenia od wartosci oczekiwanej (sredniej) sa wyjatkowo duze dla planet o pozycji 4-6.

Co do surowcow, wytwarzanie deuterium jest najwyzsze na najzimniejszych planetach (poz. 13-15), a ilosc energii pobierana przez satelity sloneczne jest najwyzsza na planetach najcieplejszych (poz. 1-3) przy czym maksymalna ilosc energii na 1 satelite to 50.

OpTyK
29-03-2005, 20:32
Offtopic:
To jak Ghost - przyjdziesz do nas do sojuszu ?

Darkness Dragon Master
29-03-2005, 20:46
Ja dzisiaj namówiłem kumpla, żeby też zaczął grać ;) Założyliśmy własny sojusz (mamy po zero puntów :confused: ), Jak ktoś chce to może sie dołączyć. Nazwa Impeatorzy Wieków[ImpWiek]

Transparent Ghost
29-03-2005, 20:51
Offtopic:
To jak Ghost - przyjdziesz do nas do sojuszu ?
Wiesz od początku jestem w Sojuszu PPF więc troche głupio tak wyjść :P Ale jestem pewnien, że wkońcu moje drogi z waszym Sojuszem się skrzyżują. A na razie obserwuje własne podwórko i podpisuje pakty o nieagresji :P

Ambegen
01-04-2005, 13:18
gra ogólnie jest do dupy...jasne na początku to wygląda super, ale później raz się nie zalogujesz i już po całej flocie X( ( i np. miesiąc gry szlag trafił :evul: )najlepiej to byłoby siedzieć przy grze 24/7, poza tym gracze na górze tabeli po jakimś czasie stają się nie do ruszenia, bo sami rosną w siłe rozwalając w międzyczasie statki słabszym.

Stashek
01-04-2005, 13:34
heh ogame Za***ista gra mam jusz 3 k pkt na 1 universum dzis 4 naped nadprzestrzenny

Transparent Ghost
02-04-2005, 11:50
gra ogólnie jest do dupy...jasne na początku to wygląda super, ale później raz się nie zalogujesz i już po całej flocie X( ( i np. miesiąc gry szlag trafił :evul: )najlepiej to byłoby siedzieć przy grze 24/7, poza tym gracze na górze tabeli po jakimś czasie stają się nie do ruszenia, bo sami rosną w siłe rozwalając w międzyczasie statki słabszym.
Jest takie coś jak noobprotection, który nie pozwala lepszym znacznie od ciebie atakować ofiary. A nie bym był taki pewien, że lepsi zawsze rozwalają każdego. Jeśli ktoś czyta forum i umie się zabezpieczyć nikt nie będzie go atakować bo nie będzie mu się to opłacać.

Ma$ter MatiK
02-04-2005, 13:00

Nie zgadzam sie z toba...Choc gram juz dosc dlugo i mam kuz 1600+ punktow przezylem tylko 1 odparty atak na moja planeta i 2 na moje kolonie...
Na samym poczatku wtapilem do niezlego sojuszu a nastepnie intesywnie rozwijalem flote i obrone...
Jest takze co s takiego jak noobprotection o ktorym wspominal Transparent Ghost...I nie trzeba przy tej grze siedziec 24 h online...Wytarczy 10 min dziennie

Raczeq
02-04-2005, 14:32
Czy ktos gra na univ 2 :)??

Ankhaev
02-04-2005, 15:04
Gram w to, ale na Uni6. Nick- Ankhaev. :) Jak ktoś jest chętny, to są jeszcze miejsca w moim sojuszu, może się uda przyjąć. (Ja nie jestem szefem.) 500+ punktów, 2 planety... I się gra. :)

Str4t0s
02-04-2005, 16:11
univ 2.Ma ktros jakis sojusz zeby mnie ochronic
Pomozcie mi przez pw co mam najpeirw wybudowac :D
nick : Str4t0s

Xehe
02-04-2005, 17:00
Hehe ja gram od jakiegoś tygodnia na Uni8 mam 230 puktów jestem na 630~miejscu w całym uni:)) Oraz jestem w sojuszu LUNARA:) całekim niezle jak na nowicjusza mi narazie idze:pNick Xehe jakby ktos chciał msg:)

Raczeq
03-04-2005, 01:28
univ 2.Ma ktros jakis sojusz zeby mnie ochronic
Pomozcie mi przez pw co mam najpeirw wybudowac :D
nick : Str4t0s
daj na priv numer gg to cos sie pomysli :]

Ambegen
03-04-2005, 09:24
Nie zgadzam sie z toba...Choc gram juz dosc dlugo i mam kuz 1600+ punktow przezylem tylko 1 odparty atak na moja planeta i 2 na moje kolonie...
Na samym poczatku wtapilem do niezlego sojuszu a nastepnie intesywnie rozwijalem flote i obrone...
Jest takze co s takiego jak noobprotection o ktorym wspominal Transparent Ghost...I nie trzeba przy tej grze siedziec 24 h online...Wytarczy 10 min dziennie
- sojusz to naprawde niewiele daje, byłem w kilku i zwykle kończyło się na tym że można jedynie z kimś pogadać i ew. otrzymać wskazówki jak grać
- noobprotection - LMAO :D , to tylko nie pozwala ludziom ponad 5 razy silniejszym na atakowanie ciebie i to tylko do 5k punktów, już 3x silniejszy przeciwnik w pełni wystarcze żeby cie w pełni pojechać
- 10 min...LMAO i co ty przez ten czas zrobisz? wydasz surowce na głównej kolonii? bo raczej nawet ataku nie puścisz...
Początek gry jest fajny ale później robi się coraz gorzej, jak będziesz miał wystarczjąco dużą flotę to innym będzie opłacało się ją rozwalić, a wtedy pozostaje tylko zaglądanie do gry co godzina albo ciągłe wysyłanie gdzieś floty ( też trzeba często zaglądać ), nie mówie już o zarządzaniu 7-8 koloniami, bo to jest bardzo żmudne i denerwujące, nie jesteś w stanie trzymać na każdej jakiejś sensownej obrony więc będą cie jeździć jakimiś małymi siłami; poza tym najwięcej można się dorobić na atakowaniu, a do tego trzeba dużo skanować + siedzieć przy grze i sprawdzać czy się cel nie zalogował i czy czasem nie przysłał posiłków, no i oczywiście najlepiej atakować w nocy, tak gdzieś o 3,żeby flota ok. 5 doleciała, wtedy najmniej ludzi gra.
W sumie to jeszcze nawet można znieść, ale wystarczy że raz się nie zalogujesz lub coś pokręcisz i ktoś złapie twoją flote na planecie i bye bye, cała flota rozwalona...cały czas poświęcony na gre poszedł na marne...

Xehe
03-04-2005, 14:26
Niedawno Powstało uni9 tam właśnie się przeniosłem może tam ktoś zechce ze mną sojusz założyć? Lub jakiś sojusz polecić na tym uni.

Szymon ziom
03-04-2005, 16:20
W ogame gram od dwóch dni. Dla mnie cool!
Gra ktoś na Uni2 ? To byśmy sojusz zrobili.

Raczeq
03-04-2005, 18:33
Zloz podanie do "LTM" to cie przyjmiemy http://s9.invisionfree.com/Lotars_Masters/index.php?act=idx - forum sojuszu

next great sorcerer
04-04-2005, 07:41
"Jeżeli nie można kliknąć na Uni tzn, że jest on chwilowo przepełniony."
A kiedy będzie wolny????
Chciałbym na jakiś starszy, bo tam więcej ludzi "stad".

Mentos
04-04-2005, 14:51
Jestem na Uni9...
Zapraszam do sojuszy Federacja Imperialna [FI]

Str4t0s
04-04-2005, 17:02
Cho do ltm tam ja jestem.Pomozemy ci sie rozwinac. PS:nawet juz mam stocznie orbitalną :D

Kojotes
05-04-2005, 16:19
Oo, ja na Uni2 to już nawet myśliwce robię :-D, a gram od soboty.

Polny Lowca
06-04-2005, 14:02
jak sie tuzarejestrowac?

Wymiatacz
06-04-2005, 16:37
Ok,już gram na uni1 nick Wymiatacz jak ktoś może mi pomóc to msg plz

targud
06-04-2005, 21:30
- sojusz to naprawde niewiele daje, byłem w kilku i zwykle kończyło się na tym że można jedynie z kimś pogadać i ew. otrzymać wskazówki jak grać
- noobprotection - LMAO :D , to tylko nie pozwala ludziom ponad 5 razy silniejszym na atakowanie ciebie i to tylko do 5k punktów, już 3x silniejszy przeciwnik w pełni wystarcze żeby cie w pełni pojechać
- 10 min...LMAO i co ty przez ten czas zrobisz? wydasz surowce na głównej kolonii? bo raczej nawet ataku nie puścisz...
Początek gry jest fajny ale później robi się coraz gorzej, jak będziesz miał wystarczjąco dużą flotę to innym będzie opłacało się ją rozwalić, a wtedy pozostaje tylko zaglądanie do gry co godzina albo ciągłe wysyłanie gdzieś floty ( też trzeba często zaglądać ), nie mówie już o zarządzaniu 7-8 koloniami, bo to jest bardzo żmudne i denerwujące, nie jesteś w stanie trzymać na każdej jakiejś sensownej obrony więc będą cie jeździć jakimiś małymi siłami; poza tym najwięcej można się dorobić na atakowaniu, a do tego trzeba dużo skanować + siedzieć przy grze i sprawdzać czy się cel nie zalogował i czy czasem nie przysłał posiłków, no i oczywiście najlepiej atakować w nocy, tak gdzieś o 3,żeby flota ok. 5 doleciała, wtedy najmniej ludzi gra.
W sumie to jeszcze nawet można znieść, ale wystarczy że raz się nie zalogujesz lub coś pokręcisz i ktoś złapie twoją flote na planecie i bye bye, cała flota rozwalona...cały czas poświęcony na gre poszedł na marne...

W pełni sie zgadzam - w 10 min dziennie NIE DA SIĘ nic wielkiego osiągnąć.
Przychodząc ze szkoły włanczam Ogame i do nocy jest non stop. To trzeba zeskanować planety, dobudować floty, obsłużyć kolonie (narazie mam 5 + main :/ ) przeprowadzić ataki czy jeszcze Bóg wie co :). Na dodatek musze bronić tyłka ponieważ mamy wojne z OSA i NO ALLY (kto jest z U2 ten wie o co chodzi :) ). Mam na dzień dzisiejszy 60 krążowników + 30 SW a jutro wstane i moge nic nie mieć i w dodatku stracić jakies 5k punktów za flote ;/ (na dzień dzisiejszy mam 9k ;/ )
Przez 10 min nie da się nic zrobić ( tak jak juz powiedziałem ) Szczególnie na początku gdy trzeba się szybko rozwinąć (gdzie kopalnie robią sie po 2-3 minuty ) Na początku robienie 1 kopalni dziennie jest BEZSENSOWNE ! Nie da się skutecznie rozwinąć przy takim tempie :|

Polny Lowca
06-04-2005, 21:32
JAk sie buduje stację kosmiczną??(stoczmoe orbitalna)

@edit: zedytowałem posta

targud
07-04-2005, 13:52
JAk sie buduje stację kosmiczną??(stoczmoe orbitalna)

@edit: zedytowałem posta

Nie ma czegoś takiego jak stacja kosmiczna :) jest Stocznia Orbitalna Lub Stacja księżycowa. Zeby mieć stocznie orbitalną trzeba wybudować Fabrykę robotów poziom2 A stacje księżycową ? - trzeba mieć KSIĘŻYC :)

W panelu masz "Technika" wejdź tak i zobacz co trzeba mieć zeby coś zbudować :)

Polny Lowca
07-04-2005, 15:02
stacynia orbitalna sama tak jakby 'jest' jak zbuduje fabryke robotow poziom 2?

Dwimenor
08-04-2005, 16:21
stacynia orbitalna sama tak jakby 'jest' jak zbuduje fabryke robotow poziom 2?

Jak wybudujesz 2 poziom fabryki robotów, to w menu budynków pojawi ci się opcja: Stocznia orbitalna. Wtedy możesz ją wybudować.

Btw, gram na Uni 9, w sojuszu WG
Nick tak jak na forum

Raistlinek
08-04-2005, 16:36
ja gram na Uni2- sojusz Smierdzi(zmiana nazwy w toku...-_-'') nick Raistlinek
9- sojsz ASW nick Aeglos(jak ktośczytal silmarillion to wie skąd nazwa....)

przy okazji-jesli ktos chce wstąpićdo ktoregos z tych dwoch sojuszy niech sie do mnie zgłosi albo przez PW tutaj albo przez wiadomość w grze :)

Vanhelsen
08-04-2005, 22:10
eeee, a gra ktoś z was na U-10 ?? :P
Bo jakoś mi tam samotnie :(

A gra jest wypas, choć narazie mam tylko 1pkt ^^ ale się powoli (dosłownie) rozwijam :D

Jak ktoś chetny do podbicia mojej nędznej planetki to nick "Wieszok" (a co by innego :P), planetka "Annon Edhel" :)

Coby
09-04-2005, 09:14
Ja gram na uni 10 ;P i też mam 1 pkt jestem w sojuszu Dominion ;)

Maethi
09-04-2005, 10:31
Uni 8 - Planeta Cremius (name: Ma3thi)-sojusz Proletariat.

W razie czegoś piszcie mam 304 pkt ;].

szaman of ring
09-04-2005, 13:33
Jeje ja mam już 118 punktuw i w ochronie mam 8 wyrzutni rakiet i 5 lekkich dział laserowychy do tego 5 ciężkich miśliwcuw i 10 lekkich :)

Mentos
09-04-2005, 15:16
Zapraszam do sojuszu na Uni9
Federacja Imperialna, na razie przyjmuje kazdego
tag:FI

wiadomosci do lathran

Racon
09-04-2005, 15:30
Ja gram na un10 mam sojusz mamy kanał na queakeNEcie #WHB.pl

Raistlinek
09-04-2005, 15:42
yazon co powiesz na sojusz naszych sojuszów? jakby co to mój sojusz to ASW

besn
09-04-2005, 16:31
mm, unia 2, 3.1k pkts~

Hegemmon
09-04-2005, 16:46
Jak ktoś jeszcze raz zada denne pytanie z gatunku "jak zbudować jak zaatakować" to będę upomnieniami po mordzie bić. Boshe, ludzie troche wnikliwości w menu gry! jak byk jest napisane forum a tam jest tak rozwinięty dział FAQ, że całego dnia jak nie więcej trzeba na przeczytanie go i jest podzielony na kategorie przez co w łatwy sposób uzyskać informacje na obecnym stadiunm rozwoju.
Ja jestem na Uni 2 ale słabo mi idzie bo nie miałem monitora ale na szczęście nie opłaca się mnie jeszcze atakować ^.-

Thunder87
11-04-2005, 17:58
Gra ktoś na uni 11? Chętnie dołączyłbym do sojuszu.

Sir Jarema
11-04-2005, 19:01
Szczerze radzę wszystkim, którzy chcą zacząć grę, by nie zakładali kont na polskim ogame. Zacząłem grać na niemieckim ogame.org, uni 2, dobrze ponad 5000 pkt. I kumpel z sojuszu (i jednoczesnie klanu AAO ale to inna bajka ;) ) zaproponował założenie nowych kont na Uni 9 polskiego ogame. Porónwanie wypada żałośnie. Jest jedna jedyna róznica, a są to....lagi :/ Niektórzy gracze skarżą, że od teoretycznego czasu dotarcia floty, do jej udostępnienia w grze potrafi minąć nawet do ~1.5 h. Jak utrudnia to grę, mówić chyba nie muszę. Poza tym update punktów ma miejsce bodaj tylko 2x dziennie...Niemieckie ogame działa szybciej, nie ma lagów i punkty są updatowane znacznie częsciej. Jeśli bariera jeżykowa nie jest dla kogoś przeszkodą, zapraszam na niemiecką wersję...wszystkie menu i opisy są w jęz. angielskim.

A jeśli ktoś jest zainteresowany:

Ogame.org (universe 2) Sojusz nazywa się Local Patriots, kilkunastu członków, w większości dobrych kumpi z AAO i rl. większośc graczy powyżej 1000, najsilniejsi ponad 5k. Radzę wyszukiwać przez taga .LP.

Ogame.pl (universe 9) Sojusz o naziwe Armada, tag identyczny. Troszkę mniejszy, założony tak jak konta kilka dni temu, na razie nic specjalnego.

Oba sojusze są otwarte zarówno na nowych członków (bierzemy KAŻDEGO kto od czasu do czasu się lgouje, niezaleznie od score, więc nawet najsłabsi mogą dołączyć) jak i na wszelkie formy porozumień (koalicja, układ o nieagresjii itd) Proszę jednak o kontakt przez Ogame.

Zapraszam !

Raistlinek
11-04-2005, 20:50
@up
gadasz głupoty....
uni9-owszem polskie ogame ale na niemieckim servie...a ja osobiście żadnych lagów nie widziałem >.<' 2 razy mialem tylko problem z zalogowaniem pod wieczór bo sie ludzie rzucili i sie Ger server zablokował :P

Sir Jarema
11-04-2005, 21:51
poczytaj polskie forum ogame...co drugi wątek tam to płacz o lagi, i opóźnienia. Fajnie by było, gdyby ludzie nie sądzili wszystkiego wg siebie,... to, że tobie nigdy nie zlagowało nic nie znaczy dla gościa, który nie zdążył z fleetsavem, albo stracił okazję do ataku czekając 1.5h na update floty w porcie...Zjawisko występuje, nawet jesli nie u wszystkich, to i tak jest to wystarczający powód, żeby założyć konto na ogame.org, ale zrobicie, jak będziecie uważali...

Bambuko
11-04-2005, 22:47
ogame.org to angielska wersja gry. Także gram tam na uni2. Niemieckie ogame to ogame.de

Willy The Dark Druid
11-04-2005, 22:53
zabraszam do sojuszu PPF - na uni8
pisać tu albo na ogame - moj nick Willy008 albo na gg 3261525

Patimrok
12-04-2005, 07:33
jestem na Uni-10, nie mam sojuszu (dobrze by było znaleść), i mam około 10 pkt, nick taki jak tu

Thimburd
12-04-2005, 14:50
Ałaa... ostatnio miałem falę ataków. Nie moge się podnieść. Ciągle mnie najeżdżali i wybili mi flotę. Teraz staram się odbudować foltę. Mam narazie 3 stateczki małe. Nie mam surowców... afff... O ja biedny...

PS Uni1: Punkty: 130 (Miejsce 6499 z 10580) - lol

HungChi
12-04-2005, 23:55
Odradzam ogame

w momencie gdy ty i twoja okolica dorobicie się paru kolonii, system informacyjny gry zaczyna bardzo odstawać od potrzeb, nie sposób ocenić kto i gdzie co ma i jakie stanowi zagrożenie czy jego planeta to main czy nie i gdzie jest reszta. Owszem jest to możliwe ale wymaga godzin badania pojedycznego gracza więc można to określić jako niegrywalne.

Usunąłem swoje konto gdy miałem zaledwie 4 kolonie (+2 w ogóle nie ruszone po założeniu) i okoliczni gracze 2-4, zaś limit kolonii to 8. Po prostu atakowanie innych zaczynało być bardzo niebezpieczne, nagle na planety przylatywały posiłki nie wiadomo skąd, albo zaczynały na ciebie lecieć wielkie floty.

Na tym etapie zaczyna się wielka nudna rozbudowa kopalni na planetach i zanik akcji ofensywnych, flota zaczyna służyć do odstraszania i akcji politycznych - zaś strona polityczna jest mierna / nieistniejąca. Można się bawić w wojny bo nie ma z tego żadnych korzyści.

Poza tym nie ma już korzyści z recyklerów bo wszyscy je mają i kasują co zauważą (jak potworki na rooku).

Reasumując, gra nudzi się po 2-3 tygodniach grania (gdy osiągniesz około 2000-3000pkt), zaczyna wymagać kroci czasu by zrobić niewiele i efekty często są beznadziejne.

Nie wiem... sądzę, że to subiektywna opinia ale wolę ostrzec bo uważam te 3 tygodnie za całkowicie zmarnowane...

Co ciekawe ten sam wniosek wyciągnął prawie cały mój były sojusz (10 graczy)...

dap-galothij
24-04-2005, 10:20
oznajmiam, że gram na uni11:)

4:346:4

G-moz
Dap-galothij

surowce mile widziane:P

FROGO
24-04-2005, 13:18
Ja gram na Uni10, 385pkt, sojusz Order of Light (nabór otwarty :P )

Edit: Nick Froge

Maethi
24-04-2005, 13:27
Uni8
pkt :957 i rosną
Sojusz: proletariat
Więcej info na kanale :#ogamepl -mIRC (quakenet)

Fadix
28-04-2005, 10:03
uni 5
1186 ;]

Virius
30-04-2005, 12:43
przez tego Ogame nie zrobiliśmy z kolegami prezentacji na prace semestralną :P bo graliśmy w niego zamiast grafiki robić :P

giera świetna

Kubek
30-04-2005, 12:58
Czy może mi ktoś powiedzieć ile czekaliście na maila z passami, bo ja ciagle sprawdzam poczt i mi nie chca przyjść juąż jakieś 2h czekam...

targud
01-05-2005, 21:57
Jakby ktoś byłby zainteresowany kupnem konta na Uni2 to zapraszam na gg >>>>>>>GG : 1790511<<<<<<<<
Dane Konta:

Punkty na dzień dzisiejszy (1 maja): 17.893

Sojusz: HTC (najlepszy na Uni2)

Planety: Główna (<b>POSIADA KSIĘŻYC ! </b>)
+ 8 koloni

Flota:
50 Okrętów Wojjennych
100 krążowników
recyklery itd

Badania:
Bojowa 9
opancezenie 9
ochronna 9

Obrona na głownej planecie(trzeba popracować):
200 wyrzutni rakiet
okolo 150 l. laserów
kilka C laserow
kilka Gaussow
Mała i Duża Powłoka ochronna

Stan flot, punktów itd z dnia na dzien sie zmienia. Ceno do uzgodnienia na GG (1790511) TYLKO POWAŻNE OFERTY !!!

dap-galothij
02-05-2005, 09:55
@up: czy to nie jest niezgodne z regulaminem?

Ma$ter MatiK
02-05-2005, 11:01
@Up
Sprzedaż kont i czerpanie z tego zysków materialnych jest zabronione (por. pkt. 7 OWU), tym bardziej, że ogame jest bezpłatne! i należy się za to BAN (czytaj - kasacja konta)!

Czesc regulaminu...
I Ogólne postanowienia

Wszystkie konta, łącznie ze znajdującymi się na nich surowcami, statkami itd. są wirtualnymi przedmiotami w grze. Użytkownik nie uzyskuje prawa własności, ani żadnego innego prawa do konta, ani jego części. Wszystkie prawa do kont i ich zawartości nalezą do OGame. Żadne prawa a w szczególności prawo do wykorzystywania zawartości nie może być przeniesione na użytkownika.

II Zakazy

Szczególnie zabrania sie sprzedawania konta lub surowcow lub w innych sposob pozyskiwania pieniedzy przez udostepnienie konta innym Szczególnie zabrania się sprzedawania konta lub surowców lub w innych sposób pozyskiwania pieniędzy przez udostępnienie konta osobom trzecim. Zakaz ten dotyczy także upubliczniania oraz używana danych umożliwiających dostęp do konta, jak celowego omijania reguł gry i przepisów zawartych w OWU

Fragenstein
05-05-2005, 19:52
OGAME jest dobra ale wg mnie Tibii nie przebije :D

Gram na Uni 11

Stasioman
23-05-2005, 18:55
Fajna gra, ale... UNIKAJCIE UNI 8!!! Ja tam gram - Jezu, co tam się dzieje... Najpierw OGN, ale ich było niewielu, i zagrażali tylko najlepszym graczom. Ale teraz... NADCHODZI NOWA POTĘGA, KTÓRA ZMIECIE Z POWIERZCHNI ZIEMII WSZYSTKO I WSZYSTKICH! OTO WIĘC EXE I LUNARA ZAWARŁY PAKT O WSPÓŁPRACY MILITARNEJ - NIKT (poza outsiderami (OGN), ale ci słabną) NIE MOŻE CZUĆ SIĘ BEZPIECZNY! Sam jestem w TDT (The Dreamers' team), ale długo się nie utrzymamy, nawet z paktem o współpracy militarnej z GT i z WPZS... a jeśli chcecie mnie zniszczyć, rozwalić i czego tam jeszcze dusza zapragnie - mój nick - Krivald, lecz jestem w tej wojnie tylko pokarmem dla płotek...

Plyta Goowna
29-05-2005, 00:07
gram na uni 2 i mam okolo 8000-9000 pkt :)
na 8 uni mam okolo 2800 pkt
natomiast na inu 12 mam 2500pkt okolo :)
O-game :D O-game :D O-game :D O-game :D O-game :D O-game :D

Adaras
29-05-2005, 01:36
Uni5 - 2500pkt, sojusz RPG (zapraszamy! ;) )
Uni10 - 7066pkt, sojusz Old (zapraszamy! ;) )
Uni16 - 1000pkt, sojusz CS (e..zapraszamy? :P )

@Ontopic
B. fajna gra, chociaż kiedyś za cholerę nie chciałem w nią grać.

Dark $orc
30-05-2005, 14:19
Gram na 15 uni,ktos chce surowcuw to PW ;)

Pramus
30-05-2005, 17:02
A dzisiaj powstało długo oczekiwane UNI 20 :D

Maethi
30-05-2005, 18:21
Wszelkie pytania na temat powyższej gry proszę kierować meilem pod adres [email protected] lub gadu-gadu 4684801. Jeżeli ktoś nie jest pewien to powiem , że mam 11 k pkt. i z chęcią pomogę.

Krzesław
30-05-2005, 19:31
Gram na U10 mam 1006 pkt. a mój sojusz to Luzacy. Każdy powinnien się przydać, przyjmujemy od 50pkt.

* właściwy to krzeslaw

Avager
01-06-2005, 14:28
Do wszystkich bogatych i rozpieszczonych bachorów (czyli: NAUCZCIE MNIE GRAC JESTEM PALANT !), sami sie kurde nauczcie grać.... jak chcecie grać z pomocą to polecam sapera....bo tam taka pomoc nie psuje gry... pozatym łatwiejsze www (strategicznej) niż oGame to ja w życiu nie widziałem ... .

Maethi
02-06-2005, 06:30
na u8 sytuacja jest inna. Shivas walczą tylko z Sojuszami które wcześniej miały wojne. Jest dość spokojnie.

schiza
08-06-2005, 07:07
Mmm... podoba mi się ta gra :). Jestem na Uni8 i mam UWAGA: aż 12 punktów :P.

Zotolo
08-06-2005, 20:00
Ja gram na Universum 6 ponad 2500 pkt ;)

Maethi
12-06-2005, 14:30
Sojusz Solaris [SoS] rekrutuje na uni 24. Zapraszam wszystkich . Więcej informacji na stronie www.solaris.fora.pl lub kanale irc #ogamepl na serverze quakenet.

Btw. Mam 17k pkt. na uni 8 . Jak ktoś chce to mogę pomóc na gg 4684801.

BadDuck
12-06-2005, 14:40
Fajna gierka ale rzucilem bo za duzo czasu mi zabierala ;p Uni 7 to bylo cos - wojna Nemesis vs Reszta uni i oczywiscie nasze Nemesis znowu pokazalo kto rzadzi :p Najlepszy miejsce to 3, ale niestety spadlem z niego po tygodniu bo musialem isc do szpitala i wziasc urlop - konto skasowalem jakies 3 tygodnie temu i tym sposobem moja flota pozostala niezwyciezona do konca ;d Polecam ta gre wszystkim ktorzy nie wiedza co robic z czasem, a maja go duzo bo tylko duzo w to grajac mozna cos osiagnac - grasz 2-4 godzinki na dzien to lepiej sobie daruj :P

Maethi
12-06-2005, 18:43
Zmiana Tagu na uni 24 .

Tag: Solaris
Nazwa: Solaris
Strona: www.solaris.fora.pl
Rekrutujemy.

Liado
14-06-2005, 08:53
Gram na Uni 24 i narazie mam chyba 0 pkt. :P. Ale zbudowalem juz stocznie niedługo zbadam technologię jakąstam xD i zaczne budować małe myśliwce a później to już pójdzie z górki.
EDIT: Mam 4(!!!) punkty. Dobry jestem nie?

Maethi
14-06-2005, 16:09
Kolutibo zparaszam do sojuszu

Maethi
17-06-2005, 17:16
W naszym sojuszu panuje zasada "Jeden za wszystkich, Wszyscy za jednego", więc ATAKUJAC JEDNEGO Z NAS ATAKUJESZ CAŁY SOJUSZ, Więc zanim podniesiesz na nas rękę pomysl dwa razy inaczej dosięgnie Cię NASZA RĘKA !! Wystarczy jeden atak na byle jaką planeta, a twoją planete zobaczy, wyśledzi i zniszczy Solaris!

==O NAS==
Jesteśmy stosunkowo młodym, dynamicznie rozwijającym się sojuszem. Pragniemy aby grało się wszystkim przyjamnie i bezpiecznie.

Grają z nami doświadczeni , jak i nowi gracze z różnych Universów. Na innych Universach jesteśmy w elitarnych Sojuszach np Uni8 - IVA. Tutaj stworzymy potęge.

==REKRUTACJA==
Obecnie próg puntowy wynosi 40 punktów, choć są wyjątki

- chcesz sie dobrze bawić
- lubisz wygrywać
- chcesz sie czuć bezpiecznie (niedaś się farmować)
- chcesz pełnić wysoką range w służbie Uni 24

==Zalety==
1. Pomagam newbie.
2. Jesteśmy doświadczeni
3. Nigdy nie ma zastoju na forum.
4. Pomagamy sobie.
5. Dorbze się bawimy
6. Zapraszamy :].

==U nas nie liczy się ilość, a jakość==

==Kontakt==
Gadu-gadu 4684801
W grze: Maethio
www.solaris.u2.pl

Berburio
18-06-2005, 20:29
Na UNI 5 powstał sojusz.Jego nazwa to: Antiga Federation . Przyjme każdego.

Zalety :

Pomagamy(porzyczamy-dajemy surowce)
Ochraniamy(ktoś cię zaatakował??Ma przej*****)
Dobra Zabawa
I co tam jeszcze chcecie:P

Pabak
19-06-2005, 16:06
Moim zdaniem...

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA / PRZENIESIENIA...

czemu?/dlaczego?
Bo to temat o grach RPG a nie o grach strategicznych i grach online...

Maethi
19-06-2005, 20:15
Ta...super masz. Daj se na wstrzymanie.

Wiślaczek
19-06-2005, 20:25
Ta...super masz. Daj se na wstrzymanie.
Zgadzam sie z Maethi...
Ciekawe gdzie to nalezy przeniesc??

Ps.Unio 24 nadchodze!!!!!11111oneoneonone1111

Zagan
19-06-2005, 20:32
Heh, przedtem w to grałem zdobyłem około 500-600 pkt. Niestety z braku sojuszu byłem co chwile atakowany i na jakiś czas przestałem grać. Dzisiaj zrobiłem nowe konto na UNI24 i zaczynam gre :]

Thimburd
20-06-2005, 12:05
Na tych nowych uni wogóle się nie opłaca grać. Ciągle się wsyzscy atakują. Gram na 20 i co chwila ataki. Kompletny chaos, nie ma żadnych reguł... te nowe galaktyki są siajowe. A na uni1 dobrze mi się wiedzie :) ponad 10000 punktów i fajny sojusz.
Zapraszam do sojuszu: Czarna Mamba (rekrutacja od 5000 punktów) ! Wysokie miejsce w rankingu!

Knight Patryk
20-06-2005, 12:39
Ja gram na uni 16 sojusz to BFG(Big Fuck*** Gun) mam 4 punkty(lol)dopiero gram 1 dzien;]

Pabak
20-06-2005, 15:04
Zgadzam sie z Maethi...
Ciekawe gdzie to nalezy przeniesc??

Ps.Unio 24 nadchodze!!!!!11111oneoneonone1111

Gdzie? Tego ja niewiem... raczej do działu o wszystkim... jakby co to przypominam że nazwa tego działu to RPG i pisze wyraźnie że rozmawiamy tu o grach RPG, cRPG i MMORPG. Dlaczego więc powstał temat o jakiejś strategi? Co ta gra ma do RPG? Rozumiem że się w nią gra przez neta, ale czy jak przez neta się gra to MMORPG? I nie mówcie że to jakiś RPG, cRPG albo MMORPG, bo w tytule jest napisane wyraźnie STRATEGIA.

Maethi
20-06-2005, 15:09
Gdzie? Tego ja niewiem...

Po co wogóle wyrażasz swoje zdanie.

jakby co to przypominam że nazwa tego działu to RPG

No i co w związku z tym.

i pisze wyraźnie że rozmawiamy tu o grach RPG, cRPG i MMORPG.

Zasady są po to by je łamać.

Dlaczego więc powstał temat o jakiejś strategi?

Dlatego, ponieważ , bo aczkolwiek sądze iż.

Co ta gra ma do RPG?

Tyle co ty do gówna - Dużo.

Rozumiem że się w nią gra przez neta

Spostrzegawczy jesteś.

ale czy jak przez neta się gra to MMORPG?

Czy ktoś powiedział, że to MMORPG?

I nie mówcie że to jakiś RPG, cRPG albo MMORPG, bo w tytule jest napisane wyraźnie STRATEGIA.

jaki z tego morał?

Pabak
20-06-2005, 15:21
Taki że TU rozmawia się o RPG, cRPG i MMORPG a ta gra nie jest ani RPG, cRPG i MMORPG.

Maethi
20-06-2005, 15:33
Daj se spokój.

Kajulec
21-06-2005, 22:03
Pabak:

A c*** Cie to powinno obchodzic! To tak, jakbys w szkole nie mogl gadac o ***anej Tibii, albo o czyms innym, bo to jest przeciez "miejsce w ktorym macie sie uczyc, a nie gadac o *******ach!"..

Akurat oGame ma w sobie cos z RPG, poniewaz rozbudowywujemy budynki na wyzsze lvl'e itp. A nawet jesli to nie ma nic wspolnego, to trudno. Temat jest i nic sie nie dzieje.

Heliwurab
21-06-2005, 22:57
Zapraszam na Uni 9 do sojuszu [GPR]. próg to 8800 pkt, niestety... ale kiedys może dołączycie.. mój nick to Pandor (wziąłem od "Puszka >>Pandory<<")

khazad
22-06-2005, 00:08
Akurat oGame ma w sobie cos z RPG, poniewaz rozbudowywujemy budynki na wyzsze lvl'e itp. A nawet jesli to nie ma nic wspolnego, to trudno. Temat jest i nic sie nie dzieje.

wiesz w settlersach sie rozbudowywales ( co prawda nie mozna bylo upgradowac budynkow, ale za to mozna bylo upgradeowac wojsko ).

Maethi
22-06-2005, 07:19
@up

Żebym nie nasłał na Ciebie Xoheki :].

khazad: Mituso?

Sojusz Solaris rekrutuje na u24.

Irux
22-06-2005, 14:28
Ja gram na uni 22, myśle o założeniu własnego sojusz , ale potrzebuje ludzi, jak ktoś bedzie chętny to pw do mnie!!!

johnnny_b
02-07-2005, 17:32
no to wiec ja . Unia 2 , nick :johnny_b
Punkty 22163 (Miejsce 1669 z 8795)

ja nie mam czasu na zalozenie lub wstapienie do sojuszu bo tam same prozby pomoz itp. gram sam i sie nie przejmuje czy ktos mnie zniszczy czy co . zagladam se co jakis czas . w stoczni ustawiam na 20h budowanie foty lub obrony .

mam 5 panetek. na 4 planetach buduje flote (OW - okrety wojenne). ksierzyca sie jeszcze nie doczekalem

pare dni temu zostalem zaatakowany . niestety flota wracala z lupem a koles nie wiedzial ze moja flota leci wiec zaatakowal . no i miy raport;]

Raport wojenny [1:47:10] (V:574000,A:5026000)

Obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 5026000 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 574000 jednostek.
Na tych współrzędnych leża teraz 1057800 metalu i 535200 kryształu.
Szanse powstania księżyca wynoszą 15 % <--Kurde mial byc ksierzyc :D
115 Lekkie działo laserowe dal(a) się naprawiać się.

Tasior
02-07-2005, 18:10
@up
A grałeś kiedyś na uni9? Bo ja komuś skopałem dupe a nazywał się tak jak ty :P
(planeta Snikers)

johnnny_b
02-07-2005, 18:51
@up
a jaki miales nick :>?. bo nie jestem pewien czy to 9 czy 11 unia bya :P

Vemlekos
20-08-2005, 19:42
o.0
wypowiedzi większości osób zostawie bez komętarza...
mam pytanie ma ktoś tu więcej niż 50k pktów??
bo ja mając 2k pktów bym sie wstydził napisać...

Kaktusior
23-08-2005, 12:45
o.0
wypowiedzi większości osób zostawie bez komętarza...
mam pytanie ma ktoś tu więcej niż 50k pktów??
bo ja mając 2k pktów bym sie wstydził napisać...
Ja mam "prawie" 50k... 2-3 dni i musi sie udac heheh 8o

Uni7
nick: Ksiadz Rydzyk... i to tyle :)

Lance'Dean
13-10-2005, 19:53
Ja gram na Uni 31, nick Lance (nie lancer). Mam pytanie: CO jets potrzebne do wybudowania Statku KOlonizacyjnego?

PS:

To nie jest odświezenie tematu...

Avager
13-10-2005, 20:36
up:

10k metalu, 20k kryształu, 10k deutra
i odpowiednie technologie (sprawdź w dziale Technika w grze).

Scorpionus
17-10-2005, 14:38
gram na uni 1 nick jak tutah ;p

Rybzor
17-10-2005, 14:48
Gram na uni 22, +20k pkt, Jesli ktos +15K pkt szuka sojuszu chetnie przyjmiemy, prosze pisac do mnie na gg lub pw :)

Taka Tuca
15-11-2005, 20:37
Ej, jak ktos gra na universum 22 to zapraszam do sojuszu "noobhillator". Na razie mam 2 punkty, ale warto juz od poczatku zebrac sie w grupe :D. Zapraszam glownie poczatkujacych, choc silniejszym wsparciem takze nie pogardze. Przyjmujemy samych polakow!!! Moje wspolrzedne: 4:306:11

Elte Knight Forester
18-11-2005, 12:11
Ehhh, widze ze wiekszosc ma BARDZO duzo punktow....ja nie mowie ze mam duzo, ale by chyba wystarczylo abym wiekszosci pupy sklepal :P

Chetni szukac mnie na U16
67939 (Miejsce 746 z 7117).... ;)
sojusz aZFG

P.S. sprzedam okolo 1kk deuteru B)

Maethi
24-02-2006, 08:11
Punkty 478135 (Miejsce 154 z 7508)
Flota 36562 (Miejsce 48 z 7508)
Badania 120 (Częste zmiany)
Uni8
Sojusz : Nemesis

Harven
24-02-2006, 20:56
Uni 18:
punkty 7387 (Miejsce 2825 z 7382)
Sojusz DEVAs(dyplomata ;p)
Flota ciągle w rozbudowie.

Jackal Silentdark
29-05-2006, 11:54
500k punktów
gra ktoś na u4?

Lith
29-05-2006, 13:02
Ja gram na uni 25 (10k punktów) i na uni 41 (250 pkt)
Oczywiście na OGame.pl
Jeśli ktoś gra na uni 25 to zapraszam do sojuszu BoS (Brotherhood of Steel) a na uni 41 sojusz (_a_SL_)

Yoh Asakura
29-05-2006, 16:22
Ta gra jest zajebista. Koleś wysłał 1 okręt bitewny czy coś takiego, przeciwko moim 20 ciężkim myśliwcom, 14 krążownikom, 35 lekkim myśliwcom, 10 okrętów wojennych + do tego obrona (35 lekki działek laserowych, 50 wyrzutni rakiet, 10 dział gausa, 25 ciężkich działek laserowych, mała i duża powłoka ochronna) i wygrał. Wyjaśni mi ktoś DLACZEGO ?
@Down:
Niestety nie mam. Wiem, że to nieprawdopodobne, sam się zdziwiłem. Z 5k+ pkt. zrobiło mi się niecałe 3k... Moge tylko powiedziec, że jak ja go atakowałem to jakimś cudem jego tarcza wchłaniała prawie wszystkie obrażenia...

Dwimenor
29-05-2006, 16:33
Dziś Art i reszta zrobili małą niespodziankę. Uni 42 ruszyło 4 godziny wcześniej niż ogłaszali.To jest zonk

@up
Eeeee pokaż RW bo nie wierzę. Nawet przy technologiach 99 agresora a twoich zero to i tak w najgorszym wypadku wygrywasz po 2 rundach(gdyby to był niszczyciel). Chyba, że na jakimś innym ogame grasz, albo cie gwiazdą smierci pojechał(co jest wielce nieprawdopodobne)

Btw:
Uni 35, 50k ptk

ŻaQ
02-06-2006, 23:41
Ja grywalem swego czasu na u22... 83k pkt, po czym oddalem konto koledze z sojuszu ;]. Bylem chyba w top 600 xD. Teraz nie gram bo nie mam czasu a to uzaleznia bardziej od tibii :P

Rybzor
03-06-2006, 02:33
Ja zacząlem grac na Uni 41, nowe dosc i sie rozwijam dopiero :P
3007 (Miejsce 886 z 13747)
Jesli ktos jest z U 41 niech pisze! :)

Aravenn
04-06-2006, 16:56
Na uni41 gram ja :)
Punkty 4195 (Miejsce 599 z 13936)
Stan punktowy jest po naliczaniu o 16.00

Rybzor
04-06-2006, 23:42
Na uni41 gram ja :)
Punkty 4195 (Miejsce 599 z 13936)
Stan punktowy jest po naliczaniu o 16.00
Niezle, ja dopiero zaczynam, ale jeszcze Cie dogonie ;d

Raiderek
11-06-2006, 10:56
Ogame to badziew w porównaniu do Xwars.
Xwars jest również grą niemiecką.
Polega mniej więcej na tym samym co Ogame,ale jest bardziej rozbudowana.

Gram w nią już dosyc sporo czasu i muszę powiedziec że bardzo mi się podoba ^^
Wszelkich zainteresowanych tą grą zapraszam na www.xwars.pl
pare podstawowych cech:
http://xwars.pl/index.php?topic=features

A ty opisy ras, frakcji, planet, staków
http://xwars.pl/index.php?topic=anleitung

~[LoS]Lancelot Uni2

Rybzor
13-06-2006, 00:58
@up
Wiesz... czasami bardziej rozbudowana nie znaczy lepsza, kazdy lubi co lubi :)

MATI9630
13-06-2006, 09:29
Ja jestem na 41, obecnie na urlopie, miejsce jakies 2300 z 2100~pkt. A pomyśleć, że raz byłem 144;>

Edit: Może wyjdę dziś z urlopu na 41, ale raczej nei na 16. Bądź co bądź, będę miec dzis na 8 30 k pkt\m/. Elektrownia na 24 lvlu skończy mi sie budować;P.
I Yoh, może Ci wcześniej międzyplanetarne wysłał? Albo raport zginął w natłoku wiadomosci? A moze to GŚ była.. no bo jak nie masz raportu...;>

Bakuo
13-06-2006, 09:43
Gralem w Ogame i mialem 5,5k pkt ale mi sie znudzilo, nie wiem czemu =.='

P.S Lol jak ja gralem to bylo tylko 24 uni a teraz juz mowa o 42 ;p

Rybzor
04-07-2006, 19:37
Imperatorzy łączcie sie!:D

Gra ktos jeszcze? ja unii 41 pne sie w góre :P
Punkty 41706 (Miejsce 108 z 12922)

Lasooch
04-07-2006, 20:06
Uni 34

62208 (Miejsce 1247 z 6646)

^^'

Lord of the Universum
04-07-2006, 21:57
Ogame.com.br uni1:
22905 (classificação 515 de 6398) - byłem 200 ale flotka mi poszła i księżyc się zrobił (przyspałem, bo w nocy nie mogłęm zasnąc :|)

Ogame.pl uni2:
35126 (Miejsce 2386 z 6556) - Cienko cosik mi tu idzie...

Ogame.com uni12:
65623 (Rank 729 of 5452)

Draak
04-07-2006, 23:33
Gram na Ogame.pl Uni 5. Nick "Draco" --Punkty 533607 (Miejsce 358 z 6679)--. Ostatnio spadłem kilka pkt bo było małe nieporozumienie w ataku i straciłem troszke floty bez zysku, ale teraz dostałem już surowce i tylko w produkcję muszę wrzucić :). Gram także na Ogame.org (Nie ma to jak pojechanie Turka, albo Niemca:evul: ). Także Uni 5 nick też "Draco" --Points 227550 (Rank 589 of 5088)--. Pozdrawiam.

Fiszbin
05-07-2006, 00:26
Grałem na uni 19. Miałem około 45000 pkt. Pewnego weekendu nie miałem jak wejść na kompa, i moja flota została zgnojna przez drugiego gracza na uni. Pozostało mi 27000~ pkt. Po tym wydarzeniu skasowałem konto

Wiślaczek
05-07-2006, 00:38
Uni27 rlz :>
187081 (Miejsce 776 z 6546)
I najlepsze zlomowanie na 38% :D

Rybzor
05-07-2006, 01:19
Grałem na uni 19. Miałem około 45000 pkt. Pewnego weekendu nie miałem jak wejść na kompa, i moja flota została zgnojna przez drugiego gracza na uni. Pozostało mi 27000~ pkt. Po tym wydarzeniu skasowałem konto
Tak to jest, Ogame to zdecydowanie nie gra dla ludzi poddających sie po jednej porażce
Uni27 rlz :>
187081 (Miejsce 776 z 6546)
I najlepsze zlomowanie na 38%
lol, troche kiepsko jak na 187k pkt

Rupert
05-07-2006, 04:08
uni19 ogame.org

Points 31157 (Rank 153 of 9311)
Właśnie zrobiłem moje pierwsze RW nadające sie do hall of fame (takie angielskie Starcia Tytanów)..;d Podniecony niemiłosiernie jestem, pierwszy duży atak na tym uni i już HoF

http://board.ogame.org/thread.php?threadid=135375

;d

a na ogame.pl uni38

26809 (Miejsce 1494 z 10325)

Było TOP900.. ale wojna zrobiła swoje ;d

mati sorcek
05-07-2006, 10:03
Unic 33 ;p

72734 (Miejsce 1399 z 6393)

jagby ktos gral na uni 33 to msg xD

nick :Hellscream

Lasooch
05-07-2006, 11:24

Tak to jest, kumpla z sojuszu ostatnio zezłomowali na ~65k pkt...

Alora
05-07-2006, 12:03
Universum 17

Gracz: Cirmus

Stan z 05.07.2005 119346 (Miejsce 1300 z 6581)

Zapraszam na Universum 17 :) Pozdro.

Kentaroo
09-07-2006, 14:41
he he he ja gram na Uni 26 i mam 280k pkt :P jak ktos gra na uni 26 to zaoraszam do HTP (sojusz)

matiiii
09-07-2006, 15:18
Ja na Uni 1 gram :

12800 km (71 /163 pól)
Temperatura od -22°C do 18°C
Położenie 6:257:10
Punkty 2771 (Miejsce 5868 z 11828)

Nick: Matek xD
Wrazie kontaktow pisac na gg: 3908545

Mam tez konto na Uni33 i nawet w niezlym sojuszu jestem ale mnie caly czas atakuje Viwern i nie moge sie odbudowac dlatego oddaje tam konto.;(

Radek 666
11-07-2006, 23:42
No więc - Grałem na uni40. Byłem w TOP500 w sojuszu Korsarze (nick - Stonekeep). Potem po złomowaniu spadłem do TOP1400 i wymieniłem się na konto TOP1400 na uni43. Teraz doprowadziłem to konto do TOP800 i ciągle rosnę w siłę. Jeśli na uni43 ktoś szuka sojuszu i jest przynajmniej w TOP800 zapraszam do Hypnotic Warriors (TAG - hypnO) ;).

Rybzor
12-07-2006, 00:44
Ja tez pne sie w góre : p

Punkty 61080 (Miejsce 65 z 11697)

Patol
16-07-2006, 01:14
Ja gram na Uni38, namiarow nie podam, ale i tak jak bedziesz chcial to mnie znajdziesz. Gram w to juz od dawna, ale dopiero teraz mi sie to spodobalo i czaje mniejwiecej o co chodzi.

Wiślaczek
16-07-2006, 04:55
lol, troche kiepsko jak na 187k pkt
Wybacz ale nie chce mi sie siedziec o 4 nad ranem i szukac flot:>
210430 (Miejsce 715 z 6236)

Filip Pows
21-07-2006, 12:31
Mam sojusz na uni 41, jeśli masz ochotę to wstąp. Przujmuję wszystkich Tibijczyków. Nick-Filip Pows Sojusz-Ogame Tibia Namiary-1:246:12 (tylko mnie nia atakuj). Zapraszam

tomektrz
21-07-2006, 14:18
(tylko mnie nia atakuj).
A czemu? Podanie kordów ja najczęściej traktuję jak zaproszenie :D. A tak w ogóle to czekam na u44.
EDIT: Doczekałem się! :D

Ostatni Miszol
28-07-2006, 09:26
zapraszam do Universum 26- sporo planet niezaludnionych fajne przymierza-a jak ktos chce mnie zaatakowac to prosze: 2:118:10 :)