PDA

Pokaż pełną wersje : n00bish

Raf
29-03-2005, 07:43
czy jesli ktos korzytsa ze zwrotow w grze "plz", "lol", "ur" oraz "np" mozna uznac, iz posluguje sie n00bishem? w koncu sa to zwroty ktorych uzywanie w innych grach oraz w zwyklym czatowaniu z osobami z innych krajow jest na porzadku dziennym i wydaje mi sie nawet, ze to wlasnie nie korzystanie z takich zwrotow jest czesto odbierane dosc d z i w n i e.

Senseal
29-03-2005, 07:49
Nie, nie można ponieważ są to skróty od prawdziwych słów, czasami zmodyfikowane.

morwi
29-03-2005, 07:58
czy jesli ktos korzytsa ze zwrotow w grze "plz", "lol", "ur" oraz "np" mozna uznac, iz posluguje sie n00bishem? w koncu sa to zwroty ktorych uzywanie w innych grach oraz w zwyklym czatowaniu z osobami z innych krajow jest na porzadku dziennym i wydaje mi sie nawet, ze to wlasnie nie korzystanie z takich zwrotow jest czesto odbierane dosc d z i w n i e.

nee
chce ci sie za kazdym razem pisac np. gratz,please? bo mi sie nie chce wole napisac gz, plz....

Rodghar Najemnik
27-04-2005, 15:54
Ja czytałem ,że jak sie mówi plx zamiast plz to jest noobish.

Vermyn
27-04-2005, 16:27
@up
Bo to prawda, nooby zazwyczaj zamiast 'plz' uzywaja 'plx' 'blz'

Inne skroty sa zazwyczaj normalne: 'lol', 'rotfl', 'gz', 'ty', etc.

Gtyk
27-04-2005, 23:31
Ja czytałem ,że jak sie mówi plx zamiast plz to jest noobish.

Niekoniecznie... Plx jest coraj czesciej uzywane takze i przez normalnych graczy, jakos tak sie juz przyjelo ;) chociaz fakt, w wiekszosci uzywaja tego n00by, w zdaniach typu 'fri itans plx!!!!!11' ;)

YoSHi_DRaGGy
25-05-2005, 22:59
Chłopie cie pogieło że lol plz rofl (albo rotfl) to noobish czy coś w tym stylu. Dla twojej informacji to jest tzw żargon czyli to samo co w języku polskim sk8, 3m sie z/w hh itp.

Birmil
25-05-2005, 23:24
lol - lot of laught - duzo smiechu
rotfl - rolling on the flour laughitng (CHYBA tak) - tarzac sie po ziemi ze smiechu (w doslownym tlumaczeniu: tarzanie sie po ziemi, smianie sie)

nie wiem co w tym noobowatego