PDA

Pokaż pełną wersje : Jak Tak Moze Byc

katelublin
29-03-2005, 07:56
Wyslalam do carlin 3 k parcelem dobrze wpisalam wszystko sprawdzilam ponad 100 razy jak nie wiecej a do Carlin nie doszlo i mi tez zniknelo !! Parcels thief? Ludzie co sie dzieje pRosze Powiedzcie o Co chodzi ? X(

gryzzly
29-03-2005, 08:09
a wysyłałeś kiedyś już parcela??

to zgłoście to do gm może coś dostaniecie :P

ostry12
29-03-2005, 08:15
To ty masz się fajnie, bo ja kiedyś wysyłałem bohy, golden arm i około 30k z sorca do knighta i też nie doszło, i też chyba dobrze wpisałem !! :( Bug, albo jesteśmy ciamajdy.

Myzreal
29-03-2005, 08:24
Hmmm, moi qmple tez mieli podobne przypadki. Osobiscie tego nie doswiadczylem ale proponuje zglosic to do GMa lub Tutora.

katelublin
29-03-2005, 08:52
Hehe ale 107 lvl mi pozyczyl te 3 k i kupialm czar sd;] :D ;) B)

katelublin
29-03-2005, 08:56
;) :) :p Mam pytanko , jak zgloscic pewne rzeczy do gma? Wiecie dzisiaj mnostwo bugow! Np . Jak walilam pekera z hmma ubilam go 4 razy bo chcial rooka z 1 hmma .. Problem w tym (moze nawet i mily ) Ale ze ten hmm sie nie konczyl i caly czas jest 5 x :p czy to jakis bug? Nowy blad w Tibii . Znalazlam takze innego buga :) Mialam pz (protection zone blocm ) No i nie moglam wejsc i wiecie co? Weszlam !! Kicknelo mnie a po kicku znowu mialam pzta ;] Co wy O tYm sadzicie? A 3 k jak nie bylo tak nie ma :(

Lord kasztanowiec
29-03-2005, 09:05
Zeby wyslac wiadomosc do gm to klikasz ctrl+r
i pojawia sie okno wpisujesz tam CALA WIADOMOSC bez najpierw hi i tede poprostu np jak na kogos scarzysz ze uzywa MC ^^ to walisz np
Slayer kupa use MC... i taki etam mam nadzieje ze pomoglem

ciemne dropsy
29-03-2005, 09:15
Mi tam tez kiedys kasa nie doszla =/

A co do tego hmma 5x - ja bym takiego buga nie zglaszal... :D

Archanin3
01-04-2005, 21:00
Rowniez slyszalem takie przypadki, kiedys podeslalem koledze bp uh'y ktroy zkeomie nie doszedl - ale czy na pewno?... ;)

SIQ Reaktywacja
02-04-2005, 05:20
Chciałem tylko powiedzieć że kiedy byliśmy z qmplem na guardach w kopalniach (bloker 26 lvl <qmpel ,shoter 22 pally <ja:P ) To po dłuższym czasie targania lootbaga wsadziliśmy go do parcela którego targałem
ja wrzuciłem go do dzióry do której właśnie mieliśmy wchodzić ( resp 4 guardów ) a tu <zonk> PATRZYMY niema loota niegdzie
parcel wyparował ;p <moge się mylić ale czy guardy zjadają parcele?>

lul jak tak to jestem nOObkiem loot byl warty jakieś 2k

Sozemego
02-04-2005, 05:31
Chciałem tylko powiedzieć że kiedy byliśmy z qmplem na guardach w kopalniach (bloker 26 lvl <qmpel ,shoter 22 pally <ja:P ) To po dłuższym czasie targania lootbaga wsadziliśmy go do parcela którego targałem
ja wrzuciłem go do dzióry do której właśnie mieliśmy wchodzić ( resp 4 guardów ) a tu <zonk> PATRZYMY niema loota niegdzie
parcel wyparował ;p <moge się mylić ale czy guardy zjadają parcele?>

lul jak tak to jestem nOObkiem loot byl warty jakieś 2k
Tak, guardy "zjadają" parcele :p

Florydaking
02-04-2005, 08:54
Kiedyś sobie lootowałem na minosach no i ??!! kopie kopie a tu zonk zniknoł : waga 10000 wartość około 10 K a wiecie gdzie tu największy bajer !!!!
Że znalazłem ten loot kilka minut później w innym miejscu...
CO tu się dzieje ... nikt go nieodkopał bo kumpel szedł z pżodu niepomyliłem worki bo non stop dożucałem żeczy z ziemi :P !!!!!!
a tak dla ciekawostki kiedyś kopałem loota wartość około 20 K --.-- jak sie domyślacie niedokopałem jakies...... dziw** na 8 LvL mi kolo depo jumneły :]

Jadzia
02-04-2005, 09:19
ja sie z takim czyms tez raz spodkalem ... :( wyslalem se 1k do ab jak lazlem z venore i boom nie bylo :( a to to najlepiej zglosic do gm'a lub tutora

Gensioorek
02-04-2005, 13:46
Apropo bugów to raz poszedłem do mojego RL kumpla i on zalogował się na swojego druida, bo wcześniej wysłał swoim Knightem do niego kase na 20 bp blanków. Wziął kase i poszedł do sklepu po runy wziął jednego w łapę i powiedział "Adura Vita" i nagle oprócz tego 1 runa wszystkie 20bp czystych zamieniło się mu w UHy.

Sir Rafiki
02-04-2005, 17:34
Ej o co chodzi z tym kopaniem loota ( i gdzie mozna take coś wykopać) ok. 10k ????

Wielki MarIuSzzo
02-04-2005, 18:17
Mi na szczescie zaden listonosz nie zawinal parcela ( :P ) i mam nadzieje, ze tak sie nie stanie. Zawsze sprawdzam przed wyslaniem 10 razy adresata, lecz na bugi nie ma rady.
Apropo tego niekonczacego sie hmm to na jakim swiecie grasz?? Chetnie kupie B)

ps.Apropo bugów to raz poszedłem do mojego RL kumpla i on zalogował się na swojego druida, bo wcześniej wysłał swoim Knightem do niego kase na 20 bp blanków. Wziął kase i poszedł do sklepu po runy wziął jednego w łapę i powiedział "Adura Vita" i nagle oprócz tego 1 runa wszystkie 20bp czystych zamieniło się mu w UHy.
W to to ja juz nie uwieze.

Berials
07-04-2005, 12:20
Ej o co chodzi z tym kopaniem loota ( i gdzie mozna take coś wykopać) ok. 10k ????

Chodziło mu o przenoszenie lootbaga. Metafora poprostu, a 10K można wylootować najłatwiej na guardach, mintlawin i minosach, chociaż można też zrobić na rotach lootbaga wartego 10K ale trzeba by się nasiedzieć na nich.

re: UP
Ja też w to nie uwierze.

re: 5x Hmm
Szczęściara !

re: Zjadanie parcela
Potwory niektóre, przesuwają parcele, skrzynki itp, jeśli nie mają możliwości przesunięcia (np.ciasny korytarz), to ten parcel czy skrzynka znikają.

Thimburd
07-04-2005, 18:12
Eh, mi też kiedyś wcieło parcela. Wysyłałem runy z uhmakera, wszystko było OK, sprawdzałem 10 razy (zawsze tak sprawdzam). I lipa, nie doszło.

Prawdopodobnie jest to spowodowane obciążeniem servera, informacja o parcelu nie dochodzi prawidłowo na servery Tibii. Ale to moje wyobrażenie.

--

Apropo bugów to raz poszedłem do mojego RL kumpla i on zalogował się na swojego druida, bo wcześniej wysłał swoim Knightem do niego kase na 20 bp blanków. Wziął kase i poszedł do sklepu po runy wziął jednego w łapę i powiedział "Adura Vita" i nagle oprócz tego 1 runa wszystkie 20bp czystych zamieniło się mu w UHy.

A ja kiedyś jak zabiłem trolla to spadłem niżej o mape. I tam nic nie było. Po 2 min. teleportowało mnie do świątyni i miałem sa sobie Demon Seta!!1

Nie ładnie tak kłamać ;d

Berials
08-04-2005, 12:01
on zalogował się na swojego druida

Który level miał ten Druid ?
Bo skoro bp blanków, waży 42cap, to 20 tych bp to już lekko ponad 800cap, czyli Druid musiałby mieć jakiś 45~lvl aby tyle unieść (Przyjmująć że był goły), jeszcze jedno mnie ciekawi, dlaczego 40+lvl Druid nie miał kasy na blanki, może retired?

Reasumując fakty, nieładnie tak kłamać.

Anaconde
08-04-2005, 13:47
Znalazłem buga, chcialem na knajta wyslac caly dorobek z sorca. Wpisalem dobrze itp. a tu nie wyslalo sie i parcel thief mi zabral. Nie wiem czy to bug, ale ja na pewno wpisalem dobrze (sprawdzalem 2 razy) .