Pokaż pełną wersje : Tworzymy liste Bugow w TIBI.
Gram juz w Tibie dosc spory kawalek czasu. Od czasu do czasu dowiaduje sie o bugach(bledach-wpadkach-tylnich wejsciach)w TIBI. A ze za kazdym razem slysze co nowsze wersje postanowilem prosic was graczy o wypisanie i opisanie na czym polegal ow bug i czy jest on nadal czy juz zostal zablokowany-naprawiony.
Bug Teleportu. Dzieki pomocy np. 2 graczy mozna teleportowac sie do swiatyni swego miasta.
Bug spania. Tracimy Pacc a do poki sie nie zalogujemy na ow postac spi ona nadal w domu chodziasz klikajac look pokazuje nam ze domek jest nie zamieszkaly.
Bug w platnosci. O tym nie wiem nic procz tego ze byl.
Wiecej bugow to nie jestem pewny ich wiarygodnosci i nie podaje ich by sie nie osmieszac :D
Teraz wasze zadanie dodac tu nowe :)
Nie wszystkie bugi sa usowane ze wzgledu na mala szkodliwosc w Tibi ...
Vashresamunuh
29-03-2005, 17:23
Slyszalem o bugu ktory byl kiedys, b. dawno temu, pozwalal na kupowanie PACC za darmo, ale nie wiem na czym polegal ;)
Bug ze spaniem i byciem online.
Bug ze spaniem i byciem online.
Już niema tego Buga...
A za pacc za friko, klientka zgłosiła i dostała Golden Boots na Nova :)
Bug Teleportu. Dzieki pomocy np. 2 graczy mozna teleportowac sie do swiatyni swego miasta.
Nie wiem czemu to nazywacie bugiem. To jest lepsze lub gorsze rozwiązanie problemu. Jak waszym zdaniem powinno to zostać rozwiązane ? Gdy jeden gracz zostanie zablokowany tak w depo i da loga .. po czym będzie chciał się wlogować a depo będzie zajęte i zablokowane tak jak do teleportu to co waszym zdaniem powinno się dziać ?
1) Powinien się pojawić na drugim graczu i mieć możliwość grzebania mu w skrzynce w depo ?
2) Pojawiałby się za graczami blokującymi pola. No ale np. gdyby wylogował się w bezpiecznym miejscu na spawnie jakimś a po wlogowaniu zostałby przesunięty gdzieś gdzie już nie jest bezpiecznie ? Wiadomo kolejka dla FACC więc gracz nie zawsze jest przy kompie w momencie wlogowania więc mógłby nawet nie wiedzieć co, gdzie i kiedy go zabiło.
Jak dla mnie CipSoft w taki sposób sobie poradził z tym problemem i nie jest to bug a celowe działanie. To niestety gracze robią z tego zły użytek.
Ostatnio bug z robieniem 2M expa w 1h.
Bug z ropaniem baga.
Nie jestem pewny ale chyba jeszcze jest bug(nadal), że po skończeniu pacca ubranko paccowskie zostaje aż do zmiany (nawet po skończeniu pacca)
sir Tifejo
29-03-2005, 18:03
Ostatnio bug z robieniem 2M expa w 1h.
To juz zostało rozwiazane.
Bug z ropaniem baga.
To tez
Nie jestem pewny ale chyba jeszcze jest bug(nadal), że po skończeniu pacca ubranko paccowskie zostaje aż do zmiany (nawet po skończeniu pacca)
Wiec jak nie jestes pewny to nie pisz ;) nie ma takiego buga.
@Down:Nie, nie ma, chyba ze tylko niektore ("wybrane":D] osoby tak maja, ja nie mialem.
Xan Arcanist
29-03-2005, 18:09
Ten z outfitem PACCa chyba ciągle jest
Moim zdaniem niektóre "bugi" znalezione przez was w grze nadal są tylko dlatego, że mają małą szkodliwość. Robienie 2M expa w godzine a premium outfit na faccu to inna sprawa. Trzeba mieć jakieś priorytety.
Jeden z djinnów mówi, że cośtam skupuje, a jak mu mówisz "sell cośtam" to mówi, że on tego nie skupuje
na Ankrahmun jest npc, co sprzedaje czary druidom. Mówisz "Buy Ultimate Healing Rune" a on do ciebie, że nie jestes ranny i on cie nie uleczy.
Po zdobyciu 8 poziomu dostajemy informacje, że mozna wybrać jedną z 4 profesji, a opisane są tylko 3 (sorc jest ściśle tajny ;) )
A'propos teleportu, to jest to tzw. game weakness, czyli słabość w grze.
Znam jeszcze conajmniej 2 inne błędy, o których wolę tutaj nie pisać, bo za dużo osób zaczęło by korzystać z nich :)
Oba dijiny, które skupują od ciebie itemy są niebieskie.
Czyli jak wykonamy Green dijin questa i tak selluje blue dijinowi ;)
Myśle, że bugiem jest to, że np. Ktos przypływ statkiem w miejsce stojącego tam wcześniej goscia i staje "za nim", tamten sie nie może uhać.
Toowreck
01-04-2005, 13:17
co do teleportu to chyba jednak jest to bug.
na forum pisano ze ktos dostal bana za : "teleport plx" bo gm byl online
ban z powqodu wykorzystywania bugow gry. tak pisano na tym forum
bug z outfitem paccowskim jest moj kolega wczoraj stracil pacca a nadal ma outfit :)
wordiemu chodzilo o wymienienie bugow ktore byly tez kiedys dlatego glupie jest pisanie "juz tego niema"
niedawno byl bug z tapestries ze mogles z czjegos domku ze sciany zdjac ale bedac na zewnatrz sam zaje*** 3 takie sztuki :P
ciemne dropsy
01-04-2005, 13:55
Dawaj czadu matkus i pisz wszystkie :D MATKUS MATKUS MATKUS :D
To nei bug ale duzo graczy z tego korzystalo a mianowicie blokowanie gsa energy bomba
Gram na galanie i 2 dni temu koles mi powiedizal ze mu z rotow w Ab wylatuja zajefajne rzeczy takie jak DSm czy Fs, ale jakos mu ne uwierzylem ;D
Train na exit.atakujesz kogoś masz walkę potem atakujesz ghula dajesz exit druid atakuje ciebie+raty.mniej więcej takie coś trenisz aż do sejva.
Drugi bug.Na pohu gdy jest dużo ciał wyskakuje critical error tibii. najczęściej w gs hole.to samo na pohu pojawiają się frezzy gdy jest za dużo ciał.
aaa no i uh trap.schodzisz gdzieś gdzie nie ma rope place schodzi na ciebie koleś nie możesz się ruszać i padasz :D palladyni druidowie i sorcowie mogą używać exura vita.jednak uh działa na ostatnim który wszedł
Ka sia czek
01-04-2005, 14:46
Ze przy atakowaniu kogos dajac exit dalej sie jest w grze to raczej nie bug ;>. Niedoszli pk ktorzy zle wybrali ofiary mogli by tak sobie z gry wychodzic majac battel ;o. Lub na redzie huncac na czyms exit i po sprawie ...
@Ryba-knight
Imposible ;].
Ze przy atakowaniu kogos dajac exit dalej sie jest w grze to raczej nie bug ;>. Niedoszli pk ktorzy zle wybrali ofiary mogli by tak sobie z gry wychodzic majac battel ;o. Lub na redzie huncac na czyms exit i po sprawie ...
@Ryba-knight
Imposible ;].
lolll.to jest bug ;/ i za używanie tego dostaje się bana game weaknes :|nie wiem czy nadal działa bo qmpel treni na makro już
Genetic'int
01-04-2005, 19:36
NAdal jest bug z white skullem w twoim housie, zaatakuj ofiare i masz skulla ta osoba nie moze sie ruszac przez 1,50min wtedy ty wchodzisz do domku (koniecznie twoj)
Dla Tutorów polecam Tutor board na Tibia.com Forum, mozna znalezc tam informacje o róznych nowych bugach.
[QUOTE=Ka sia czek]Ze przy atakowaniu kogos dajac exit dalej sie jest w grze to raczej nie bug ;>. Niedoszli pk ktorzy zle wybrali ofiary mogli by tak sobie z gry wychodzic majac battel ;o. Lub na redzie huncac na czyms exit i po sprawie ...=QUOTE]
To dziala sprawdzalem, jesli kogos ubijecie wciskacie exit i po okolo minucie wywala cie z gry.widzialem na wlasne oczy bo robilem to na informatyce w szkole jak na monitorze kumpla wylogowalo mnie ze skulem bo kolesia z sd ubilem
PS. tylko nie mowcie gm ze tak zrobilem to bylo przymusowe bo lekcja sie konczyla
W przed ostatnim Grudniowym update z Vegi zniklo 1 drzewo, przez co otwozyl sie dostep do miejsca gdzie mozna robic sniezki (wciaz mam ich prawie BP :) ).
czy moglbys opisac gdzie jest to miejsce do robienia snowballi ??
patrikoz
02-04-2005, 09:51
Bugi masz pod Carlin, kolo Venore, wszedzie masz bugi, niesposob zrobic liste... lol :)
Znam tez bug z teleportem, no i to chyba tyle :]
Kiedys na Antice dalo sie kopiowac magic swordy:)wrzucales do dziury SoVa wyciagales i tak sie kopiowal i do tad nie ktorzy H-LVL na Antice maja po 3 SoVy.Ale CIPy zniszczyli buga.:(.Koles co zglosil buga dostal Golden Bootsy
__________________________________________________ ______________
Podchodzilo sie do jakigos NPC (nie wiem ktorego)pisalo sie premmium i mialo sie pacca za darmo:)Pewna kolesiowa powiadziala to CipSoftowi i dostala PACCa na zawsze.
__________________________________________________ _____________
Teleport o jedna kratke do przodu dopiero pozniej w prowadzili ze do temple i wlasnie tak ludzie okradali domki.:evul:
Kiedys na Antice dalo sie kopiowac magic swordy:)wrzucales do dziury SoVa wyciagales i tak sie kopiowal i do tad nie ktorzy H-LVL na Antice maja po 3 SoVy.Ale CIPy zniszczyli buga.:(.Koles co zglosil buga dostal Golden Bootsy
__________________________________________________ ______________
Podchodzilo sie do jakigos NPC (nie wiem ktorego)pisalo sie premmium i mialo sie pacca za darmo:)Pewna kolesiowa powiadziala to CipSoftowi i dostala PACCa na zawsze.
__________________________________________________ _____________
Teleport o jedna kratke do przodu dopiero pozniej w prowadzili ze do temple i wlasnie tak ludzie okradali domki.:evul:
Co to za bzdury? :p
Z tym SOVem wątpie, ale pomieszało Ci się z nagrodami. Bug z paccem był chyba na stronie (nie wiem), w każdym razie zgłosiła go Erana z Novy i dostała za to golden bootsy, nie pacca na zawsze. A ten teleport to chyba z OT'sa wziąłeś. -.-
za to z botterami sie cackaja jak z jajkiem...
Otóż to.... jakby porównać all botterów z wszystkimi zyskami z bugów tooooo botterzy by wygrali....
/Topic : Bug z paccem za free był taki, że można było cofnąć wpłatę za pacc używając karty, a pacc dalej był.... szkoda że ja o tym nie wiedziałem :(
Brutal log out: Mając skulla, albo nie masz możliwości przez dłuższy czas się zalogować, klikasz na ikonkę połączenia sieciowego -> wyłącz -> poczekaj aż z tibii cię kicknie -> włącz internet znów. Potem trzeba się zalogować, np po 15 minutach i skull znika (nie jestem pewien na 100%, ale chyba jak się ma skulla i się to zrobi, to znika nie po 15 minutach, ale od razu; podkreślam, że nie jestem pewien)
tja temat ciekawy ale troche stary, mimo wszystko mozna go rozwijac dalej ;]. ja na przyklad wiem ze w jakiejs tam tibii 7.6-7.9 bylo cos takeigo ze mozna bylo jakos zamykajac drzwi wejsc w róg domu i zgarnac itemki lezace w danym rogu ;]. jedyne czego nie lubie w bugach to to ze cispoft moze od razu skasowac konto za uzywanie ich mimo ze to tylko i wylacznie ich wina ze one sa, za to z botterami sie cackaja jak z jajkiem...
stawałeś w drzwiach (był tylko jeden taki typ) np te na edron zamek w prawym górnym rogu (parter) i następnie zamykałeś drzwi i zamiast ciebie przesunąć do przodu czy tam do tyłu nie pamiętam przesuwało ciebie w dół czyli w ścianę i tak się dało okraść tą 1 czy 2 kratki komuś z domku.
szymon287
26-12-2007, 10:15
1 mnie rozwalilo xd chodzilo o postac online, ta?
Już niema tego Buga...
Post napisany w 05, a ten bug dalej jest (albo na nowo) xd!
A ja znalazlem takiego buga dot. spear (pisalem juz o tym,ale mi skasowali temat) zauwazylem ze gdy niechcesz by znikla ci spera poloz ja na chwile na ziemi badz przeloz do baga/backpacka.
Sadze ze jest to bug bo tym sposobem zabilem na rooku majac 7 lvl ok 13 orkow 1 mino kilka spiderow.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.