zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jaki serwer jest najbardziej opłacalny??

Evil MaTi
01-04-2005, 13:50
Mam pytanie jestem początkujacym graczem i nie wiem jaki sewrer mam wybrac szukam serwru na ktorym jest dostc tanio i jest w miare malo pk:D
Czekam na jakies propozycje B)

Sharp
01-04-2005, 13:55
Hmmm, najpierw mówisz opłacalny a potem w miarę tani. To są dwie różne rzeczy... no nie wiem. Jeśli chcesz w miarę tani to Hiberna, a w miarę opłacalny to proponuję Mythere (pozdro Dadej) lub Chimere, Elysie.

Rupert
01-04-2005, 14:08
Dosc tanio ?? Hmmm... 100% Antica...Najstarszy server... Eq typu p set mozna kupic za okol 1,5k... ale za to duzo h-lvl ktoorzy lubia sie bawic w zabijanie slabszych... Kiedys gralem na antice to niejaki lobello (wtedy 100~)
walil z sdkow po ludziach... w carlin... W wiekszosci walil w lvl ktore nie dedna po 1 sdku... Los chcial ze upatrzyl sobie mnie... sd za 200~ i zgon -.-

@up

Elysi nie polecam...Gram tam i widze co sie tam dziieje... Niedlugo na tym serverze bedzie trzeba placic h-lvla za wejscie do miasta... -.^

Freze
01-04-2005, 14:40
Nie wiedziałem że na elysie jest aż tak źle jeśli chodzi o miare kolejek 100% galana zawsze wejdziesz odrazu niestety nie podawaj się za polaka przy szwedach :p :p :p :p bo może się źle skońcyzć ceny też nie największe p legsy tera chodzą najdrożej po 1k-1.5k

Bosunio
08-04-2005, 17:53
To jeszcze coś doradzcie, byle szybko bo chce sie rozejrzeć jeszcze dziś po innych światach niż inferna i harmonia. Nie muszą być takie wymagania. Podajcie jakieś ceny (o ile macie czas) i czy łatwo sie wbić na serw, no i jak wiecie kto robi na danym serwie mass pk to powiedzcie plz.

Magic Harmonian
08-04-2005, 18:23
1. Jak chcesz mieć tanio to idz na Antice - minusy to wielka kolejka , i nieopłacalne hunty na High Level. a plusy to tanie itemki.

2. Jak chcesz mieć umiarkowany serwer to Harmonia - Średnia kolejka , średnie ceny, coś dla ludzi co nielubio PK.(Non-Pvp)

3.Jak chcesz być szanowany , lubiany , i być wysoko w rankingu leveli to świat dla ciebie.
+ Opłacalne Hunty - Mało PK - Niskie levele - na maina niema kolejki.
- Dużżeeee ceny - Długa kolejka na rooka .
Czyli dla graczy co zaczynajo grać w tibie dobra jest Harmonia - To jest moje zdanie.

Anaconde
08-04-2005, 18:35
To jeszcze coś doradzcie, byle szybko bo chce sie rozejrzeć jeszcze dziś po innych światach niż inferna i harmonia. Nie muszą być takie wymagania. Podajcie jakieś ceny (o ile macie czas) i czy łatwo sie wbić na serw, no i jak wiecie kto robi na danym serwie mass pk to powiedzcie plz.
Hmm, Antica ^^ Ale to nie jest takie cool. Ceny małe, ale w tym haczyk, że np. o 13:00 wbijasz sie 2godz. i masz super mega lagi. Polecam takie światy jak pacera(non-pvp) , chimera(pvp) lub jeden z nowych światów e-pvp.

Louner
08-04-2005, 18:52
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=15857

Zajrzyj tu i po kłopocie.

Bosunio
08-04-2005, 18:57
Dzieki, widać że na forum są same ziomki. Jak chcecie to dawajcie dalej informacje.
PS: Już wybrałem Antike, 5 miut przed twym postem :D

>Allith Anar<
08-04-2005, 19:24
MYTHERA W ZYCIU!

Otóż raz wychodze z depo podbiega do mnie jakiś koleś i You are dead.

-.-

Ja polecam Aldora. Bardzo dobry świat, mało pk, dużo Polaków. A co do cen... to Antica.

Grzegrzol
08-04-2005, 22:05
Ja bym Ci doradzał Infernę. Pk od cholery, ale za to mało ludu :D

Sadomaso
08-04-2005, 22:27
Polecam Xantere! Średnia kolejka, średnie ceny... Jedyna wada to... br. Ale polaków jest także dużo

Bosunio
09-04-2005, 20:52
A jaki świat z małymi kolejkami?

gorylokon
09-04-2005, 21:16
Ja polecam Secure i Nove. Na Secura nie da się zabijać i jest tanio ale jest długa kolejka nawet ... A na Nova jest bardzo tanio i średnia kolejka i można zabijać ...