zaloguj się

Pokaż pełną wersje : jaką broń wybrać dla knighta??

andrzej_15
01-04-2005, 15:56
nie wiem jaką broń wybrać dla mojego knighta??cluby odpadają bo są slabe,wiekszość axe są dwuręczne a wiec zmniejsza to def. a swordy wydają mi sie najlepsze mają dużo obrony i dość dużo atk. Kumple odradzali mi swordy bo mówili że są bardzo drogie. dla mnie zależy tylko na jakości. plixxxx pomóżcie! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Vomusu
01-04-2005, 16:16
ja osobiście polecam ci swordy,chociaz są drogie.Swordy zachowują równowage pomiedzy atk a def.Mozesz tez walczyc axami,ale axy mają baardzo malo defa.

Anaconde
01-04-2005, 16:18
Swordy wg. mnie rulez. Co do cen to nie sa az takie drogie... Kiedys gostek na pacerze sprzedawal gianta za 20k xD .

Vomusu
01-04-2005, 16:25
ej andrzej_15 ale napisz na jakim ty swiecie grasz?

Ariaziel
01-04-2005, 16:29
Ten temat sporo razy wracał wystarczy poszukać ;)

@topic
Skoro zależy ci na jakości to chyba oczywiste że swordy ;) Nie słuchaj kumpli oni zawsze mówią jakiemuś początkującemu graczowi że tibia to strasznie trudna i okrutna gra która rządzi się własnymi prawami :P Prędzej czy później zarobisz te kilka dziesiąt k na bright sworda labo Gs'a ;)

Avager
01-04-2005, 17:09
I tu widze .... coś co nie powinno być, chodzi mi o takie pytania... jaka broń itp.

To zależy od was, np. Mnie to nie obchodzi że coś ma większy ATK a coś innego DEF. JA tam uznaje raczej "kto co lubi powinien brać" (jak to jeden mądry mędrzec powiedział) . Ja lubie Topory (i nawet w tibii są Najlepsze dla mnie - Stonecutter plx ).

Lubisz grać jako Barbarzyńca ? Graj Toporami lub Młotami
Lubisz grać jako doskonały obrońca swego rodzimego miasta? Graj Młotami i Mieczami
Lubisz grać jako cichy wojownik, graj Mieczami
Lubisz grać jako krasnolud ? Graj Toprami lub Mlotami.....

Tylko taki sposób dobierania lubie ! I taki powinien być. Według mnie powinni usunąć tą jednolitość broni (czemu wszystkie mają taki sam atak ? Np. Longswordy....takie same). Wogule Statsy powinny chodzić (nawet w najlepszych mieczach, młotach i toporach) 0-100 !!!!!!!

Uciex
20-04-2005, 14:40
Sword, zarób parę platynek i sobie kup fire sword ;) Nie tak bardzo drogi a dobry a co najważniejsze jednoreczny

Magus
20-04-2005, 14:57
Badz oryginalny wybierz luk albo najlepiej szpadel. Miej w dupie zdanie kolegow, jak bedziesz kiedys szukal zony to tez bedziesz kolegow o zdanie pytal?

Taak, i to juz koniec tez smiesznej dyskusji.