PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia.pl na garnuszku CipSoftu

MatKus
01-04-2005, 18:40
Po ostatnich problemach z tibia.pl zaczęliśmy szukać nowego hostingu. Znaleźliśmy go tam, gdzie nie spodziewaliśmy się. Jako, że dużo ludzi poznało Tibię dzięki nam, i dzięki nam CipSoft równierz nie mało zarabia, zgodzili się nas sponsorować.
Prawdopodobnie pod koniec miesiąc przeniesiemy się na nowe serwery stojące w niemczcech, sponsorowane własnie przez CipSoft.
Oczywiście nadal będziemy nieoficjalną stroną fanowską, nadal żaden z nas nie będzie GMem (może pewnego dnia... :P ), jednak hosting na tibia.com powinien działać znacznie lepiej, niż obecny, więc z pewnością wyjdzie nam to na dobre.

Ten news to prima aprilisowy żart.
Nabrać dało się wielu z was. Nawet niektórzy moderatorzy dali się nabrać :) Szczególnie, że faktycznie ostatnio zastanawialiśmy się nad zmianą hostingu.

Vaxxia
01-04-2005, 18:41
A to juz napewno primaaprilisowy zart :P

D4n0nk4
01-04-2005, 18:43
Prima Aprilis?? :D :D
My się nie nabierzemy B)

Sharp
CipSof robi wam... Prima Amprilis? -.^

A jeśli to prawda, to bardzo dziękuje w imieniu własnym CIPom za ten hosting bo to się działo ostatnio było.... fajne? Nom, także Thanks.

Fakolpet
A to juz napewno primaaprilisowy zart :P

zgaDZAM SIE

Shinjix
01-04-2005, 18:46
OMG.... Jak tak to.... Gratz!!!!
Jak nie to.... Gratz!!!! Za dobry dowcip ;)

Dlaczego myśle, że to żart???
MatKus, w którymś newsie napisałeś "Będziemy jednak nadal próbowali skontaktować się z obsługą techniczną i próbowali rozwiązać problem." więc skąd taka szybka decyzja o szukanie nowego hostinga??? heee????

Dlaczego mysle, że to nie żart???
Ja tak nie myśle :) Sądze, że to żart :)

Sharp
01-04-2005, 18:51
Dlaczego mysle, że to nie żart???
Ja tak nie myśle :) Sądze, że to żart :)

W sumie też o tym myślalem, ale ten news jest na głównej stronce więc nie bardzo, chociaż...

Donas
01-04-2005, 18:55
:) :)
Powiem tylko tyle:

WIELKIE GRATZ!!!
:cup:

Gracz_Tibia
01-04-2005, 18:55
Moim zdaniem to nei żart
biore niusy na serio... X(

Dwimenor
01-04-2005, 19:04
To żart!
I to drugi z dnia dzisiajszego. Akurat dzisiaj Tibia.pl zaczeła szukać nowego sponsora. Akurat dzisiaj też wypada Prima aprilis :P. Bardzo fajny zbieg okolicznośći......tyle że ja nie wieże w zbiegi okolicznośći.

To prawda!
Jak tak to nieźle, ale server w niemczech....to raczej nie będzie chyba już domeny .pl :(
(poprawcie mnie jak się z tym mylę)<edit>Mylę się</edit>

Ale i tak uważam że Sz. P. Adm. MatKus robi nas 1 kwietnia w jajco.

@Down
A jednak nie. No i dobrze, że się myliłem w tym punkcie.

Avager
01-04-2005, 19:14
To żart!
I to drugi z dnia dzisiajszego. Akurat dzisiaj Tibia.pl zaczeła szukać nowego sponsora. Akurat dzisiaj też wypada Prima aprilis :P. Bardzo fajny zbieg okolicznośći......tyle że ja nie wieże w zbiegi okolicznośći.

To prawda!
Jak tak to nieźle, ale server w niemczech....to raczej nie będzie chyba już domeny .pl :(
<poprawcie mnie jak się z tym mylę>

Ale i tak uważam że Sz. P. Adm. MatKus robi nas 1 kwietnia w jajco.

www.mu.xp.pl - stoi na zupełnie innym serwerze (zobacz se w właściwościach strony) i ciągle jakoś pisze że www.mu.xp.pl ? (ciągle, nie zmieniany, czyli utrudnione linkowanie jest :P )

Topic:

Jeśli to prawda, to mega... tylko że to wygląda troche biednie... Polacy sponsorowani przez Niemców ...hyh (bez skojarzeń też plx ).

Adaras
01-04-2005, 19:48
Coś za dużo dobrych informacji jak na jeden dzień ;) Coś tu nie gra ;>

Ale jeżeli to prawda...=P No to gratulacje chłopaki, w ostatnich dniach przez tydzień nie mogłem wejść na tibie.pl więc krok w dobrą stronę =]

neve of celesta
01-04-2005, 19:48
ale se z was jaja robia

__________________________________________________ _______________
celesta
lev 21
....

LOLO
01-04-2005, 19:54
Czy to jest jakiś żart bo jak tak to się niedałem nabrać :D

bosal
01-04-2005, 19:55
To żart!

Tibia.pl nie szuka hostingu od dzis, nie szuka wogule, ale dostalismy taka propozycje, wiec czmu nie skorzystac. Zapytalismy po prostu Cip po tych awariach

soldiier
01-04-2005, 19:56
Jajco Jajco Jajco Jajco Jajco .. No gratz chłopaki! 8o Podejrzliwe to strasznie.. Ja tu prawie w majtki sikam z wrażenia, sponsorowani przez naszych kochanych sąsiadów :P którzy kilkadziesiat lat temu roz***ali Polske. Chcą odpokutować?? :P

Specter
01-04-2005, 20:02
stawiam ze to zart bo nie wydaje mi sie to prawdopodobne
ale jesli to prawda to wielkie CONGRATULATIONS!!!
newsy biore na serio ale dzisiaj... :P

S1wy
01-04-2005, 20:05
Popraw bledy, wracajac do tematu to bardzo dobrze sie stalo.

Kamil Gargamel
01-04-2005, 20:16
Ja myśle że to nie jest żart, bo przecież została ta wiadomośc umieszczona na pierwszej,głownej stronie więc wątpie czy by wypadało umieszczać od tak sobie dla żartu informacje o sponsoringu Cip.

Wielkie DZIEKI sąsiadzi :]

Eileen
01-04-2005, 20:28
To świetna wiadomość!!!
Jesli to nie prima aprilis to WIELKI GRATZ!!!
Widać ze Cipy w końcu docenili wasz wkład w życie tibijczyków...
W końcu dzięki tej stronie zapisałam się do Tibi :D
Wielkie THX sąsiedzi...

PS: Co do zmiany w adresie strony, to wszystko jest możliwe. Ale przecież zawsze jakby co można zrobić pare aliasów do witryny. np. www.tibia.14.pl itp.

Hegemmon
01-04-2005, 20:52
Ojojoj!
Chylę czoło przed MatKusem :)
Żart pierwsza klasa :)
Wiesz czego potrzebuje tłum :P
Zostań dykratorem!
(Dyktatura na tibia.pl sie nie liczy :P)

Shyym-ski
01-04-2005, 20:56
Co do domeny... przeciez .pl może być równie dobrze parkowane na serwach polskich jak i niemieckich... na pewno nie zmienia bo wszystkoch by c*** trafił.

Bambuko
01-04-2005, 20:57
A pamiętacie rok temu? Jak to było? Freedia? Heh, wtedy się nabrało sporo osób.

Descartes
01-04-2005, 21:00
Nabrałem się. Dopóki nie przeczytałem komentarzy...

teamki
01-04-2005, 22:12
Chcialbym zeby to byla prawda, ale przynajmniej do jutra wole w nic nie wierzyc. Juz nabralem sie na loterie z demon helmetem i jeszcze kasy mi nie odeslali (pewnie odesla nie?).

Ale jeśli jutro nie zobacze newsa "prima aprylis" to wielke GRATZ!

Wiec jednak to zart. Na 70% tak myslalem, ale w 30% mnie nabraliscie ;).

Sir Rafiki
01-04-2005, 22:16
Ej ludziska może to nie jest Prima Aprilis, może naprawde CipSoft chce sponsorować tibie.pl

PINGwin
01-04-2005, 22:40
hehe dobry zarcik
tam taki fragmencik [...]i dzieki nam Cip soft rowniez nie malo zarabia[...]
;)

Adaras
02-04-2005, 00:54
Eh =\ Na większości serwisów internetowych pojawiły się "primaaprillisowe newsy". A to niszcza strone, a to gra pada, a to tamto.

A tak btw. to wielka szkoda, znowu zacznie się powtarzać brak dostępu do strony ;/

Sir Rafiki
02-04-2005, 08:37
Ja sie dałem nabrać!!!!!!!!

Elite Piotrek
02-04-2005, 08:55
Dobry żart i przyznaje sie ze mnie nabraliście :) ale szkoda ze to tylko żart mam nadzieje ze przszłości tak sie stanie a puki co to zdruwko dla PAWEŁKA(Jana Pawła 2):)

Kargax
02-04-2005, 09:07
Ja sie dałem nabrać!!!!!!!!

Świadczy to tylko o Twojej inteligencji :D

D@niel
02-04-2005, 09:12
A mi cos jak dla wiekszosci rodaków nie do smiechu

kiri
02-04-2005, 09:42
Wy sie tutaj cieszycie a PAPIEŻ umiera ;( ;( ;( ;( ;(

D@niel
02-04-2005, 10:30
Wy sie tutaj cieszycie a PAPIEŻ umiera ;( ;( ;( ;( ;(
właśnie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ariaziel
02-04-2005, 11:12
Taa,,, przydało by sie ;) Zwłaszcza że tibia.pl prawie nigdy mi nie działa.

Dimix
02-04-2005, 11:35
to to jest żart?yyy a kto sie nabrał? akurat bedą sponsorować o tak i może jeszcze księżyc nam kupią....(żarty z reguły są tak robione żeby sie ludzie nabierali)

Memuz from Titania
02-04-2005, 11:54
Moim zdaniem to nie był dobry żart bo niektórzy już robili sobie nadzieje, że tibia.pl będzie na lepszym serverze, a tu nagle wielki zawód..

Mnie to nie śmieszyło.

Pola
02-04-2005, 12:37
Nie no a ja sie nabrałam :p

Med shotpira
02-04-2005, 12:47
Ja od pocztku wiedzielem ze cos jest nie tak bo tibia.com stara sie byc neutralna w stosunku do innych stron o tibi....pozatym oni sa lasi na kase wiec mozna bylo sie odrazu domyslec :)

bravo Matkus,niezle !!!

slayer of banana
02-04-2005, 13:18
ja sie nabrac nie dalem, ale coś jest zle :( Nienapisaliście o nowych serverach które wyszly niedawno
to pewnie z powodu kłopotów na wszej stonie :(
napiszcie jeszcze o nich w newsach B)

Jadzia
02-04-2005, 13:27
jak to przeczytalem ( juz 2 kwietnia) to zaczelem wierzyc ale tak troche sie dziwilem a pozniej przeczytalem ze to zart :P:P:P:P