Pokaż pełną wersje : Wieża minotaurów !!!!!!!
Cześć!!! Chciałbym się doweidzieć gdzie jest wieża minotaurów, chcialbym zdjecie gdzie ona sie znajduje, co moge w niej zasatc jakie potwry na jakim poziomie wieży ???????????
Chlopie! Poszukaj se na mapie tibia.pl. Tam powinno wszystko byc. A co do potworkow: to chba Minosy nie ;) ?
Muppet The Master
22-02-2004, 18:27
Na pd-zach od Kaz a potwory to wszelkie rodzaje minosow od zwyklych, przez guardy i archery az do magow.
Trza iśc od najbardziej połozonej na południe kopalni na zachód. Po drodze uważaj czasem niezły resp soldierów (raz nie wiem jakim cudem szło na mnie chyba z 9 ).
Teraz musisz poszukać dziury. Jest ona ukryta za drzewem. Trudno nie trafić bo obok jest duzo ciał minosów. Radze uważac po zejsciu na doł : odrazu spotykasz archera który nieźle potrafi walnąć. I masz do wyboru zejście niżej albo wyżej . Idąc wyżej trafisz do tej wieży minosów a na dół hmmmm sam zobacz ;)
Norticus
22-02-2004, 19:34
och kiedys zejscie do tej dziury prawie sie dla mnie traicznie skonczylo. bylem na czerwonym zycu i prze przypadek tam wpadlem no i mino archer mi treoche rabnal. wyszedlem na powierzchnie z 12 hp
Nie radze tam chodzić. Nawet dla doświadczonego gracza ta wieża jest piekielnie niebezpieczna. Ja tam trenuje (obok tej wieży) i mogę powiedzieć, że nie ma dnia bez jednego trupa. Rekord to 4 trupy w przeciągu kilku godzin. Radze uważać. Najmocniejsze kombo jakie możecie dostać to ok. 500hp.
Może nie jest tak strasznie na 1 poziomie (ten odrazu po zejsciu) 1 archer i praktycznie tyle. Gorzej idąc w dół mino magi . Najgorsze sa miejsca gdzie jest resp gaurda i archera :/ ty walisz w gaurda a tu nagle cie archer z daleka no łatwo zaliczyć wtedy. Sama wieża nie jest taka straszna (przynajmniej 4 poziomy pierwsze :P ) najwyżęj 2 gaurdy albo samotne archery nic wiecej. Ale na górze możecie spotkać kogoś ;)
Jeśli to to miejsce o którym myślę to:
poziom zero:
-minosy
-czasami mino archery
poziom -1:
-minosy
-cześciej niż ww. archery
poziom 1:
- guard/ 2 guardy (nie pamiętam)
- kilka archerów
poziom 2:
- kilka guardów i archerów
poziom 3:
Mino mag, guardy, archery
Dalej nei doszedłem, ale wyszedłem z wieży z życiem i sporym lootbagiem :)
Termbest_pol
28-02-2004, 09:54
Ona jest blisko ab ale nie radze isc na maly lvl
Obok AB jest zamek , ale nie tylko z minosami ! Są tam różne rodzaje orców i minosów , można tam napotkać równiż huntera , smoka i demona skeletona !
Jest to na zachód od Kaz, juz po drodze trafisz na 5 dwarf soldów, Wg. mnie do wiezy isc najlepiej magiem na lvl 30+. Wlączaszniwidzalnosć i tłuczasz z gfb, są tam wszystkie rodzje minosów, na najwyzszym poziomie stoją w szyku bojowym czyli najpierw guardy za nimi archery i na koncu magi
seba-Desper de
28-02-2004, 17:46
Hmmm ... z tego co slysze .. jest bardzo bardzo bardzo trudno wyjsc z tamtad zywym wiec trzeba miec duzy lvl napszyklad wejdziesz druidem 30 lvl GFB albo FB i sie spalom a GFB to wymieciesz :) :P
Firehand550
29-02-2004, 10:56
Minosy sa na zachód ale uważaj po drodze z małym levelem, a W wieży niewłaź gdzie popadnie hehe :D
kim bys niebyl to najwarzniejsze w tej wierzy so GBF jak bedziesz tam dluzej to wez z 3-5bp
wczoraj z kolegą przeszliśmy calutką wieżę, i faktycznie, były nieprzyjemne momenty
co do dojścia do wieży to jest krótsza droga, trzeba znaleźć najbardziej wysuniętą na zachód kopalnię i od niej, gdzieś jeden ekran na północny-zachód, poszukać pod drzewami dziurę
potem wybrać korytarz biegnący na zachód, wejście do wieży będzie zaraz za brzegiem pola widzenia
w samej wieży strażnicy atakują w paczkach od dwóch do czterech, i są osłaniani archerami, zdaża się że nawet czterema naraz, ale to ekstermum
na ostatnich piętrach są magowie
w sumie jest dosyć emocjonująco, zwłaszcza jak już nastąpi respawn niższych poziomów a my jeszcze się zabawiamy na wyższych
po drodze są oczywiście skrzynki z wyposażeniem strażników...
Matekneo
15-03-2005, 11:34
Darko depsie kogo obchodzi teraz ten zamek? On sie pytal o minosy calkiem inne miejsce. jak nie na temat to po co piszesz?! LOL
Magical Trevor
15-03-2005, 13:40
Na tych minosach jest ciężko, a co do zamku koło AB to nie wiedziałem, że tam jest DS.
najlepij isc tam na niewidce z GFB ale i to moze byc niebezpieczne jak trafisz na mino magi
Nie radze tam chodzić. Nawet dla doświadczonego gracza ta wieża jest piekielnie niebezpieczna. Ja tam trenuje (obok tej wieży) i mogę powiedzieć, że nie ma dnia bez jednego trupa. Rekord to 4 trupy w przeciągu kilku godzin. Radze uważać. Najmocniejsze kombo jakie możecie dostać to ok. 500hp.
invisible +kilka gfb i przy dobrym lure 4-5k expa w 2 minuty. na tym konczy sie "piekielne niebezpieczenstwo tej wiezy". dziekuje za uwage
Kryptonics
16-03-2005, 16:43
Kiedyś nagrałem fimik z tej wieży.
Jeśli kogoś to interesuje to daje link:
http://rapidshare.de/files/891775/wiezamino.rec.html
Kerin Tale
24-03-2005, 13:05
Wieża minosów...
1 piętro: 2 guardy, 2 archery naraz
2 piętro 4 guardy naraz, po przejsciu kilku kratek w dół 4 archery naraz, moga byc równiez zlurowane w pobliże guardów
3 piętro (drabinka obok wejscia na 2 piętro) - 2 guardy naraz
3 piętro (drabinka za 4 archerami na 2 piętrze) - 2 guardy naraz
4 piętro (1 resp) 2 mino magi, 4 guardy, 4 archery naraz wszystko
4 piętro (2 resp) 2 mino magi, 2 archery :) (NARAZ)
5 piętro 2 albo 3 archery i guard..
GOOD LUCK :] radze zaopatrzyć sie w GFB żeby rozwalać archery bo padniesz..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.