PDA

Pokaż pełną wersje : Jak wzobgacić sie grając Knightem??

Evil MaTi
02-04-2005, 10:18
Mam pytanie zaczolem grac na serwerze secura i niemam na nim innych postaci. Chcem zrobic knighta i dosyc szybko zarobic troche kasy na eq wiec mam pytanko jaki loot najlepiej ciagac i z jakich potworów oraz czy wogóle istnieje możliwosc bycia bogatym knightem?? :confused:

Sharp
02-04-2005, 10:25
Zaraz koło Ab masz taki mały zamek z Orcami, lootuj z tamtąd chain army :) na 2h będziesz miał około 5k loota :D Może więcej...

Bzyxx
02-04-2005, 11:26
Jak zostać bogatym knightem? odpowiedź jest prosta:LOOTBAGI co to jest? jest taki poradnik w ktorym sa opisane miejsca do lootbagowania i jak to robic ale napisze ci ja, a wiec tak: bierzesz ze soba zwykly BAG i wszystkie rzeczy, które można sprzedać wkladasz do niego, moze paśc pytanie dlaczego rzeczy wkladamy do tego baga a nie do siebie, dlatego, ze nie mamy tyle CAP. wiec gdy juz masz bardzo duzo rzeczy idziesz znim do miasta i sprzedajesz w sklepie. jest jeszcze jeden sposob na kase knightem ale to juz dla hight lvl, ale jak jestes ciekawy to wyglada on mniej więcej tak: mamy dobrego knighta wiec idziemy jako bloker z druzyna na hunta np: na dragi i dl kolo veno. poczatkowe godziny moga byc stratne dlatego, ze uhy ida a tu zadnego fajnego lota. ale w koncu po dlugich godzinach moze wypasc dragon scale mail albo royal helmet i wtedy to juz wszystko sie zwraca z duuuuzym zyskiem. widzisz to nie takie trudne :)

patrikoz
02-04-2005, 14:37
Szukasz kolege palka i jestes jego stalym providerem boltow (1 bolt - 2 GP),
i idziesz na minosy kolo dwarf mines. Robisz lootbag, zbierasz bolty i masz duzo GP :)

khazad
02-04-2005, 16:23
jezeli chodzi o knighta, to bez skilli nie masz nawet co snic o dobrym zarabianiu kasy... na poczatku trenuj na rotach. zbieraj z nich loot i sprzedawaj.

Vorith
02-04-2005, 18:29
Osobiście od 20 lvl do 40 a nawet wiecęj polecam zamek Senji a to dlatego, ponieważ jest to miejsce gdzie sobie każdy słaby wojownik poradzi z minosami, a loot może wyślać parcelem do każdego miasta. Jest to napewno lepsze miejsce od zamku kolo AB, ponieważ chodzi tam znacznie mniej osób.

Helixaw
02-04-2005, 23:36
Zwykłe minosy albo dwarfy soldiery.

Senja odpada bo tam mino mag a na dole 2 guardy, chlopak nie da rady :P

Kamilek7
03-04-2005, 08:23
Na Foldzie tez mozna porzadnego lotbaga wyniesc. Ostatnio z kumplem w 45min przeszlo 1.2k uzbieralismy. :)

Rycerz Jasio Of Elera
03-04-2005, 16:49
lol...jak masz lvl 15 - 25 to idz na południe od Thais. Czasem chodza tam minosy a czasem zdarzy sie Mino Archer, raz spotkałem Mino Maga ( nie jest taki dobry jak wszyscy myślą ) Jak bedziesz tam 1h i bedziesz co 10 min spotykal archera to duuzo kasy.

Polecam Dwarfy Guardy albo idz do kopalni w Kazo...

Helixaw
05-04-2005, 00:26
lol...jak masz lvl 15 - 25 to idz na południe od Thais. Czasem chodza tam minosy a czasem zdarzy sie Mino Archer, raz spotkałem Mino Maga ( nie jest taki dobry jak wszyscy myślą ) Jak bedziesz tam 1h i bedziesz co 10 min spotykal archera to duuzo kasy.

Polecam Dwarfy Guardy albo idz do kopalni w Kazo...

WTF??? 8o

Chłopcze ty chyba nie wiesz o czym mówisz. Na południe od Thais są zwykłe minosy, 2 guardy i cycki!!! Ryckiem nie ma czego tam szukać, cały teren zapchany low lvl palkami.

Dwarf guardy? n/c

Może jeszcze mintwallin albo dwarf hell?

<sorry za oftopic ale nie moge... ;( >

Sozemego
05-04-2005, 11:15
WTF??? 8o

Chłopcze ty chyba nie wiesz o czym mówisz. Na południe od Thais są zwykłe minosy, 2 guardy i cycki!!! Ryckiem nie ma czego tam szukać, cały teren zapchany low lvl palkami.

Dwarf guardy? n/c

Czemu nie guardy ? Z odpowiednimi skillami oraz eq, bardzo ladny exp
Mintwallin ? A jakze :) naprawde fajna miejscowka
Dwarf hell ? Ostatni poziom odpada solo, ale poziom wyzej jest lux

Jadzia
05-04-2005, 11:28
LOOTBAG LOOTBAG i jesczze raz LOOTBAG. poczatkowo to rob z rotow a pozniej z soldierow i zaaaarobisz peeeeeeeeeeeeeeeeelno kasy :D

Aried Wojtas
05-04-2005, 14:41
Widze ze tutaj pisza np: lootbagi
ale to jest bardzo niedokladne, bo zapewne nie wiesz skąd ciągnac te lootbagi-moja odpowiedz: Zrób sobie jeszcze 1 postac i wyjdz na main i na PoH biegaj!!!!!!
tam high lvl'e zostawiaja kupe przydatnych zeczy
to jest moja rada

Drake@ok
05-04-2005, 20:57
Szkoda jest taka że czasem jakiś facet może podejśc i zabrać loot X(
Więc to nie takie proste... B)

Gburek Muchomorek
05-04-2005, 22:14
Mam 1 pytanie ale jeśli nie masz PACC'a to jak możesz wnieść sobie lootbag tam gdzie jest wejscie tlyko na line ;/... Jeśli zostawie gdzieś pod ciałami to zazwyczaj jak wracam to otwieram zupełnie odmieniony bag ;P ( ;( )...

Exodus
05-04-2005, 23:29
To jest jeden z powodów dla którego warto kupić pacca.Bo teraz nie da rady bez pacca samemu ropnąc loota.Ewentualnie możesz zawołac kolegę lub poprosić jakiegos innego gracza o pomoc przy ropnięciu

zeus1985
06-04-2005, 08:40
Mam 1 pytanie ale jeśli nie masz PACC'a to jak możesz wnieść sobie lootbag tam gdzie jest wejscie tlyko na line ;/... Jeśli zostawie gdzieś pod ciałami to zazwyczaj jak wracam to otwieram zupełnie odmieniony bag ;P ( ;( )...
A od czego ma się kumpli? Idziesz z palkiem na guardy. Knight idzie i blokuje, a Pall z niksim levelem nabija expa. Obydwoje są zadowoleni: Knightowi zwraca się za uhy, a palek ma łatwego expa.

grzysztof
08-07-2005, 18:29
WTF??? 8o

Dwarf guardy? n/c

LOL nigdy na oczy mino guarda nie widziales ;/ knight od 20+ i skilli 60/60 + jakis F-sword lub k-axe moze spokojnie nawet z 2-3 naraz zabic ze strata moze jednego iha, to samo z cycami, ale tamto miejsce itak wiecznie jest zajete wiec tam sobie nie zarobisz ani nie poexpisz zabardzo. Najlepiej moim zdaniem mozna poexpic i zarobic knightem na soldach, tylko lepiej miec ten 4mlev zeby na nie chodzic bo czasem moga byc zlurowane, albo ktos moze guarda wciagnac z nizszego pietra zwlaszcza, iz grasz na non-pvp, gorzej z lootbagiem ale jesli chodzil bys do kopalni w kazz to mogbys schowac loota pod cialami i nosic po kolei itemy do dp.

Iron Wosaj
10-07-2005, 15:52
Widze ze niektórzy zdazyli sie poklocic ;) najlepiej idz na roty potrenuj do dobrych skilli np 55/55 albo nawet 60/60 i zbieraj z nich mace, swordy i spalaj mane jak uzbierasz sporo kasy kup se jakis p secik dobra bron i shielda i na soldki B)

Kuryca
10-07-2005, 16:38
Jak sie wzbogacic grajac Knightem?
No to sialalalalala. Expisz na soldkach z 55+ i lvl 17+ i robisz lotbag.(koniecznie UH-y i czwarty mlvl, bo jak ci grupa wyskoczy to cienko...) Nie wiem ile kasy, ale już sie domyśliłeś od innych, że dużo ;).
Albo też ghostland z podobnymi skillami ale już od 12+ lvl.Nawet UH nie trzeba brać. A już w dwie godziny siedzenia około 1.5 K kasy jakby się powiodło.
A możesz jeszcze inaczej - uhmaker!... Siedzisz tylko nockę nad bp uh i masz raniutko już z 6 K :D. Możesz sobie nakupować rzeczy, jakie na twoim lvlu są dobre.

Magic
15-07-2005, 11:07
lootbagi lootbagi lootbagi.... a co mu dadza lootbagi jak nie ma sie magic rope ani zadnego kumpla w poblizu który by mógl ropnać loota? obcych sie raczej o ropniecie nie prosi bo moga go tylko zakosic mi zawsze kradna lootbagi i dlatego teraz juz ich nie robie =/

Dratex
16-07-2005, 12:34
Zrub uh mejkera na inn acc i sobie uhy przesylaj:) a knajtem na zameczek;)

Sarvi
17-07-2005, 18:02
LolQ, najlepiej przez robienie loota , albo chodzeniem na questy

Najci RULEZZ

Sarvi
17-07-2005, 18:04
Zrub uh mejkera na inn acc i sobie uhy przesylaj:) a knajtem na zameczek;)

A ty zrÓb se kurs języka ojczystego >.< a po za tym po cholere uh makera robic ?? Najpierw niech sie zrobi 4 mlv :P