Pokaż pełną wersje : Jak wzobgacić sie grając Knightem??
Evil MaTi
02-04-2005, 10:18
Mam pytanie zaczolem grac na serwerze secura i niemam na nim innych postaci. Chcem zrobic knighta i dosyc szybko zarobic troche kasy na eq wiec mam pytanko jaki loot najlepiej ciagac i z jakich potworów oraz czy wogóle istnieje możliwosc bycia bogatym knightem?? :confused:
Zaraz koło Ab masz taki mały zamek z Orcami, lootuj z tamtąd chain army :) na 2h będziesz miał około 5k loota :D Może więcej...
Jak zostać bogatym knightem? odpowiedź jest prosta:LOOTBAGI co to jest? jest taki poradnik w ktorym sa opisane miejsca do lootbagowania i jak to robic ale napisze ci ja, a wiec tak: bierzesz ze soba zwykly BAG i wszystkie rzeczy, które można sprzedać wkladasz do niego, moze paśc pytanie dlaczego rzeczy wkladamy do tego baga a nie do siebie, dlatego, ze nie mamy tyle CAP. wiec gdy juz masz bardzo duzo rzeczy idziesz znim do miasta i sprzedajesz w sklepie. jest jeszcze jeden sposob na kase knightem ale to juz dla hight lvl, ale jak jestes ciekawy to wyglada on mniej więcej tak: mamy dobrego knighta wiec idziemy jako bloker z druzyna na hunta np: na dragi i dl kolo veno. poczatkowe godziny moga byc stratne dlatego, ze uhy ida a tu zadnego fajnego lota. ale w koncu po dlugich godzinach moze wypasc dragon scale mail albo royal helmet i wtedy to juz wszystko sie zwraca z duuuuzym zyskiem. widzisz to nie takie trudne :)
patrikoz
02-04-2005, 14:37
Szukasz kolege palka i jestes jego stalym providerem boltow (1 bolt - 2 GP),
i idziesz na minosy kolo dwarf mines. Robisz lootbag, zbierasz bolty i masz duzo GP :)
jezeli chodzi o knighta, to bez skilli nie masz nawet co snic o dobrym zarabianiu kasy... na poczatku trenuj na rotach. zbieraj z nich loot i sprzedawaj.
Osobiście od 20 lvl do 40 a nawet wiecęj polecam zamek Senji a to dlatego, ponieważ jest to miejsce gdzie sobie każdy słaby wojownik poradzi z minosami, a loot może wyślać parcelem do każdego miasta. Jest to napewno lepsze miejsce od zamku kolo AB, ponieważ chodzi tam znacznie mniej osób.
Zwykłe minosy albo dwarfy soldiery.
Senja odpada bo tam mino mag a na dole 2 guardy, chlopak nie da rady :P
Kamilek7
03-04-2005, 08:23
Na Foldzie tez mozna porzadnego lotbaga wyniesc. Ostatnio z kumplem w 45min przeszlo 1.2k uzbieralismy. :)
Rycerz Jasio Of Elera
03-04-2005, 16:49
lol...jak masz lvl 15 - 25 to idz na południe od Thais. Czasem chodza tam minosy a czasem zdarzy sie Mino Archer, raz spotkałem Mino Maga ( nie jest taki dobry jak wszyscy myślą ) Jak bedziesz tam 1h i bedziesz co 10 min spotykal archera to duuzo kasy.
Polecam Dwarfy Guardy albo idz do kopalni w Kazo...
lol...jak masz lvl 15 - 25 to idz na południe od Thais. Czasem chodza tam minosy a czasem zdarzy sie Mino Archer, raz spotkałem Mino Maga ( nie jest taki dobry jak wszyscy myślą ) Jak bedziesz tam 1h i bedziesz co 10 min spotykal archera to duuzo kasy.
Polecam Dwarfy Guardy albo idz do kopalni w Kazo...
WTF??? 8o
Chłopcze ty chyba nie wiesz o czym mówisz. Na południe od Thais są zwykłe minosy, 2 guardy i cycki!!! Ryckiem nie ma czego tam szukać, cały teren zapchany low lvl palkami.
Dwarf guardy? n/c
Może jeszcze mintwallin albo dwarf hell?
<sorry za oftopic ale nie moge... ;( >
Sozemego
05-04-2005, 11:15
WTF??? 8o
Chłopcze ty chyba nie wiesz o czym mówisz. Na południe od Thais są zwykłe minosy, 2 guardy i cycki!!! Ryckiem nie ma czego tam szukać, cały teren zapchany low lvl palkami.
Dwarf guardy? n/c
Czemu nie guardy ? Z odpowiednimi skillami oraz eq, bardzo ladny exp
Mintwallin ? A jakze :) naprawde fajna miejscowka
Dwarf hell ? Ostatni poziom odpada solo, ale poziom wyzej jest lux
LOOTBAG LOOTBAG i jesczze raz LOOTBAG. poczatkowo to rob z rotow a pozniej z soldierow i zaaaarobisz peeeeeeeeeeeeeeeeelno kasy :D
Aried Wojtas
05-04-2005, 14:41
Widze ze tutaj pisza np: lootbagi
ale to jest bardzo niedokladne, bo zapewne nie wiesz skąd ciągnac te lootbagi-moja odpowiedz: Zrób sobie jeszcze 1 postac i wyjdz na main i na PoH biegaj!!!!!!
tam high lvl'e zostawiaja kupe przydatnych zeczy
to jest moja rada
Drake@ok
05-04-2005, 20:57
Szkoda jest taka że czasem jakiś facet może podejśc i zabrać loot X(
Więc to nie takie proste... B)
Gburek Muchomorek
05-04-2005, 22:14
Mam 1 pytanie ale jeśli nie masz PACC'a to jak możesz wnieść sobie lootbag tam gdzie jest wejscie tlyko na line ;/... Jeśli zostawie gdzieś pod ciałami to zazwyczaj jak wracam to otwieram zupełnie odmieniony bag ;P ( ;( )...
To jest jeden z powodów dla którego warto kupić pacca.Bo teraz nie da rady bez pacca samemu ropnąc loota.Ewentualnie możesz zawołac kolegę lub poprosić jakiegos innego gracza o pomoc przy ropnięciu
zeus1985
06-04-2005, 08:40
Mam 1 pytanie ale jeśli nie masz PACC'a to jak możesz wnieść sobie lootbag tam gdzie jest wejscie tlyko na line ;/... Jeśli zostawie gdzieś pod ciałami to zazwyczaj jak wracam to otwieram zupełnie odmieniony bag ;P ( ;( )...
A od czego ma się kumpli? Idziesz z palkiem na guardy. Knight idzie i blokuje, a Pall z niksim levelem nabija expa. Obydwoje są zadowoleni: Knightowi zwraca się za uhy, a palek ma łatwego expa.
grzysztof
08-07-2005, 18:29
WTF??? 8o
Dwarf guardy? n/c
LOL nigdy na oczy mino guarda nie widziales ;/ knight od 20+ i skilli 60/60 + jakis F-sword lub k-axe moze spokojnie nawet z 2-3 naraz zabic ze strata moze jednego iha, to samo z cycami, ale tamto miejsce itak wiecznie jest zajete wiec tam sobie nie zarobisz ani nie poexpisz zabardzo. Najlepiej moim zdaniem mozna poexpic i zarobic knightem na soldach, tylko lepiej miec ten 4mlev zeby na nie chodzic bo czasem moga byc zlurowane, albo ktos moze guarda wciagnac z nizszego pietra zwlaszcza, iz grasz na non-pvp, gorzej z lootbagiem ale jesli chodzil bys do kopalni w kazz to mogbys schowac loota pod cialami i nosic po kolei itemy do dp.
Iron Wosaj
10-07-2005, 15:52
Widze ze niektórzy zdazyli sie poklocic ;) najlepiej idz na roty potrenuj do dobrych skilli np 55/55 albo nawet 60/60 i zbieraj z nich mace, swordy i spalaj mane jak uzbierasz sporo kasy kup se jakis p secik dobra bron i shielda i na soldki B)
Jak sie wzbogacic grajac Knightem?
No to sialalalalala. Expisz na soldkach z 55+ i lvl 17+ i robisz lotbag.(koniecznie UH-y i czwarty mlvl, bo jak ci grupa wyskoczy to cienko...) Nie wiem ile kasy, ale już sie domyśliłeś od innych, że dużo ;).
Albo też ghostland z podobnymi skillami ale już od 12+ lvl.Nawet UH nie trzeba brać. A już w dwie godziny siedzenia około 1.5 K kasy jakby się powiodło.
A możesz jeszcze inaczej - uhmaker!... Siedzisz tylko nockę nad bp uh i masz raniutko już z 6 K :D. Możesz sobie nakupować rzeczy, jakie na twoim lvlu są dobre.
lootbagi lootbagi lootbagi.... a co mu dadza lootbagi jak nie ma sie magic rope ani zadnego kumpla w poblizu który by mógl ropnać loota? obcych sie raczej o ropniecie nie prosi bo moga go tylko zakosic mi zawsze kradna lootbagi i dlatego teraz juz ich nie robie =/
Zrub uh mejkera na inn acc i sobie uhy przesylaj:) a knajtem na zameczek;)
LolQ, najlepiej przez robienie loota , albo chodzeniem na questy
Najci RULEZZ
Zrub uh mejkera na inn acc i sobie uhy przesylaj:) a knajtem na zameczek;)
A ty zrÓb se kurs języka ojczystego >.< a po za tym po cholere uh makera robic ?? Najpierw niech sie zrobi 4 mlv :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.