zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z avatarami...

Gtyk
03-04-2005, 00:21
Jak pewnie wiekszosc z was zauwazyla, pojawil sie pewien problem z avatarami. Probowalem zmienic avatar, zarowno wczytujac go z dysku, jak i podajac link do niego... nie dziala. Zamiast tego pojawia sie "Gtyk's Avatar".
Czy ktos wie czym jest to spowodowane? i kiedy zostanie naprawione?

@Down
Tak, twoj widac

Shinjix
03-04-2005, 00:29
A mój widać?? Bo ja widze tylko swój i niektóre wybrane :/

Dr. Omader
03-04-2005, 01:33
Mamy niestety znowu problem z serwerami. Tym razem cos sie stalo z serwerem obrazkow.

Staramy sie blad naprawic jak najszybciej.
Za wszelkie niedogodnosci przepraszamy.

Acid
03-04-2005, 08:19
Tu nie tylko chodzi o avatary. Ja wczoraj czyściłem cookies w przeglądarce i teraz nie mam nic. Ani avatarów, ani nic sam tekst -.-

Raul
03-04-2005, 09:18
Rotfl, bo to trzeba mieć powerfull avatar żeby można go było widzieć.

Uncle Warrior
03-04-2005, 14:47
Bah, mam nadzieje, że ten problem zostanie rozwiązany jak najszybciej... wkurza mnie to :/

Specter
03-04-2005, 17:18
Rotfl, bo to trzeba mieć powerfull avatar żeby można go było widzieć.

twojego tez nie widac xD ale moj za to tak :] :cup:

Galarion
03-04-2005, 18:52
Uff, to nie tylko mi tak. Jak dzisiaj sobie ustawilem avatar i nie dzialal, pomyslalem ze pewnie jakis glupi jestem i cos zle zrobilem ;]

Up: Ja tam twojego nie widze :D

Racon
03-04-2005, 18:53
a moj działa ? R4ula widze
up up:cos niebardzo twuj widać

Specter
03-04-2005, 19:02
Uff, to nie tylko mi tak. Jak dzisiaj sobie ustawilem avatar i nie dzialal, pomyslalem ze pewnie jakis glupi jestem i cos zle zrobilem ;]

Up: Ja tam twojego nie widze :D

jakto? ja i moi 2 kumple z forum widza...bo sie pytalem

Thimburd
04-04-2005, 14:38
Heh, denerwuje mnie brak avatarów. Tak to można było ocenić gust/charakter/osobowość użytkownika po avatarze ;d Admini naprawcie to jak najszybciej.

Eileen
04-04-2005, 15:21
Mi nic nie wyświetla, nawet emikonów :-(

Czy to mój komp szwankuje czy server???

pozostaje mi tylko cos takiego :-)
.....................................
...._......___...___ . _......
../ /..../ // /./ // /./ /......
./ /_../ // /./ // /./ /_.....
/___//___//___//___/....
.....................................

L-fan
04-04-2005, 15:50
juz sie balem ze mi sie cos spier***ilo w przegladarce... Dobrze ze przynajmniej ss widac...

Acid
04-04-2005, 18:18
juz sie balem ze mi sie cos spier***ilo w przegladarce... Dobrze ze przynajmniej ss widac...

Wiadome że widać przecież one nie są z serwera tibii.pl -.-'

@topic

Ej no, kiedy naprawicie tego serwa z images (jeśli wiecie co się spier...)? Bo nie powoli zaczyna denerwować to wszystko...

Bambuko
04-04-2005, 18:59
Załatwcie porządny serwer [czyli płatny], to wszystko wróci do normy.

Gonzo von Krenzel
04-04-2005, 19:00
@topic

Ej no, kiedy naprawicie tego serwa z images (jeśli wiecie co się spier...)? Bo nie powoli zaczyna denerwować to wszystko...
Mogę się założyć, że władze forum robią wszystko, by serwis powrócił do porządku.
Pozostaje nam czekać ;).

A zapłacisz? ;)

Ashlon
04-04-2005, 20:29
A zapłacisz? ;)

A wiesz, ile modkowie zarabiaja na przemycie narkotykow i praniu pieniedzy?

@All : nie wiem, co wam przeszkadza brak avkow. Fakt, trudno sie przyzwyczaic, ale da sie to przezyc przeciez.

Dr. Omader
04-04-2005, 22:25

Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy ile kosztowaloby utrzymanie tej strony miesiecznie. Zrozumcie ze nas to wiele bardziej boli niz was ze ostatnio sa takie problemy. Szczegolnie ze wy tylko widzicie problemy a my jeszcze sie meczymy i staramy sie je rozwiazac :/

@All : nie wiem, co wam przeszkadza brak avkow. Fakt, trudno sie przyzwyczaic, ale da sie to przezyc przeciez.

Brak avatarow jest znosny, ale brak wszelkich obrazkow na forum jest nie do wytrzymania, aczkolwiek pewien plus jest ze szybciej chodzi :P

Racon
04-04-2005, 22:26
@up przynajmniej 1 pociecha :)

Thimburd
05-04-2005, 18:19
Mi się już kompletnie grafa na forum spie*******. Normalnie zaraz padne.

daroslaw
05-04-2005, 18:30
A komu nie?

roland
05-04-2005, 19:17
Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy ile kosztowaloby utrzymanie tej strony miesiecznie. Zrozumcie ze nas to wiele bardziej boli niz was ze ostatnio sa takie problemy. Szczegolnie ze wy tylko widzicie problemy a my jeszcze sie meczymy i staramy sie je rozwiazac :/

To znaczy ile miesięcznie? Dromader, proszę przedstaw konkretną sumkę...

Nie mogła się spieprzyć, bo jej nie ma:P

Tibiańczyk
05-04-2005, 20:57
Szkoda,szkoda avatarków ale Dadzą (modki) rade ?!

Avager
05-04-2005, 21:02
a jak nie.....to troche kijowo ;) Dzięki Avatarkom było o 5 razy łatwiej rozpoznać osoby....tak to ....kijowo ;) . Ale przynajmniej widze swój ^^.

Dr. Omader
05-04-2005, 23:40
To znaczy ile miesięcznie? Dromader, proszę przedstaw konkretną sumkę...

Nie jestem w stanie podac konretnej sumy. Zobacz sobie na rozne hostingi i popatrz na ceny.

Tibia.pl stoi na 3 dedykowanych serwerach dual-xeon 2.8GHz z 1GB RAMu, mamy 5GB limitu dziennego na sam dzial download(i ledwo starcza!), mamy nieograniczony limit na strone/forum.

Hostuje nas jedna z najlepszych firm w USA www.theplanet.com
Serwery znajduja sie w Dallas.

Pochodz sobie po stronach i popatrz na konfirugacje i ceny.

Dla przykladu podam ze platny serwer w tej firmie z 2.8GHz, 1GB RAM i 3GB limitu transferu kosztuje miesiecznie od 200$ w gore. A jest to najbiedniejsza konfiguracja. Na takim czyms strona pochodzilaby gora pare godzin o ile wogole wytrzymalaby dluzej niz 10 minut z powodu tylko jednego serwera.

bosal
06-04-2005, 00:05
tyle to nawet ja nie wiedzialem :) lol

nie mamy problemu z hostingiem tylko problem z kontaktem z nimi tak tojest ok :)