PDA

Pokaż pełną wersje : Best czary do PvP

Walekifa
03-04-2005, 20:07
Na początku chciałbym PODRKEŚLIĆ że niechodzi tu o pk'owanie oraz żeby nie nazywać mojego tematu spamem :P

Chciałbym żeby w tym temacie można było poznać najlepsze czary do PvP,oraz porównać niektóre z nich.

Dla przykładu podam wam swoje zastrzezenie:

Według mnie do PvP nie powinniśmy używać w dużej mierze HMM (chodzi mi teraz o słabe lvl'e np. 12lvl 18 mlvl) Obrażenia z HMM zadajom człowiekowi równemu sobie obrażenia załóżmy 16.Podczas podpalenia pirwsze obrazenie niezaleznie od skilli i pancerza wynosi 20 + efekt podpalenia około 50hp

Wniosek:Nawet gdyby fire field niezapalał na długo hity itak były by wyższe,może i to głupie i banalne :P ale jednak prawda pozatym to tylko przykład :P

Gietol
03-04-2005, 22:41
pvp i 12lv............ chyba do zabijania 8lvli albo afkerow.........

najlepsze "czary" do pvp
knight
exori :D
sorc druid
oczywiscie ze runy sd......
a z magi zwyklej u sorca ue........
exevo mort hur.
exevo gran vis lux.

wiec jesli chcesz uzywac 12lv do pvp to lepiej uciekaj do dp bo szkoda run.......

Walekifa
04-04-2005, 15:45
chłopie ja tylko przykład dałem :P
Chciałem się dowiedzieć czy do PvP przydaje sie np. paraliż i te żeczy :P

Vorph
04-04-2005, 16:00
nie...paraliz sie nie przydaje bo mozna go zdjac zwyklym leczeniem

Helixaw
06-04-2005, 13:50
pvp i 12lv............ chyba do zabijania 8lvli albo afkerow.........

najlepsze "czary" do pvp
knight
exori :D
sorc druid
oczywiscie ze runy sd......
a z magi zwyklej u sorca ue........
exevo mort hur.
exevo gran vis lux.

wiec jesli chcesz uzywac 12lv do pvp to lepiej uciekaj do dp bo szkoda run.......

Wcale że lvl nie świadczy o zdolnościach, ja jak mam nadmiar kaski to kupuje troche runek (gfb,ff,df,ef,hmm,uh,kilka sd) i wbijam na mojego 9lvl pk chara :P najlepsze moje fragi to 23lvl palek i 20lvl rycek.
Świetnie można podszkolić zdolności pvp na takim charku.
Acha, oczywiście nie zabijam słabszych ;) No, może czasem jakiś afker 11lvl druid sie trafi...

nawigator
06-04-2005, 14:57
nie...paraliz sie nie przydaje bo mozna go zdjac zwyklym leczeniem

LóL... tak to prawda... da sie... ale np jak ktos Cie bije(przydatne na wojnach) a jestes wolniejszy... to jak walniesz w niego paralizem... to zyskujesz cenne 2-3 sekundy nim skapnie sie ze to paraliz... a tak mysli ze mu net zamula albo cos innego. Heh... jak nie uzywales tego to sie nie wypowiadaj lepiej... bo szkoda Cie sluchac...

Co do samego paralizu .. to Cipy troche przesadzily z mana jaka trzeba na niego spalic :/

Jadzia
06-04-2005, 14:59
w ogole sie nie oplaca tylko tracisz na tym....

Gimlos
06-04-2005, 21:51
Jezeli mowimy o walkach pvp, to trzeba odroznic 2 rodzaje takich walk:
-zabijanie ~20 lvlow w carlin, thais czy innych wiekszych miastach, ktorzy dostaja palpitacji serca po pierwszym hmm i zapominaja ze moga sie uleczyc, ew nie nosza z soba uh, ew. nie maja 4 mlvl
- wojny

W pierwszym przypadku glowna role odgrywa melee dla palkow i knightow, ktore powinno byc wspomagane hmm ( czesto po prostu tylko dlatego, ze straszy ofiare ) , gfb ( to na walki daleko od miasta, jak np. zabijanie druidow stojacych w malo zaludnionych miejscach, bo w miescie gfb zaatakujesz zbyt duza ilosc osob ) . Sorcowie moga uzywac tez sd, ale na low lvle jest to raczej strata run. Zawsze trzeba tez byc oczywiscie zaopatrzonym w UH / mane na vite, w wypadku gdyby ofiara chciala sie bronic
W drugim przypadku : oczywiscie UH, fbomby ( bardzo wazne przy trapach ), SD ( glowna sila ognia dla sorcow i palkow ) , explo dla knightow , DF ( destroy fieldy, to w przypadku gdy ty zostaniesz trapniety ), knightom przydaje sie tez exori, kiedy nie musza sie martwic o swoje hp maja czas na picie mana fluidow i dobijanie przeciwnika z exori ), czasami przydaje sie tez gfb ( kiedy gonisz uciekajaca ofiare, a jako knight nie masz innego silnego ataku dystansowego ), ew. hmm dla knightow jako dodatkowe zrodlo damage przy trapach. Poza tym ciekawie mozna zastosowac wiele nietypowych runow, tak jak pisal nawigator o paraliżu, ale jest to jednak rzadko stosowane. Slyszalem tez o ciekawej taktyce uzywania runu chameleon, uciekajac przed kims wchodzisz na dach i zmieniasz sie w parcela. Dziala to jednak raczej tylko na low lvl i random pk, ktorzy nie beda tracic many na exive. Byc moze ktos w tym temacie poda nam jeszcze jakas ciekawa w zastosowaniu rune, rzadko stosowana w pvp.
Edit : Zapomnialem jeszcze o czesto decydujacym w walkach czarze sorca, UE. Znakomity na magow, ktorzy majac malo hp, czesto padaja po jednym UE dobrego sorca, dobre tez do dobijania graczy innych profesji, ktorym inni nadwatla hp z np. sdkow.

Seteus
07-04-2005, 07:55
Na niskich lv (8-12) fire field jest czarnym koniem wśród run ofenswywnych , przykład , ja lv 11 sorc zbaijam lv 18 knighta , łatwizna bo nie umiał uh uzywać , inny sorc inny server , ja lv 11 sorc (gfb maker) vs lv 32 master , 1 uh mi poszedl bo ziomus spammował e wave , nie trafiając ani razu póżniej zostało mu many na 1 vite to go powoli wymęczyłem z gfb :)

wśród innych wokacji , zawsze trzeba pamiętać o GFB , 100 % damage , no vchybe że ktoś i tym nie trafi ( mis sie zdarzyło raz ale to przez moje lagi , hmm to ine lagi to wogóle sie nazwać nieda) główny atut GFB to że jest "duży , jasny , i zabiera hp" ludzi wpadają w panika i zapominają o leczemniu.. dokładasz szare kamyczki ;) i baba