PDA

Pokaż pełną wersje : Powolny trening

Thunder87
05-04-2005, 15:56
Nie wiem dlaczego, ale trenuje około 2 razy wolniej niż jest to podane w kalkulatorze skilli.

Z 49 na 50 axe nabijałem ponad 2 godziny, gdzie według jednego kalkulatora powinno być 1h8min, a wg drugiego 1h20min.

Trenuje hand axem, na full def, na rotwormach. Blood hita zadaje co około 5-15 uderzeń (a przecież wystarcza raz na 30 uderzeń żeby poprawnie axe róśł).

Ile trenowaliście z 49 na 50? Około godziny, czy tak jak ja ponad 2?

Co może być nie tak i od czego to może zależeć :|
Jeśli kalkulatory mówią prawdę to ja połowe czasu marnuje.

edit: 1 rotworm wystarcza na jakieś 8-9 minut treningu.

orgizz
05-04-2005, 16:00
wez pod uwage ze roty gina i musisz je lurowac to zajmie chwile czasu a jeszcze czasem nie zadasz blood hita wtedy kiedy trzeba :P
chcialbym rowniez zaznaczyc zebys nie kierowl sie kalkulatorami skilli,
system tibijski polega na ilosci uderzen a nie czasie dokladny opis znajdziesz w poradnikach

Thunder87
05-04-2005, 16:01
wez pod uwage ze roty gina i musisz je lurowac :P
respawnują się zanim zdąże je zabić, a rot przychodzi do mnie sam po ~5 sek.

Sher Khan
05-04-2005, 16:10
Mialem ten sam problem :/ Mam knighta 8lvl na valorii, skille 41/36. Chcialem ze by to bylo mniej wiecej rowno, ale sword coraz bardziej 'ucieka' mimo ze bije mnie dwoch przeciwnikow:/

Thunder87
05-04-2005, 16:17
Ty masz inny problem człowieku... mi skille równo idą mam 50/49, tylko mam taki problem że trenuje 2 razy dłużej niż powinno być.
A ty powinienieś oprócz tego że atakują cie 2 przeciwnicy, to jeszcze jednego przeciwnika uderzać conajmniej 2 razy na minute.

Sher Khan
05-04-2005, 16:18
1.wale czesciej niz 2 rzy na minute:/
2. a Ty myslisz ze jak dlugo mi ten shield wskakiwal?
/trenuje przewaznie z daggerem i wooden shield\

Thunder87
05-04-2005, 16:21
:(

A może po prostu dużo expisz? Bo ja narazie tą postacią nie expiłem wcale :P
Bo jak się expi to shielding powoli idzie bo przeważnie atakuje się tylko 1 stworka.

kaczi
05-04-2005, 16:24
...trenuje przewaznie z daggerem i wooden shield...\

Może to właśnie jest ten powód?

Sher Khan
05-04-2005, 16:27
Tzn. mam trenowac z knifem? Aha i nie expie. Na poczatku troche walilem w trole (ok. 50 % do 9l) ale pare razy zdechlem przez nobkow;P i wszystko sie wyrownalo - jeszcze jeden ded i 7 level.

kaczi
05-04-2005, 16:34
Tzn. mam trenowac z knifem?

Najlepiej by było.
Chociaż ja i trening to zupełnie inne światy, bo trenić nie cierpie.
Ale co nieco się na tym znam :P
( I wogóle piękny jestem :))

Down:
Nieee, trening jest be :P
Ja kiedyś treniłem, ale trenowałem tylko po 10min i już mi się odechciewało :P

Thunder87
05-04-2005, 16:35
Co ty chcesz od treningu? To piękne jak skille rosną ;) Już drugi dzień po 8 godzin trenie :]

lukaszby
05-04-2005, 16:46
...trenowanie na tibii jest najfajniejesze. Ja dotrenowałem mojego knighta do 64/61 (tak wiem marne - szczególnie jak na 20lvl;/) i postanowiłem zmienic serwer. Na nowym serwerze będe cały czas trenił, tak by przed 10 lvl mieć skile min. 65/65. Dopiero wtedy zaczne expic:D.

Na moim pierwszym serwerze (Galana) będąc na 10vl miałem już skile 55/52. Miło mi było jak chodziłem z two-handed swordem na minosy i ludzie podziwiali hity jakie im zadaje:). Teraz mam zamiar skupić się głównie na treningu, szybko zrobić skile i....:) (pewnie znowu sprzedam moją postać).

Pozdrawiam, Łukasz

Rybzor
05-04-2005, 16:52
Z gory przepraszam za bledy ;)
Ja bym chcial opisać moj trening i mam nadzieje ze to komus pomorze w koncu nie mam tragicznej sytuacji skilowej:)
na poczatek jesli wiemy ze nic nam nie grozi(Pk itp) i treinmy z potworami to moze wziasc swoje najleprze itemy i najslabsza bron, ja ciwcze sowrdy to mam knife. potem idizemy na jakies miejsce, ktore zapewnia nam conajmniej 2 potwory na raz, bo wiadomo ze tarcza blokuje 2 potwory tylko a reszta atakuje tak jakby nie bylo tarcze, mozemy sobie zapewnic respa zeby bylo 2 potworki w jednej chwili, ale nie ejst to konieczne, tylko wtedy tracimy troche shieldingu. Najlepszy materialem dla mnie na trening t narazie roty w dwarfy, ale dwarfy lepsze bo maja wiecej hp, musimy pamietac takze jak pewnie wiecie aby dopasowac rodzaj ataku do swoich skili i broni, aby trafiac potwora conajmniej raz na minute, ja mam na full def (zielona tarcza) i mi to odpowiada na moich skilach. Nie wiem jak tam podaja te kalkulatory i inne bajery ale trenowalem ze 62 na 63 sworda w cos kolo 3 godzin, mysle ze nie ejst tragicznie i nie narzekam, chociaz pewnie da sie szybciej jakos...
mam nadzieje ze komus chociaz troche pomoze to co napisalem :)

Jadzia
05-04-2005, 16:52
po pierwsze nie wierz nigdy kalkulatorom nie wiem na jakim skillu ale bylo ze leci 4h 18 min a mi lecialo przed 5h30min a lurowaac nie musialem. a mi wlecialo po okolo 1h45min.

8ukmacher
05-04-2005, 16:57
ja ze skillami 53/51 biore short sworda i smigam na roty i dwearfy .. biore shorta bo daggera to raz na 100 razy uderze wieec jeszcze nie wystarczy .. dopiero na 60/60 jakos wezme sie za skillowanie knifem

Sher Khan
05-04-2005, 16:57
Jest roznica czy trenuje shielding z ratami czy z minosami?

kaczi
05-04-2005, 17:02
Jest roznica czy trenuje shielding z ratami czy z minosami?

Tak, ponieważ minosy mają większe bloodhity. ( Pewnie się mylę, ponieważ jestem bardzo zaprawcowany :))

Sher Khan
05-04-2005, 17:05
Tak, ponieważ minosy mają większe bloodhity
ale jesli ani to ani to nie zadaje mi zadnych hitow?

Aversin
05-04-2005, 17:36
Wy to macie dobrze :) ... Ja to potrzebuje około 50+ godzin treningu aby mi skill wskoczył :p

Sher Khan
05-04-2005, 18:16
to masz 36955 level?

Dwik
05-04-2005, 18:27
@ sher khanOn ma skille 85~, bo czas trwania treningu nie zalezy od lvla tylko od posiadanych skillow.
Raty a minos, na tych pierwszych nie oplaca sie trenic, na tych drugich lepiej sie treni od 60 skilla gdyz maja nawet wyoki def(troche wiekszy niz roty/dwarfy). Raczej kalkulatory podaja przyblizony czas treningu +/- 20% mogą się mylić :)

Sher Khan
05-04-2005, 18:39
Jest roznica czy trenuje shielding
z ratami czy z minosami?Chodzilo mi o shielding jak widac

Rybzor
06-04-2005, 12:59
Ja czytalem ze blood hity nie sa do nieczego potrzebne w treningu, nie wiem o co wam chodzi:P a pomiedzy minosem i ratem moze jest jakas roznica w trenieniu shieldingu, ale tak minimalna ze nie warto sie wysialac jak masz rata pod nosem :)

p.l
06-04-2005, 23:28
pomorze (...) najleprze
też lubię Pomorze, szczególnie zachodnie.

Z tego co pamiętam skille ~35 wymagały 30 minut solidnego treningu.
ponad 50 skilla wymagało koło 1,5 h.
~65 skill to coś około 3,5-4 h

Widocznie niewydajnie trenujesz, najlepiej to trenować z ghulem (OFC summonem) i 2 ratami.

MatKus
06-04-2005, 23:55
Ja se trenuje z minoskami.
Zwykle w ciągu 4-5 godzin trenningu we mnie wchodzi tylko kilka bloodhitów, więc na pewno shielding nie zależy od tego, czy we mnei wchodzą hity. Mam natomiast powody przypuszczać, że żeby mi shielding rósł, muszę ja zadawać bloodhity (zapewne zabezpieczenie przed AFK treningiem).
Kalkulatorami nie masz co się sugerować, jeszcze nie spotkałem takiego, który by poprawnie podawał wyniki.
Ehhh. Jak ja bym chciał 3 godziny na skilla czekać... albo chociaż 30 :P

Khazar
06-04-2005, 23:56
tu lduzie zaczynaja sie zastanawiac czy rat czy minos?, z czym lepiej. Powiem wam ze to jedno i to samo. Wezcie sobie 2 raty na klate i bijcie ghula, potrenujcie tak troche, potem wezcie 2 minosy i trenujcie. skile beda szly w takim samym tepie. zeby skakal wam shielding nie musi was nic bloodhitowac, przeciwnie, to Wy musicie trafiac bloodhity. najslabsza tarcze bierze sie tylko do traina z playerem, zeby treing dzialal tak jakby w druga strone (zeby jemu tez cos roslo).
co do tych kalkulatorow to wydaje mi sie ze obliczone sa one dla stuacji kiedy kazdy hit jest bloodhitem. mzoe tego nie zauwazacie, ale jezeli bije was 2 przeciwnikow to musicie trafic raz na 15 uderzen. czasem moze sie zdarzyc ze owszem minuta wam sie zgadza, ale "polowki minut" nie i np w pierwszej polowie minuty nei trafiliscie ani razu a w drugiej 4. wg was powinno byc wszystko ok a tu nagle wielkie zdziwienie bo skile wam wolniej rosna.
ja mam skile 87/86 i trenowanie na tym etapie zajmuje juz w granicach 60 godzin wiec nie narzekajcie :) to tak jakbyscie mogli kupic zaje**sta bryke, z podrasowanym silnikiem i wszytkimi dostepnymi bajerami za smiesznei male pieniadze ale narzekali byscie na to ze znaczek na masce jest srebrny a nie bialy....

Mar Cin
07-04-2005, 08:03
Co niektórzy z was to są porąbani, żeby trenic skille a expienie zostawiać na puźniej. No bo, załóżmy 2 knightów zaczęło grać swoją postacią w tym samym dniu. Jeden grał normalnie, tj. expił, zarabiał kasę, potrenił czasem. Drugi tylko trenił. W końcu się spotykają, jeden ma 20 level i skille 50/50, a drugi 8 level i skille 80/80. Kto wygra, jeśli zaczną walczyć??? (trzeba dodać jeszcze, że 20 levelowiec ma eq całkiem niezłe, a 8 levelowiec wręcz przeciwnie)

p.l
07-04-2005, 14:54
(trzeba dodać jeszcze, że 20 levelowiec ma eq całkiem niezłe, a 8 levelowiec wręcz przeciwnie)
tak by bylo jezeli skiller gralby uczciwie, ale na 90 % skoro ma trenować to zrobilby sobie 2óch uh-makerów i kasy by mial wiecej niz ten drugi, mlvl tez na pewno 4.

Rybzor
07-04-2005, 15:47
Lol koles Co niektórzy z was to są porąbani, żeby trenic skille a expienie zostawiać na puźniej
Np moj kumpel w kilka dni expil na slabych potworach bo mial slabe skile a ja z 18 lvl pojde se na cyce spokojnie i exp leci fajny wiec nie mow glupstw ze zawsze lepiej expic a nie trenowac ;)

dobry barbarzyńca
07-04-2005, 16:44
Z tego co pamiętam skille ~35 wymagały 30 minut solidnego treningu.
ponad 50 skilla wymagało koło 1,5 h.
~65 skill to coś około 3,5-4 h

muahahaha....
chyba nie powiesz mi że 65 robi się w 3,5-4 h....
coś takiego jest nie możliwe, wiem to z własnego doświadczenia
jeżeli to byłoby takie proste to powiedz dlaczego wszyscy nie mają "chociaż" takich skili ???
moim zdaniem to co napisałeś to głupota.....

Aversin
07-04-2005, 22:01
muahahaha....
chyba nie powiesz mi że 65 robi się w 3,5-4 h....
coś takiego jest nie możliwe, wiem to z własnego doświadczenia
jeżeli to byłoby takie proste to powiedz dlaczego wszyscy nie mają "chociaż" takich skili ???
moim zdaniem to co napisałeś to głupota.....

Raczej nie chodziło o adv 10-65 .. chodzi o pojedyńczy adv gdy już mamy skilla na określonym poziomie, np.: gdy mamy sworda/axe/club na poziomie 65 to trening do 66 zajmie nam około 3,5-4 h.

dobry barbarzyńca
10-04-2005, 16:40
^^
sorry
chyba się niewyspałem :P
jeszcze raz przepraszam ;]

PacMan
11-04-2005, 18:57
Normalka - kalkulator też człowiek i pomylić się może... :D