PDA

Pokaż pełną wersje : Skille

Matises
15-09-2003, 23:43
Mam pytanko jestem paladynem 8 level Skille cienkie bo 14/19 i jak trenować moge najszybciej praktycznie wszystko jak najszybciej i najlatwiej nie chodzi mi tylko o distance ale tez o sword i club
Z gory dzieki :)

:P Nie ma To jak SZkołA :P

Alchemiko
16-09-2003, 06:49
Co do treningu:

- Distanc, Sword, Club, Axe i Shielding mozesz cwiczyz z jakims qmplem (on atakuje ciebie, a ty jego)
Co do takich treningow, to byly juz tutore na ten temat, wiec nie bede ich powtazal :-)
- Fisching trenujesz lowiac, im wiecej prob lowienia, tym wyzszy lvl
- Magic lvl trenujesz zuzywajac manne (na okreslony poziom, trzeba zuzyc pewna ilosc manny)

Chyba wszystko :-)

Spiegol
19-09-2003, 11:25
Najlepiej z kumplem, gdzieś z boczku i trenujemy! On nawala ciebie a ty go :)

Phykson
19-09-2003, 11:32
I żeby szybko skile rosły trzeba mieć najsłabszą broń i tarcze.

Bastien
21-09-2003, 11:28
Skoro jesteś palladynem to po co ci skill shielding przecież luk jest 2reczny!chyba ze nie wiem po jakiego druta łaźisz ze zwykłymi broniami!!!NP.muj glupi kolega został palkiem a luku na oczy nie widzial i nie chce widzieć bo wlaczy w z bliska (LOOL)

lus3r
21-09-2003, 12:58
shelding jest bardzo potrzebny wlasnie po to ze luk i kusze nosimy w doch rekach i nie mozna miec tarczy jak bedziesz mial shelding20 a distans60 to malo gdzie sie wybierzesz potwory ci bedol duzo zycia zabierac cwicz z jakims kumplem i wezcie 2 szczurki niech was bija :)

Kad
21-09-2003, 13:07
Po co pakowi shielding dobry?

Palek to wbrew pozorom dobry bloker, mimo iz skill shielda rosnie mu troche wolniej od knighta to blokujac nie urzywa Uh tylko Exura Vita, co jest bardzo pomocne w polowaniach bo nie wydajesz niepotrzebnie pieniedzy na UHy, oczywiscie blokujac uhy trzeba zawsze miec, tak na wszelki wypadek.

Diamentowe Ostrze
21-09-2003, 20:05
Kad a zablokujesz demona?? ablo wl?? jak one pizgaja czarami?? nie?? tak myslalem:) ablo jak idziesz po drodze do hero idziesz 1??? nie?? szkoda many na szmate??:Pheh
widzisz nie wszystko jest takie kolorowe w palku, nie masz many jestes died

Grzybek
22-09-2003, 13:21
W kilku miejscach przeczytałem, że trenując skile trzeba miec jak najslabszą broń i tarcze. Rozumiem, że jak najslabszą bron (zeby nie zabić kumpla) ale po co najslabsza tarcze?

A trenując shilding na ratsach takze trzeba miec najslabsza tarcze?

Czy to cos daje jak trzymam w rekach 2 tarcze?

Abdul
22-09-2003, 13:36
Mozesz chcesz trenowac cluba to dobrze sie trenuej z potworkami bijesz je z balance lub full def (zaly od broni)zeby tak bardzo slaob dostawaly

Mchl
22-09-2003, 14:43
Co do sensu trenowanie shielda u palka, to ktos tu kiedys napisal, ze nawet bez tarczy polowa shieldingu liczy sie do obrony, czy jakos tak.

Matises
25-09-2003, 21:31
ale gdzie z skillami takimi jak palek 24/24 dzieki serdeczne za mowe gdzie moge z takimi skillami isc :))

Eddie Rocketluncher
25-09-2003, 22:01
Co do skillów :))
Mam 53/38, 17 lvl i 10 magic lvl :D
I jestem pallkiem ofkoz!!!
Palki RuleZ

Mierzej
26-09-2003, 00:04
shelding jest bardzo potrzebny wlasnie po to ze luk i kusze nosimy w doch rekach i nie mozna miec tarczy jak bedziesz mial shelding20 a distans60 to malo gdzie sie wybierzesz potwory ci bedol duzo zycia zabierac cwicz z jakims kumplem i wezcie 2 szczurki niech was bija

Jak jesteś palkiem to co za różnic jaki masz shilding bo jak masz luk to nie trzymasz tarczy w ręce i wtedy ci ten skill nic nie daje!!! :]

Mchl
26-09-2003, 09:41
Teraz potworki maj zwyczaj zmieniac cel. Lepiej zebys mial dobry shielding i kawalek tarczy ze soba, kiedy jakies bydle ominie blokera i pojdzie na Ciebie.

gargin
26-09-2003, 17:43
poraz kolejny to pytanie sie powtaza.
palek nawet jak nie ma tarczy to uzywa polowe shieldinga i dlatego potrzebuje go cwiczyc.
wiec to chyba jest oczywiste, tymbardziej ze go tarcza nie chroni. czyli jaki wniosek?
duzy shielding zapewni mu ochrone zamiast tarczy

Kivman
27-09-2003, 13:07
Teraz potworki maj zwyczaj zmieniac cel. Lepiej zebys mial dobry shielding i kawalek tarczy ze soba, kiedy jakies bydle ominie blokera i pojdzie na Ciebie.
Musialbys byc bardzo blisko tego stworka czyli kolo stworka. Jak bedziesz dalej o jedno pole od tego stworka to cie juz nie bedzie bil.

BTW.Stqar Ancestor-8 level-Secura -Thais-Aktywne

Mysle ze nie potrenuje se z kolega, ale moze isc ciwczyc na trollach gdzies tak do 45 dista. (a dalej nie wiem bo nie gram na non Pvp ;])

Matises
29-09-2003, 16:25
jak mam skille juz 35/28 to gdzie juz moge isc i mam 9 level :rolleyes:

piko
01-10-2003, 14:15
W kilku miejscach przeczytałem, że trenując skile trzeba miec jak najslabszą broń i tarcze. Rozumiem, że jak najslabszą bron (zeby nie zabić kumpla) ale po co najslabsza tarcze?

no wlasnie??

U$3r
01-10-2003, 16:35
Oryginalnie dodany przez piko

no wlasnie??

Obrona , gdy trzymasz dwie tarcze, liczy sie tylko z jednej, a jak masz kiepska tarcze, to blokujesz, oraz czesto dostajesz, a aby skakal shielding, to muisz dostawac obrazenia co jakis czas, a jak masz jszce kijowa bron, to juz w ogole wypas bo sie trafiaacie za 1, a skille rosna:D

U$3r

Kabraxis
01-10-2003, 22:07
1) Oboje macie cienkie itemsy np: Wooden Shield, Spiry,
P-Armor i brak Legsów
2) Wtedy szybciej sie trafiacie i częściej.
3) I albo sie trafiacie albo sie pojawia się chmurka (co
dodaje do Shilda ) bo Armor nie paruje.
4) A skille wzrastają gdy
- Pojawiają sie chmurki
- Trafiasz w cel co 30 sekund

Alchemiko
01-10-2003, 22:42
- Slaba bron, to moze byc Club, Sord, Spike sword, Axe, small Axe, ale Pally nie ma slabych broni. Spira jest dobra bronia. wytrwny Pally moze zadawac ciosy po 90 w gore, co do czlowieka /2 czyli 45, kumulujac to z jego shieldingiem, oraz tarczami, zbrojami, etc. to z 20-30 moze spokojnie zerwac.

piko
02-10-2003, 12:56
dziekuje wszystkim

jeszcze jedno pytanko:

a jak np.: wali w ciebie dwarf i pojawia sie takie zolte wokol ciebie jak cie walnie..

to co to oznacza??

lepiej jak chmurka czy te zolte..?

Marcel
02-10-2003, 13:05
Oryginalnie dodany przez Mchl

slaaaaaaaaaabo... jak nie daje jak daje... to ktoś by powiedział - po co wogóle jest skill shieldingu u pallów??? zeby nic nie dawało to by go nie było... daje, nie wiele, ale daje. na amerze jest taka Elmera Stronghart, ma najwyższy lvl i skille dst. i solo bije demony... ty myślisz ze ona to robi sperkami??????

Kabraxis
03-10-2003, 13:53
ja obstawiam na fista :D :D :D 8) :] :)) ;)

Sir Lukasz
09-10-2003, 21:28
Oryginalnie dodany przez piko

no wlasnie??

ehhh gadasz...a probowales miec 2 tarcze w rece? zapewne nie bo gdybys sprawdził, to bys wiedział że sie nie da :P

chiquito83
10-10-2003, 19:54
da sie ale to chyba rzeczywiscie nic nie daje - bezsens

Raynold
15-10-2003, 19:34
Nie trzeba mieć najsłabszej broni i tarczy! Oczywiście, jest to wskazane z tego względu, żeby podczas treningu nie zranić za bardzo partnera, co wcale nie znaczy, żeby zawsze ćwiczyć z wooden shieldem i nożem. Bo nie chodzi o to, żeby się pozabijać nawzajem, ale żeby raz na 30 chmurek zranić.

Main Vegeta
15-10-2003, 20:22
Po prostu trzeba niec berdzo zaufanego qmpla i nmiejwiecej ten sam lvl i skille.PO prostu idziecie w odludne miejsce,nie macie na sobie nic oprocz slabej tarczy(wooden)i bron(np.dagger).Poza tym nic na sobie nie macie.I sie napierniczacie na balansie.I slaba bron poto zeby nie zadawac obrazen qmplowi bo tylko za trafione uderzenia ida skille chyba a tarcza zeby wlasnie qmpel mogl cie trafiac.I jak jestes goly to jest 2 mozliwosci albo on trenoje bo cie trafi albo ty bo blokujesz i na odwrot. :]

Benek
16-10-2003, 20:54
Nie wiem jak trenować, mam wooden shielda i knife(qmpel też) i sie bijemy na defie czy na ful atck?Ja chce by skille w miare równo leciały(shield i sword fisg.0???

Equilibrum
16-10-2003, 22:26
Na Balanced czyli 50/50, jest to pomiedzy full atakiem i full defem ;)

Raynold
17-10-2003, 09:30
A ja powiem, że niekoniecznie na balance jest najlepiej. Jak się zgadacie z partnerem, to sami musicie na początku popróbować różnych kombinacji stylów walki (def,bal,att) i różnej ilości zbroi na sobie. Nie można z góry powiedzieć: trenuj na balance z wooden shield i daggerem. G**** prawda. To wszystko zależy od skilli Twoich i partnera. Trzeba się po prostu zgrać i dobrać tak, żeby skile leciały, a żeby niepotrzebnie się nie ranić do czerwonego paska...

Mierzej
17-10-2003, 14:42
Moim skromnym zdaniem wnioskuje, że najszybciej się trenuje na full of, ponieważ ty zadajesz więcej ciosów i twój partner co powoduje większe użycie tarczy i miecza. Może mówie źle ale tak mi się wydaje :D

Main Vegeta
17-10-2003, 21:28
Nie można z góry powiedzieć: trenuj na balance z wooden shield i daggerem. G**** prawda. To wszystko zależy od skilli Twoich i partnera. Trzeba się po prostu zgrać i dobrać tak, żeby skile leciały, a żeby niepotrzebnie się nie ranić do czerwonego paska...

JAKI TYYYYP!!
Chyba mowilem ze trzeba miec zaufanego qmpla z takim samym lvlem i skillami nie. A jak takiego nie masz to wtedy sie proboje np.ktos zalozy zbroje

Mierzej
17-10-2003, 22:02
No dobra!!! Wszyscy już to wiedzą :O nie musicie sobie już nabijać postów zbędnymi gatkami 8) Ups!!! Ja to właśnie robie :D
PS. Raynold to ty Portos?? Jak tak to spoko. Pozdrów Karola na uczelni i powiedz fletowi żeby przyjechał do Katowic bo musimy pogadać!!!
Dzięki!!!

wydra15
19-10-2003, 16:12
To już chyba każdy gracz tibi wie jak teranować ale jak nie to przypomne idziesz sobie gdzieś z boku z qumplem i atakujecie sie na wzajem i po iluś tam uderzeniach rosną ci skille tego czym walczysz i shildingu :O 8o

Misieq
21-10-2003, 12:40
moim zdaniem u palka distans i shelding , shelding jest kazdej postaci potrzebny i to bardzo a co do distansa to nie musze sie chyba wypowiadac...

Dark-Xaero
24-10-2003, 18:56
Elo ja mam narazie slaba postac jestem knight'em ( rycerzem) i gra misie dobrze mam skille 38/31 ale ciagle cwicze :):)

>>> Dark-Xaero <<<>>> lvl 11 <<<>>> Isara <<<>>> Venore <<<

Wtajemniczony
09-11-2003, 12:02
czy SHILDING bedzie mi lecial jak bedo mnie atakowaly pewna ilosc potworkow a ja ich nie bede atakowal? ?(

Mierzej
09-11-2003, 17:07
TAK. Ale muszą Cię trafiać przynajmniej raz na minute.

Main Vegeta
09-11-2003, 21:11
czy SHILDING bedzie mi lecial jak bedo mnie atakowaly pewna ilosc potworkow a ja ich nie bede atakowal?

Pewnie ze bendzie rosl o to chodzi jak masz naprzyklad dobra postac i jednym hitem takiego rata zabijasz to jak bys inaczej potrenowal.Poza tym ja slyszalem ze trzeba trafic raz na 30 uderzen a nie raz na minute a po drogie to teraz jest cos takiego ze tylko jak trafisz to trenojesz i tylko przez upuszczenie krwi ( bloodowanie ) rosna ci skille. :]

Dejvo
09-11-2003, 21:25
Jeżeli tak ejst jak mówił mój poprzednikk to chyba nie zadobrze...

Dabek
18-02-2004, 14:56
Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem odpowiedzi, więc pytam:
Czy knightowi walczącemu bronią dwuręczną potrzebny jest do czegoś shielding( oprócz tego, że przyda mu się jak kiedyś zmieni broń)??

Matheous
18-02-2004, 15:30
O ile MI wiadomo shielding obniza obrazenia NAWET jak nie amsz tarczy-czyli ci sie przyda...
A wogole-kazda postac wali raz na 2 sek czyli raz na 30 uderzen i raz na minute to jest to samo:)

Ice
18-02-2004, 18:50
Też mi sie tak wydaje ze jesli ma się większy shielding i bez traczy sie jest to obrazenia otrzymywane sa mniejsze. Sprawdzalem na wlasnym przykladzie (inni moga miec inaczej lub tez mogę sie mylic wiec prosze nie komentowac mnie)

Dabek
18-02-2004, 18:55
A czy jeśli trenuje z potworkiem, a nie z innym graczem, muszę co jakis czas obrywać, żeby shielding wzrastał??

Gewof
18-02-2004, 20:07
A czy jeśli trenuje z potworkiem, a nie z innym graczem, muszę co jakis czas obrywać, żeby shielding wzrastał??

Tak, co jakis czas musi polac sie krew bo inaczej nici z treningu 8)

Janoo
18-02-2004, 22:20
Shield dla Palka jest przydatny szczegolnie na lagach, np majac 15 lvl (pal) ze skillem shield 25 okolo oberwalem od ds'a za ponad 200 a teraz 23 lvl 52 shield i najwiecej za 120 mnie udezyl.

Moj sposob na skill to zarazem jak narazie szybki exp b trenuje z cycami, uzywam exura gran czasem vita ale rosnie mi skill i exp zarazem polecam palkowi taki sposob ale konieczne jest zeby mial dobry stuff, obecnie mam c arm i d shield i dostaje czaszem za 50 od cyca :D ..... nie polecam ze scale arm , bras legsami i dwarv shield isc trenowac na cycach i na 15 lvl bo to duza szansa na death, dobrym sposobem sa roty, wolniej idzie exp ale przy carlin jesl ladne miejsce.

Merral
18-02-2004, 23:03
Co do trenienia sworda,na 30 uderzen 1 judezenie musi byc ''krwawe''.A shieldnig to niewiem ja na trollach wytrenilem na 60/60.

Who ar the Mastah?I'm the Mastah.

Xodapi
19-02-2004, 12:31
shielding dla palka jest potrzebny np. gdy wali on spearami, a tak jest bardzo często. Pozatym shielding z tego co wiem to nawet bez tarczy troche daje. A club, sword lub axe nie trenuj bo to wedlug mnie niema sensu, lepiej miec skil np. 60 distanse niz 48 distane, 30 sword

Dark Raiderek
19-02-2004, 16:39
"Shield dla Palka jest przydatny szczegolnie na lagach, np majac 15 lvl (pal) ze skillem shield 25 okolo oberwalem od ds'a za ponad 200 a teraz 23 lvl 52 shield i najwiecej za 120 mnie udezyl. "
no i po co koleś ściemniasz kazdy potworek ma określone obrażenia jakie możę zadać no i tak się składa ze ds nie może zadać obrażen ponad 200 nawet gdybyś byl bez ekwipunku no chyba że jeszcze dostaniesz z life drain ale to już co innego jest
apropo shieldingu to ja nie wiem ale mając palkiem shielda 18 a potem shielda 65 nie widziałem zadnej różnicy w obrażeniach jakich otrzymywałem(walczyłem łukiem)

Gremlin
20-02-2004, 00:04
Oryginalnie dodany przez Dark Raiderek
no i po co koleś ściemniasz kazdy potworek ma określone obrażenia jakie możę zadać no i tak się składa ze ds nie może zadać obrażen ponad 200 nawet gdybyś byl bez ekwipunku
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze w takim samym pancerzu druid z shielding 22 obrywa od cyklopow bez tarczy duzo mocniej niz rycerz z takim samym sprzetem z shieldingiem 72.
Prawdopodobnie jest jakis przelicznik ktory urzywa skillu shielding przy obliczaniu wartosci pancerza, czyli jesli mamy slaby pancerz to roznicy prawie nie ma, ale przy lepszym pancerzu roznica jest calkiem spora.

Janoo
20-02-2004, 10:02
no i po co koleś ściemniasz kazdy potworek ma określone obrażenia jakie możę zadać no i tak się składa ze ds nie może zadać obrażen ponad 200 nawet gdybyś byl bez ekwipunku no chyba że jeszcze dostaniesz z life drain ale to już co innego jest

tak sie sklada ze pamietam dobrze ta sytuacje mialem hp na full po czym nagle z zielonego zrobilo mi sie czerwone (okolo 225hp na full juz nie pamietam) bronilem sie wtedy lukiem na full atack, idz na dsa i sam sprawdz za ile dotaniesz obrazen na full atc
po 2 tego juz nie pamietam ale mozliwe ze mialem slaby equip w stylu scale/plate arm, brass legsy obecnie c arm i p legsy a to jest roznica
po 3 wytrenowany shielding musi cos dawac w grze, jakąś obrone bo od tego jest, byc moze przelicznik jest rozny dla roznych profesji i palkowi jest mniej przydatny niz knightowi ale zawsze sie przyda mocniejsza obrona

Gimlos
20-02-2004, 13:29
Oryginalnie dodany przez Gewof

Tak, co jakis czas musi polac sie krew bo inaczej nici z treningu 8)
smiem twierdzic ze nie, do 65/65 praktycznie caly czas trenowalem na potworach, ktore mnie nie trafialy ( np. dwarfy ) , a skille rosly

Kaczor
20-02-2004, 14:36
Przetestowalem to i chodzi o to zebym to JA trafial, i wtedy kiedy cwicze distance jak i shield.Stalem mkiedys z dwoma misiami chyba 3 godziny(mialem kolo 43 shield wiec powinien dosc szybko wzrosnac), specjalnie zdjalem wszystko zeby miec tylko sama tarcze i nic to nie dawalo(czytaj shield nie rosl).Kiedy zaczalem je i kilka kolejnych zmian bic lekko z reki od razu mialew awanse.Podsumowujac jest tak jak ktos tu juz napisal, wazne jest zeby samemu trafiac raz na jakis czas(jaki to juz odrebna kwestia).Zreszta ja jak cwicze shield na trollach to ani razu mi nie zadaja obrazen a awanse sa

eerion
20-02-2004, 15:58
Zgadzam się z Gimlim- potwory nie muszą mnie trafiać zeby shield rósł. Chyba musisz ty trafiać, a na tobie maja być chmurki :)