zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Podziemia Ankrahmun

L-fan
06-04-2005, 21:38
Chcialbym aby wreszcie ktos znajacy sie na rzeczy porzadnie opisal podziemia Ankrahmun. Ja w kwestii expienia na Ankrahmun jestem zupelnie zielony wiec mam nadzieje ze ktos mi wytlumaczy z grubsza co i jak. Najbardziej interesuja mnie larvy i scaraby. Niektorzy mowia ze juz od poziomu -3 sa ancient scaraby, niektorzy ze od -4... Chcialbym spokojnie poexpic, tak zeby sie nie natknac na jakiegos licha czy ancient scaraba ;) wiec tak podsumowujac: jakby ktos mogl moze pozaznaczac wejscia (podobno tam jest jakis quest, wiec od razu mowie ze oczywiscie nie chodzi mi o wejscie na niego) opisac co na jakim poziomie i jakies porady jak tam expic... Moj lvl i inne bajery macie w podpisie. Z gory thx.

Nie wiem moze taki temat juz byl, jesli tak to prosze o link do niego i zamkniecie tego.

Ashlon
06-04-2005, 21:55
Bo to sa dwie rozne sprawy, widzisz ;)
Larvowiska : sa 4 o ile sobie pamietam : po obu stronach miasta i na polnoc od niego. Na -1 sa larvy, na -2 larvy w towarzystwie scarabow, na -3 juz same scaraby, na -4 : ancienty.
Tomby : wystepuja przerozne nieumarlaki, troszke scarabow tez sie nawinie. Jest to powiazane z questem, wiec cicho ;)
Powiem tyle, ze tomby sa ukryte, natomiast larvowiska znajduja sie pod zwyklymi "kamyczkami" ;)

L-fan
07-04-2005, 15:35
Dzieki, wasnie o to mi chodzilo :) gdyby ktos mial jeszcze jakies informacje to niech napisze.

edit: aha, jeszcze pare pytan:
1.jakie hity bede dostawal od scarabow/larw? moj eq: c-arm, w-helm, p-legs, scarf i gs, bede mial skile 80/80.
2. Ile mniej/wiecej uh bedzie mi szlo na godzinke hunta?
3. Ile expa przecietnie zrobie w godzine?
4. Ile bedzie z tego kasy?
z gory dzieki za pomoc :D

mometeo
07-04-2005, 21:26
Dzieki, wasnie o to mi chodzilo :) gdyby ktos mial jeszcze jakies informacje to niech napisze.

edit: aha, jeszcze pare pytan:
1.jakie hity bede dostawal od scarabow/larw? moj eq: c-arm, w-helm, p-legs, scarf i gs, bede mial skile 80/80.
2. Ile mniej/wiecej uh bedzie mi szlo na godzinke hunta?
3. Ile expa przecietnie zrobie w godzine?
4. Ile bedzie z tego kasy?
z gory dzieki za pomoc :D
Częściowo może Ci pomogę w tych kwestiach :-)
1. larwy pojedyńczo czy też w mniejszych grupach "gryzą" mniej więcej jak roty (tyle, że dodatkwo truja jak poison spidery), tak, że krzywdy Ci nie zrobią żadnej. Co do scarabów -raczej też nic ci nie powinny zabrać z hita, ale za to porządnie trują ignorując pancerz -jednorazowo 20-30, a jeśli będzie ich kilka na raz (na niższych poziomach chodzą 4kami i 5iątkami) to zabiorą ci sporo -ja osobiście wole zerki.
2. z twoimi skilami i wyposażeniem myślę, że 1 BP starczy, a jeśli będziesz je wyciągał pojedyńczo, to nawet pół :-)
3. tego niestety nie liczyłem, ale tłucze się ich tam sporo -nie musisz czekać na respawn :-)
4. Z tym jest nieco gorsza sprawa i dużo zależy od szczęścia -mnie przez cały dzień trafiły się 3 kamyczki i 1 scarab coin. Jedyna nadzieja w kasie -tyle co na UH-y

Sor"ser"
07-04-2005, 21:36
Czy w kryptach występują odrazu na -1 poziomie wszystkie umarlaki czy zaczynają się mocniejsze na niższych poziomach? Jestem sorc na 28 lv i 41 m lv, więc zastanawiam się czy brać kogoś do pomocy czy chodzić tam samej. Za odpowiedz dziękuje ;)

mometeo
07-04-2005, 21:45
Czy w kryptach występują odrazu na -1 poziomie wszystkie umarlaki czy zaczynają się mocniejsze na niższych poziomach? Jestem sorc na 28 lv i 41 m lv, więc zastanawiam się czy brać kogoś do pomocy czy chodzić tam samej. Za odpowiedz dziękuje ;)
Zależy w której krypcie.
W jednej spotkałem na 1 poziomie tylko kości i ghule.
Bynajmniej najsilniejsze stwory, które spotkałem lączne we wszystkich pierwszych kryptach to:
1 DS
1 bone chamber (czy jakoś tak :-)
1 beholder
1 duch
2-3 stalkery (te dopiero mnie wkurzają!)
2-6 mumii
3-5 scaraby
Spokojnie możesz ekspić samotnie na 1 i drugim poziomie -stworki (zwłaszcza te troszke silniejsze) występują maksymalnie po 2 na raz

Sor"ser"
07-04-2005, 21:49
Czy 3 bp hmm gfby i Sd starczą na samotne przechadzanie się po kryptach (mumie, ghoule, hm. ghost?)

mometeo
07-04-2005, 21:53
Czy 3 bp hmm gfby i Sd starczą na samotne przechadzanie się po kryptach (mumie, ghoule, hm. ghost?)
Spokojnie
Ale SD to lekka przesada, chyba, że chcesz zejść niżej na vampiry :-)

Sor"ser"
07-04-2005, 21:56
Jak dostane laga i mnie zepchnie na Vampy to czemu nie z Sd : P <joke>

- Sd tylko dla bezpieczeństwa = )

Ashlon
07-04-2005, 22:42
Spokojnie możesz ekspić samotnie na 1 i drugim poziomie -stworki (zwłaszcza te troszke silniejsze) występują maksymalnie po 2 na raz

Tak, szczegolnie w jednym tombie - 2 x crypt shambler, 4 x ghoul i 1 vampir na raz. Faktycznie - max 2 stworki. A 3 fd to tez ladna jazda dla sorca.

patrikoz
09-04-2005, 16:00
Larwy sa mutacja rota i poison spidera czerpiac najgorsze cechy z obydwu potworow, do tego maja sporo hp - ale dla rycerza ze skillami 80/80 to nie przeciwnik - nie wiem jak to jest w praktyce, ale kolega mi mowil ze larvy bija mocniej od rota. Mial racje?

iglarf
09-04-2005, 16:44
- nie wiem jak to jest w praktyce, ale kolega mi mowil ze larvy bija mocniej od rota. Mial racje?
Moim skromnym zdaniem larva bije porównywalnie do rota lecz zatruwa i dzięki temu staje się sliniejsza.

patrikoz
09-04-2005, 18:58
Moim skromnym zdaniem larva bije porównywalnie do rota lecz zatruwa i dzięki temu staje się sliniejsza. - Dzieki, Twoje skromne zdanie bardzo mi pomoglo. Jesli ktosby mogl odpowiedziec na moje kolejne - pytanie - czy oplaca sie bic larvy z GFB, jesli zaatakuje nas wieksza ilosc?

Watto
09-04-2005, 19:10
- Dzieki, Twoje skromne zdanie bardzo mi pomoglo. Jesli ktosby mogl odpowiedziec na moje kolejne - pytanie - czy oplaca sie bic larvy z GFB, jesli zaatakuje nas wieksza ilosc?

Nie, używaj vitek.

iglarf
09-04-2005, 21:24
- Dzieki, Twoje skromne zdanie bardzo mi pomoglo. Jesli ktosby mogl odpowiedziec na moje kolejne - pytanie - czy oplaca sie bic larvy z GFB, jesli zaatakuje nas wieksza ilosc?
Nie, nie opłaca sie ponieważ w larv cave'ach jest 1 sqm szerokosci korytarza wię mozesz wybijac po 1 lub po 2..

Xeltix
10-04-2005, 00:16
gdzie dokladnie szukac larvowisk za ankrahmun czy na terenie miasta?

iglarf
10-04-2005, 10:38
gdzie dokladnie szukac larvowisk za ankrahmun czy na terenie miasta?
Na pustyni przy Ank szukaj dziur przysypanych kamieniami.

..::QRAS::..
10-04-2005, 11:03
Zależy w której krypcie.
W jednej spotkałem na 1 poziomie tylko kości i ghule.
Bynajmniej najsilniejsze stwory, które spotkałem lączne we wszystkich pierwszych kryptach to:
1 DS
1 bone chamber (czy jakoś tak :-)
1 beholder
1 duch
2-3 stalkery (te dopiero mnie wkurzają!)
2-6 mumii
3-5 scaraby

up@
jak cos to bone beasty albo shambery -.-

Xeltix
12-04-2005, 00:50
mam 2 pytania
1. Gdzie znajde ksiazke z przyblizonymi miejscami grobowcow :)
2. Czy bardziej sorcowi sie oplaca chodzic na darashi na lewo na ghost landy czy grobowce

khazad
12-04-2005, 01:36
odnosnie scarabow powinno sie zaznaczyc, ze one wala z trucizny troszke inaczej niz mumie larvy czy chociazby skorpiony. one jednorazowo zabieraja po 15+ hp, jednakze z tym atakiem bywa roznie czasem wogole nie walna z trucizny, czasem zciagaja 100+ hp ( zdarzylo mi sie tak doslownie kilka razy z kilkuset ) ). jezeli chodzi o tomby to najbezpieczniej jest w tombie na zachod od miasta. najmocniejsze co tam jest to stone golem i troche crypt shamblerow. polecal bym odkrywac tego tomba powoli, a nawet bardzo powoli ( male kroczki i za kazdym razem czekamy chwilke zeby cos potencjalnie zlurowanego wyszlo ). kumpel raz na 15 levie palkiem chcial pokazac jaki on nie jest i zlurowal 3 mumie i 2 crypty. sytuacje uratowaly gfb dopiero. pietro wyzej w zasadzie to nam nic nie grozi. najmocnieszy jest jeden scarab. sa tam male ilosc larv, sporawa nawe ilosc ghouli, troche szkieletow lion jeden i to w sumie tyle... oczywiscie pomijam "komitet powitalny" przy zejsciu na poziom -4 zlozony z 3 snakow... latwy jest tez tomb kolo <cenzura>, ale trzeba uwazac na stalkery i jednego vampira. wystepuja tez ghosty wiec radze wziasc runki ze soba

Gangrel
12-04-2005, 18:28
Bo to sa dwie rozne sprawy, widzisz ;)
Larvowiska : sa 4 o ile sobie pamietam : po obu stronach miasta i na polnoc od niego. Na -1 sa larvy, na -2 larvy w towarzystwie scarabow, na -3 juz same scaraby, na -4 : ancienty.
Tomby : wystepuja przerozne nieumarlaki, troszke scarabow tez sie nawinie. Jest to powiazane z questem, wiec cicho ;)
Powiem tyle, ze tomby sa ukryte, natomiast larvowiska znajduja sie pod zwyklymi "kamyczkami" ;)

Na tego questa i tak sie nie dostanie. Prawda jest taka ze ci co maja lv zeby go zrobic o nim wiedza a reszta sobie moze ich screeny poogldac wiec w tym przypadku QS jest jalowa zasada, Zreszta tak jak w przypadku annihilatora.

Ashlon
12-04-2005, 18:45
Na tego questa i tak sie nie dostanie. Prawda jest taka ze ci co maja lv zeby go zrobic o nim wiedza a reszta sobie moze ich screeny poogldac wiec w tym przypadku QS jest jalowa zasada, Zreszta tak jak w przypadku annihilatora.

Niby tak, ale zasady to zasady. Btw:
1 - dowie sie jeszcze taki jeden z drugim, jak przejsc przez ogien a potem bedzie "ZABILISCIE MNIE! nie powiedzieliscie, ze w xxx jest potwor xxx oraz yyyy, ktore mnie zabily beee!"
2 - po co mam komus psuc expowisko, ktore byc moze zalane bedzie n00bami? Mi kolega pokazal tylko 1 tomb (wczesniej w ogole nie wiedzialem, ze istnieja), a kolejne 5 odkopywalem sam (7 ni cholery znalezc nie moglem ;) )

Messremb
14-04-2005, 13:54
ja wtrace swoje 3 gp na temat scarabow w ank, poniewaz chodze na nie regularnie expowac :), ja knightem 70/70 z guardian halberd w reku a na sobie c arm, k legsy, steel helm i scarf, chodze na poziomy -2 i -3, zakladam do scarabow axe ringa bo tanie sa jak cholera to idzie mi mniej wiecej na godzine hunta tam z pol bp UH a wyciagniesz spokojnie 20k expa plus jakies 2-2,5 w goldzie plus kamyczki czasem lub scarab coiny, zarcia full bo scaraby i larwy daja wiec nie ma problemu, bije sie non stop tylko trza patrzec zeby lurowac pojedynczo a nie lecic w grupe od razu, na marginesie powiem ze widzialem tam magikow z monkami/ dsami na - 3 polujacych wiec moze i to dobra koncepcja

Amigo
29-05-2005, 16:00
A czy ja bym dał rade bo nie wiem wogule jak tam dojść i jak tam sie poruszyć i nie paść :D poztym nie wiem wogule jakie runy wziąść i chciałbym wiedzieć czy mi sie zwruci jestem socerem 34lvl 51mlvl moje eq to: dark helmet,plate set,g shield, d hammer.

Heli
29-05-2005, 16:22
Mam pytanko jestem pallem 24lvl 10mlvl skille 60/48 (non-pvp) :baby: szczeze to mam w dupie skille narazie tylko dista trenie zeby dle spoko zabijac.
Nigdy niebylem na ank i mam pytanie czy tam tylko mozna przest ghost ship czy tez przez edron lub cos takiego dotrzec. i czy te podziemia z larwami sa duze zebym mogl spoko uciekac przed nimi.

Intenso
30-05-2005, 20:55
Na -1: same larvy
Na -2:sporo larv i troche scarabów
Na -3:duzo scarabów i troche mniej larv
Na -4: wszystko

Watto
30-05-2005, 21:01
Nigdy niebylem na ank i mam pytanie czy tam tylko mozna przest ghost ship czy tez przez edron lub cos takiego dotrzec. i czy te podziemia z larwami sa duze zebym mogl spoko uciekac przed nimi.

Przez skały od Darashii.

Pallem sie bije larvy ze spearow, bo tak to ze strzal sie nie oplaca. Miejsca zbytnio nie ma, bo są korytarze 1 kratkowe i kręte.

@up o tym sorcu.
Robisz monka na 1-2 poziomie tombów, wspomagasz tylko czasami hmmem, na shamblerze czy ghoscie.

Tak to dość szybko monk ci lvluje.

AbandonAllHope
23-07-2005, 00:26
Witam, mam takie pytania:
1. Czy larvy bardzo mnie będą tłuc jeśli mam p-set, c-helmet, w-hammer i scarfa ( :D ) i jestem 23lvl sorcem z 30mlvl
2. Jeśli nie to co powinienem dokupić żeby tam swobodnie expić (max żeby od czasu do czasu intense poszlo ale bez exury vity bo troche runek tez by sie przydalo zrobic)
3.Czy larvowiska są tak zatłoczone jak rotowiska na daramie? Bo tam często wszystkie 4 dziury i mino są pozajmnowane ;(
4. Gdzie jeszcze mógłym expić z postacią przedstawioną wyżej?

Głowa Druid
23-07-2005, 09:04
@up
z warhammerem to ty bez vity nie poexpisz chlopie...bedzie w Ciebie wchodzic jak w masło, polecam skull staff+tarcza(crown albo lepiej) i jest znosnie...aha co do zaludnienia- raz na 5h nie widzialem nikogo, raz po 20 minutach wychodzilem bo bylo w kij luda...Zależy od szczęścia ;d

--EDIT--
btw. jak expilem z blue robem,c legami,crus helmem,skull staffem,c shieldem potrafiły przez 15 minut tylko zatruć, a czasem jedna biła za 15+ ;D
Tyle z mojej strony ;d