Pokaż pełną wersje : Teddy bear for Hots. Wskazówka?
soldiier
08-04-2005, 20:03
Siemacie. Jak wiecie na quescie takim jak analhilator można wybrać zamiast soV, Sa, czy d-arma można wybrać present. Jak wiadomo jest w nim pluszowy miś (teddy bear). Krążą pogłoski że tego misia można zamienić u pewnego NPC w Venore na golden helmet. Dla mnie to nie żadna pogłoska tylko prawda. Ja w to wierze i chcem sie dowiedzieć czegoś więcej. Postanowiłem pozwiedzać dziś Venore. Trafiłem na jakiegoś npc, nazywa sie on Abran Ironeye. Gdy zapytałem o misia odpowiedział tak:
-I don't know anything about a teddy... and if you are smart you shouldn't either...
Tłumaczenie:
-Nie znam czegokolwiek o misiu... I jeśli ty jesteś inteligentnym tobą nie powinien obaj...
Tłumaczyłem przez english translator 2 ale to powinno być takie coś:
-Nie wiem nic o misiu... Jeśli jesteś inteligentny, tobą nie powinien obaj...(?)
I co on chciał powiedziec? Może coś mu trzeba powiedzieć żeby mówił coś dalej? Udawał głupiego że nic nie wie? Może trzeba przyjść z misiem żeby powiedział coś więcej...? Ja myśle że coś musi być w tym npc. W jego pokoju leży tb... kolekcjoner?
ss:
http://img.photobucket.com/albums/v661/qsar/Hunt/UO0012.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v661/qsar/Hunt/UO0013.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v661/qsar/Hunt/UO0014.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v661/qsar/Hunt/UO0015.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v661/qsar/Hunt/UO0016.jpg
Co o tym sądzicie? Może wy wiecie więcej? Tylko nie posty typu... ja słyszałem... bo ja slyszałem ze bubble to obojniak ;-)
Gracz Tibii
08-04-2005, 20:23
po 1. z anihilatora jest anihilator bear a nie teddy bear bo gdyby by był teddy bear to na każdym świecie było by kilka golden helmetów czy innych rarów (co roczny konkurs).
po 2. też mieszkam w Venore i szukałem ale nie znalazłem tego NPC (gadałem ile mogłem chyba z każdym NPC ale raczej żadnego nie przgapiłem).
EDIT: A kto mówił że nie znalazłem Abrana Ironeye. Po prostu jestem pewien że to nie on jest tym który zamienia beara po prostu wcześniej się źle wyraziłem. Aha i jeśli z annihilatora w prezencie jest teddy bear to ja się zapisuje na quest na teddy beara bo annihilator i teddy bear quest to 2 różne sprawy.
Adrian-13
08-04-2005, 20:24
Widziałem teddy beara w domku zwykłego playera ma on chyba ponad 80l. Więc nie wiem skad ma miśka (może kupił ale w to wątpie). Ale nie pamiętam nicka. Moge podać gdzie ten domek sie znajduje.
po 2. też mieszkam w Venore i szukałem ale nie znalazłem tego NPC (gadałem ile mogłem chyba z każdym NPC ale raczej żadnego nie przgapiłem).
-mieszkasz w venore, hmmmm a gdzie sprzedajesz macki i swordy??? plate armory i brass armory?? steel shieldy i battle shieldy?? a gdzie znowu kupuje strzaly i belty??
-ja wiem, ja wiem, ja wiem gdzie - W IRONHOUSIE
-hmmm, ironhouse, no w sumie to wlascicielem tego przybytku moze byc nie kto inny jak sam Abran Ironeye, dzieki tobie dowiedzialem sie gdzie znajde tego enpeceka, dzieki ci wielkie
-nie ma sprawy -10k sie nalezy
-yyyyy
-to jak wysylasz czy przyplynac do ciebie? [The player with this name is not online]
-------------------------------------
a tlumaczenie MOIM zdaniem powinno wygladac mniejwiecej tak
Nie wiem nic o misiu....... i jesli jestes inteligentny tez nie powinienes nic wiedziec
----------------------
@down lub 2xdown [ nie zeby jakas choroba czy cos tylko zwykle down] :=]
Nie mam i nie chce miec, styknie mi sa :P
Tlumaczenie logicnzie brzmi tak :
Nie wiem nic o misiu ... wiec jezeli jestes bystry ,ty tez niepowinienes wiedziec ... (o misiu).
Widocznie mis skrywa krwawa tajemnice ,moze kluczem do tej zgadaki jest Avar Tar ,Npc z Edron ,prywatny hero ?Kiedys sie dowiemy.
uhm, zobaczmy ... and if you are smart you shouldn't either...
moze i to nie jest 100% zgodnosci, ale mi chodzi o taki fakt, ze jak ktos ci mowi ze nie powinienes czegos wiedziec jak go o to cos wypytujesz, to oznacza to ze nie powinienes drazyc tego tematu,
NieBLEEfuje :=]
soldiier
08-04-2005, 21:03
moze byc tak, ze on mysli zeby nie zawracac mu tym glowy ale jak przyjdziesz z misiem to on bedzie chciał pogadać :> mhm? zbadam tego typa na edron ;)
eee ten typ na edron to mowi o tym czyms o czym nie mozna tu rozmawiac, a z czego od 70 lvla mozna uzyskac d lance i v shieldke ^^
Grzegrzol
08-04-2005, 22:21
Ludzie zauważcie, że w pokoju nad pomieszczeniem w który stoi Abran Ironeye na łóżku leży miś. Możliwe, że Abran uważa że to siara spać z misiem i nie chce się do tego przyznać więc kręci.
@up heheheheheheheheeheheh
heheheehheheheheh
moze trza do niego zagadac hi, im sleeping with teddies too
:P
muszę Cię rozczarować, ponieważ dobre 2 miesiące temu czytałem na WoT o gostku który podobnież wymienił właśnie A beara tylko nie chciał powiedzieć na co ...
Pogromca Dragonów
08-04-2005, 22:45
Może to zagadka może to szyfr tego chyba akurat niewie nikt. :) Może to prawda ale chyba trzeba przyjść z misiem żeby sie coś dowiedzieć.(co zamieściłem wyżej:,,tego chyba akurat niewie nikt'' :D :D
a ja słyszałem od gościa co wie o co chodzi z tym NPC, że to jest część (można to ująć) "questu". Ten gość jest z antici i mógł mnie kłamać... Ale mógł tez mowic prawde... Nie liczcie, ze powiem wam o co chodzi na PW... I podobny temat vyl na tibia.com
Hmm to naprawde ciekawe ^^ lecz wątpie czy odkryjemy prawde... Ten kto ma miśa (raczej żeaden polak go ni ma :P) Nie umieści na forum takiego czegoś typu "MAM GOLDEN HELMET ZA MIŚA" ;p
Chopkers
10-04-2005, 08:25
OMG --.--
moze zamiast sie zastanawiac i uzalac ze nieznalesliscie tego NPC (ja go przypadkowo znalzlem uciekajac przed pk :P) to powinniscie sie wziasc za tibie, nabic 100 lvl, wziasc tego goopiego miska z annihilatora, pojsc do NPCka i wtedy zagadac.
a wy sie tylko zastanawiacie co tam jest --.--
@Topic - Watpie zeby za misia mozna byly otrzymac Golden Helmet'a, gdyby mozna bylo to zdaje mi sie ze duzo osob mialo by go po wymianie.
W sumie masz rację, ale nie do końca. Wyobraź sobie siebie w tej roli. Masz do wyboru najlepsze dostępne itemy w Tibii i jeden prezent, o którym nie wiesz nic na 100%. Nie wiadomo co z tego będzie, więc dla pewności prawdopodobnie byś wziął tego SoV'a, Axe'a czy Armora. Na dzień dzisiejszy uważam, że jakbym zrobił tego Annihilatora to bym wziął prezent, ale jak by doszło już do wyboru nagrody to nie jestem pewien czy bym właśnie to wziął.
Trochę dużo tu domysłów. Należałoby po prostu sprawdzić tego NPC mając ze sobą tb. Lecz tutaj popieram Raula. W chwili obecnej w Anihilatorze wziąłbym miśka, lecz później, gdy uda zrobić mi się tego trudnego questa będzie to trudna decyzja, ponieważ wybierać między niepewną niespodzianką a magic swordem jest to naprawdę trudny wybór. A co jeśli to tylko plotka, fałszywa nowina z tą wymianą? Wtedy bym bardzo żałował tego, że nie wziąłem m sworda (gram knightem).
Może znajdzie się jakiś polak z lvl 100+, który zrobi Anihilatora i weźmie miśka. Osobiście w to wątpię i sądzę, że ta zagadka będzie długo jeszcze tajemnicą.
Pozdro all
mam film annihilator jak gosc bierze present i jest tam annihilationbear
tibia 7,21 tibia cam 7,21 jak ktos chce to gg ;P
annihilation beara nie zamienia sie za hotsa ale za cos innego
btw. czy to nie jest temat quest spoiling?
lol :) dsl wiadomo gdzie są tylko trzeba zrobić basylis quest ( nie wiem ja się to dokładnie pisze) a thunder hammera można tylko od cilów/gamemasterów dostać
ehm.nie wiesz skad mozna dsl zdobyc bo nikt ich nie ma -.-
a co do tematu o thunder hammerze ten temat jest blizszy jemu niz hotsowi^^
Annihilationbear->frodo,thais->wymiana na inny prezent^^
Tasiorstrasz
17-04-2005, 21:39
Screen robiony jest z filmiku z Antici , filmik byl na forum , kolo ma 98 lvl , jak widac potezne eq i g-helmet ;) skad go wytrzasnal : Oto kontunuujmy rozwazania :>
http://img93.echo.cx/img93/9381/uo00089qz.jpg (http://www.imageshack.us)
edit: nie wyszlo mi obciecie paska na ktorym widac bylo mc i inne *******y :>
Szorstak
18-04-2005, 12:54
Screen robiony jest z filmiku z Antici , filmik byl na forum , kolo ma 98 lvl , jak widac potezne eq i g-helmet ;) skad go wytrzasnal : Oto kontunuujmy rozwazania :>
o ****a koles na antice wszystko maja. Tak wiec schowaj sie ze swoimi rozwazaniami:P
Dr. Omader
18-04-2005, 13:37
@Tasiorstrasz:
TO JEST ANTICA. A N T I C A!
Nie wiem jak mam wam do glowy wbic ze na antice jest sporo rare itemow, jest tez sporo HotSow.
Pokasowalem sporo postow tutaj bo jak widzialem jakie glupoty ludzie pisza to normalnie, az sie zalamalem.
Wiekszosc z tych waszych domyslow jest bezsensowna i nie ma konca. Moze byscie zaczeli tak myslec logicznie? Bez misia inaczej nic nie wydedykujecie, zostaje wam tylko logika.
Nie bede pisal co o tym mysle, bo juz to pisalem w jakims innym temacie, pozatym na forum trimery na tibia.com jest ciekawy temat z rozwazaniami na ten temat, tyle tylko ze tam wypowiadaja sie ludzie inteligentni...
Jesli ktos chce dojsc do jakis informacji, to pierwsze od czego powinien zaczac to przeszukac doglebnie fora tibia.de i tibia.com. A potem pomyslec dopiero jak to moze byc.
Znam pewną osobę co ma Annihilator beara :/ Mianowicie jest to Diego Del'Toro na Isarze. On mógłby być rozwiązaniem. Ale to jest Antica tam tego mają w h*j :D
moze powiem cos od siebie bo tak dawno juz tu nie pisałem..
Jezeli isc drogą logiki to niemozliwoscia jest ze anihilator bear to jakis smiec bo cipy by nie zrobili takiego zartu w najtrudniejszym quescie w grze to by bylo bez sensu nie zdzwiwiłbym sie jakby nawet demon armor byl potrzebny do jakiegos questa (wymiana za lepszy item ewentualnie kase) bo e plate jest lepsze od d arma i wiedza to chyba wszyscy;]. Najlepszym sposobem na zdobycie a beara bez rozczarowan jest kupic stonecutera lub sova za gp a beara wziasc z anihi bo miska raczej nie kupisz za kase...
Kilka miesięcy temu czytałem na forum (nie Antica) że ktoś zabrał misia i wymienił na item w Venore. Pisał że to nie hots. Ciekawe jest to ze po krótkim czasie Cip y dodali hammer of wrath. Jakoś mi bardziej pasuje to że dali dobrego cluba a nie hełm.
Siergiey
18-04-2005, 15:08
POdaj nick kolegi.
A u tego A. Ironcostam, to raczej sie nie wymienia miska na item, bo gdy sie pyta o "a beara" koles milczy, a gdy o "t beara" mowi ze: nic nie wiem o misiu, itd
Najlepiej by było jakby ludzie którzy nie znają się na danym temacie i nie wiedzą co i jak żeby lepiej się nie wypowiadały bo ktoś, kto naprawde chciałby uzyskać odpowiedź na jakiś temat, to przez takich ludzi odniechciwa mu sie czytania reszty postów i wcale sie takim ludziom nie dziwię
------
pozdro 4all
Ta to prawda co mowi ten pan co napisal ten temat!
Mam koleke na 112lev Master S
Zrobil anihalatora ale ze sorc nie wali wrecz wiec wziol
prezent!!
Nie powiem gdzie poszedl ale jak wrocil to chwalil sie swoim nowym golden helmetem!CYA
Może nam pokażesz dowód z owego momentu "chwalenia się" ?
Ludzie którzy brali A.Bear'a i byli u NPC, wiedzą co jest w zamian. To może być wszystko. HOTS, Soft Boots, Boots of Waterwalking, Silver/ Crystal / Golden Mace,MLS, Greate Axe, rozwiązanie do questu z Bazyliszkiem, lub nieznanego nam jeszcze zadania.
Dopuki nie będzie dowodów możemy się tylko domyślać. I screen nie będzie dowodem w tym przypadku, bo są ludzie robiący idealne Fake'i. To musi być fillm.
Jeżeli chcecie się domyślać to poza forum, bo niektóre z waszych wypowiedzi są śmieszne. Widze że nawet Dr.Omader się wziął do pracy jak nigdy :P
bialy mis
21-04-2005, 15:33
Wiecie co ja wam powiem szczerze
zamiast szukac rozwiazan na to bo nie wiem czy znajdziecie odpowiedz.
szukajcie lepiej takie rzeczy jak thunder hammer
dsl czy how a nie o jakiegos g helmeta sie sprzeczacie
Tibia jest ponadczasowa więc idz z nia na przód i szukajcie lepszego rozwiązania
Czarny Lord Cieni
18 lvl Knight
:flaga_pl: :berserk: :kilof:
DO DZIEŁA CHŁOPAKI !!!!!!!!!!
Wiecie co ja wam powiem szczerze
zamiast szukac rozwiazan na to bo nie wiem czy znajdziecie odpowiedz.
szukajcie lepiej takie rzeczy jak thunder hammer
dsl czy how a nie o jakiegos g helmeta sie sprzeczacie
Tibia jest ponadczasowa więc idz z nia na przód i szukajcie lepszego rozwiązania
Czarny Lord Cieni
18 lvl Knight
:flaga_pl: :berserk: :kilof:
DO DZIEŁA CHŁOPAKI !!!!!!!!!!
lol :) dsl wiadomo gdzie są tylko trzeba zrobić basylis quest ( nie wiem ja się to dokładnie pisze) a thunder hammera można tylko od cilów/gamemasterów dostać
Granvile zTitani :-)
22-04-2005, 05:54
EDIT: A kto mówił że nie znalazłem Abrana Ironeye. Po prostu jestem pewien że to nie on jest tym który zamienia beara po prostu wcześniej się źle wyraziłem. Aha i jeśli z annihilatora w prezencie jest teddy bear to ja się zapisuje na quest na teddy beara bo annihilator i teddy bear quest to 2 różne sprawy.[/QUOTE]
Jest Ten NPC idioto :pSerio down=] w Venore mieszka a znalesc nie umie :P
Vashresamunuh
24-04-2005, 11:34
Spytajcie sie go o Anihilator TeddyBear. TeddyBear i Anihilator TeddyBear to sa 2 rozne rzeczy.
BurSzuraS
24-04-2005, 11:59
Pomyślcie sensownie...
Skoro na Anhilatorze są tak wartościowe przedmioty (d armor, m sword, s axe) to w tym prezencie musi być coś równierz wartościowego, co można wymienić na jakiś przedmiot... Skoro to jest Teddy Bear, to da sie go napewno wymienic w jakimś queście. Pomyślcie ile jeszcze questów może być niewykonanych. To tak jakby powiedzieć, że w całym wszechświecie życie jest tylko na ziemi. Trzba szukac, szukac, i jeszcze raz szukać rozwiązania. Na pewno ten misiek nie jest dla szpanu, zeby ktoś sobie do domku dał.
Tak sie sklada ze ja jestem polakiem i tym szczesliwcem co posiada wlasnie tego oto misia o ktorym jest mowa
16:49 You see a teddy bear.It weighs 5.9 oz.
Jesli jest ktos kto chcialby pomoc mi rozwiazac zagadke zwiazana wlasnie z tym misiem to moze sie ze mna skontaktowac przez gadu-gadu
Z powazaniem Czarek-Tobias
Sir Saneris
11-05-2005, 00:48
No w sumie.. a może misia z Annihilatora po prostu NIE DA SIĘ wymienić na nic? Koleś gadał na forum tibia.com... balblabla.. bajki i ja układać umiem.. a jeżeli nagrodą jest właśnie TEN miś i koniec? Może jest on dla ludzi, którzy są kolekcjonerami? Ja MPA zdobyłem dopiero na 100 lvlu.. bo wolałem sobie wcześniej załatwić do domku red robe, green spell wand, blessed ankh, ring of the sky, itp. Jeżeli miałbym wybór czy za 800k kupić MPA czy np yellow spell wand.. wziałbym wanda.. bo ja wolę kolekcjonować rary.. mam w tej chwili 102 lvl.. jak tylko nabiję 110-115 idę na Annihilatora.. jeżeli się uda.. wezmę na 100% misia.. ale wezmę nie biorąc pod uwagę że można go wymienić.. ale że będzie się extra prezentował na wystawce w domku.. wezmę misia dla samego misia :).
Rozwiązania niestety nie podam, bo go nie znam :P ale podziele sie swoja skromna refleksja. Moim zdaniem CipSoft chcial ubarwnic gre, wybrał jako nagrody głównie bronie, axe sword i bah, tu jest mala zagadka i mozemy sie tylko domyslac, ze potrzebowali czegos co jest najmniej uzywane tudziez potrzebne i padlo na cluby mozliwe ze ze wzgledu na mala ilosc rycerzykow wladajacych tymze rodzajem broni, ale nie oznacza to, ze jest nie do zdobycia, moze wlasnie tutaj kryje sie th jako nagroda, byloby to calkiem logiczne. Co do wypowiedzi kolegi z gory, chesz rara? to nie wymieniaj misia, chcesz drozszego rara? wymienien na inny item, o ile jest to mozliwe w co gleboko wierze ;)
Sir Saneris
11-05-2005, 17:04
Jezeli ludzie beda wiedziec ze Misia mozna wymienic na TH.. myslisz ze duzo ludzi go zostawi sobie czy wymienia na TH? i co bedzie wiekszym rarem? 7 TH na servie czy 1 mis niewymieniony? Don't be such a B) .... :evul:
BTW: Napisałeś droższy... zatem co będzie droższe... TH.. czy miś, którego można w każdej chwili wymienić na TH ( bądź na coś innego.. niekoniecznie jedno tylko jest rozwiązanie zagadki..)
sceptile
11-05-2005, 17:25
zauważcie że jako jedyny przedmiot z anhilatora, teddybear jest jedynym przedmiotem który nie ma bezpośredniego znaczenia w walce. cluby są głównie bronią sorków, i druidów, którzy raczej są dosyć mądrzy :P więc miso jest potrzebny do questa, w którym pewnie trzeba wysilić szare komórki :]
Pogromca Dragonów
11-05-2005, 21:01
(tak jak w temacie) A może cip'y wybiegli myślami do przodu i zaprzykład w nastempnym up'tejdzie (czy jak to sie tam pisze) skasują prezent a wstawią np;super hiper latającą miotłe :) :p i ten tzw ahi.. bear będzie do innego qłestu(qłestspoling :p ) w którym będzie można zdobyś np; super hiper latającą miotłe z dopalaczem???? :cup: :cup: jak w poprzednim poście tego hyba akórat nie wie nikt :p :p
(tak jak w temacie) A może cip'y wybiegli myślami do przodu i zaprzykład w nastempnym up'tejdzie (czy jak to sie tam pisze) skasują prezent a wstawią np;super hiper latającą miotłe :) :p i ten tzw ahi.. bear będzie do innego qłestu(qłestspoling :p ) w którym będzie można zdobyś np; super hiper latającą miotłe z dopalaczem???? :cup: :cup: jak w poprzednim poście tego hyba akórat nie wie nikt :p :p
Niech jakis MODEK skasuje ten post jak najszybciej
Sir Saneris
12-05-2005, 23:34
Jakby w nastepnym updacie CIPy skasowali Misia bylbym szczesliwy bo do tego czasu raczej zrobie Anni i jako jedyny mozliwe ze bym wzial misia ;). Jedno jest pewne.. na pewno nie dadza "super hiper latającą miotłe z dopalaczem"..
annihilated teddy bear > great axe tyle.
Draconis Dragontooth
13-05-2005, 11:36
annihilated teddy bear > great axe tyle.
Teraz to dowaliłeś .... jakby tak było jak piszesz to ludzie zamiast stonecutter axe brali by present bo byłby za niego great axe , ale tak nie jest . Jestem bardziej za Golden helmetem ...
Teraz to dowaliłeś .... jakby tak było jak piszesz to ludzie zamiast stonecutter axe brali by present bo byłby za niego great axe , ale tak nie jest . Jestem bardziej za Golden helmetem ...
wiem z wiarygodnych źródeł... chcecie czy nie ja wiem swoje...
wiem z wiarygodnych źródeł... chcecie czy nie ja wiem swoje...
ta z tibia.xx.pl tam sie najlepiej znają na żeczy
Przeciez to bez sensu, 2 axe i tylko po 1 swordzie i armorze, natomiast cluba albo czegos dla paladyna nie ma.
Pokaz screena, a najlepiej film to uwiezymy.
Catrishia
13-05-2005, 22:11
Ja mam dylemat związany z teddy bearem ale trochę innego pokroju... Jak wszyscy wiedzą istnieją dwa rodzaje pluszowych miśków: pierwszy z anihilatora i drugi zwykły. Wszyscy wiedzą, że jednego można zdobyć biorąc prezent z anihilatora, ale czy ktoś wie jak zdobyć tego zwykłego? Jeśli tak to prosze na gg:1225840 albo PM na forum =) Bardzo by mi się to przydało =P
zwyklego ? tzn.. Doll? wooden doll ? :> doll to lalka :D wypada z Wild Warrior a wooden doll to nie wiem i chyba malo kto wie =)
ta z tibia.xx.pl tam sie najlepiej znają na żeczy
no a jednak... niestety nie zgadłeś..
Catrishia
14-05-2005, 12:27
zwyklego ? tzn.. Doll? wooden doll ? :> doll to lalka :D wypada z Wild Warrior a wooden doll to nie wiem i chyba malo kto wie =)
OMG =P Jest "Teddy Bear" i "Anihilator Teddy Bear", tego drugiego można znaleźć w prezencie na anihilatorze... a pierwszego? Oba te miśki wyglądają identycznie, tylko jak weźmiemy look na nie to mają inne dopiski...
chodzilem z kolega po domkach i o to co znalezlismy w jednym z nich tylko czy to zwykle misie czy z anihilatora? :>
http://img.photobucket.com/albums/v513/klif666/Other/UO0007.jpg
chodzilem z kolega po domkach i o to co znalezlismy w jednym z nich tylko czy to zwykle misie czy z anihilatora? :>
Nie cytuj zdjęć.
Było wziąść "look" na oba misie, mi się wydaje że Teddy Bear jednak idzie na Golden Helmet, a Anihilator Teddy Bear może być potrzebny na jakiś inny quest / Wymiane na jakiś dobry Club.
nie, na antice byl temat o misiu i ten zalozyciel tematu powiedzial ze jego qmpel z rl zamienil u npc misia na ........ wlasnie niewiadomo na co bo nie mogl powiedziec quest spolling etc. Ale powiedzial ze nie jest to hots na 100%. Trudno trzeba bedzie czekac az jakis polak wezmie prezent zamiast tych innych rarow coz, narazie pozostaja tylko domysly -.-
Teddy Bear'a mozna dostac np.: od sw. mikolaja, kumpel dostal. a co do tej zamiany to nic nie mowie bo nic nie wiem
wzielem look na obydwa misie i to samo bylo napisane tylko zrobilem ssa jak na 1 zrobilem look no a wracajac do tematu to nie ma co rozprzestrzeniac mitow i legend czas nam pokaze co i jak ;]
Shardzik
15-05-2005, 09:09
po 1. z anihilatora jest anihilator bear a nie teddy bear bo gdyby by był teddy bear to na każdym świecie było by kilka golden helmetów czy innych rarów.[...]
Hahaha.... a to dobre... Z anni wypada Teddy Bear, ale jest nazywany annihilator bear. Tak samo Golden Helmet jest nazywany HoTs, lub soft bootsy które mają bzdurne miano Boots of Waterwalking.
Nie wiadomo czy ten NPC daje na 100% HoTs'a za Miśka, ale można być pewnym że jest on powiązany z nim.
Jeżeli dalej mi nie wierzysz możesz przejrzeć TEN (http://tibia.pl/items.php?sort=number&typ=valuable) dział i poszukać mi tego Annihilator bear. POWODZENIA!
______
@ topic dobra robota...
Arathorn
15-05-2005, 09:18
Hahaha.... a to dobre... Z anni wypada Teddy Bear, ale jest nazywany annihilator bear. Tak samo Golden Helmet jest nazywany HoTs, lub soft bootsy które mają bzdurne miano Boots of Waterwalking.
Nie wiadomo czy ten NPC daje na 100% HoTs'a za Miśka, ale można być pewnym że jest on powiązany z nim.
Jeżeli dalej mi nie wierzysz możesz przejrzeć TEN (http://tibia.pl/items.php?sort=number&typ=valuable) dział i poszukać mi tego Annihilator bear. POWODZENIA!
______
@ topic dobra robota...
Hahaha.... a to dobre... Z anni~ wypada misiek, jak weźmiesz na niego look to masz "You see an annihilator bear", więc stfu. Boots of waterwalking i soft boots to dwa zupełnie różne itemy. Jedne (nie pamiętam które) są w domku mikołaja na Vedze a drugie w ank~ za zielonym dżinem. Btw jak czegoś nie wiesz to nie pisz o tym, k?
Ja sadze ze a-bear sluzy do ukonczenia jakiegos innego questa (moze na DSL). A moze po osiagnieciu 150lvlu gracze ktorzy wybraly tego miska moga przystapic do egzaminu na GMa (spelniajac oczywiscie szereg innych kryterii) Wszystko jest mozliwe i o tym co bedzie przekonamy sie dopiero po wykonaniu ani~ questa, po wybraniu presentu i oczywiscie po przeszukaniu calej mapy w poszukiwaniu odpowiedzi :P Jednak to moze byc naprawde baaardzo trudne :/
Sir Saneris
15-05-2005, 16:32
Annihilator i Teddy Bear to dwa różne miśki.. a-bear oczywiście jest nagrodą z Annihilator questa. Na t-bear byl organizowany konkurs.. w wyniku, którego na każdy serwer przypadł 1 t-misio. Autor posta o wymianie Anni-Beara za coś zakomunikował że nie jest to ani HOTS ani TH.
Warlord Xion
21-05-2005, 21:54
Omg anni teddy bear to to samo co teddy bear !Dla niedowiarków : http://photobucket.com/albums/v203/Isse/Rostein/?action=view¤t=Annihilator-FrSoV.jpg
P.S Nie odswierzyłem tego tematu ,nei był odwiedzany tylko przez 5 dni :P.
Sir Saneris
22-05-2005, 17:08
A ja mowie bullshit.. Anni bear ma opis jakiego nie ma Teddy.. poprostu zeby zobaczyc opis trzeba stac zaraz obok miska i "Look".
karol z isarki
22-05-2005, 21:50
Znam pewną osobę co ma Annihilator beara :/ Mianowicie jest to Diego Del'Toro na Isarze. On mógłby być rozwiązaniem. Ale to jest Antica tam tego mają w h*j :D
Belefiz niema szans on juz nie gra ale i tak sie ciesze ze nie gra,pamietam jak byl terror przez del'toro.
Catrishia
24-05-2005, 08:31
Omg anni teddy bear to to samo co teddy bear !Dla niedowiarków : http://photobucket.com/albums/v203/Isse/Rostein/?action=view¤t=Annihilator-FrSoV.jpg
P.S Nie odswierzyłem tego tematu ,nei był odwiedzany tylko przez 5 dni :P.
To może Cię uświadomie, ale 2 rodzaje miśków są na 100%... Tam gdzie gram czyli na galanie taki człowiek jak Atnaz miał Teddy beara przed annihilatorem. Jeszcze żadna ekipa nei zrobiła na galanie annihilatora, a on już miał teddy beara, więc można zdobyć też innego....
Moim zdaniem Cip'y umieściły Anni~ beara w nagrodach z annihilatora , aby pokazac ze ktoś jest w stanie zrezygnowac z SoV'a , ScA lub z D-arma , wybierając tym samym tajemnicze pudełko z "słodkim misiem" :p
i tym samym zasłużył na "wymarzony item" jakim może być cokolwiek ..
np. Thunder Hammer , Great Shield , Hots itp ..
To tylko moje rozważania~ ;)
Ehh ale tu noobizmem jedzie... Wszyscy *******a jakby wiedzieli a to sa wyssane z palca historie.
Teddy beara dalo sie zdobyc w konkursie ogloszonym przez Cipy, polegal on na tym zeby wplacic chyba 5k do przedstawiciela questa na danym swiecie i o bodajze 20:00 dostawalo sie wskazowki... Taka gra w podchody.
Za pierwsze miejsce byl misiek, za drugie 50% zebranej sumy, za trzecie tez jakis % z tego co zostalo...
TeddyBear i AnihilatorTeddyBear to co innego omfg...
AnihilatorTeddyBear ma dopisek "Ukonczylem anihilatora a jedyne co dostalem w nagrode to ten misiek" Nie pamietam co dokladnie, ale moge poszukac.
"-Nie znam czegokolwiek o misiu... I jeśli ty jesteś inteligentnym tobą nie powinien obaj..."
Omigosh! 8o Are polish you? Obaj byc toba nie...
Anhilation Bear za Golden Helmet? Moze... ale w kolejnym uptade...
paffelek
01-06-2005, 19:52
Ja sadze ze a-bear sluzy do ukonczenia jakiegos innego questa (moze na DSL). A moze po osiagnieciu 150lvlu gracze ktorzy wybraly tego miska moga przystapic do egzaminu na GMa (spelniajac oczywiscie szereg innych kryterii) Wszystko jest mozliwe i o tym co bedzie przekonamy sie dopiero po wykonaniu ani~ questa, po wybraniu presentu i oczywiscie po przeszukaniu calej mapy w poszukiwaniu odpowiedzi :P Jednak to moze byc naprawde baaardzo trudne :/
O mój boże!! Zobacz ile jest ludzi 150 lvl+ ...gdyby to było takie proste już dawno było bym milion GM-ów!! =//
Catrishia
01-06-2005, 20:00
Na titani lvl 129 pallek (nick: ) postanowił zrobić pewną akcje. Wszyscy którzy posiadają teddy beara z annihilatora (trzeba pokazać screena z nim) mogą zrobić postać na titani (może być lvl 1) i dostaną inv do jego gildi. W ich planach jest dyskutowanie o tym miśku i o tym co można z nim zrobić, chcą zbadać wszystkie możliwości i rozwiązać tą odwieczną zagadke =) Mimo, że nie mam teddy beara, zostałem zapewniony o powiadomieniu mnie o jakich kolwiek postępach i możliwościach w tej sprawie, więc naprawde mam nadzieje, że im się uda... Oczywiści napisze o tym na tym forum (o ile będzie to już na 100% pewne), ale napisze co jest możlwe otrzymać za miśka, nie napisze jak, gdzie i z kim =P (bo to quest spoling i po co wsyscy mają o tym wiedzieć =P )
Kujah Legend zamienil anii beara w ghelm. podobno w wiezy bk na pohu. trzeba czytac ksiazki. on ma ich z 600...
Gensioorek
08-06-2005, 06:47
Teddy bear to misiek, którego można zdobyć z corocznego "Questa", którego ktoś już opisał...
anihilationbear to miś, któego (według mnie) dostaje się za wykonanie annihilatora jako nagrodę dodatkową, sądzę tak, gdyż spoglądając na ss'a* mojego """kolegi""" czy """dobrego znajomego z dedów""" - Hootler'a
W końcu ma on także Stonecutter Axe...
*-link do screena: http://www.foulsouls.com/copper/displayimage.php?album=34&pos=2
Ja słyszałem innom bajeczke.
Że Miśka można zamienić na Silver Mace,
Gdyz jeden mój kolega z eternii wzioł misia na Anni a puźniej ten misiek mu sie rozpłynoł, i zaczoł sie chwalić ze ma Silver Mace,
Wątpie ze jest uest na golden helmet bo większa ilość ludzi już by go znała...
Steel Birthblade
08-06-2005, 09:28
ciekawe, moim zdaniem, jezeli ktos ma teddy to niech poprobuje, aha i jezeli dobrze mi wiadomo to z anihilatora jezeli wybierzesz present to albo dostajesz
100k albo sd rune z 99 strzalami albo walsnie teddy beara, nie wiem czy mowie prawde wiec sie nie sugerujcie z mojwego postya
ciekawe, moim zdaniem, jezeli ktos ma teddy to niech poprobuje, aha i jezeli dobrze mi wiadomo to z anihilatora jezeli wybierzesz present to albo dostajesz
100k albo sd rune z 99 strzalami albo walsnie teddy beara, nie wiem czy mowie prawde wiec sie nie sugerujcie z mojwego postya
BUAHAHHAHA DOBRE naprawde dobre. 100k za anihi no super;p
a nie mysleliscie ze np koles ktory bral prezent dostal 2 itemy? np t hammera i miśka, thundera powinal a miska pokazal, nawet logiczne bo wziasc present to strzal w ciemno wiec bear gratis;]
http://photobucket.com/albums/v602/Xsiao/my%20Stuff/?action=view¤t=UO0016.jpg
http://photobucket.com/albums/y78/Palaa/Friends/?action=view¤t=hehehehehe.jpg
Jak chcecie zoobaczyc Annihiation Teddy bera To zapraszam na moje zdjecia Albo do gh w carlin....
Pozdrawiam:)
Hmm to naprawde ciekawe ^^ lecz wątpie czy odkryjemy prawde... Ten kto ma miśa (raczej żeaden polak go ni ma :P) Nie umieści na forum takiego czegoś typu "MAM GOLDEN HELMET ZA MIŚA" ;p
Ja jestem polakiem i go mam:)
Ja jestem polakiem i go mam:)
masz anni beara i S axe ? jak ? kupiles ?
masz anni beara i S axe ? jak ? kupiles ?
Anni Beara ma z Annihila, a sca kupil....
Tommy Thunder
23-01-2006, 12:59
Ja myśle, że anni bear nie jest potzrebny do zadnego questa, to by było troche bezsensu, wyobrazmy sobie knighta na 100 lvl-u, ktory czekal cierpliwie na SOV-a i maga, ktory wzial prezent, bo nic inne nie bylo mu potrzebne. Mag, moze sobie wykonac super-hiper questa na xxx rar, a knight juz nie, dlatego ze chcial wziac bron, zeby moc bardziej sie przydac podczas huntow...To by bylo troche nielogiczne(tak mi sie wydaje...)
Moze byc to glupia wypowiedz ale...
Na titani jeszcze kiedys pewien Palek hlvl (104lvl) mial soft bootsy na sell. Zainteresowany wyruszylem do niego aby mi je pokazal czy faktycznie owe buty posiada. Tak jak myslalem mial je i byc moze wymienil za annibeara albo teddy beara ale niechcial ujawnic skad je ma.
Prosze nie bluzgac i nie smiac sie ze jakies bajki wymyslam... Pozostaje nam sie tylko domyslac ze jest ten msiiek do wymiany i ja tak wlasnie sadze...
Moze byc to glupia wypowiedz ale...
Na titani jeszcze kiedys pewien Palek hlvl (104lvl) mial soft bootsy na sell. Zainteresowany wyruszylem do niego aby mi je pokazal czy faktycznie owe buty posiada. Tak jak myslalem mial je i byc moze wymienil za annibeara albo teddy beara ale niechcial ujawnic skad je ma.
Prosze nie bluzgac i nie smiac sie ze jakies bajki wymyslam... Pozostaje nam sie tylko domyslac ze jest ten msiiek do wymiany i ja tak wlasnie sadze...
Po 1 z anni jest annihilator bear
Po 2 mialem teddy beara
Po 3 .. prawda ze jakies golden helmety gadalem z prawie kazdym Npc
Po 4 .. Juz w cis.. ludzi ma tego pluszowatego nóba ;>
Smieszne rzeczy tutaj opowiadacie. Jest wielu Polakow posiadajacych Anihilator Teddy Beara, bo Anihilator Teddy Bear to co innego niz Teddy Bear. Xsiao to moj kolega z rl i dlugo z nim poszukiwalem jakichkolwiek wskazowek dotyczacych tego misia. Duzo nie znalezlismy ale jedno jest pewne, na Danubi Kujah Legend posiada Goldem Helmet ktorgo zdobyl w jakis sposob za Anihilator Teddy Beara. Wiem to mzoe byc smieszne ale koles jest dobrym znaomym gmow tutorow i consulerow i zaloze sie ze dowiedzial sie jak to zrobic od nich. Ale jak to zrobic nie powiedzial. jak bede cos wiecej wiedzial to napisze.
NeXa~
Evil Maul
02-02-2006, 16:03
You see an annihilation bear
It weighs 43.00 oz.
I braved the Annihilator and all I got is this lousy teddy bear.~~~~takie małe a cieszy prawda ;) taka mała wskazówka dotyczaca teddy beara znajduje sie w jego opisie reszta jest juz bardziej trudna :) . A tak po za tym nie martwcie sie przeciez na statku na Ank~~ jest Panda bear 8o . Czyżby bedzie trzeba wykonac Tiquański Annihilator zeby zdobyc ten rare ?
You see an annihilation bear
It weighs 43.00 oz.
I braved the Annihilator and all I got is this lousy teddy bear.~~~~takie małe a cieszy prawda ;) taka mała wskazówka dotyczaca teddy beara znajduje sie w jego opisie reszta jest juz bardziej trudna :) . A tak po za tym nie martwcie sie przeciez na statku na Ank~~ jest Panda bear 8o . Czyżby bedzie trzeba wykonac Tiquański Annihilator zeby zdobyc ten rare ?
To twoj teddy? Jezeli grasz knightem to ja bym wybral sov na ani~~
a moze masz to i to? xD
Sixon of Lucera
16-02-2006, 14:02
Lol watpie z tym panda bear ;p narazie pozostanie to rare ale po letnim updacie zaloze sie ze wymysla papague na tych wyspach xd
Sozemego
16-02-2006, 14:30
To moze nie wniesie nic do tematu, ale zalozyciel napisal "ANALhilator", rozbawilo mnie to :S
Nigdy nie mialem takiego miska, i pewnie juz nigdy nie bede mial, wiec zdaje sie na was :<
Smieszne rzeczy tutaj opowiadacie. Jest wielu Polakow posiadajacych Anihilator Teddy Beara, bo Anihilator Teddy Bear to co innego niz Teddy Bear. Xsiao to moj kolega z rl i dlugo z nim poszukiwalem jakichkolwiek wskazowek dotyczacych tego misia. Duzo nie znalezlismy ale jedno jest pewne, na Danubi Kujah Legend posiada Goldem Helmet ktorgo zdobyl w jakis sposob za Anihilator Teddy Beara. Wiem to mzoe byc smieszne ale koles jest dobrym znaomym gmow tutorow i consulerow i zaloze sie ze dowiedzial sie jak to zrobic od nich. Ale jak to zrobic nie powiedzial. jak bede cos wiecej wiedzial to napisze.
NeXa~
Stary i ty jestes taki najiwny ze wiezysz w to ze GM powiedzial mu jak zdobyc G-Helmet? Odrazu wywalili by GMa z posady i zrobili cofke serva, zablokowali Quest i tyle, pozatym jezeli GM-y wiedza jak zdobyc rarki, to dlaczego na swojich charach ich nie maja? Np GM Xadam, ma elite knajta na 106 lev i dlaczego nie ma g bootsow lub g helm?
Valdemar
16-02-2006, 16:09
Ten temat to w 95% nic nie warte literki...
http://i30.photobucket.com/albums/c335/Torinfamily/Quests/teddy.jpg
Nie da sie go wymienic u kolesia nad sklepem w Venore. Przynajmniej ja nie potrafie.
Tak, jest to nagroda z Annihilator Questa.
Jeżeli ktos ma pewne informacje na ten temat byłbym wdzięczny...
Interesuje mnie ile Polaków ma AnniBeara :)
Signed~
Dij'Ihsus
16-02-2006, 16:18
i to czyni tibie ciekawa i zagatkowa, paru ziomkow na ant~ ma GH lecz keidys mozna bylo zameisnic teraz niewiadomo. lecz napewno nie starymi zasadami
Mi kumpel mówił że na celeście Ne'roox ma misia, może to znim by można był pogadać niestety ja gram na selenie...:p
Malyszek
17-07-2006, 08:43
Znam pogloske o siedmiu npc na mapce tibi ubranych jak hero i od kazdego mozna dostac cos innego wzamian za annihilator bear.
A po jaką cholere odświeżacie stare tematy?? =./
Teddy Bear mozna wziasc od mikolaja ;o moze z nim sprobojcie?
@UP
Mówimy NIE Archeologom!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.