PDA

Pokaż pełną wersje : gm nie moze?

Kajzer
08-04-2005, 23:19
nie szukałem takiego tematu . Szczeze czemu? bo mi sie nie chciało;]
otoz czytalem gdzies ze game masterzy nie moga sie dostac w kilka miejsc w grze miedzy innymi do final roomu anihilatora. Moje pytanie bzmi czy to prawda i jesli tak jakie sa jeszcze miejsca w ktore gm sie nie moze teleportowac

Anaconde
08-04-2005, 23:43
Gje emy się wszędzie wg. mogą dostać. To są mistrzowie gry wkońcu, wiec wiecie, ma sie cos :p .

MatKus
08-04-2005, 23:45
nie szukałem takiego tematu . Szczeze czemu? bo mi sie nie chciało;]
otoz czytalem gdzies ze game masterzy nie moga sie dostac w kilka miejsc w grze miedzy innymi do final roomu anihilatora. Moje pytanie bzmi czy to prawda i jesli tak jakie sa jeszcze miejsca w ktore gm sie nie moze teleportowac

zacznijmy od tego, że GM wogóle nie może się teleportować gdzie tylko zechce.
Może się tylko teleportować do innego gracza, bądź do temple dowolnego miasta (nie jestem pewien co do NPC). W związku z tym może teleportować się do annihilatora, ale tylko pod warunkiem, że w środku będzie jakiś gracz, choć nie bardzo widze powód, dla którego miał by to robić.

Anaconde
08-04-2005, 23:49
Whoa! Z kąd ty to wiesz! ;) Pozatym, GM może się teleportnać na annihilatora w celu:
-dla jaj,
-fri itanz! PLX!
-----
Co do teleportacji do graczy to chyba do NPC tez moze.

Vanhelsen
09-04-2005, 00:08
@up: to ty nic nie wiesz ?!
Przecież MatKus to mąż Bubble w realu i na dodatek GM (no i ofkors Adminem tibia.pl :P)

A tak na serio, to na stanowisko GM'a bierze się na tyle normalnych ludzi, że im chyba nawet sie nie chce wbijać do final roomu anhilka tak o dla jaj...

Ale to i tak nie zmienia faktu, że jest za mało GMów

@down: to była ironia -.-" :P

Anaconde
09-04-2005, 00:14
A ja jestem prezesem cipsoftu :D . Wg. mnie za mało jest gmow. Jak jest wojna czy coś to się gostek pojawi i pozniej zniknie. Właściwie takie zdolności to po co dla gmow, skoro sie nimi nie ciesza?

roland
09-04-2005, 08:21
Przecież MatKus to mąż Bubble w realu i na dodatek GM (no i ofkors Adminem tibia.pl :P)

A tak na serio, to na stanowisko GM'a bierze się na tyle normalnych ludzi, że im chyba nawet sie nie chce wbijać do final roomu anhilka tak o dla jaj...

Ale to i tak nie zmienia faktu, że jest za mało GMów

Po pierwsze kłamiesz, bo MatKus jest Cipsoftem!
A po drugie nie miało by sensu wbijanie... Oni i tka nie lubią swojej pracy:P

$corcerer
09-04-2005, 10:43
MAtKus: chyba moze do NPC, bo inaczej jakby sie teleportowali na swoją wyspę? A tam właśnie jest jakiś NPeC :>

Polinik
09-04-2005, 10:49
MAtKus: chyba moze do NPC, bo inaczej jakby sie teleportowali na swoją wyspę? A tam właśnie jest jakiś NPeC :>
Albo maja tam swiatynie. W koncu spotykaja sie tam z bogami. :)

Bambuko
09-04-2005, 10:56
Już się nie spotykają z bogami, nawet na swojej wyspie. Skończyłem z grą.

Sharp
09-04-2005, 11:04

Co ci odbiło? ... MatKus to przeciez God.

Vermyn
09-04-2005, 14:30
zacznijmy od tego, że GM wogóle nie może się teleportować gdzie tylko zechce.
Może się tylko teleportować do innego gracza, bądź do temple dowolnego miasta (nie jestem pewien co do NPC). W związku z tym może teleportować się do annihilatora, ale tylko pod warunkiem, że w środku będzie jakiś gracz, choć nie bardzo widze powód, dla którego miał by to robić.

Nie bylbym taki pewien, ze nie moge sie teleportowac gdzie zechca, moze byc mozliwosc podania wspolzednych do teleportu...(x=324 y=436).

MatKus
09-04-2005, 15:39
Co wyście się mnie tak czepili? ;) I tak wszyscy bany dostaniecie.

Z rozmów z kilkoma GMami wnioskuję, że nie mogą teleportować się gdzie chcą. W prawdzie żaden mi tego wprost nie powiedział, ale np. Excessus prosił mnie o mapę Tibii, gdy ją dostałem od CIPów, bo on sam nie może niektórych miejsc zwiedzić.

A jeśli chodzi o wyspę GMów, to na pewno jest tam temple. W Tibii jest kilka temple, które jednak nie mają portal of citizenship. Do takich temple GM może teleportować się sam, i może teleportować graczy. Znanych jest kilka przypadków odwiedzin gracza wyspy GMów. Innym takim temple jest temple na PoH, gdzie też GM może teleportować gracza bądź siebie.

A NPC faktycznie jest jakiś na wyspie GMów, ale niestety nie pamiętam, jak się zwie.