zaloguj się

Pokaż pełną wersje : czy obrona w mieczach dwuręcznych cos daje??

pciom
09-04-2005, 19:54
kiedyś klucilem sie zkolega o to czy obrona w mieczach dwurecznych cos daje, on mowil ze nie natomiast ja mysle ze jednak cos daje, nie interesuje mnie odpowiedzi "noobie przeszukaj forum bo takie tematy juz byly!!" nie interesuje mnie to poprostu chchem wiedziec p0zdro! B)

Druid Turema
09-04-2005, 19:58
Oczywiście że daje. Inny przykład jak masz np miecz i tarcze to blokujesz sie tym co ma większy def. Czyli jak masz Fs'a Att:36 Def:20 i Wooden Shield Def:14 to będziesz sie blokował Fs'em

Nowohucianin
09-04-2005, 19:59
hmm a jak myślisz po co np. przy opisie gz jest napisane ze ma 46 ataku i 22 defa
bronie dwuręczne daja obrone ale zazwyczaj mniejszą niż jednoręczne i nie pozwalają na noszenie tarczy

Cadonis
09-04-2005, 20:20
Tak, ale przecież jak nosisz np gsa, to nie masz tarczy... czyli dajmy na to tak jakbyś miał tarczę 0 defa (lol), w każdym razie wtedy się blokuje bronią... nie jestem pewien, ale chyba jednak np gs nie jest tak skuteczny w blokowaniu jak tarcza o defie 22, ale to szczegół.

Wjot
09-04-2005, 22:34
Oczywiście że daje. Inny przykład jak masz np miecz i tarcze to blokujesz sie tym co ma większy def. Czyli jak masz Fs'a Att:36 Def:20 i Wooden Shield Def:14 to będziesz sie blokował Fs'em

CHyba cie poj****o. Blokujesz tarczą oraz mieczem. Jak nie wieżysz to bloknij se np. hero z vamp shieldem i bright swordem a póżniej z vamp shieldem i daggerem. Mówie Ci poczujesz różnice.

Ojczul
09-04-2005, 23:06
a takie pytanie jak mam 2 shieldy to czy to cos daje do blokowania gs czy nic jak mam vamp shielda i crwon shielda to tak samo czy inaczej niz jak mam vamp shielda i bsa

Khazid
09-04-2005, 23:29
Podczas noszenia dwuch tarcz liczy sie def lepszej tarczy.

Ojczul
09-04-2005, 23:50
czyli to ze mam 2 shieldy nic mi nie daje?

pkr
10-04-2005, 08:09
no nic, napisal wyraznie o_O

PacMan
11-04-2005, 18:52
CHyba cie poj****o. Blokujesz tarczą oraz mieczem. Jak nie wieżysz to bloknij se np. hero z vamp shieldem i bright swordem a póżniej z vamp shieldem i daggerem. Mówie Ci poczujesz różnice.

Serio ? To bloknij se Hero z BS i GuardianShield'em a potem tylko z BS - Nie ma różnicy. ( Noooo...Jest bo shielding nie wpada ale takie bzdury pomijam ^^ )

Wjot
13-04-2005, 17:50
Serio ? To bloknij se Hero z BS i GuardianShield'em a potem tylko z BS - Nie ma różnicy. ( Noooo...Jest bo shielding nie wpada ale takie bzdury pomijam ^^ )

Taaaaa...... No to po kiego broń ma defa????? Tak dla ozdoby????

Ciekawe teorie wygłaszasz.

Ziomniak04
27-01-2006, 18:02
kiedyś klucilem sie zkolega o to czy obrona w mieczach dwurecznych cos daje, on mowil ze nie natomiast ja mysle ze jednak cos daje, nie interesuje mnie odpowiedzi "noobie przeszukaj forum bo takie tematy juz byly!!" nie interesuje mnie to poprostu chchem wiedziec p0zdro! B)
no to twoj kolega sie myli!!!!
no bo gdyby ten nic nie dawal to bylo by chyba def:0
@up
dobrze napisane

Thor,hil,haw
28-01-2006, 10:36
Daje malo ale daje :)

Vard Acal
28-01-2006, 11:58
ktoś napisał że nosi dwie tarcze, od kiedy tak sie da ? ja próbowałem i nigdy mi sie nieudało (tak samo z bronią, nie dasz rady nosić dwóch broni na raz :/)

zalfik
30-01-2006, 13:14
Czekajcie, bo cos nie rozumie. Ktos tu powiedzial, ze przy komplecie bron+tarcza, blokuje sie tym co ma wiekszego defa.
Wiec na dobra sprawe po co ludzie mowia, zeby do bloczenia potworow oprocz dobrej tarczy miec BS, skoro on ma 30 defa (mniej niz chociazby dragon shield). W tym wypadku nie liczylby sie on do defa :/
Chcialbym aby wypowiedzial sie jakis kompenetny knight :)

pazuzu
30-01-2006, 17:32
omg ludzie myslcie troszke zablokowac mozna 2 pierwsze ataki reszta pojdzie na armora lub w ciebie im lepszy armor tym wieksza szansa ze nie oberwiesz

bron dwureczna im wiekszy def broni tym lepiej bo nie masz tarczy i obydwa ataki blokujesz bronia

bron jednoreczna + tarcza oczywiscie ze jak najlepsza tarcza i bron o najwiekszym defie poniewaz jeden atak idzie na tarcze drugi na bron

przy blokowaniu pojedynczego stwora przy pomocy broni i tarczy bron nie ma znaczenia poniewaz atak jest jeden i blokujesz go tarcza (wyjatek stanowia stwory ktore atakuja wiecej niz raz na ture)

zalfik
30-01-2006, 18:31
omg ludzie myslcie troszke zablokowac mozna 2 pierwsze ataki reszta pojdzie na armora lub w ciebie im lepszy armor tym wieksza szansa ze nie oberwiesz
Sugerujesz ze pierwszy atak (na tarcze) ma mniejsza szanse na trafienie niz drugi (na bron), poniewaz bron ma mniejszego defa?
A poza tym przy broni dwurecznej, tylko pierwsze uderzenie moze wejsc na defa broni, a kolejne juz idzie na armor?

pazuzu
31-01-2006, 22:55
to jak wchodza ataki na co i jaki jest ich wynik to jest sprawa losowa
parametry broni tarczy i armora oraz odpowiednie skille wplywaja tylko na to jaka bedzie szasa na to na co pojdzie pierwszy i nastepne ciosy

niemniej jednak najwiekszy udzial w tym losowaniu ma tarcza poniewaz na ten udzial wliczaja sie 2 skladniki def tarczy oraz skill shieldinga nastepny jest def broni a na koncu armor

moze byc tak ze wylosuje sie ze pierwszy cios pojdzie na armor nastepny na bron a trzeci na tarcze itp ale statystycznie ujmujac wiekszosc "pierwszych" atakow pojdzie na tarcze

dlatego ludzie upraszczaja troche i mowia ze def broni sie nie liczy przy blokowaniu

przy braku ktoregokolwiek elementu uzbrojenia nadal odbywa sie losowania ale inaczej sie rozkaladaja prawdopodobienstwa

blokowanie bronia dwureczna to blokowanie takie jak blokowanie bronia jednareczna o ty samym defie
poprostu def broni przejmuje rowniez ataki ktore przypadlyby na tarcze ale ze znacznie miejszym prawdopodobienstwem ze zostana zablokowane

generalizujac to do bokowania pojedynczych stworow najwazniejsza jest tarcza i shielding natomiast przy duzej ilosci stworkow naraz zdecydowanie wazniejszy jest armor poniewaz wiekszosc ciosow pojdzie na niego

Phoelerius
31-01-2006, 23:04
No chyba nie...

gald rhian
01-02-2006, 07:32
Dlatego nie walcze bronią dworeczną. Wole cwiczyc shieldinga, zadawac mniej obrazen, ale za to obrywac mniej. Gdy ide expic, nie skillowac, zawsze zabieram bron dworeczna, aby szybciej zabic potwora.
Gdy potwory otaczaja cie w grupie (ktos juz o tym napisal) warto miec dobry armor i legsy, no i oczywiscie tarcze.

Vil
01-02-2006, 10:46
Gdy otocza cie potwory warto jak najszybciej wybic sie z okrazenia.

poisoner
01-02-2006, 21:57
czy obrona w mieczach dwuręcznych cos daje??
Tak, zwieksza szanse na sparowanie ciosu.
przy opisie gz
A co to jest gz? Gratz?
bronie dwuręczne daja obrone ale zazwyczaj mniejszą niż jednoręczne
Zawsze mniejsza, bo majac tarcze masz lepszego defa niz bez tarczy, nawet jesli masz najslabsza tarcze i najslabsza bron.
czyli dajmy na to tak jakbyś miał tarczę 0 defa (lol)
I tak bys mial lepszego defa z tarcza 0 def, bo sie juz liczy przy tarczy twoj skill shieldinga. :p
nie jestem pewien, ale chyba jednak np gs nie jest tak skuteczny w blokowaniu jak tarcza o defie 22, ale to szczegół.
Jak nie masz tarczy to jestes mniej skuteczny w blokowaniu niz nawet majac najslabsza tarcze.
a takie pytanie jak mam 2 shieldy to czy to cos daje do blokowania
Nie, bo wtedy knight z shieldingiem 100+ i 2 shieldami bylby zapora nie do przejscia i w ogole by mu uh nie schodzily, no chyba ze na orshabaala. :p
czyli to ze mam 2 shieldy nic mi nie daje?
Nie.
Jesli blokniesz hero z bs+guardian shield, bs+wooden shield, knife+guardian shield, bez broni+guardian shield, to we wszystkich tych sytuacjach twoj def bedzie wygladal tak samo, natomiast jesli blokniesz tylko z bsa bez tarczy to bedziesz mocniej obrywal bo nie masz tarczy i twoj skill shieldinga sie nie bedzie liczyl, zawsze musisz miec tarcze, nawet jesli ma mniej pkt defa niz bron i jej def sie nie liczy, to jednak musisz miec zeby twoj skill shieldinga dodawal ci defa, bo bez tarczy masz obrone jak przy broni dwurecznej czyli kiepucha.
ktoś napisał że nosi dwie tarcze, od kiedy tak sie da ?
Od zawsze.
Wiec na dobra sprawe po co ludzie mowia, zeby do bloczenia potworow oprocz dobrej tarczy miec BS, skoro on ma 30 defa (mniej niz chociazby dragon shield). W tym wypadku nie liczylby sie on do defa :/
Bo nie wyprobowali sami i nie wiedza jak sie licza punkty defa, albo mowia o nowych serwerach gdzie kupno dobrej tarczy i broni pochloneloby zbyt wiele kasy. A jak masz bsa to mozesz nosic wooden shielda a bronisz jak przy guardianie.
bron jednoreczna + tarcza oczywiscie ze jak najlepsza tarcza i bron o najwiekszym defie poniewaz jeden atak idzie na tarcze drugi na bron
Nie.
przy blokowaniu pojedynczego stwora przy pomocy broni i tarczy bron nie ma znaczenia poniewaz atak jest jeden i blokujesz go tarcza
Nie.
dlatego ludzie upraszczaja troche i mowia ze def broni sie nie liczy przy blokowaniu
Czy sie liczy czy nie zalezy od defa tarczy.
przy braku ktoregokolwiek elementu uzbrojenia nadal odbywa sie losowania ale inaczej sie rozkaladaja prawdopodobienstwa
Tak samo, jak masz dziure w eq to cie zerk wali za 150 a nie 100.
Dlatego nie walcze bronią dworeczną. Wole cwiczyc shieldinga
Nie łudź sie nawet ze przy expieniu ci duzo urosnie, i tak trzeba poswiecic okolo 500 godzin na skilowanie zeby porzadnie bic i nie uciekniesz od tego.
zadawac mniej obrazen, ale za to obrywac mniej
Wolniejszy exp, w dodatku bron jednoreczna nadaje sie tylko na potwory ktore nie uzywaja magii ofensywnej.

Vil
01-02-2006, 22:58
Bo nie wyprobowali sami i nie wiedza jak sie licza punkty defa, albo mowia o nowych serwerach gdzie kupno dobrej tarczy i broni pochloneloby zbyt wiele kasy. A jak masz bsa to mozesz nosic wooden shielda a bronisz jak przy guardianie.

Wypowiadasz sie jakbys to ty ustanawial zasady i jako taki byl najlepiej przygotowany do ich wyjasniania.

Tak sie sklada ze "wyprobowalem sam" i wyraznie widzialem roznice przy blokowaniu vamp+bs/ss. Moze gramy w rozne gry ?

m.s
02-02-2006, 06:39
tak obrona w mieczu dwuręcznym daje dodatkową szanse na sparowanie ciosu zresztą zrób mały test sobie weź powiedzmy wooden shield i fs dodaj defa i masz ile obrony :) noi jeszcze skille shieldinga :) (oile sie niemyle) :D
A co to jest gz? Gratz?
tak gz to jest gratz B)

a takie pytanie jak mam 2 shieldy to czy to cos daje do blokowania
jak już poisoner napisał nic to niedaje bo wtedy knight robi co chce ze skillami 100+ shielda :]

Kas
04-02-2006, 11:47
Wypowiem sie ja nie wiem czy dobrze czy błędnie ale opowiem wam jak ja uważam.
Długi czas grałem palem i lubiłem skilowac w latarni z tarcza i spearami(spear Defa :0) większość ciosów blokowałem ale siedząc tam po 5-8 h wchodziły czasem hity nawet po 80-90 miałem wtedy dragonke i skila shielda 65.
Teraz gram knightem bywałem w latarni expiąc do około 30 levela z takim samym skilem i z taką samą tarcza ale za to k-axe(Def:21) Obrywałem około 50-60 max więc pomyslcie.
Zawsze gdy chodze bloczyć zabieram broń jednoręczną z jak najlepszym defem i powiem wam ja uważam ze Def broni coś daje oprócz jak muwili wcześniej ,,ulepszał" z woodena na dragona.
Nie wiem czy mam rację zobaczy się w przyszłości ;].

Pozdro
Deffy

zalfik
04-02-2006, 21:45
czyli podczas expienia z GS'em (vel inna bronia dwureczna) shielding nie ma zadnego znaczenia?

Quezacoatl
04-02-2006, 23:37
czyli podczas expienia z GS'em (vel inna bronia dwureczna) shielding nie ma zadnego znaczenia?

Ekhm.. Shielding, umiejętność posługiwania się tarczą. Broń dwu-ręczna to nie jest tarcza więc shielding się nie liczy, jedynie sword fighting.

Vil
05-02-2006, 01:12
Shielding sie liczy, ale w znacznie mniejszym stopniu niz przy uzywaniu tarczy ( ludzie mowia ze wlicza sie polowa skilla .. ).

zalfik
05-02-2006, 08:26
no to dostalem zgodna i jednoznaczna odpowiedz :/

Vil
05-02-2006, 10:59
Sorc z warhammerem przy ~25 shieldingu z trudem zablokuje rota. Ja z warhammerem przy 77 shieldingu prawie zawsze blokuje minosy, ale na ciezszych stworkach widac ze blokuje znacznie slabiej niz nawet wooden shieldem ( choc w praktyce powinienem porownywalnie bo tak mala roznica w defie teoretycznie nie powinna nic zmieniac ).

Wystarczy?

Pabak
14-02-2006, 22:47
Jesli blokniesz hero z bs+guardian shield, bs+wooden shield, knife+guardian shield, bez broni+guardian shield, to we wszystkich tych sytuacjach twoj def bedzie wygladal tak samo, natomiast jesli blokniesz tylko z bsa bez tarczy to bedziesz mocniej obrywal bo nie masz tarczy i twoj skill shieldinga sie nie bedzie liczyl, zawsze musisz miec tarcze, nawet jesli ma mniej pkt defa niz bron i jej def sie nie liczy, to jednak musisz miec zeby twoj skill shieldinga dodawal ci defa, bo bez tarczy masz obrone jak przy broni dwurecznej czyli kiepucha.

Gdyby tak było to posiadacze Magic Sworda nie chodziliby z Mastermind shieldem... bo i po co :?

heineken
15-02-2006, 16:52
hmm bardzo ciekawy temat gram dosyc h lv ale nigdy sie natym niezastanawilem wiadomo bron 2 reczna niema shileda wiec i tak sa wysokie hity a co to broni 2 recznej wydaje mi sie ze jednak cos daje ale niweim czy jest jakas duzo ruznica

twistet
15-02-2006, 20:43
powiem wam tak: jakby obrona w mieczu nic nie dawala to by jej niebylo ^^ a jest :P

Asthan
15-02-2006, 20:55
Ile ludzi tyle teori sie slyszy. Ja slyszalem ze def broni i tarczy liczy sie chociaz def broni niedaje tyle samo co def tarczy ( do broni nieliczy sie skill shieldinga do tarczy tak)

Virding
15-02-2006, 21:08
Niechce mi sie juz szukać i cytować wypowiedzi niektórych osób, ale z czego pamiętam niektórzy twierdzili że liczy się wiekszy def Broni lub tarczy przy blokowaniu , np. mając bs-a nie ma różnicy czy ma sie wooden shielda czy guardiana. Jest to nie prawda -.-. Mając Sov-a po CHOLERE nosić Demon Shielda zakładając ze owy właściel Sova nie ma MMS-a?huh? no przecież mógl by chodzic z woodenem i bylo by to samo bo Magic Sword ma 35 defa, demon shield także 35 , wiec wedlug was blokowanie z demon shieldem bylo by równe blokowaniu z woodenem. TO JEST NON-SENS -.-

M4r3X
16-02-2006, 09:22
Nie rozumie poco wygłaszacie teorie.

Def tarczy oraz broni sumuje się. Lecz skill shieldinga liczy się jedynie przy tarczy. A do owego wyniesionegu wyniku: Shielding + Def Tarczy (dodaje się Def Broni).

Def dwuręcznej broni liczy się również, gdy często robiłem duele z kolegami, on z lancą ja z giant swordem i była różnica w hitach. Nie dostałem powyzej 80, a on często dostawał powyżej 90.

Dla porównania skille były takie same.

Dla tych któzy zostaną przy swojej teori.

Widze ze w podpisach często macie Sorcerer 30lv, Knight 21lv, itp.
Więc co wy możecie o tym wiedzieć? Sorcerer - Nigdy niczego nie blokowałeś więc poco się udzielasz w temacie na który nie masz wogule pojęcia.

Knight 21lv. Również niczego nie blokowałeś a jak już to zapewne szkoda ci uh więc bierzesz jak najwięcej shoterów. Ja blocząc GS'y na ok. 5 poszło mi 1 uh. Blokowałem z Vampka i Bright swordem.

Następne 5 blokowałem z Vampką - poszło 4 uh.
A kolejne 5 za pomocą Bright Sworda - poszło 10.

To że poszło mi owy 1 uh, na 5 Giant Spiderów nie jest wyssane z palca. Zabiłem ich wystarczająco dużo by wywnioskować ze schodzi mi jeden uh na 5 Giant'ów.

Więc nie rozumie poco osoby podemną odpiszą by znów zmieniać teorie, która została sprawdzona. A sami swojej nie sprawdzą tylko dumają. "Jakbys bloczyl z tym to by było tak." - A skąd wiesz ze nie inaczej, usłyszałeś od kolegi który nakłamał i co? Bedzięsz to rozpowszechniał? To powodzenia.

@
Znając to forum, za moim postem pojawią się kolejne 4 strony tzn "Dumania o własnych teoriach", było tak ale jest tak bleble.. masło maślane.
Jesli uważasz ze twoja teoria głosi prawde. Pokaż to za pomocą filmiku lub czegoś. Moją teorie poprze większość osób mająca 40+ Knight'a.

Vil
16-02-2006, 12:02
Podpisuje sie pod tym obiema rekami.

edit:

@down:

daje, daje ..

Arsen
16-02-2006, 13:28
Obrona miecza dwurecznego nic nie daje , liczy sie tylko obrona jednorecznego miecza bo mozesz załozyc tarcze która pozwala na leprza obrone.:)

del toro
16-02-2006, 21:33
def w dwurecznej broni sluzy zamiast defa z tarczy ktorej nie mozesz nosic np przy gsie =) wiec powiedz koledze,ze to ty masz racje :D

hide
21-02-2006, 12:55
Ile razy Vil napisze coś sensownego [nie tylko w tym temacie] to wyskakuje noob i sę kłuci >.>

LolnY
21-02-2006, 19:17
Nie rozumie poco wygłaszacie teorie.

Def tarczy oraz broni sumuje się. Lecz skill shieldinga liczy się jedynie przy tarczy. A do owego wyniesionegu wyniku: Shielding + Def Tarczy (dodaje się Def Broni).

Def dwuręcznej broni liczy się również, gdy często robiłem duele z kolegami, on z lancą ja z giant swordem i była różnica w hitach. Nie dostałem powyzej 80, a on często dostawał powyżej 90.

Dla porównania skille były takie same.

Dla tych któzy zostaną przy swojej teori.

Widze ze w podpisach często macie Sorcerer 30lv, Knight 21lv, itp.
Więc co wy możecie o tym wiedzieć? Sorcerer - Nigdy niczego nie blokowałeś więc poco się udzielasz w temacie na który nie masz wogule pojęcia.

Knight 21lv. Również niczego nie blokowałeś a jak już to zapewne szkoda ci uh więc bierzesz jak najwięcej shoterów. Ja blocząc GS'y na ok. 5 poszło mi 1 uh. Blokowałem z Vampka i Bright swordem.

Następne 5 blokowałem z Vampką - poszło 4 uh.
A kolejne 5 za pomocą Bright Sworda - poszło 10.

To że poszło mi owy 1 uh, na 5 Giant Spiderów nie jest wyssane z palca. Zabiłem ich wystarczająco dużo by wywnioskować ze schodzi mi jeden uh na 5 Giant'ów.

Więc nie rozumie poco osoby podemną odpiszą by znów zmieniać teorie, która została sprawdzona. A sami swojej nie sprawdzą tylko dumają. "Jakbys bloczyl z tym to by było tak." - A skąd wiesz ze nie inaczej, usłyszałeś od kolegi który nakłamał i co? Bedzięsz to rozpowszechniał? To powodzenia.

@
Znając to forum, za moim postem pojawią się kolejne 4 strony tzn "Dumania o własnych teoriach", było tak ale jest tak bleble.. masło maślane.
Jesli uważasz ze twoja teoria głosi prawde. Pokaż to za pomocą filmiku lub czegoś. Moją teorie poprze większość osób mająca 40+ Knight'a.

Po co tak przeżywasz? Ja moge teraz Ci powiedzieć że tu się pytają o bronie dwuręczne.

0 \/\/ |\| 3 |) \,,/(-.-)\,,/((-(-.(-.-).-)-))\,,/(-.-)\,,/ 0 \/\/ |\| 3 |)