Pokaż pełną wersje : problem z Gadu-gadu
Raistlinek
09-04-2005, 23:49
Otóż mam taki problem:
Mam internet 'kablowy' dzielony na 3 osoby(ja jestem adminem) i co chwile wyrzuca mnie i moich współużytkowników internetu z gadu-gadu. Sprawdzialem i nie jest to wina gg bo z konnekta też mnie wyrzucało :( jest to naprawde denerwujące...
Aha od razu mówie że nie rozłącza mi całego neta bo gry online działają bez zarzutu...
ty jesteś adminem ty powinieneś wiedzieć ;]
Raistlinek
10-04-2005, 00:31
toś mi pomógł stary -_-'' ktoś inny ma ochote mi pomóc?
Hmm dziwne...
Wiesz co.. zapytam sie swojego admina.. jak mi sie uda go zalapac.. on sie zna na takich pierdach.. jak zalapie odp.
Raistlinek
10-04-2005, 13:33
ok M@niek dzięki :)
Raistlinek
13-04-2005, 16:51
odświeżam gdyż jak na razie nie dostalem zadnej pomocy :(
odświeżam gdyż jak na razie nie dostalem zadnej pomocy :(
A jakies dodatkowe informacje typu: jaki system operacyjny, jakie podzespoly komputera, struktura sieci, slowem - cokolwiek, co pomoze zdiagnozowac problem mamy sobie wziac z krysztalowej kuli czy z fusow po kawie?
Raistlinek
13-04-2005, 17:15
winXP
hm....inetl pentium IV 2.4gh, Gforce 64MB, 526 ram'u...router ASMAX AR 804u..cos jeszcze moge podac co sie przyda?
Raistlinek
16-04-2005, 23:57
czy naprawde nikt nie może mi pomoć? popytajcie swoich adminów sieciowych...
moj kumpel mial kiedys cos podobnego, tyle ze jemu tlena zostawialo w spokoju, a www siadalo raz na kilkanascie minut... z tego co pamietam, to bylo cos z softem od routhera, ale glowy nie dam. Pokombinuj cos ze swoim, jakas aktualizacja, or smth...
Raistlinek
17-04-2005, 00:03
@up dzięki
mam jeszcze jedno pytanie- czy tlen chodzi w sieci gg? tzn czy moge rozmawiać z ludźmi siedzącymi na gg?
mozesz, nie ma z tym zadnego problemu.
Raistlinek
17-04-2005, 00:08
to spoko, zaraz wypróbuje ^^
TheNatoorat
17-04-2005, 08:29
Najlepiej zmień komercyjne gg na jakiś porządny komunikator np. Konnekt. Od biedy możesz sobie poprzez niego pogadać ze znajomkami ze starego komunikatora i masz o wieeele więcej opcji + możliwość wlepiania wtyczek.
Wprawdzie nie powinno to rozwiązywać całego problemu, ale zawsze warto isć do przodu.
A co do problemu: wybacz ignorancję, bo sam adminem nie jestem - może serwer gg nie daje tobie i twoim kolegom możliwości korzystania z niego, bo uważa, że jesteście jednym klientem (siedzicie na jednym kompie)?
Cuś tam usłyszałem, że trzeba dać kolegom zewnętrzne IP. Może to coś pomoże?
Sprawdź czy router nie ma zamontowanego firewalla i nie blokuje portów (niektórych - np. od gg) ?
Raistlinek
17-04-2005, 11:09
@p x2
konnekta probowalem ale nic nie daje
@up
a znasz nr tych portow? bo forwardowanei itp umiem robić ale nei znam numerów...
tlen działa bez zarzutu :D
Raistlinek
17-04-2005, 19:40
to jak, zna ktos te porty których używa gg?
bosz, odpal jakiegos firewalla i sprawdz sam -.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.