Pokaż pełną wersje : Szybkie przechodzenie rooka- wasze taktyki?
Chciałbym sie dowiedzieć, jak pokonujecie rooka? Jakie są wasze taktyki, na expienie i kase. Jakie potwory bić, aby efektywnie i szybko wyjść z rooka?
Chce aby to wszystko było w tym temacie. Wypowiadajcie sie i powiedzcie czy temat ma sens?
1. Taktyka na nowy swiat
Najwazniejsza rzecza jest, zeby wyjsc z tych #$%^& ratów... Nie opłaca sie siedziec na pacc arena, poniewaz przewaznie jest jeszcze bardziej zapchany niz normalne tereny. Jak juz sie zrobi 2 level to jak najszybciej (po drodze wykonac quest na rapiera i doublet) idziesz na trolle, wolfy, snake'i.. Potem juz nie ma konkretnych taktyk-bijesz co leci pod miesz/club/axe najlepiej: Orce, Trolle, Skeletony(te najbardziej opłacalne w expie i loocie)...
2. Taktyka na dość stare światy
Bijemy 2 level i wychodzimy z ratów. Idziemy na orce i szukamy armora, z ratów powinniśmy miec kase na mace/hatchet/carlin sword. Kupujemy i expimy na trollach, orcach, skeletach.... Głównie na PACC arena najlepiej jest expic.
Wiqo Deziom
10-04-2005, 22:17
No na MoRgAnIe np. albo innych servach pandoria trzeba lac co wejdzie
trzeba zabierac potwory i bawic sie w noobka bo bedzie trudno wyjsc na main
:D:P Glupi Post Ale taka jest prawda....
Poszukaj na www.tibianews.net niedawno ukazał się dośc porządny poradnik przechodzenia rooka
No na MeRlInIe np. albo innych servach pandoria trzeba lac co wejdzie
trzeba zabierac potwory i bawic sie w noobka bo bedzie trudno wyjsc na main
:D:P Glupi Post Ale taka jest prawda....
Ja nie lałem i dzieki temu mialem wtyku u swe... -.- Nie trzeba sie bawic w n00bka NIGDY. To wy sobie czasami wmawiacie, ze musicie sie zachowywac jak n00bek...
Wiqo Deziom
10-04-2005, 22:25
Ja nie lałem i dzieki temu mialem wtyku u swe... -.- Nie trzeba sie bawic w n00bka NIGDY. To wy sobie czasami wmawiacie, ze musicie sie zachowywac jak n00bek...
NO jasne czekaj na swojego orcka 5 minut i sprwadzisz go do yelow hp i jakis noobek zabije ci go
jakies 2 tygodnie wychodzenia na main <wow>
NO jasne czekaj na swojego orcka 5 minut i sprwadzisz go do yelow hp i jakis noobek zabije ci go
jakies 2 tygodnie wychodzenia na main <wow>
I miej opinie "kolejnego n00ba". Jak umiesz dobrze expic to bez jumania expa szybko z rooka wyjdziesz...
PS: Jak ty sie czujesz jak bijesz trolla czy orca i podchodzi jakis gosc i ci go zabija?? No wlasnie... Sami innych jedziecie od n00bkow, a nie dostrzegacie swoich n00bowskich zachowan...
Wiqo Deziom
11-04-2005, 08:08
I miej opinie "kolejnego n00ba". Jak umiesz dobrze expic to bez jumania expa szybko z rooka wyjdziesz...
PS: Jak ty sie czujesz jak bijesz trolla czy orca i podchodzi jakis gosc i ci go zabija?? No wlasnie... Sami innych jedziecie od n00bkow, a nie dostrzegacie swoich n00bowskich zachowan...
No te niech oni sie zachowuja jakos a nie a ni nam wybijaja potwory a my kolo nich przechodzimy......
Wielki MarIuSzzo
11-04-2005, 09:50
Jak umiesz dobrze expic to bez jumania expa szybko z rooka wyjdziesz...
No niby masz racje, tylko co z tego, ze ktos umie szybko expic jak nie ma na czym?? Bo jak ja wychodzilem z rooka na selenie to doslownie wszystko bylo powybijane. Jak raz trafilem na pelny resp troli to sie prawie ze szczescia poplakalem (to w przenosni powiedzialem :D ). Pozniej na ok. 6-7, to chodzilem z kumplami do "rot hell" i wybijalismy tam wszystko. Chociaz byl jakis exp i czasem cooper wpadl. Bo chodzenie dla mnie po calym rooku dla przez 1h i zdobycie 0 expa mnie dobilo.
Moja taktyka:
2 lvl jak najszybciej na ratach....potem od razu biegiem do BEAR ROOMa i modlic sie zeby byl otwrty jesli jest ...to mamy chain armor/brass helmet...wtedy szukamy jakiejs broni i od razu na trolle...a jesli nie...to napewno studded armor gdzies tam sie znajdzie....potem jakas tarcza i na trolle ^^
to jest moja najszybsza taktyka....bo na starych serverach da sie w ten sposob przejsc rooka w 1 dzien.....a na nowych....troche ciężej bo trolle trzeba dłuugo szukac ^^
No te niech oni sie zachowuja jakos a nie a ni nam wybijaja potwory a my kolo nich przechodzimy......
Nie nie nie i jeszcze raz NIE!!!
Jeśli czegoś oczekujesz od ludzi (w RL też) to najpierw sam taki bądź, pokaż przykład. Niech każdy zacznie od siebie, a a nie gada, że "ja tak zrobię bo mi też tak robią"! Ja nie zabijam czyichś potworów, nie kradnę, nie robię LURE, ani nie przeszkadzam w treningu. I nie jestem frajer, jak pewnie kilku nOObów by powiedziało. Dzięki takiemu zachowaniu mam dobrych znajomych w Tibii, bo poznałem ich dzięki temu, że jestem spoko. Jak ktoś jest noobem, to jest skazany na samotność, lub na towarzystwo innych noobów. A wtedy jest już przegrany w Tibii - nigdy się nie zmieni jak będzie miał innych noobów dokoła siebie...
Ja polecam bugi i spidery na pacc arena.
Ja polecam raty i bugi pod sklepem Al'Dee, tylko trzeba mieć linę
Nikt ci człowieku nie zdradzi jak szybko z rook'a wyjść...
Ja średnio w 2,5 godziny wychodze ale nie powiem jak ;]
Moja taktyka? Od 1 do 8 lvla na ratach. Może trochę dłużej, ale taaaka kasa ;)
Xan Arcanist
11-04-2005, 17:49
Jeśli czegoś oczekujesz od ludzi (w RL też) to najpierw sam taki bądź, pokaż przykład. Niech każdy zacznie od siebie, a a nie gada, że "ja tak zrobię bo mi też tak robią"! Ja nie zabijam czyichś potworów, nie kradnę, nie robię LURE, ani nie przeszkadzam w treningu. I nie jestem frajer, jak pewnie kilku nOObów by powiedziało. Dzięki takiemu zachowaniu mam dobrych znajomych w Tibii, bo poznałem ich dzięki temu, że jestem spoko. Jak ktoś jest noobem, to jest skazany na samotność, lub na towarzystwo innych noobów. A wtedy jest już przegrany w Tibii - nigdy się nie zmieni jak będzie miał innych noobów dokoła siebie...
Zgadzam się. Ja na rooku nigdy nie bije czyichś potforkoof, nie kradne loota czyli ogólnie nie jestem nOObem i tego samego wymagam od innych.
Ja przechodze w tej chwili rooka na Infernie i grałem 4,5h i mam 8 lvl :cup:
A teraz pytanie odnośnie forum :) Jak sie cytuje?? 8o :D
Przy każdym poście masz taki napis "Cytuj". Naciskasz na niego i wyskakuje ci okno jakbyś pisał posta + ten post do cytowania. Pod tym już normalnie piszesz posta.
@topic: Na wyjście z Roka każdy ma własną taktyke. Jedni wychodzą w 2h, inni w 2 tygodnie. Najlepiej (według mnie) dobić 4lvl na ratach (przy okazji kasa leci) w czym na 2lvl zdobyć studded shield z questa. Potem z jakąś grupą zrobić Mino Hell, Beer Room, Katana Room Questa. Potem to już tylko expic na trollach, bugach, skeletonach i rotwormach (ale to już wyższa szkoła jazdy). Dobrze jest też mieć na Roku przy sobie zawsze jakiś life fluid i antidote rune (nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć).
Święta prawda. Na Roku grałem dość dużo i znam zachowanie większości ludzi. Ludzie zazwyczaj kradną z 2 powodów. Albo cię nie znają i myślą że jesteś n00bem, lub chcą się zemścić za to że ukradliście mu wcześniej. Tylko czasami zdarzają się n00by, które kradną z żadnego powodu.
Najlepiej zacząć od siebie niż od innych...
Karphyon
11-04-2005, 20:17
Ja swoim uhmakerem przelazlemrooka w 8 godzin. Na poczotku raty potem bugi. na 4 lvl wolfy i trolle(orci czasem). POtem jush tylko szkielety- duzo expa, dobry loot. Mialem tez 600 gp przed wyjsiem na maina(:
Właśnie ! Liże dupe szwedom ! Wazelina mode on !
Storm Silverhand
11-04-2005, 20:57
Właśnie ! Liże dupe szwedom ! Wazelina mode on !
-.-
@ Topic
Ja jak przechodziłem rooka to szybciutko 3 lvl na ratach kupuje mace , studded armor i lece ile sil w nogach na wolfy i tak w 2 godziny jestem na mainie. Niestety do wykonanie tylko na pacc arena.
A na rooku nigdy nie jestem hamski i ostatnio dzięki temu pewien koleś dał mi plate seta odrazu po wyjściu na maina :) z jego drugiej postaci :D:D to dopiero uczciwość.
Charlotte Makantana
11-04-2005, 21:11
Ja zawsze na poczatku ide po doublet,rapier,torch. Expie na ratach gdzies tak do 2-4 lvl'u, a pozniej to ide na bugi i tam expia az do maina (czasem wyjde i wykonam jakiesgos questa [lub kilka] albo zdobede jakies itemy). Ostatnia postac tak zrobilem w 5-7 godzin (cos okolo).
Anaconde
11-04-2005, 22:45
A tak się cytuje :p . Co do inferny, jak ty to robisz? Mój qmpel gada mi, że na infernie przejść rook to super wyczyn. Powiedz mi jak to robić na PW plx ;)
OMG.. ale z was kolesie ja bez dobrego eq zaczynajac wszystko od poczatku wyszlem z rooka w 3h troszkiem z hakiem jakies 15 min a my mi tu ze cos tam cos tam to w jeden dzien mozna wyjsc lol ludzie.. zal za dupe sciska :( naprawde...
ja troche wolno przechodze roka
moj opis:
1-3lv - siedzisz nakrolikach ratach i zbierasz kase, np. na brass shilda i mace
4-8- slabe potwory - snejki na bagnach; duze respy wilkuw i robali
takze 4h bedzie
Ja ZAWSZE zbieram dead raty w kolko i dla ozdoby zabijam raty jak sie niatrafi. Takim sposobem szybko mam na mace. I wtedy mam latwiej w zabijaniu. Dobijam 2lvl i wtedy obowiazkowo ide na 2 questy: Bear Room, i Carlin Sword. Jesli zaliczam to przy okazji znajde na dole jakas tarcze (wooden, studded albo jak walczymy z mino to wypad plate) chain armor oczywiscie helm jakis i ide zalezy jaka pora: jesli popoludnie pozne to daje se spokoj bo to nie ma sensu: wszystkie respy pelne ludzi. Jesli jest wczesne rano to oczywiscie na pajaki na samym zachodzie. Jesli nikt tamtedy nie przechodzil o 0,5 godz to mamy tyle expa ze... Potem ide na waspy (jesli mam tyle hp) i orki. Po tej rzezi schodze do rzeki i ide bagnami przy odrobinie szczescia mozna spotkac ok 25 snakeow podczas takiej rundki wzdluz. Oczywiscie obskocze trole i dziury inne pajakow itd nie pomijajac skeletow gdzie mozna znalezc fajny eq. Przechodzenie rooka zwykle mi zajmuje o 6-8 godzin. Raz mi sie udalo zrobic to w 4. Gram wieczorem ktoregos dnia i doszedlem do 2k expa. Nastepnego dnia wszedlem wczesnym ranem i w godzine 1,5h zrobilem 8lvl (2,2k expa). Co nie zmienia ze nie znosze grac na rooku i zawsze jest to dla mnie droga krzyzowa
A tak się cytuje :p . Co do inferny, jak ty to robisz? Mój qmpel gada mi, że na infernie przejść rook to super wyczyn. Powiedz mi jak to robić na PW plx ;)
Kręce sie w kółko:
1 lvel: raty
2 lvel: Ide na trole lub orki po eq/
3 lvel: Snejki, Bugi, Spidery czasem Poision Spidery
4,5,6: Trole, Orki i Beary
7,8: Minosy, Skelety (Aby mieć kase) oraz Waspy
Na Infernie rook jest zapchany :/ zawsze trudno trafić na wolne expowiesko.
gallareton
16-04-2005, 12:05
najpierw kasy zbieram ile sie da a potem kupuje co najlepsze i na najsilniejsze potwory chodze B) .[lub tam gdzie potworow najwiecej]
Do 3 lvl na ratach pod rynkiem (wykonac questa na rapiera itp) potem isc zrobic reszte questow np chain arm itp jesli mamy juz jakies pozadniejsze eq jidziemy do "tajemniczej dziury" ktura jest ruwniez przejsciem na tereny dla lvl2+ na 1 lvl i w tych korytarzach expimy do 8 lvl.
+Malo ludzi
+duzo potworkow tylko dla Ciebie
+Blisko rynku i Npc
-Mozna sie zgubic(naprawde niezla platanina)
-Mozna sie wpakowac w full resp skeletonow(bez mozliwosci ropniecia sie)
Pozdro 4All
Walisz raty na 2 lvl, na 3 bugi, wolfy i trole potem na orki, skelety, beary i bijesz 8 lvl.
1. Raty
2. Raty
3. Wolfy, sneiki, spidery
4. Bugi, trolle, wolfy, sneiki, spidery
5. Bugi, trolle, wolfy, sneiki, spidery, orki
6. Bugi, trole, wolfy, sneiki, spidery, orki, posion spidery, beery
7. Bugi, trole, wolfy, sneiki, spidery, orki, posion spidery, skieletony, waspy, beery
8. wyrocznia
Rolandosk@
17-04-2005, 20:17
Zgadzam sie z Shinjix.NIe pasuje mi jednak to ze sie chodzi orcki,trolle i skielety.Lepiej chodzic na Bears Wolfy i Snake.Chyba ze ktos chce duzo kasy zbic ale na skieletach duzo hp sie traci a orcki wolno bije.
Chciałbym sie dowiedzieć, jak pokonujecie rooka? Jakie są wasze taktyki, na expienie i kase. Jakie potwory bić, aby efektywnie i szybko wyjść z rooka?
Chce aby to wszystko było w tym temacie. Wypowiadajcie sie i powiedzcie czy temat ma sens?
Owszem ma moja tektyka jest prosta:
4lev idzemy na szkielety (najlepiej Capitan Igule treasure gesta)
do przejscia mamy 2 poison gas wiec kupujemy 2 runki antidotum u Lily (karzda po 40gp).Na szkieletach expimy do 8 lev
Lord Gimil
24-04-2005, 14:54
Na starych serwerach i pustych serwerach to rooka przechodze w 5h. Ale wg mnie najlepsze są serwy "empty" bo tam robimy 2 lv idziemy po studded shield mając rapier i robimy qesta na short sword. Potem idziemy za kolesiami jakimiś do bear room bierzemy chaina arma i brass helmeta oraz jeszcze jeden ukryty przedmot i idziemy z tym do Seymoura. U niego ten przedmiot**** zamieniamy na legion helmet. Robimy 3 lv i idziemy na dragon qest. I potem expimy na orkach i skeletonach. Można odwiedzić katana room po kase albo po katane (ja zawsze wale mace).
Reinmar Bielau
25-04-2005, 10:27
Nowe swiaty zwykle sa strasznie zapchane, ale tak ok 5-8 rano :p (wiem ze to glupie ale nalogi jak ja czasem graja wtedy :D) jest najmniejsza aktywnosc na rooku.
Tak wiec nabijasz 2 lvl na ratach zbierajac je i spzredajac, kupujesz jakis ciut lepszy stuff. nastepnie na spidery albo bugi (ew. wyprawy po lepszy spzret ale to raczej juz z jakas grupa) jak juz masz 3-4lvl i jakis w miare spzret to idziesz na trole pod lewa czescia wyspy (tam sie troche idzie przez co malo osob tam siedzie). Osobiscie nie polecam orkow, mino czy szkieletow (orki i szkielety niezly exp ale zawsze zajete ;/ mino - byt dlugo sie zabija, za ten czas zabijesz z 4 trole czyli prawie 2 razy wiecej expa i mniej hp stracisz). expienie wieczorem mija sie z celem :(
moj rekord na srednio nowym swiecie (xantera jak jesczze byla prawie pusta to 3,5h, bez pacc'a)
moja taktyka to nabijam 2 lvl wykonuje all questy ,ide po mace i expie
na skelach i orcach i waspach
rekord:
przeszlem rooka w 3,5-4godz
Kolega mi opowiadał, że na PACCowym terytorium jest jaskinia z szybkim respawnem węży, że na main wychodził po godzinie.
Drazharm
26-04-2005, 23:28
szybkie przechodzenie rooka na nowym swiecie B)
www.pasternak.neostrada.pl/1.JPG www.pasternak.neostrada.pl/1-5.JPG
www.pasternak.neostrada.pl/2.JPG
Moja taktyka to wstanie po 7:00 w sobote zrobienie kilku questow na lepszy eq a potem krążenie w kolo pomiedzy expowiskami orkow, trolli...
Jak w jeden dziec sie nie wyrobie to wstaje o 7:00 w niedziele :)
Lord Rothero
29-04-2005, 22:54
Do 3 leva bijemy raty;) za ten czas kupujemy jakies itemki .po 3 levie na questa chain armora :) i bijemy dużo wilków tak pomiędzy 4-6 bugi też mozna zobaczyc do hell mino czy minosy i orki są wibite jak tak to bierzemy z skrzyneczek carlin sworda ,wędke i baga z strzałami :) od 7 do 8 opłaca sie bradzo szkielety zabijac i dużó wilków tą taktyką w 2 dni miałem 8 lev
B)
Schodzimy do ratów. Bierzemy ciala i sprzedajemy je az do osiagniecia 20 gp. wtedy kupujemy line. z lina idziemy naokolo (nie przez most, bo tam jest bramka lvlowa od 2), zeby sie dostac na 1 lvlu do chain armor quest i jak bedziemy mieli szczescie to beda drzwi otwarte, a jak nie to na pacc area poszukac small axe. nastepnie idziemy po carlin sworda i wedke. wracajac do miasta wpadamy na wasp tower po honey flower. I zaczynamy expic na czym nam sie zywnie podoba. odradzam tylko solowac spearmany nizej niz 4 lvl. nie wspominajac o minoskach. reszte potworów spokojnie tępimy z eq: carlin sword, chain armor, studded legs, legion helmet (quest przy bear room) i jakas tarcza (najlepiej copper)
A teraz hit sezonu: jak juz zarobimy na druga line, to robimy nowa postac, dajemy jej line, lopate i scythe. nastepnie udajemy sie do copper shield quest nie zatrzymujac sie przy ogniach. w ostatnich chwilach zycia wkladamy copper shield do reki, i z odrobina szczescia po smierci nam nie wypada i cieszymy sie z najlepszej tarczy na rooku.
Na swiatach gdzie na rooku nie ma ludzi od cholery to tak: na ratach 1 lvl robie, a potem to łaze na wszystko co sie da: skieletony, pajaki (poison tez) weze, beary, orci itd)
a na śwaiatch gdzie ejst duuuuuuuuuuuuuuuzo ludzi na rooku to ni ma zadnej taktyki... tam wlasciwie sie nie da expic... (zwykle wychodze z rooka w 4 h a na rooku pelnym ludzi to w 4 h zrobilem tylko jeden lvl...)
Fast'Gex
27-05-2005, 07:47
Byl juz taki temat...No ale nie ch bedzie:
Jak masz pacca :spidery,wolfy(na powierzchni, bardzo szybki rest(,1-4level-raty(tez na pacc),jest ich tam od cholery
Jak nie masz pacca-zachodnio poludniowa czesc mapy-snejki,wolfy, jaskinia pajakow,ale najlepiej na pajakach tylko 1 i 2 lev pod ziemia bo na 3 jak jest full resp mozna pasc,przez zblokowanie
Taktyka jest prosta: Nie zbijamy bąków marudząc, że Rookgard jest głupi tylko koncentrujemy sie na grze. ;)
krzysiu13
27-05-2005, 23:46
ja mam tak ze jak mam jakas postac na rooku to od razu mam: legion helmet, chin armor, katana, copper shield, silver amulet, kase, shovel, ropa i fluidy bo zawsze jak robie nowego ludka to jakims innym wychodze a jak sie ma taki eq to: 1-2 lvl szczury, 3-4 bug, troll, wolf, 5-6 skieletons, orcs, 7-8, skieletons, orcs, rotworm (ale to z kims) i tak rooka mazna przejsc w jakies 5-6 godz :)
Miki Lopez
28-05-2005, 13:35
Ja mam pomysl taki ze: gracz odrazu jak sie wloguje niech wyrzuci wszystko co mam przy sobie jedynie niech se zostawi baga i tego cluba aby miec capa i niech idzie na rabbity deary i sheepy(aby uniknac pierwszego starcia z ratami z nieciekawym eq i nie denac), meat'y i ham'y trzeba sprzedac w sklepie, po uzbieraniu okolo 120gp(niecala 1h chodzenia) nalezy kupic se mace albo sworda i plate shielda.Potem udac sie dokanalow i zabijac raty do 2 leva. Na ratach potren se skille do 15/15(skille te zrobi sie w 2h mze mniej zalezy jaki kto ma talent :p ). z ratow powinienes uzbierac na chain armora, potem zbierz zarcie i sprzedaj tak aby miec z 40 gp i kup se helm(viking albo legion helmet).Gdy masz te skille i eq idziesz na trole(jak ktos nie wie gdzie to niech skorzysta z mapy respawnu http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn). na trolach poexpijcie do 4 leva powinny wam wypasc z nich leather buty i lina.Rowniez mozliwe jakies itemy kture potem sprzedajecie.Gdy sprzedales itemki udaj sie na orki,pajaki,wilki,bugi(spokojnie se z nimi poradzisz)i tak doepij do 6 leva.Skille napewno przynajmniej o 1 skoczyly(czyli mamy np.16/16 lub wieksze)Teraz wszystko ltwo pujdzie i z kasa ze wszystkim.Chodzcie se na skieletony z kturych jest super kasa bo dpoia sword'y,maczugi,viking helmety,brass shieldy a z nich jest fajna kasiorka na rook'u(na skieletony radze sie udac na polnocny-wschod to takie 3 groby ta nizsza czesc tego srodkowego nalezy rozkopac radze tam isc poniewazna polnocno-zachodniej czesci wyspy na samej gurze sa 2 orki spearmany i z 2 orki dlatego jest duza szansa ze mozna poprostu zdechnac), A wiec spokojnie chodzcie se na skieletony na polnocny wschod zbierajcie se kase ile wam sie bedzie chcialo. Jak wam sie znudzi to doexpijcie do 8 leva na pajaczkach bugach wolfach rolach orkach.jesli ktos chce sie na rooku pobawic to wypadalo by se zrobic wieksze skille i uda sie na minosy wykonac jakies questy.
Nie wiem ale z minosow jak pisze ze wypada poison daggera (niezwykle zadko)tak wiec jak ktos sie pobawi z minosami to moze mu dropnie ten poison dagger(ma ATK:18 DEF:9)a to byloby znakomicie jak by sie komus udalo go zdobyc. Tylko nie wiem moze na rooka zrobili tak z on poprostu nie wypada z tych minosow.
OK dzieki staralem sie jak moglem kazdy zrobitak jak bedzie chcial.
Miki Lopez
Char:
Server: Solera
Miki Lopez
8 lvl 6mlvl
33/29
Najsilniejszy Potwór Solo:
dwarf guard
Najsilniejszy Potwór Team
orc warlord :)
Ja osobiście do 3 lwl jestem na ratach i ich ciała selne Tomowi jak mam kase już to kupuje najlepszy sprzęt i chodze na wolfy,bugi,trolle,czasem orki i spiedery.potem ide do Oracle i MAIN! :D
Marcin wymiatacz
29-05-2005, 13:37
Na rooku po uzyskaniu 2lvla najlepiej zalatwic sobie mace i jakis shield ,a pozniej odrazu isc na bugi poisony i spidery na zachód rooka ,a na trollach orcach i szkieletach sie nie expi tylko loota zbiera. :baby: W taki sposob mozna w 1-2h przejsc na maina. 8o
kilerkuba
29-05-2005, 13:54
do 4 lvl na jakis stworkach i robienie questow a potem tylko roty i skelety
Lord Stel
29-05-2005, 14:49
Moim ulubionym sposobem na rooka są trole i ps'y B)
Jest tam najmniej ludzi, jak zauważyłem. Ewentualnie z paccem dobrym expem od 1-5 lvl'ku są cave raty i raty pod "miejscem wymainy itemów":D. Dobry spawn, dużo kasy i ogólnie dobrze tam sie expi. Jednak zdecydowanie polecam Ps'y :]
Ja wale to co tylko w lapy wpadnie no ze moze MINOTAURY to joz troche przesada.
B)
Nie wiem po co sie tak bawic z tymi ratami?
Ja zawsze zaczynam rano przed save serwera i nabijam 2 lvl na ratach oetm pedze do mino hell i razem z jakas grupa wchodzimy tam (a po save serwera jest mniej minoskow)
Wykonuje jeszcze quest na chain armor i legion helmet i kraze miedzy trollami a orkami (ewentualnie jakies bugi), do miasta wracam tylko zeby sprzedac loot i kupic jakies zarcie
Trzeba byc aktywnym ciagle cos zabijac a nie stac przez caly dzien na srodku miasta i wolac "plz dajcie cos"
Mnie spodobało się ostatnio przechodzenie rooka, ponieważ chodzimy z qmplem na hunty.
Bijemy szkielety, spearmany, roty itp.
Majątek z loota jest ogrooomny(szczególnie ze szkieletów, no chyba, że masz szczęście do studded legów) przez 2 dni weszło mi ponad 600gp :D
Exp z huntw też niczego sobie :D
A jeśli jestes samotnikiem i chodzisz wszedzie solo to polecam beary, szkielety oraz spidery i poison spidery. 8o
Yoh Asakura
07-06-2005, 21:30
Moja taktyka?
Lece na Pacc Area ubijam raty do 2 lvl,kupuje jakieś eq i robie rundki na Wolfach. Wtedy Rook = 1,5h.(Przynajmniej dla mnie ;) )
arimedes
21-08-2005, 18:50
I tu sie zgadzam !!!! najpierw spojrzmyna swoje zachowanie !!!! a nie tylko gadacie " oj Ale noob on mi wczoraj ukradl buga to i ja mu cos zrobie" mysilicie ze ja bije czyjes potrory?? a jak ktos mi zacznie byc trolla to ide dalej niech sobie noobek poexpi.
a po za tym nie robie np: pod "rynkiem" na rooku <jak sie idzie na raty> sobie zarobku z mostku jak pewnie część z was tak robi nie zamykam mosku mowionc pay...> i kto tu jest noobem.......
moja taktyka to nabic 2 lvl na ratach przy okazji zdobyc rapiera potem studded shield i short sword z qestów do 3-4lvl na ratach potem na qesty po chain armor legion helmeta i jesli ktos chce carlin sword a potem laze po wyspie na bugi,wolfy i czasem na skeletony bo dobry loot z nich wypada
gita gall
30-08-2005, 17:36
ja 2 lvl robie na ratach a potem szybko jakies szukam w tunelu z orcami tarcza byle byla i rapier kilka pochodni i na bugi sa dwa super miejsca ktore ja znam tam ustawiamy sie i walimy wszystkie bugi wyszlem tak 7 postaciami i ani razu nie dednalem kasy mozna sporo wyciagnac i szybko level rosnie a potem szybko mainland i do AB :cup: :miecz:
Opuszczony
30-08-2005, 17:46
Taktyka na szybką i niezłą kasę:
Raty raty i raty i może jeszcze raty... i bym zapomniał o cave ratach!
Bugi pod sklepikiem Aldiego
Taktyka na szybki i niezły exp:
Bugi pod Al die oraz jaskinia na zachodzie rooka(skelety). Oczywiście pacc area.
Trolle w Minohell
Bake Romkant
30-08-2005, 19:08
OMG czemu noobki mają pierwsi przestać bić twoje stwory może oni myślą tka samo jak ty :/ takim sposobem nigdy niedojdzie się do poroumienia.
ja zawsze wbijam 2 lvl na ratach pozniej ide na trole po jakąs tarcze czy bron chodze na bugi , pajaki , wolfy polecam:D
A ja lubie odświeżać nowe posty z 2 lat =)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.