zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zlodzieje,thiefy,looterzy,nooby itp.

Galrathiel
25-02-2004, 20:46
Zlodziejstwo istnieje w kazdej grze mmorpg (przynajmniej w tych o ktorych slyszalem), tak samo jest z Tibia od poczatku mojego zycia tibijskiego stykalem sie z wieloma przejawami zlodziejstwa. Jednak byly one sporadyczne i nie mialem wiekszych strat z tego powodu. Niestety ostatnio do Tibii mnostwo thiefow, szczegolnie pz thiefow i looterow kradnacych ciezko wypracowane bagi w kopalniach badz innych expowiskach. W ten sposob stracilem okolo 40k w ciagu ostatnich tygodni, praiwe nie mozna spokojnie schowac baga i napelniac go kolejnymi przedmiotami. Ciezko jest cokolwiek wyniesc -.- A ze jestem Knightem cierpie na brak gotowki gdyz lootbagi to najwazniejszy zarobek dla Knighta. W dodatku uhy drozeja niektorzy druidzi wolaja po 3k za jeden bp uhow. Zycie Knighta staje sie coraz trudniejsze dodatkowo czeste mass kicki i lagi nie pozwalaj spokojnie grac. Jednak najgorsze jest wlasnie zlodziejstwo, najczesciej jakies second chary po 10 lvl kampia w depo i czekaja na jakiegos baga by po chwili zebrac twoje ciezko zapracowane 20k. Co gorsza cipy wymyslily wspaniale rozwaizanie red skulle teraz dzieki temu za zabicie thiefa,zlodzieja czy lootera mozesz sam dostac red skull.Wielkie uklony w strone Cipsoftu! Nawet nie chce myslec jak jest na swiatach non-pvp. Moze ktos znajdzie jakies sposoby na powstrzymanie tego,(chociaz watpie)....to juz staje sie nie do zniesienia. Mam nadzieje ze ten dlugi post da do myslenia kilku zlodziejom (bo tacy sa rownirz Polakami) i moze znajde jakies rozwiazanie tego problemu ;)

/Diana the Hunter (Samurai of the Samurai Army) 37 lvl Knight

Bofedojo
25-02-2004, 22:11
Mnie tez czesto okradaja no i rzeczywiscie sa ciagle lagi i kicki ale jest sposob zeby schowac lootbaga, mianowicie zostawia sie lootbaga pod jakims drzewem, takim pod, ktorymnic nie widac, potem sie idzie do miasta zostawia rzeczy, ktore sa niepotrzebne i idzie sie po porcje i tak az lootbag bedzie pusty. Pracochlonna praca, duzo osob tak robi. Ale moze sie rowniez zakonczyc fiaskiem. Wiec jakby Ci to nie wychodzilo to tych thiefow nie zabijaj tylko zjedz do red hp i powiedz ze jak nie odda rzeczy to zginie, napewno odda. Tylko mi juz pare thiefow grozilo wiec uwazaj.

Bobercjusz
25-02-2004, 23:03
Ale bez thiefow tibia stracila by swoj urok.
Pomyslcie... dzien bez straconego lootbaga to dzien stracony. (;p)

Ibi
25-02-2004, 23:31
Nie! Najgorsze sa kicki, zwlaszcza jak sie jest w jakims miejscu z respawnem. Ja zginalem od trolla i wolfa bo mnie kicknelo i nie moglem sie spowrotem joinoc X( .

karat
26-02-2004, 01:29
Oryginalnie dodany przez Bofedojo
]Wiec jakby Ci to nie wychodzilo to tych thiefow nie zabijaj tylko zjedz do red hp i powiedz ze jak nie odda rzeczy to zginie, napewno odda.

Wcale nie wiesz dlaczego bo patrz zjedziesz mu do czerwonego onpowie że ma tą rzecz lub rzeczy w depo i sie wyloguje.Ja tak zrobiłem jak pk chciał mnie zabić i powiedziałem że jak mnie nie zabije to dam mu 5k.Wlazłem do depo miałem 13hp i on mówi żebym mu dał kase a ja się wylogowałem.Ale sie z tego kolesia śmiałem. :D :] :P

maszlesz
26-02-2004, 06:07
Grałam najpierw na Isarze, a potem się na Secure przeniosłam (pk mnie dobijało). LUDZIE, co tam się dzieje !!! Tam ci właśnie co zabitego trola sprzed nosa zabierają. Wszystkiego trzeba pilnować.
A do tego coś się dziwnego dzieje - jak zamieniam kasę na platynki to zdarza się, że platynki zamiast do bp, to pode mnie wypadają (mam puste miejsca w bp, bo potem to kase spod siebie do bp wrzucam !!). Nie zawsze tak się dzieje, ale bywa. Ile ja już kasy przez to straciłam !!

marred
02-03-2004, 18:53
Lekki off-topic, ale musze sie tym podzielic.

Oto tresc maila, jakiego dostalem ze strony angielski.edu.pl z uslugi Slowo na dzis:

loot verb [I or T] [601]

(usually of large numbers of people during a violent event) to steal from shops and houses:

'During the riot shops were looted and cars damaged or set on fire.'

Grabić, rabować

(Najczęściej o dużej liczbie osób biorącej udział w gwałtownych zajściach) kraść ze sklepów i domów:

'W trakcie zamieszek sklepy zostały obrabowane, a samochody zniszczone i podpalone.'

Ciekawe, kiedy pojawia sie hasla PK, Kick, Lag, Spam itp :P

Givaj
02-03-2004, 19:29
Nestety muszę zgodzic sie z forumowiczami. Kiedys jak latałem na PoHu moim pallusem złapałem laga no i zaliczylem deda od gsa i wypadł mi c armor na szczescie (myslalem ze na szczescie) byl ze mna moj kumpel który wzioł mojego c arma ale co sie okazało że nie chce mi go oddac a na dodatek śmiał sie ze mnie!!! Od tego dnia nie odzywam sie do niego. Ale na co chce zwrocic uwage że ide na zamek kolo Ab i patrze kupa potwórków ale udalo mi sie wszystkie zarąbac i widze jakis trup lezy a w nim troche loota i Guardian shield wiec sobie wzielem ale przylecial jakis 65 lev knight i kazał sobie oddac bo to jego kolego co poźniej okazało sie prawdą jak ja sie czulem chciałem zatrzymac ta tarcze ale oddałem ją!! To sie nazywa dopiero thiefostwo i byc posadzonym o thiefostwo!! Zlodzieje do piachuuu!!!!1 X(

xxx
02-03-2004, 20:08
MNie dziiaj okradl...THIEF...Druid na 9 lvl'ku.To mu powiedzialem zeby oddal albo ma deda i wtedy... ;( .Ja prawie mialem deda...PRZYSZEDL Z DIEGO DEL'TORO :O i bylo nie ciekawie...