Pokaż pełną wersje : Kilka pytan :)
Simestro
11-04-2005, 14:31
Pytania dotycza sorca wiec nie pytajcie mnie o skille (podam tylko mlvl)
1. Na jakim lvlu, przy uzyciu jakich runow i z jakim stuffem moge solowac nastepujace monstery:
a) Demon Skeleton
b) Beholder
c) Dwarf Guard
d) Dragon
e) Giant Spider
Jesli trzeba, podajcie takze ringi / amulety ktorych powinienem uzyc do solowania.
2. Ile SD-kow i HMM-ow zejdzie mi na 1 GSa? (bez walki w zwarciu, tylko na odleglosc)
3. Za ile moge kupic Crown Armor (na Harmonii), poniewaz po wykonaniu Voc Questa bedzie mi ona potrzebna :).
4. Ile obrazen zada SD-ek Dragonowi / Giant Spiderowi na 30 mlvlu.
5. Jezeli nie jest to QS to powiedzcie - jakie potwory (procz 1-2 slimow) sa na Voc Quescie?
Z gory thx za odpowiedzi (plz nie bluzgajcie mnie np. "Poszukaj" poniewaz nie mam czasu wejsc do netu [viry] i pisze od kumpla :|)
Radek 666
11-04-2005, 14:58
Pytania dotycza sorca wiec nie pytajcie mnie o skille (podam tylko mlvl)
1. Na jakim lvlu, przy uzyciu jakich runow i z jakim stuffem moge solowac nastepujace monstery:
a) Demon Skeleton
b) Beholder
c) Dwarf Guard
d) Dragon
e) Giant Spider
Jesli trzeba, podajcie takze ringi / amulety ktorych powinienem uzyc do solowania.
2. Ile SD-kow i HMM-ow zejdzie mi na 1 GSa? (bez walki w zwarciu, tylko na odleglosc)
3. Za ile moge kupic Crown Armor (na Harmonii), poniewaz po wykonaniu Voc Questa bedzie mi ona potrzebna :).
4. Ile obrazen zada SD-ek Dragonowi / Giant Spiderowi na 30 mlvlu.
5. Jezeli nie jest to QS to powiedzcie - jakie potwory (procz 1-2 slimow) sa na Voc Quescie?
Z gory thx za odpowiedzi (plz nie bluzgajcie mnie np. "Poszukaj" poniewaz nie mam czasu wejsc do netu [viry] i pisze od kumpla :|)
1)
a)DS'a zależy w jakim miejscu. Jeżeli na otwartej przestrzeni to nie ma problemu nawet na 15 lvlu(Z HMM'ek oczywiscie :P ), ale jak w "ciasnym pomieszczeniu" przda się niewidka (Invisible). Jezeli chodzi o solowanie na niskim lvlu to potrzebny jest bloker.
b) Beholdera to możesz nawet na 10 lvlu z HMM'ek. Tu nie ma problemu.
c) Dwarf guard... tu jest gozej bo jest on na zamknietej przestrzeni (czyt. masz malo miejsca do manewrow). Do dwarfow guardow przydaje sie bloker (patrz DS)
d) Dragon... możesz go slowować nawet na ~15 lvlu metoda "wejsc i wyjsc". Walki w zwarciu nie polecam :P . Na otwartej przestrzeni polecam "huntowac" na dragi dopiero na wyzszym (25~30) lvlu(Z HMM oczywiście bo z SD się nie opłaca :P). Na draga przyda się także "Dragon Necklace", który zmniejsza obrażenia od ognia o 10% (zawsze coś :) )
e) Ciężko, ciężko sam na nie nie hutnowałem, ale z tego co wiem przydadza sie SD. Z Mlvlu wynika ze masz 20~25 lvl(chyba :P), wiec o huntowaniu na GS'y solo możesz narazie pomazyc, bez sporej ilosci SD.
2) Nie za bardzo wiem. Myśle, że z SD będziesz odbierał około 200 HP, więc sobie policz (Zycie GS'a/200) z HMMek pewnie coś koło 50 bierzesz (Jeżeli się myle to sorka) więc też sobie oblicz :P (Zycie GS'a/50).
3) Na harmonii nie wiem, ale na isarze chodzi po ~20k. (Zobacz temat z cenami na poszczególnych światach)
4) Tak jak mówiłem wyżej około 200.
5) To chyba nie QS. Ja nie spotkałem innych oprócz slimów, poison spiderów i innych takich słabych. Słyszałem, że można tam spotkać Orca Bersekera ale głowy nie daje.
Ogólnie) Wszystko to wyżej zależy od twojego lvlu, którego nie podałeś. Jak masz 8 lvl a 30 Mlvl to oczywiste, że z czarów będziesz zabierał mniej. Liczyłem, że masz ~20 lvl.
Zgadzam sie z wszytkim co napisal "Radek 666". Tylko jedno:
1e)
Jezeli bardzo chcesz solowac GS'a to polecam zebys wzial Energy Bomb lub Energy Wall (to dlatego, bo GS nie przejdzie przez pole energii), no i oczywiscie dosyc wysoki lvl sie przyda, dlatego zebys wiecej zadawal hitow z Hmm lub Sd.
5) To chyba nie QS. Ja nie spotkałem innych oprócz slimów, poison spiderów i innych takich słabych. Słyszałem, że można tam spotkać Orca Bersekera ale głowy nie daje.
Jest Orc Berserker, bo moj kumpel spotkal, ale to jak idziesz troche inna droga. Jak sie idzie ta NAJbezpieczniejsza droga to tylko slime.
1e)
Jezeli bardzo chcesz solowac GS'a to polecam zebys wzial Energy Bomb lub Energy Wall (to dlatego, bo GS nie przejdzie przez pole energii), no i oczywiscie dosyc wysoki lvl sie przyda, dlatego zebys wiecej zadawal hitow z Hmm lub Sd.
ehh powiem tak juz od 2 updatow nie dzialaja energy fieldy -.-
co do voc questa to jezeli znasz droge to na nic nie wpadniesz jak nie znasz drogi i wpadniesz do dziury bez rope place to masz fire devile zerki i slimy : P
1.Zależy jaki masz mlvl i lvl - są tacy co z 1SD 1000 HP odbierają i Drag martwy :/
2.Patrz punkt 1'
3.~22 k
4.Patrz punkt 1'
5.Oj - Duuuuuuuuuuuużo - zależy gdzie pujdziesz ... jak dobrze to tylko slimy.
Jak chcesz sprawdzić jak szybko załatwisz np. GS'a to są kalkulatory "Siły Czarów" w menu tibia.pl - wszystko pisze...
1e)
Jest Orc Berserker, bo moj kumpel spotkal, ale to jak idziesz troche inna droga. Jak sie idzie ta NAJbezpieczniejsza droga to tylko slime.
GS to kamikaze i przejdzie prez wszystko niezaleznie czy jest to ancient fire czy cus innego poteznego-to tak samo jak z Dwarfem guardem podpalilem go z f bomb stał w środku ale gdy go zaatakowałem to zacza biec po ogniu do mnie ;) Nie dobiegł bo jest jak gs-kamikadze...
Sir Zata
09-04-2006, 15:50
Crown armor na Harmonii teraz kosztuje ~17k Wiec niejest drogi :p (oczywiście zależy dla kogo)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.