zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Paczka Parcel

sektorb
26-02-2004, 14:42
Pisze ten post jzu chyba z 10 raz, ale on sie nie pojawa, a moej pytanie brzmi :
Jak wysłać paczke, ile możjna do nie jwlożyc [cap] i jak ja odebrać

Licze na szybka odpowiedzi, z góry thx :)

Zajac Poziomka
26-02-2004, 14:58
Do parcela mozesz włożyć ile chcesz cap. Jedyne ograniczenie to to że bezpośrednio do parcela morzesz włożyć chyba 8 przedmiotów(niejestem pewien) ale wkładasz backpack do parcela a do backpacka przedmioty i problem rozwiązany.

Aby wysłać paczkę musisz posiadac label(etykietka) i parcel(paczka) ale niestęplowaną, aby kupić idziesz na pocztę, lub w depo jest taki NPC, mówisz do niego :

hi
parcel
yes
bye

wtedy automatycznie dostaniesz parcela do backpacka lub ręki.
Aby zaadresować parcela klikasz na label prawym i dajesz use, pojawi ci się okienko w nim musisz wpisać imię osoby do której chcesz wysłać parcel i miasto do którego chcesz wysłać parcela.
Załużmy że osoba do której chcesz wysłać paczkę nazywa się: Anakonda ,a miasto do którego chcesz wysłać paczkę to ; thais. Adresujesz w ten sposób:

Anakonda
Thais

Zaadresowaną etykietkę(label) wkładasz bezpośrednio do parcela, a następnie wkładasz przedmioty kture chcesz wysłać. Aby wysłać parcel przenosisz go na skrzynkę pocztową(taka niebieska jest w depo albo na poczcie)

Wysłana paczka pojawia się natychmiast w depo osoby do której się wysyła.

ceviz
26-02-2004, 15:00
paczka nie ma capa(mozesz wlozyc tyle ile chcesz bylebys doniosl paczke do skrzynki).Kupujac paczke dostajesz tez etykietke(label) ktory przed wyslaniem wkladasz do paczki ale njapierw musisz napisac na nim do kogo i gdzie chcesz wyslac paczke(na gorze piszesz imie postaci a wers nizej miasto).Potem paczke wrzucasz do skrzynki, a odbierasz ja w depo miasta do ktorego wyslales

sektorb
26-02-2004, 15:05
a jak ją włożyc do tej skrzynki, bo jak brumuje to mi ja stawia na niebieska skrzynke, a nie do środka ??

U$3r
26-02-2004, 15:25
Oryginalnie dodany przez sektorb
a jak ją włożyc do tej skrzynki, bo jak brumuje to mi ja stawia na niebieska skrzynke, a nie do środka ??

aby wlozyc parcela do skrzynki starczy "polozyc" go na niej.zostaje ona jednak "na wierzchu" jesli adres jest zle wypisany. Zobacz wiec lepiej czy wlozyles etykietke do srodka, i czy ja dobrze wypisales: <napisze ci jescze raz jak przedszkolakowi:P >

1 krok:
klikasz use na etykietke
2. krok:
otwiera sie okienko i wpisujesz: nick + enter
3.krok:
miasto,np. Ab'Dendriel ,pisz pelna nazwa,nie stosuj skrotow:) >
4.Krok Kliknij "ok" a nie cancel!
5. Krok "poloz" parcela na skrzynke.
krok5 przewidywalnie parcel zniknie i otrzyma go zaadresowana osoba w podanym miescie.

Here u are :P

U$3r

Edit:
Sory superman i gvk :D

Bambuko
26-02-2004, 15:26
Jest źle zaadresowana bądź ostemplowana. Jak pisze Stamped Parcel to nie wyślesz, a Parcel wyślesz.

EDIT
U$er pierwszy...

Gonzo von Krenzel
26-02-2004, 15:28
Prawdopodobnie napisałeś zły nick postaci lub miasto.
Pamiętaj:
Nick
Miasto
np.
Ziom the lucas
Ab'Dendriel

------
Edit by Gremlin
Taki maly edit: po nicku i/lub miescie nie moze byc spacji.

Pebiz
27-02-2004, 13:08
a jak odebrac paczke???

tOOnY
27-02-2004, 13:39
Oryginalnie dodany przez Pebiz
a jak odebrac paczke???

Otwierasz skrzynke w depo i tam obok DEPOTa masz parcele które dostałeś.