Pokaż pełną wersje : Rozszerzenie *.avi, pomóżcie!
Dj Nekro
14-04-2005, 15:31
Siemka!
Dziś ściągłem sobie 3 filmiki w rozszerzeniu *.avi, i jak chce oglądać filmiki to muzyke idzie dobrze (płynnie), a obraz (czyli film) chodzi bardzo powoli, a filmy w np. o rozszerzeniu *.mpg albo inne, dobrze mi chodzą (normalnie tak jak ma być).
Te filmiki *.avi otwierałem m.in. w "ALL Player" i w "Widnows Media Player", błagam was pomóżcie !! ;(
NORMALY OBYWATEL RP
14-04-2005, 15:36
Nieznam sie na tym zabardzo ale moze sprobuj zmienic rozszerzenie;p na *.mpg
Dj Nekro
14-04-2005, 15:43
Nieznam sie na tym zabardzo ale moze sprobuj zmienic rozszerzenie;p na *.mpg
A może mi powiesh, jak? :/
Nieznam sie na tym zabardzo ale moze sprobuj zmienic rozszerzenie;p na *.mpgMasz racje, nie znasz sie :).
@Dj Nekro
Moze masz slaby komp albo karte graficzna i na filmach w wysokiej rozdzielczosci animacja "chrupie", a moze chodzi o jakis kodek. Jako kodeki polecam pakiet ffdshow.
Dj Nekro
14-04-2005, 15:51
Masz racje, nie znasz sie :).
@Dj Nekro
Moze masz slaby komp albo karte graficzna i na filmach w wysokiej rozdzielczosci animacja "chrupie", a moze chodzi o jakis kodek. Jako kodeki polecam pakiet ffdshow.
Pakiet ffdsshow, można jaśniej?... bo nie rozkminiam ;)
Pakiet ffdsshow, można jaśniej?... bo nie rozkminiam ;)Mozna, kliknij TU (http://download.nowosci.net/?id=461). Dalej chyba juz sobie poradzisz.
To taki pakiet kodekow od dzwieku, obrazu bla bla bla, etc etc. Po jego zainstalowaniu "nie ma bata" kazdy film MUSI dzialac.
Dj Nekro
14-04-2005, 16:06
Mozna, kliknij TU (http://download.nowosci.net/?id=461). Dalej chyba juz sobie poradzisz.
To taki pakiet kodekow od dzwieku, obrazu bla bla bla, etc etc. Po jego zainstalowaniu "nie ma bata" kazdy film MUSI dzialac.
MUSi ? :P No mam nadzieje że będzie działać :)
Z góry dzięki za Pomoc!:)
NORMALY OBYWATEL RP
14-04-2005, 18:37
Masz racje, nie znasz sie :).
LoL wiedzialem ze ktos mi to powie:D
A może mi powiesh, jak? :/
Co do tego rozeszerzenia akurat w tym problemie moze ci sie nie przyda (tak magus mowi). Ale to sie robi tak wchodzisz w:
Moj komputer-->(u gory)Narzedzia-->Opcje folderow-->Widok-->(na dole jest taka lista),i powinno byc zaznaczone:Ukryj rozszerzenia znanych typow plikow.(odznacz to).
I teraz przy nazwach plikow jest podane rozszerzenie np: Tibia***** i teraz mozna zmienic rozszerzenie przy zmianie nazwy pliku.
To jest pod windows xp, w 9~ jest inaczej (chyba). :P
Dj Nekro
15-04-2005, 16:13
LoL wiedzialem ze ktos mi to powie:D
Co do tego rozeszerzenia akurat w tym problemie moze ci sie nie przyda (tak magus mowi). Ale to sie robi tak wchodzisz w:
Moj komputer-->(u gory)Narzedzia-->Opcje folderow-->Widok-->(na dole jest taka lista),i powinno byc zaznaczone:Ukryj rozszerzenia znanych typow plikow.(odznacz to).
I teraz przy nazwach plikow jest podane rozszerzenie np: Tibia***** i teraz mozna zmienic rozszerzenie przy zmianie nazwy pliku.
@MAGUS: Program nic niedal ;(
Zmienilem rozszerzenia z *.avi na *.mpg i ten filmik dalej tak wolno idzie...
W dodtaku zobaczyłem że te filmy co dobrze działają też mają rozszerzenie *.avi, już niewiem co robić ;(
HELP ME !!!
$corcerer
15-04-2005, 22:20
Może ten film po prostu został tak nagrany ?
Dowizul z Inferny
15-04-2005, 23:06
magus ma racje nieznasz się:Da pod win 9x jest bardzo podobnie;) ale tym zaduzo niezdzialasz dam ci taki pzyklad:
masz jabłko w skorce od pomarancza czy to jablko czy pomarancze?? tak samo z plikami:p do zmiany rozszezenia potzebny jest jakis konwerter
@topic
problem lezy w tym ze twoj procek i karta graficzna nieodtwozy takiego bitrate obrazu wiec musisz pobrac jakis konwerter i zmniejszyc nim bitrate a do ilu?? powiem ci jak podasz jaki masz procek i jaka grafa bo bez tego niewiem
To se odpal w divixie. Ja tak south parka ogladalem
@down Wiem co to divix -.-' Sciągnąłem w avi i oglądałem w divixie. Wiem,że to kodek, ale ja mam programik do tego.
bosz, ty wiesz do czego divx sluzy...? Nie? Widac... DivX to kodeki, bez ktorych nie obejrzysz filmow. To, czy bedzie mial zainstalowanego divxa czy nie, to mu nie zrobi zadnej roznicy - film i tak nie zacznie dzialac "plynniej".
Ja polecam program Virtual Dub. Zmień metodę kompresji na 'lżejszą' :) Powinno pomóc.
www.virtualdub.org
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.