PDA

Pokaż pełną wersje : Rozszerzenie *.avi, pomóżcie!

Dj Nekro
14-04-2005, 15:31
Siemka!
Dziś ściągłem sobie 3 filmiki w rozszerzeniu *.avi, i jak chce oglądać filmiki to muzyke idzie dobrze (płynnie), a obraz (czyli film) chodzi bardzo powoli, a filmy w np. o rozszerzeniu *.mpg albo inne, dobrze mi chodzą (normalnie tak jak ma być).
Te filmiki *.avi otwierałem m.in. w "ALL Player" i w "Widnows Media Player", błagam was pomóżcie !! ;(

NORMALY OBYWATEL RP
14-04-2005, 15:36
Nieznam sie na tym zabardzo ale moze sprobuj zmienic rozszerzenie;p na *.mpg

Dj Nekro
14-04-2005, 15:43
Nieznam sie na tym zabardzo ale moze sprobuj zmienic rozszerzenie;p na *.mpg
A może mi powiesh, jak? :/

Magus
14-04-2005, 15:44
Nieznam sie na tym zabardzo ale moze sprobuj zmienic rozszerzenie;p na *.mpgMasz racje, nie znasz sie :).
@Dj Nekro
Moze masz slaby komp albo karte graficzna i na filmach w wysokiej rozdzielczosci animacja "chrupie", a moze chodzi o jakis kodek. Jako kodeki polecam pakiet ffdshow.

Dj Nekro
14-04-2005, 15:51
Masz racje, nie znasz sie :).
@Dj Nekro
Moze masz slaby komp albo karte graficzna i na filmach w wysokiej rozdzielczosci animacja "chrupie", a moze chodzi o jakis kodek. Jako kodeki polecam pakiet ffdshow.

Pakiet ffdsshow, można jaśniej?... bo nie rozkminiam ;)

Magus
14-04-2005, 15:55
Pakiet ffdsshow, można jaśniej?... bo nie rozkminiam ;)Mozna, kliknij TU (http://download.nowosci.net/?id=461). Dalej chyba juz sobie poradzisz.
To taki pakiet kodekow od dzwieku, obrazu bla bla bla, etc etc. Po jego zainstalowaniu "nie ma bata" kazdy film MUSI dzialac.

Dj Nekro
14-04-2005, 16:06
Mozna, kliknij TU (http://download.nowosci.net/?id=461). Dalej chyba juz sobie poradzisz.
To taki pakiet kodekow od dzwieku, obrazu bla bla bla, etc etc. Po jego zainstalowaniu "nie ma bata" kazdy film MUSI dzialac.
MUSi ? :P No mam nadzieje że będzie działać :)
Z góry dzięki za Pomoc!:)

NORMALY OBYWATEL RP
14-04-2005, 18:37
Masz racje, nie znasz sie :).
LoL wiedzialem ze ktos mi to powie:D
A może mi powiesh, jak? :/
Co do tego rozeszerzenia akurat w tym problemie moze ci sie nie przyda (tak magus mowi). Ale to sie robi tak wchodzisz w:
Moj komputer-->(u gory)Narzedzia-->Opcje folderow-->Widok-->(na dole jest taka lista),i powinno byc zaznaczone:Ukryj rozszerzenia znanych typow plikow.(odznacz to).
I teraz przy nazwach plikow jest podane rozszerzenie np: Tibia***** i teraz mozna zmienic rozszerzenie przy zmianie nazwy pliku.

To jest pod windows xp, w 9~ jest inaczej (chyba). :P

Dj Nekro
15-04-2005, 16:13
LoL wiedzialem ze ktos mi to powie:D

Co do tego rozeszerzenia akurat w tym problemie moze ci sie nie przyda (tak magus mowi). Ale to sie robi tak wchodzisz w:
Moj komputer-->(u gory)Narzedzia-->Opcje folderow-->Widok-->(na dole jest taka lista),i powinno byc zaznaczone:Ukryj rozszerzenia znanych typow plikow.(odznacz to).
I teraz przy nazwach plikow jest podane rozszerzenie np: Tibia***** i teraz mozna zmienic rozszerzenie przy zmianie nazwy pliku.

@MAGUS: Program nic niedal ;(
Zmienilem rozszerzenia z *.avi na *.mpg i ten filmik dalej tak wolno idzie...
W dodtaku zobaczyłem że te filmy co dobrze działają też mają rozszerzenie *.avi, już niewiem co robić ;(
HELP ME !!!

$corcerer
15-04-2005, 22:20
Może ten film po prostu został tak nagrany ?

Dowizul z Inferny
15-04-2005, 23:06

magus ma racje nieznasz się:Da pod win 9x jest bardzo podobnie;) ale tym zaduzo niezdzialasz dam ci taki pzyklad:

masz jabłko w skorce od pomarancza czy to jablko czy pomarancze?? tak samo z plikami:p do zmiany rozszezenia potzebny jest jakis konwerter
@topic

problem lezy w tym ze twoj procek i karta graficzna nieodtwozy takiego bitrate obrazu wiec musisz pobrac jakis konwerter i zmniejszyc nim bitrate a do ilu?? powiem ci jak podasz jaki masz procek i jaka grafa bo bez tego niewiem

Dryb
17-04-2005, 14:38
To se odpal w divixie. Ja tak south parka ogladalem
@down Wiem co to divix -.-' Sciągnąłem w avi i oglądałem w divixie. Wiem,że to kodek, ale ja mam programik do tego.

hoomik
17-04-2005, 14:42
bosz, ty wiesz do czego divx sluzy...? Nie? Widac... DivX to kodeki, bez ktorych nie obejrzysz filmow. To, czy bedzie mial zainstalowanego divxa czy nie, to mu nie zrobi zadnej roznicy - film i tak nie zacznie dzialac "plynniej".

Louner
17-04-2005, 18:58
Ja polecam program Virtual Dub. Zmień metodę kompresji na 'lżejszą' :) Powinno pomóc.

www.virtualdub.org