zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Bp hmm sd .....

Reborn
26-02-2004, 17:25
Pytanie brzmi: Ile mam brać bp runków na exp i czego co mi sie przyda i czego mam ewentualnie nie brać. ?(

Mam na 17 lvl 25 mlvl (do 20 lvl nawet nigdzie nie wychodze z runami bo szkoda) mam prawie wszystkie czary (sd too). Wiem że każdy powie "Bierz jak nejwiencej". :D
#
Thx

Zaglada
26-02-2004, 17:43
Nie zabardzo rozumiem, o co Ci chodzi. Mówiąc "na exp", postaraj się sprecyzować dokładnie na co.

Przemyslawek
26-02-2004, 18:03
Oryginalnie dodany przez Reborn
Pytanie brzmi: Ile mam brać bp runków na exp i czego co mi sie przyda i czego mam ewentualnie nie brać. ?(

Mam na 17 lvl 25 mlvl (do 20 lvl nawet nigdzie nie wychodze z runami bo szkoda) mam prawie wszystkie czary (sd too). Wiem że każdy powie "Bierz jak nejwiencej". :D
#
Thx
No wiesy mogeđ napisa jaki masy lvl i wogle jak masz dosc wysoki lvl to chodz z bp SD na Dwarfy

gofomp
26-02-2004, 18:43
bierz sd'ki hmm'ce skompletuj drim tima (radze brac zaufanych ludzi) i go razem z ekipą na PoH. Radze poruszać się tam ostrożnie. :D

Ibi
26-02-2004, 18:59
Sd, hmm ale nie zapominaj o Uhach. Bez tego mozesz szybko wracac (przez swiatynie :D )

Spoko
26-02-2004, 23:39
z sd na dwarfy lol
dwarfy chyba z hmm
a jeszcze lepiej bez zadnychh runow
sd mozesz wziasc na dwarfy guardy
lepiej porobic hmm i isc na cyklopy

Kicia
27-02-2004, 01:25
Tylko HMM'y i GFB . Na Twoim lvlu nie ma co gromadzić SD. Lepiej je rób i sprzedawaj. 1-2 bp'ki SD zawsze na coś się przydadzą, ale do zbierania expa to tylko HMM'y i GFB (na dwarfy soldiery, guardy, minosy, itp). SD do expowania przydadzą się ok. 40 lvlu, kiedy zaczniesz chodzić (być może) na demony.

A runek bierz tyle ile masz capa i na jak długo chcesz iść na polowanie. Do kopalni z soldierami można zabrać 3 bp HMM i 1 GFB. Podobnie do guardów.

Żeby nie było, że radzi "laik" - jestem 67 lvlowym sorcem.

Polinik
27-02-2004, 14:39
Oryginalnie dodany przez Kicia

I ma 150 IQ do tego :P

Wilk
27-02-2004, 19:28
67 lvl sorc tez moze byc laikiem.
SDki sprzedawaj albo w ogole nie rob, tylko rob runy na wlasny uzytek. Jak amsz pacca i druzyne chodz na nekro z hmm i gfb. Jak nie masz to na poh sammeu jelis max lvl 30+, orc fortress, lub jak masz jakas dorbra druzyne np na dle i z hmm. Na demony na 40 lvlu nie chodz bo to bezsens, szkoda run. Na 17 lvlu wez two handed bron i podexp w kopalniach lub na minosach po prostu w wwalce wrecz, Na tym lvlu robisz za male dmg za jakichkolwiek run zeby expienie nimi bylo oplacalne. Exp do lvlu okolo 25 bez run, potem mozesz isc na poh, wez jakies 6-7 bp hmm morduj gsy, nie cyce szkoda na nie run.

Matheous
27-02-2004, 22:23
Ludzie ci powiedzieli GDZIE expowac teraz zrob sobie plan wyprawy.
1.Na co idziesz? Jak na cos co mozesz pokonac wrecz to idz i rozwalaj co jakis czas tylko sie IH/UHujac.
2.Jak idziesz na cos silniejszego:
-ile chcesz mw expa zdobyc? policz ile bedziesz musial takich potworkow zabic.
-ile potrzebujesz runow na jednego takiego potworka? Policz sobie i pomnoz przez ilosc potworkow do zabicia-tyle runek wez
-wez jeszcze ok 2 dodatkowych bp-musisz na wyprawe DOJSC i z niej ODEJSC-a ktos(lub cos) moze cie 'zaczepic'... Hasta la vista baby:)
GOOD LUCK

Mathayus
28-02-2004, 11:23
Oryginalnie dodany przez Przemyslawek

#
Thx
No wiesy mogeđ napisa jaki masy lvl i wogle jak masz dosc wysoki lvl to chodz z bp SD na Dwarfy

nie nie nie z Sd na dwarf guardy bo chyba o to ci chodzilo . Przedewszytskim na guardy bierze sie gfb ale jak sie wali do 4 5 sztuk wystarcza tylko hmm

a na poh nie radze chodzic zwlaszcza z ekipa bo duzo ludzi duzo noobow lurujacyhc gs

jak masz duzy
lvl
kolo 40 to mozesz poh brac bo wtedy dobrze sie wali

Kicia
28-02-2004, 13:36
Oryginalnie dodany przez Polin
Oryginalnie dodany przez Kicia

I ma 150 IQ do tego :P

Hehe, kolejny zazdrosny.

Kicia
28-02-2004, 13:38
Oryginalnie dodany przez Wilk
67 lvl sorc tez moze byc laikiem.

Ale nie jest, chyba że coś sugerujesz Mr No-Life-No-Blocker-Only-Lags-Horney-Wolf :D

Wilk
28-02-2004, 16:55
Sorry Kicia ale jestes laikiem i to duzym, ssanie resourcow z highleveli potrafiusz ale tylko to, a blokerow mam , lagi czasem tez, zycie mam naprawde barwniejsze niz ty, przynajmniej nie siedze calymi dniami przy kompie wiec sie uspokoj i prowadz dalej swoj malutki tibijski noobowaty zywot.

Bofedojo
28-02-2004, 17:33
Najlepiej jakbys podal na co chcesz chodzic. No ale najlepiej idz gdzies i wal wrecz i przy okazji rob runki i na sprzedaz. A bierz runek tyle ile bedzie trwala twoja wyprawa. Jesli masz jakis kumpli to chodz na: PoH, okolice orc fortest, HG (chociaz na HG mozesz tez ze jakimis 4 bp hmm chodzic).
No wiesy mogeđ napisa jaki masy lvl i wogle jak masz dosc wysoki lvl to chodz z bp SD na Dwarfy Cztac nie umiesz bym takiemu chetnie bana dal, tylko posty nabija. Mam na 17 lvl 25 mlvl

Reborn
28-02-2004, 21:26
Praktyczne takie monstery co nie są wymagające i wraz z wzrostem umieętności mam zamiar chidzic na lepsze bo narazie slabo mi idzie z runami musze potrenowac. :]
#
A i z kolegom który trenuje mamy zamiar chodzic na demony :) tylko nie wim jakie ma skile cos pomiendzy ale musze trenowac wczoraj testowalem moje pierwsze SD (Ale sila :D).

Cerverius
04-03-2004, 21:57
Mam 3 bp pełne hmm i nikt tego nie chce kupić :(

Dlaczego ?

Czy jest popyt na hmm ?
Jeśli tak to gdzie moge je sprzedać i za ile ?

nazca
04-03-2004, 22:38
NA isarze ja sprzedaje hmm za 1k nie mniej. Sprzedaje dopóki ktoś za tylke nie kupi. No i jest jeszcze coś takiego jak kanał Trade tam też możesz troche posiedzieć. 8)

Cerverius
05-03-2004, 09:53
kanał Trade ??

Co to dokładniej jest ?
Na czym to polega i o co w tym chodzi ?
czy to jakieś niejsce w Tibi czy osobny serwer ?

nazca
05-03-2004, 14:00
Jest to kanał do rozmów a jak nazwa wskazuje tam sie ogłasz swoje oferty. My go uruchomić klikasz na taką ikonkę która wygląda jak folder w interfejśie gry. I tam wybiersz kanał trade i już. 8) (chyba zrozumiesz :) )

Adaras
05-03-2004, 20:25

#
Thx

No więc tak:

Na pewno weź conajmniej BP GFB, HMM, UH oraz Sd (na wypadek ataku PK).
Jeśli expisz w miejscach, gdzie ludzi jest mało a potworki zwykle są w grupach lub je lurujesz, weź jak najwięcej GFB (2-3 serie w zaleznosci od rodzaju potwora) i tylko patrzysz jak exp rośnie.

Jeśli expisz w miejscach, gdzie potworki są silne a nie występują w grupach (np. HellGate / PoH) weź jak najwięcej HMMów i kilka SD (w ostateczności przy problemach, np. lag).

Jeśli expisz w miejscach, gdzie potworki są słabe i występują w grupach lub pojedynczo (np. RotCave/Kopalnie) walcz na Melee lub strzelaj z Hmm'ów (dla zabawy można też rzucać GFB).

Jeśli huntujesz Pk'era (no co, często jest to dobre źródło lootu ;) ) weź SD, UH'y oraz GFB (zwykle GFB na dobicie lub na odwrót).