Pokaż pełną wersje : Teleport me plx
Często jak bywam w depo,jakiś gostek (najczęściej hg)woła "teleport me plx"
co to może znaczyć?
Prosi o pomoc w wykonaniu teleportu - przy wykorzystaniu pewnego błędu w grze który przenosi Cię do świątyni rodzinnego miasta. Oczywiście jest to wbrew zasadom...
Nie wiem, czy to jest błąd. Może niedopatrzenie ze strony twórców, albo nieudolne zaradzenie problemowi. Bo gdzie miałaby przenieść się ta postać?
Sher Khan
15-04-2005, 19:01
pytalem o to przedwczoraj chyba...
Dwimenor
15-04-2005, 19:03
Ani nieudolne zaradzenie problemowi, ani błąd programu. Po prostu Cipsoft musiał jakoś ograniczyć miejsce gdzie się można zalogować, jeżeli miejsce wylogownia jest zajęte.
Za prosto by było, gdyby w ten sposób można było się przedostać na drugą stronę rzeki dla przykładu. Takie miejsce było by niezłym AFK spotem. A tak postać ląduje w świątyni.
A że gracze wykorzystują tą słabość-to już ciąży na ich sumieniu. Za oferty typu "Teleport me plz" pod dp, można dostać bana.
exodus style
15-04-2005, 22:29
byl taki temat wiem bo sam zalozylem:P chodzi o to ze jakis koles wylogowuje sie w depo przy skrzynce i 2 innych kolesi zastawia kratke na ktorej on stal oraz sasiednia wtedy ten pierwszy koles sie loguje i jest w swiatyni w swym miescie
Exodus wytłumaczył mi to najlepiej :)
Pasi laj
16-04-2005, 08:53
Poprostu chodzi o to ze często ktos mieszka w carlin a niehcce isc mu sie z ab do carlin wiec stoji w depo i wola teleport pls 2 synkow przychodzi ustawia sie za nim on sie wylogowuje ani staja na jego miejsce on sie loguje i jest w swiatyni w carlin
To jest takie fajne bo mozesz byc zameldowany w ab to sie z zalozmy thais przeniesiesz do ab :D przydatne i to bardzo.(nie miejcie meldunku w tym samym mieście w którym mieszkacie to zapobiegnie typom ktorzy chca was kilnac po wyjsciu z dp :D )
hmm, ciekawe, jeśli mieszkam w ab, a nabijam sobie w venore, to po co wysyłać paczkę, albo ryzykować wędrówkę przez most smierci :P
wystarczy załadować na siebie to co najcenniejsze i heyah :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.