zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Teleport me plx

Loozak
15-04-2005, 17:53
Często jak bywam w depo,jakiś gostek (najczęściej hg)woła "teleport me plx"
co to może znaczyć?

Dabek
15-04-2005, 17:57
Prosi o pomoc w wykonaniu teleportu - przy wykorzystaniu pewnego błędu w grze który przenosi Cię do świątyni rodzinnego miasta. Oczywiście jest to wbrew zasadom...

Louner
15-04-2005, 18:57
Nie wiem, czy to jest błąd. Może niedopatrzenie ze strony twórców, albo nieudolne zaradzenie problemowi. Bo gdzie miałaby przenieść się ta postać?

Sher Khan
15-04-2005, 19:01
pytalem o to przedwczoraj chyba...

Dwimenor
15-04-2005, 19:03
Ani nieudolne zaradzenie problemowi, ani błąd programu. Po prostu Cipsoft musiał jakoś ograniczyć miejsce gdzie się można zalogować, jeżeli miejsce wylogownia jest zajęte.
Za prosto by było, gdyby w ten sposób można było się przedostać na drugą stronę rzeki dla przykładu. Takie miejsce było by niezłym AFK spotem. A tak postać ląduje w świątyni.
A że gracze wykorzystują tą słabość-to już ciąży na ich sumieniu. Za oferty typu "Teleport me plz" pod dp, można dostać bana.

exodus style
15-04-2005, 22:29
byl taki temat wiem bo sam zalozylem:P chodzi o to ze jakis koles wylogowuje sie w depo przy skrzynce i 2 innych kolesi zastawia kratke na ktorej on stal oraz sasiednia wtedy ten pierwszy koles sie loguje i jest w swiatyni w swym miescie

Loozak
16-04-2005, 08:25
Exodus wytłumaczył mi to najlepiej :)

Pasi laj
16-04-2005, 08:53
Poprostu chodzi o to ze często ktos mieszka w carlin a niehcce isc mu sie z ab do carlin wiec stoji w depo i wola teleport pls 2 synkow przychodzi ustawia sie za nim on sie wylogowuje ani staja na jego miejsce on sie loguje i jest w swiatyni w carlin

Takise
16-04-2005, 08:55
To jest takie fajne bo mozesz byc zameldowany w ab to sie z zalozmy thais przeniesiesz do ab :D przydatne i to bardzo.(nie miejcie meldunku w tym samym mieście w którym mieszkacie to zapobiegnie typom ktorzy chca was kilnac po wyjsciu z dp :D )

woitas
16-04-2005, 14:57
hmm, ciekawe, jeśli mieszkam w ab, a nabijam sobie w venore, to po co wysyłać paczkę, albo ryzykować wędrówkę przez most smierci :P
wystarczy załadować na siebie to co najcenniejsze i heyah :]