zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Druid?

Rabanbar
15-04-2005, 23:55
Sorki że moje posty zawsze są chisteryczne. Trzy dni temu się wkurzałem że nie moge wyjść z rookgardu a teraz że z niego wylazłem. Otóż chciałem być knightem, potem koledzy mnie namówili żebym został Magiem a potem błagali żebym był druidem. I mi odbiło i mimo że nie chciałem zostałem druidem. A teraz mi żal. Sorki że się tak nad sobą użalam ale czy ja mam racje że druid jest beznadziejny? Jeżeli nie mam to mi napiszcie dlaczego. (Jeżeli mam to mnie okłamcie). Jeszcze raz sorki ale się musze wygadać a pozatym może to nie jest takie beznadziejne i ludzi do niego przekonacie :)

Adaras
16-04-2005, 00:20
Aww...Każda profesja jest dobra.

Przede wszystkim miej własne zdanie. Bądź, kim chcesz być. Zapewne koledzy będą chcieli Cię naciągać na UH'y =P.

Knight spędza godziny na trenowaniu, wydaje fortunę na UH'y. Pallek prawie cały swój zysk przeznacza na amunicję i runy, męczy monki włóczniami. Mag, dniami i nocami wytrwale robi runy, dzięki którym może zacząć poważny EXP, lub przeznacza na nie większość swojego zarobku (w przypadku kupna od graczy). A druid...

Druid specjalizuje się w leczeniu i siłach natury. Potrafi robić runy Wielkiego Leczenia (Ultimate Healing = UH), dzięki którym śpi na pieniądzach. Niestety nie potrafi tworzyć run SD (aczkolwiek może je używać i radzi sobie z nimi równie dobrze jak mag) oraz używać czaru UE (Ultimate Explosion).

Dodam jeszcze, że jeżeli masz PACC (Premium Account) możesz kupić na wyższym lvlu czar Poison Storm (aczkolwiek do UE się nie umywa, jedynie zatruwa..)

Btw. W dziale "Voting" na tibia.com pojawiła się ankieta odnośnie druidów ;) Być może wezmą się trochę za nich i coś poprawią~

Trenei
16-04-2005, 10:12
Sorki że moje posty zawsze są chisteryczne. Trzy dni temu się wkurzałem że nie moge wyjść z rookgardu a teraz że z niego wylazłem. Otóż chciałem być knightem, potem koledzy mnie namówili żebym został Magiem a potem błagali żebym był druidem. I mi odbiło i mimo że nie chciałem zostałem druidem. A teraz mi żal. Sorki że się tak nad sobą użalam ale czy ja mam racje że druid jest beznadziejny? Jeżeli nie mam to mi napiszcie dlaczego. (Jeżeli mam to mnie okłamcie). Jeszcze raz sorki ale się musze wygadać a pozatym może to nie jest takie beznadziejne i ludzi do niego przekonacie :)
-.- OMG czlowieku mój kumpel gra juz od 4 lat i jest palkiem mówi że nie wybierac palka bo nie umiesz nim grac, nie wybieraj sorca bo on mial sorca i na 18 lvl chodzil na orc fortec , a druid jak by to powiedziec Druid hmmmmmmmm jest poprostu do robienia uhów i nie opłaca sie nim grac tak jak knightem czy pallem bo mu nie rosną skille (po co ja to mowie chyba każdy to wie), i jeszcze jedno ludzie nie nabijajcie BEZSENSOWNIE postów X(

Adaras
16-04-2005, 10:27
-.- OMG czlowieku mój kumpel gra juz od 4 lat i jest palkiem mówi że nie wybierac palka bo nie umiesz nim grac, nie wybieraj sorca bo on mial sorca i na 18 lvl chodzil na orc fortec , a druid jak by to powiedziec Druid hmmmmmmmm jest poprostu do robienia uhów i nie opłaca sie nim grac tak jak knightem czy pallem bo mu nie rosną skille (po co ja to mowie chyba każdy to wie), i jeszcze jedno ludzie nie nabijajcie BEZSENSOWNIE postów X(
I kto tu sobie nabija posty? Może chłopak nie wiedział nic o druidzie..Chociaż w sumie jest przycisk "Szukaj".
Jeżeli uważasz, że druid jest tylko do robienia UHów to może lepiej nic nie mów...Nie każdy druid musi mieć 11lvl i tylko rune make'ować.

the Trooper
16-04-2005, 10:28

ja gralem druidem 2 albo 3 lata teraz nie pamietam.....i powiem szczerze ze druid nie jest tylko do robienia uhow jak powiedzial tu ktos....
druid jest tylko troche slabszy niz sorc...bo nie ma czarow takich jak on...
a z run mozna strzelac tak jak sorcem....+ latwo kase sie zarabia bo na uhy zawsze zbyt byl...jest ...i bedzie....i druidem kase szybko sie bije....
tyle ze do pewnego lvl'u druid potrzebuje blokera wiec dobrze jak ma sie jakiegos znajomego knighta...
wybierz to co uwazasz za sluszne...kazda profesja jest inna i kazda ma cos co jest lepsze od innej...i kazda mozna osiagnac bardo wiele....
wg. mnie druid jest ok... ;)

Mar Cin
16-04-2005, 10:28
@up @up @up
Nie opłaca się grać, bo mu nie rosną skille... Ciekawe podejście do gry. To może knightem sie nie opłaca grać, bo mu nie rośnie magic level?
mówi że nie wybierac palka bo nie umiesz nim grac
A skad wiesz, co on umie?

Druid to profesja równie dobra jak każda inna. IMHO drut jest nawet lepszy od sorca (robi se ihy, uhy na wlasne potrzeby), chyba, że masz pacca i chcesz nabić wysoki level (pacc+high level sorc wymiata).

sceptile
16-04-2005, 10:32
Jeden z największych lvl'i na celeście, jest druidem. Więc jak się chcę, to druid może być dobry :]

Piotrek10
10-05-2005, 19:18
Mój kolega jakoś gra druidem, na nowy servie Nebula. I nabija 2lvl'e dziennie, więc nie opowiadajcie gupot że duid jest do dupy. Druid nie ma może SD, ale gdyby nie druid to zeby hantowac Dragony knightem musial byś mieć taki wysoki lvl ze ho ho...

pawepek
10-05-2005, 19:32
Właśnie! Druid jest OK! i co ze nie ma SD? Knight tez nie ma SD, pall tez nie ma SD (że skille rosną im szybciej to juz mały szczegół:)) Pozatym mój kolega gral druidkiem i było całkiem spoko!

Dagfan
10-05-2005, 19:58
Jeden z największych lvl'i na celeście, jest druidem. Więc jak się chcę, to druid może być dobry :]

kiedy widze słowo celesta to mnie slak trafia :D bo tam są polacy -.-' ten server jest zan00biały!!!

A ja tez grałem przez chyba rok druidem i mi tez niezle nim szło :D
druid jak ma duzo UH i SD moze niezle nawalic xD a mam pytanko : ile zadaje dmg posion storm?

Gimlos
11-05-2005, 12:12
Hesperides
(http://erig.net/top500-hist.php?player=Hesperides)Antica Elder Druid Level : 170

To apropo tego ze druidem nie da sie zrobic dobrego lvlu i nikt nim nie gra -,-

Caer
11-05-2005, 14:55
No coz... Druidem troche gralem i wcale nie narzekalem. Nie ma SD? Sa UH'y, ktore sa duzo bardziej oplacalne niz SD. Gdyby do tego mial jeszcze UE, to bylby troszke wypasiony... B)

Dryb
11-05-2005, 15:34
Druid jest najtrudniejszy. Nie dla noobow. Oni chcieli zebys byl drutem, bo chcieli UHy.

TomiK
11-05-2005, 15:44
Druid wcale nie jest taki slaby i tylko do robenia UH . Wez sobie przyklad z Hesperides(nie wiem jak dokaldnie sie pisze) 170 Druid ! I co ? Jesli Druid byl by talko do robienie UH to po c*** by nim gral ? A po zatym koledzy chca zebys im robil UH :P I jeszcze jedno Wybierz sobie sam kim chcesz grac a nie sluchaj na kolegow, :D

Master Yedi
11-05-2005, 15:55
Druid nie jest taki zły... ;) Na początku wydaję się to nudne,ale potem z wyższym lvlem to kozaczyć można :] No i druid może sporo zarabiać na sprzedawaniu uhow :P

Magic
14-05-2005, 09:55
Druid jest dobry zawsze masz duzo kasy przynajmniej :P a co z tego ze sorc ma czary typu ue czy e-wave jak i tak uzywa sie ich strasznie zadko ja gralem sorcem i mialem wykupione e-wave i nigdy go nie uzylem a druid z run ofensywnych nie moze robic chyba tylko sd wiec ruznica jest nie duza

Wyjadius
14-05-2005, 10:44
Według mnie druid jest lepszy od sorca, robi bardziej opłacalne runki (UH), a co z tego, że nie robi SD? Na wyższych lvl kiedy się ich używa (na niższych to maaaało opłacalne) nikt nie traci czasu na robienie kilku bp, tylko kupuje od innych graczy. Innych runek (Hmm, Gfb) może kupić na hunt więcej, dzięki kasie z UH. UE? Najwyżej w wojnach i podczas "czyszczenia" niebezpiecznych miejsc. Może też robić runy Convince Creature, przydatne dla paladynów, którzy nie mają czarów spontanicznych o podobnym działaniu (jak summon creature i convince creature). Dlaczego koledzy namawiali cię na druida? Odpowiedź jest prosta - UHy ("ej daj uha w końcu kolegą jesteś", "nie bądź żyd" i inne gadki). Najlepiej sam wybierz profesję, która ci odpowiada.

Pawel Picur
15-05-2005, 00:33
Siema Ludzie jestem nowy i gram dopiero od wczoraj na mainie, mam 8 lvl ( prawie 9, brakuje mi 8% ) i 2 lvl magii ( juz niedlugo 3 ) .
Moim zdaniem druid daje rade, ale jak bym teraz wybieral profesje to wybralbym knighta lol

Sir Jarema
16-05-2005, 02:52
Hesperides
(http://erig.net/top500-hist.php?player=Hesperides)Antica Elder Druid Level : 170

To apropo tego ze druidem nie da sie zrobic dobrego lvlu i nikt nim nie gra -,-

Tylko zdaje się ten pan (albo jakiś inny też 100+ drud) powiedział, że nigdy by nie wybrał druida, gdyby wiedział, w co się ładuje :) Tematów o wyborze profesji są na forum dziesiątki i nie widze potrzeby, żeby kopiować z nich tutaj argumenty...ale IMHO druida wybierać nie należy, zwłaszcza jeśli jest to czyjaś pierwsza postać...

kszychu13
16-05-2005, 08:22
Druid vs. Sorc w porownaniu:
PvP
W wiekszosci wypadkow bije sie SD/UH, jednak sorc ma kilka mocnych atrybutow w postaci e wave i UE
Znowu punkt dla sorca
.

widzialem kilkanascie solowek druid vs sork i niegdy nie widzialem zeby sork uzywal e-wave badz f-wave UE

topic
ja gram druidem mam 28lv i wcale nie jest mi zle
moze exp wymaga troche cierpliwosci i kasy na runki(choc mozna zrobic je samemu)ale to wymaga sporo czasu

moF
16-05-2005, 09:45
A co to za problem zrobic rooka jeszcze raz ?! 2h roboty a bedziesz tym czym chcesz a nie tym czym cie chca twoji koledzy. Nie bede cie oklamywal dla mnei druid to porazka ... W porownaniu do sorca nie ma nic.

Kumagoro
16-05-2005, 22:06
I znowu kurde odzywa się banda knightów którzy myślą że druty to 11 lvl co UHy przed depo robią -.-

Dajcie nam coś co pozwoli na panować nad naturą -.- a nie jakiś czr co powoduje powstanie pseudo-krzaczka przed nami znikającego po sekundzie... Bo ja wiem, możliwość summonowania mocniejszych potworków (GS :>)

Venderer
16-05-2005, 22:44
I znowu kurde odzywa się banda knightów którzy myślą że druty to 11 lvl co UHy przed depo robią -.-

TEŻ TAK MYŚLE!!!! Co?? Sorc ma SD??? A drut ma UH... Za 2 bp UH kupisz 1 SD i jeszcze cie to wyjdzie lepiej z czasem i resztą (mówie o forsie) Bez pacc gra drutem jest lepsza... a Jednym atrybutem Sorca jest UE....

A właśnie... Patrzcie na podpis Kumagarro... Druid... patrzcie jak opn to zrobił że pokonał Dsa O,o, OJEJ i Smoczka w timie zabił..... A myślałem że druidem nie da się grac -,-....

P.S. Sam mam druta (low level, ale mam) i wcale gra sie wiele nie różni....!!!!

Hanibal
17-05-2005, 20:40
Wszystkie profesje wymagają cierpliwości. W czasie gdy Knight treni przez 8 godzin Druid moze zabic 10000 potworków i narobic sobie uhów, za które kupi sd. Sorc na 100 lv i Druid na 100 lv nie walczą ze sobą bo to nie przystoji magowi ;). Logika mówi ze sorc jest lepszy dzieki ue...ale to knight jest cienias ;) Druid jest trzeci w kolejności. Wg mnie Ranking Profesji to Palladyn, Sorc , Druid , Knight.... Poruszyłem gniazdo os? :D

Bucik
17-05-2005, 20:47
moim zdanie powinieneś pozostać przy magu bo byś postawił na swoim... namawiali cię na druida bo pewnie chcieli cię wykożystać żebyś robiłim UHy itp

Venderer
17-05-2005, 21:12
Druidem solowalem behemoty, DLe

Blokowalem hero, 2 smoki (2 w znaczeniu na raz), warlorda ostatnio nawet solowka 3 ancient skarabow jak bloker sie zgobil.

Z wyjatkiem DL wszystko bez mana shielda.

Wiem przecież mówie!! Użyłem sarkazmu, tzn. że wyśmiewałem się z wsyztskich sorćów co myślą że druid to nie postać tylko Uhmaker.
Chodziło mi oto że niby cienka postać a jednak idzie nia zsolować DSa.... Tak samo ty (BTW gratz) Potrafiłeś sobie poradzić z takimi silnyumi potworami druidem!!!

I co?? Nadal większość myśli że druid to ci*ta?

Zeo
17-05-2005, 21:55
@Venderer
eee... ty mowiles do Kumagoro???
on przeciez jest po stronie drutow a ty go osmieszasz <przynajmniej z tego co ja zrozumialem> ale to Wasza sprawa nie bede sie mieszal
P.S. tylko plz nie zasmiecajcie forum waszymi klotniamy nie tyczy sie to tylko wyzej wsponianych ale wszystkich...

@topic
wedlug mnie Druid nie jest taki zly <chiciaz sam gram sorckiem :p >
poczatek Drutka wedlug mnie jest lepszy niz sorca (wiecej kasy przede wszystkim B) )
Ale pozniej zaczyna sie klotnia...

-------------------------------------
Zeo Death
Sorcerer :mag:
9lvl :p
4mlvl :p :p
skills: 16/18 :p
mlvl 5 :p :p :p :p :p

"wszytsko kreci sie jak pozytywka.."

Stryk~~
18-05-2005, 20:29
Jeśli nie masz pacca to jaka róznica między sorkiem a Druidem?
I tak nie ma UE...
Powody grania druidem:
-Mass Healing
-Heal Friend
-Robienie UHów

Co z tego że nie masz UE? I tak sie przydaje tylko do wojen...
Po co Ci SD? I tak z SD hunci sie tylko Behe, Warlocki i Demony...

Robisz tylko UHy gdy brak Ci kasy i na własne potrzeby, a do expienia potrzebne Ci tylko HMM.

btw

plxplxpxlpxlxplxplxplxplxplxplxplxplxplxplxplxplxp lxplxplxplxplxplxplxplx

Venderer
18-05-2005, 21:02
@Venderer
eee... ty mowiles do Kumagoro???
on przeciez jest po stronie drutow a ty go osmieszasz <przynajmniej z tego co ja zrozumialem> ale to Wasza sprawa nie bede sie mieszal

****a..... Ludzie wiecie co to sarkazm?? -,-..... Słów tych NIE kierowałem do Kumaggaro, tylko do inncyh graczy.... Użyłem sarkazmu/ironii, skoro oni uważają że druid to cienias to jakim cudem Kumaggaro dał rade zabić Dsa?? (gratz for him) TO było naśmiewanie się z tych co myślą że druid to nupek....

Już rozumiecie?? -,- ech mam nadzieje że wynikną z tego żadne kłótnie.....

Jerkov Thundersword
20-05-2005, 22:17
Nie ma beznadziejnych profesji, są tylko beznadziejni gracze.

papski
21-05-2005, 11:51
Druid wcale nie jest beznadziejny. To postać dobra i szybko zdobywająca kase. :D Sam nim gram i nie narzekam.

Teraz moje argumenty:
1. Bez Druidów nie bylo by Vocation questa, nie było by Uhów, nie bylo by tzw. medyka na wojnie, a wszyscy myślą, że Druid to cienias.
2. To co że sorca bardziej respektują, ale bez pacców, to sorc jest niczym jak "drugą stroną Druida". Porównajcie sobie Druida bez pacc i sorca bez pacc.

Sorc opiera się na SD. Druid na Uhach które sam zrobi i HMM bądż GFB. :cup:
0:1
Zanim sorc zrobi bp SD to Druid zrobi 2 bp UH'ów. (SD-około 4k UH-około 2,4k)
0:2
Druid już na 11lvl może zarabiać "poważnie" a sorc musi przejsc pare etapów (HMM, GFB itp.)
0:3

Więc według mnie Sorc bez pacc jest niczym.

P.S. Runka Paralyze to najszybszy sposób na nabicie mlvl. (Robisz 10bp Uh, kupujesz manasy, używasz ich i masz mlvl szybciej niż sorc, no ale to temat o Pacc Sorc vs Pacc Druid) 8o

Gzaruś
21-05-2005, 20:06
Ja grałem knightem doszedłem do 40lvl (ale dedłem i mam 38 :( ) Miałem skille 72/68 i 5 mlvl i znudziło mi się. Wtedy zacząłem grę UHmakerem ;)
i gra mi się nim dużo przyjemniej :)

Mc macio
21-05-2005, 22:07
Więc według mnie Sorc bez pacc jest niczym.

do 25 mlvl jest niczym....ale potem to chocbys nie wiem ile mial kasy to go nie zabijesz drutem

Vitihud
22-05-2005, 07:00
Druid to baardzo dobra profesja! Dużo kasy ma ze sprzedaży uhów. Druidzi chętnie są brani na różne hunty. Wg. mnie najlepsza profesja :)

Sam gram druidem.

Althanin
22-05-2005, 08:20
-.- OMG czlowieku mój kumpel gra juz od 4 lat i jest palkiem mówi że nie wybierac palka bo nie umiesz nim grac, nie wybieraj sorca bo on mial sorca i na 18 lvl chodzil na orc fortec , a druid jak by to powiedziec Druid hmmmmmmmm jest poprostu do robienia uhów i nie opłaca sie nim grac tak jak knightem czy pallem bo mu nie rosną skille (po co ja to mowie chyba każdy to wie), i jeszcze jedno ludzie nie nabijajcie BEZSENSOWNIE postów X( To mnie roz***rdo***o "-.- OMG czlowieku mój kumpel gra juz od 4 lat i jest palkiem mówi że nie wybierac palka bo nie umiesz nim grac."
1. ciekawy jestem który level zrobil przez te 4 lata? B)
2. skąd on wie ze niebedziesz umiał grać palkiem jeśli nawet niespróbowałeś.
3. odpisz szybko.

Pozdro... ;)

Pawik :>
22-05-2005, 09:57
Każda profesja ma swoje wady i zalety B) .Według mnie wszystko zależy od umiejętności gracza bo jeżeli taki sorc nie moze trafic z SD,a taki druid ma dobre pvp i co chwile go trafia to Druid jest w tym momencie lepszy.Wszystko zależy od umiejętności gracza. :D

btw.papski nie rulesss tylko rulez -,-

Adea
26-05-2005, 22:46
Trenei powiedział że druid to ....($))^_)^$^%#(
Uważam że Druid jest o tyle slabszy od sorca ze nie ma Ue...Sd'ki sie przeboleje poniewaz zrobie 2 bo uhów i zamienie za bp sd'ków i jeszcze mniej many zejdzie! Ue nie uzywa sie zawsze...questy co najwyzej albo baardzo szybki exp-.-
A pozatym jak robisz sorca to myslisz "sd'ki i ue" a konczy sie na 10 levelu;]
Pamietaj ze np. na Desert Questa zawsze jest duzo knightów ... pallków nigdy Druidów:)
Druid nie gryzie a ze krązy stereotyp ze druid to uh maker...pieprzenie bzdur.

Know Naim
27-05-2005, 01:05
gram druidem i nie jest tak źle. robie uhy, mam pieniądze, run na hmm mi nie brakuje, expie spokojnie, bez żadnych problemów, w timie smoka też załatwię, więc w czym problem? jak się chce to każdą postacią można mieć wyoki level i "być dobrym" :p z tym, że druidem miałem ciężki początek, do 14, 15 lvl gra sie dosyć monotonnie, ciężko się expi, jak się jeszcze popełnia parę błędów na początku (tak jak u mnie - kupowałem nie te runy co trzeba i kasy miałem mało) to gra się strasznie nudno. No ale już po 15lvl idzie z górki. Łatwiej się expi, więcej pieniędzy... nie widzę żadnej przeszkody dlaczego druid nie może mieć wysokiego levelu i jest do d. robiąc uhy rośnie nam od razu magic level, co po jakimś czasie owocuje mocniejszym uderzeniem hmm... nie jest źle, druidem da się grać tak jak każdą inną postacią.

Averus
27-05-2005, 09:38
Usuniete. Usuniete. Usuniete.

Senseal
28-05-2005, 19:36
Wg.mnie mogli by zabrać sorcowi summony, a dodać nowy czar ofensywny.
Ja nie wiem, robię postać na Guardii(non-pvp) mam FACC, a po wakacjach PACC na 3 miechy potem nie wiem.
Bo sorc ma te ofensywne czary, a na non-pvp to moge walic w potworki bez szkody dla bloker, no i UE na Annihilatora, a druidome to ciężko go przejść i Dijn Quest też(tam w orc fortress)(myśle przyszłościowo).Proszę o pomoc.

Edit:Mogli by druidowi ulepszyć Poison Storm, tak żeby:
1.Walił on jak to takie "UE" Ancient Scaraba, czylyli spowalniał.
2.Zabierał obrażenia od trucizny odrazu(jak Necro) i zatruwał on 5-10.

Rafciu Mistrz
29-05-2005, 20:30
Ulepszyc poison storm? B) Dobry pomysl ;) A siłą druida jest Mass Healing xD

Druid to napewno trudna postac, ale nie jest duzo gorsza od sorca, jednak gdybym mogl wybrac to wolalbym sorca :)

@topic: przejdz jeszcze raz rooka i zrob se z tego druida ktorym grasz uhmakera :)

Tygryseq
29-05-2005, 20:52
Druid rox!! Sam gram drutem!

Why druid rox?

Ponieważ:

- Przy huncie z blockerem zdobywa dużo expa.
- Tworzy sobie UH'y i HMM'y- dwie najpotrzebniejsze runy w grze!
- Ma silne pvp, tak samo jak sorc (uderz SD'kiem jakiegoś typa jak masz 45 mlvl :evul: )

Więcej jest, ale pisać mi się nie chce.
HAIL DRUID

Mikelp
29-05-2005, 21:23
skoro oni uważają że druid to cienias to jakim cudem Kumaggaro dał rade zabić Dsa?? O boshe...ja na 18 levelu solowalem DS`a w HellGate...dla bezpieczenstwa byl ze mna kumpel paladyn ale on tylko pilnowal zeby mnie ghoule nie zablokowaly -.-...to nie az taki duzy wyczyn...
ale zrobilem nowa postac...Paladyna...zaimponowal mi kumpel ktory w 1 tydzien zrobil 20 level...moze dla was to nic takiego......Created: Jan 12 2005, 19:55:55 CET
Name: Zephi Asel
Sex: male
Profession: Druid
Level: 18

(dead 1 i spadlem do 18 levelu)...gralem nim non-stop...raz tylko przeszedlem se do 10 levelu innym charem...i oto rezultat 5 miesiecy grania :O :( 19 leveli tylko...znam goscia ktory w 5 miesiecy 84 level zrobil knightem...ja nie wiem jak to mozliwe ale jednak....

Hakoonin
07-08-2005, 21:02
Widze, ze jak zwykle ludzie nie bardzo moga sie dogadac, wiec postanowilem, ze wyjasnie to i owo.
1 Fakt ze druid ma super kase ze sprzedazy UHow to prawda(chociaz sorc ma z SD praktycznie to samo...), jednak po osiagnieciu 30-40 lvlu wiekszosc zdobywanej kasy i tak pochodzi z Huntow, zakladajac oczywiscie ze nie jestes lamerem, spedzajacym caly czas na robieniu run.
2 Na normalnych huntach (Necro, Demony, Guardy, Dle, Smoki), jak juz wczesniej wspominano- nie ma zadnej roznicy.
3 P.v.P- Ta dziedzina jest, niestety zrodlem najwiekszych nieporozumien. Z calym szacunkiem dla drutow- ale w tym przypadku przewaga sorca jest wrecz NIEBOtyczna, a to za sprawa jednego malutkiego czaru. Nasi kochani najmlodsi, ktorzy mimo posiadania, lagodnie mowiac "Skromnego doswiadczenia" - wypowiadaja sie na forum, niestety nie do konca zdaja sobie sprawe z mozliwosci jakie daje spamowanie UE. Walka pvp, zarowno druidem, jak i sorcem, opiera sie na wykonczeniu przeciwnika w ciagu pierwszych chwil. Powodem tego jest ograniczona ilosc punktow zycia i pojemnosc plecaka. Przykladowo- zakladajac ze walcza ze soba Rycek i Druid na tym samym levelu ( powiedzmy 100), i obaj gracze dysponuja identycznym (dobrym) pvp i sa przygotowani na maksa, to po raz kolejny bez urazy, ale druid nie ma NAJMNIEJSZYCH szans na wygranie takiego pojedynku, poniewaz potrzebuje on 5 strzalow z SD na zabicie Rycka( dodatkowo, od czasu do czasu sie UHajac). Rycek po prostu bedzie Uhal sie po kazdym SD, i wygra walke na przetrzymanie). Sorc na 100 lvlu jest w stanie zespamowac 3 UE, zabierajac takim combem do 2000 hp, oczywiscie szansa na to ze ryckowi nie uda sie Uhnac jest niewielka, jednak daje to sorcowi przynajmniej SZANSE na wygranie pojedynku. Jesli chodzi o walke z paladynem, Podobnie jak wczesniej, paladyn przetrzyma druta i wygra walke. Sorc w walce z palkiem bedzie mial calkiem spore szanse na wygranie spamujac UE 2 razy.
No i to tyle, slowem - druty sa ok, jednak w przypadku pvp ustepuja sorcom, i to WYRAZNIE. I pamietajcie: Dont underestimate the UE !

niewidomy
07-08-2005, 21:28
druidem sie oplaca na nizszym levcu ale na h levelach mozna summowac ds czy tam archery dzieki temu (dla mie to bardzo pozyteczna magia ale jak ci sumona zabija jestes biedny :P) mozesz chodzic na mino guardy czy cyklopy
na h lvl bedziesz sam kupywal uhy itd niz samemu robic -.-
gralem druidami mi nie pasuja i tyle ;/ na h levcu nie oplaca sie grac druidem
koledzy chcieli zebys im dawal uhy pyszczajac taki tekst jak:plx daj uha

poprostu jak chcerz byc druidem albo i nie to sie zrokuj i znowu wejdz na meina
ja ci polecam knighta XD

Nico
30-05-2006, 22:43
druid jest tylko troche slabszy niz sorc...bo nie ma czarow takich jak on...

Chciales powiedziec na pvp :P
btw jesli chodzi o non-pvp polecam druida :)

Galeon
30-05-2006, 23:13
każda profesja jest dobra i specjalizuje sie w czyms innym. jednak druid WCALE nie jest najgorszy! ja np. gram knightem i zrobilem sobie druida tylko po to zeby mi robil ihy i uhy a teraz zupelnie zmienilem do niego nastawienie. jest to teraz moja druga postac ktora szkole rownie dobrze jak knighta i wcale nie uwazam ze jest beznadziejny - wrecz przeciwnie! to swietna profesja ze wzgledu na czary leczace i wiele innych rzeczy. po jakims czasie gry KAZDA profesja znudzi ci sie ale moim zdaniem nie mozna porownywac profesji bo kazdy bedzie mial odmienne zdanie. jezeli kreci cie magia leczaca i natura to wybierz druida. jesli zywiol i czary ofensywne to sorca. jesli lucznistwo i strzelectwo to palka. jesli zas miecze kowalstwo i smak zelaza to polecam knighta. takie jest moje zdanie...

dreggi
30-05-2006, 23:24
-.- OMG czlowieku mój kumpel gra juz od 4 lat i jest palkiem mówi że nie wybierac palka bo nie umiesz nim grac, nie wybieraj sorca bo on mial sorca i na 18 lvl chodzil na orc fortec (

ekhm, sorki ale troche zagmatwane. Mowa o sorkach, palakch a nie ma nic o druidach :P

a druid jak by to powiedziec Druid hmmmmmmmm jest poprostu do robienia uhów i nie opłaca sie nim grac (

LOL? ja mam 40 lv 51 magic druta i chodze z kumplami na hydry, samemu na dragi i orki na edron i jest swietnie. A do tego robie Uhy i sypiam na kasie.

nie opłaca sie nim grac jak knightem czy pallem bo mu nie rosną skille (po co ja to mowie chyba każdy to wie), i jeszcze jedno ludzie nie nabijajcie BEZSENSOWNIE postów X(

A na co do jasnej ch**** druidowi skille? DLe chcesz nim bloczyc?? Druidem robisz magic i jedziesz level na /DLach/hydrach z blokerem a skarabch tombach i dragach bez blokera.

Co do tematu: wbij 24 lv i rób Uhy. Sadzac po pytaniu nie jesteś doswiadczony :P więc wbij 35 magic i wtedy mozesz iść sobie z blokerem na dragi bijac z hmmów albo wbic od razu 50 magic level. Acha, wazna rzecz- druid wbijajac magic zarabia kase (bo sprzedaje UHy) a knight czy palek skillując traci kase tylko na fooda (albo robale).

Mega_RobalXXL
30-05-2006, 23:26
DRUID THE BEST DRUID THE BESTDRUID THE BEST

Sidena Daron
31-05-2006, 19:46
Sorc jest lepszy od Druida, ale to zalezy od upodoban. Ja gram sorcererem i jest git.

Diego'Odin
31-05-2006, 20:07
jestem sorcem ale gdybym wiedział w co sie pakuje wybral bym palka
gdybym tak mógł zmienić profesję nie tracą levela...

@topic
myśle że drut jest całkiem fajny
uhy, ih z pacc mass healing i heal friend
drutem ogólnie dużo zarobisz bo ja sorcem to klepie biede

mecz
31-05-2006, 20:15
Sorc jest lepszy od Druida, ale to zalezy od upodoban. Ja gram sorcererem i jest git.

Jak ja nie lubie takich postów, że druid jest gorszy albo lepszy od sorca... Zależy to od upodobań to prawda ale na jakiej podstawie piszesz, że "drut jest gorszy" pod jakim wzgledem bo jak dla mnie jest dobry ale nie twierdze ze lepszy od sorca. Może nie jest tak ofensywny jak mag ale ma inne zalety to samo mag. Każda profesja ma swoje wady i zalety wiec wszystkich proszę o jedno nie pisanie, że drut do nudna profesja itd. itp. bo aż żal pośladki ściska. Tylko od gracza zależy kim bedzie grał wiec tyle...

pS.

oj oj drutem będziesz miał kase... no z tym sie nie zgodze zależy kiedy jak masz BP of UH i je bedziesz sprzedawal to zarobisz (no wcześniej trza je zrobić ale nie każdej osobie chce sie cały czas robić te UHy... a jak expisz to run nie robisz. Podobnie jest z Magiem.

Arkhor
02-06-2006, 18:46
Nie grałem za dużo druidem , ale wiem ze graie druidem opłaca się jedynie jeśli masz już kumpli innych na servie :)
-expienie-pod pohem na slimkach ;] ( ja tam nabiłem 30 lvl )
-potem bierzesz kolege zeby ci blokował guardy albo nawalaszje z różczki
- HUNty:(o TAk to jest to)
Hydry-robisz 3dsy... knight (coś tam robi) a ty tylko exura sio na blokerka i hmm :)
Najlepszy hunt to hunt z druidem :)

Szybowniczka
04-06-2006, 11:09
Hydry-robisz 3dsy... knight (coś tam robi) a ty tylko exura sio na blokerka i hmm :)

Przepraszam, a moze 2? 3 sie nie da na raz zsummonowac (czy sie myle?).
Sama gram druidem. Druid wcale nie jest taka debilistyczna profesja, na prawde gra nim daje duzo rozrywki i satysfakcji. Cieszy sie on duzym respektem wsrod innych, bo przeciez gdyby nie on to knight zyl by wiecznie na "exurze" tak jak reszta profesji.
Jesli mam porownywac druida do innych profesji, to powiem tak: mialam okazje grac paladynem na 29 lvl. Za******ie sie boltowalo dragony. Ale co z tego? Do druida trzeba miec predyspozycje, ktore posiada jakis procent z nas. Nie chce sie w jakis sposob chwalic, ale mysle ze poprostu dana mi jest ta profesja...
Widzieliscie kolesia o nicku Mateusz Dragon Wielki? 201 elder druid. Kraza podejzenia ze sharuje postac, ale nawet jakby, to te 2 czy 3 osoby musza KOCHAC ta profesje.

Tak w ogole... Zauwazyliscie ze duzo druidow i sorcererow konczy swoja przygode z profesja kolo 30 lvla? Druid do tej pory zdazy zarobic fortune na UHach. A sorc? Hmm... Gfb... A SD nie ujzy na oczy.

Nie bede sie z wami klocic kto lepszy a kto nie, kwestia upodoban i predyspozycji. Moje zdanie o druidzie jest jednoznaczne: Druid Powah :cup:

Pietru
05-06-2006, 19:21
Na pewno gra jedna z profesji musi ci isc lepiej! Wybierz ta profesje.
Druid nie jest znowu taki beznadziejny poniewaz jezeli druid jest do bani to sork tez poniewaz rozni sie szegolami a jezeli sork jest do bani to paladyn jest do bani bo gra paladynem jest troche inna a jezeli palek jest do bani to Knight Rulessss! To by bylo na tyle.Wszystko zalezy od twojej gry.

Karolkens33
06-06-2006, 21:23
Ja gram drutem, mam 28 lvl, 36 mlvl i i dobre eq. Przed update druid na pewno byl beznadziejny, (dlatego zawiesilem gre na drucie na kilka miesięcy) ale teraz z rodami nieźle sie expi. Ja np. biore monlight roda, robie HMMy, DSa i expie na dragach. 1 DS starczy mi na conajmniej 8 dragów (Z IHami 15), loot nie zawsze sie zwraca ale expi sie szybko. 2% (na 28 lvl) na 1 draga... Niektórzy może powiedzą, że trzeba robić dużo HMM, ale po kilku dniach expienia mlvl podwyższa sie, a co za tym idzie? :p Wieksze hity w draga i mniejsza strata hp przez DSa. :)
To jest moje zdanie=]

neutralny16
07-06-2006, 22:19
mam pytanie...Ile hp zabiera Poison strom np. na levelu 100 z mlvl 65???:) a Sorciem z UE na tym samym levelu i mlvl?prosze o odpowiedz:]

Ufocznik
07-06-2006, 23:30
dziwne ze nikt nie looknal na date zalozenia tematu.. Nico reported
@srry za offtop

Diamonic
09-06-2006, 14:23

Idiota? <10 znaków>

Adamosis
10-06-2006, 21:42
Mam pytanko a nie wiec gdzie sie mam zapytac
Jak mam sie zamienic w przedmiot za pomocą czaru, widzialem paru kolesi zamienionych a swordy.
Mam czas Utevo Res Ina ale on zamienia tylko w potwory, czy trzeba zastosowac jakas dodatkową formule ?

ari2423
10-06-2006, 23:07
do zamieniania w przedmioty jest specjalna runa Chameleon, zeby jej uzyc trzeba uzyć runy na przedmiocie w którym chcemy sie zmienic

a utevo res ina sluzy wylacznie do zamieniania w potwory

dawid mag
11-06-2006, 09:43
druid niejest do robienia uhów ja widzalem druta ktury se hodzil wszedzie na 13 lvl na of i co wymiatal a wogule druid jest na mniejszych llvl lepszy od sorca tera ten update i co sorc zrobi drutowi sorc na 15 lvl ???? walnie go z
fire wave hehe a druid sie uleczy i przywali mu z hmm albo bedzie sie leczyl i wezinie zrobi convencion runo i wezne potwora z convencjonuje i co sorc bedzie mial gorzej a moze druid jest slabszy bo ma slabsze czary troche ale to tylko te spontaniczne bo runiczne to mag niema szans z druiidem
a wogule kazdy kogo znam muwi ze druid latwiej znajdzie blokera bo zdruidem jak idziesz a druid ma pacc i niema uh to i tak niebojsz sie o zycie bo druid ma heal friendl i mass healing a nawet jak ma uhy to z druidem na demony nawet idziesz bez druta z sorcem na pvp na przyklad to sie bojsz ze sorc cie zabije a druid nie bo druid wali z hmm (tylko nietwierdze ze druid jest najlepszy bo niechce tu kutni)
a wogule ja gralem knightem,pallem,sorcem,drutem , i powiem ci tak ze pallowi szybciej leca skille dista niz knightowi i tak trudno sie niegra nawet na non-pvp

Rafciu Mistrz
11-06-2006, 10:03
Nie zastanawiałeś się kiedyś nad zakupem słownika ortograficznego? :/
A co do runicznych czarów: sorc może ich używać tak samo jak druid ( mam nadzieje, że dobrze zrozumiałem to co pisałeś, bo miałem z tym spore problemy O.o )

mankey
11-06-2006, 11:53
Nigdy nie grałem druidem, ale moge powiedzieć, że UH'y odgrywają dużą role w grze tą postacią. Dużym plusem tego, że będziesz druidem jest możliwość łatwego znalezienia kumpli poprzez sprzedawanie runek.
I moim zdaniem nie ma dużej różnicy w stylu huncenia druidem a sorcem bo obaj uzywaja runek do tego celu a nie UE(chocieaz ten czar w wojnach może sie przydać)

Piotrek Marycha
14-06-2006, 01:09
Male podsumowanie argumentów:

Drut:
-bez pacc jest niczym malutki robaczek robiący uhy (przy pacc dostaje e vis, mass heal, heal friend czyli to co zawaza ze wogle do czegos jest przydanty)
- świetny czar heal friend (ale pacc pacc pacc....:confused: )
-Uhy robi od 24 lvl i an bp uhow musi zuzyc 400many x 20 =8000 many za kotre zainkasuje 2.5-3k
-nie ma czarow ofensywnych przez co jest slaby na pvp;( (choc przydaje sie na wojnach)
- wszyscy chca miec druta na hunty bo fajnie jest mieć jakiegos łosia dzieki któremu nie tzreba bulic na uhy
Sorc:
- ma bardzo fajne czary jak GEB, energy wave, SD i w końcu UE:cup:
- na 23 lvl ma GFB na kotrych bp musi zuzyc 480x 20 =9600 many za które inkasuje ~3k (wiec tu drut ma minimalnie wiekszy zysk)
- mocny na pvp (nawet bardzo):evul:
- calkiem wporzo na huntyB) (przynajmniej cos robi a nie spamuje exura sio)
- radzi sobie bec pacc

Co do Uh i Sd - nie sa imo sensowne argumenty poniewaz na wysokich lvl i tak drut raczej nie bedzie samemu robic uhow tlyko je kupowac ( chyba ze zostawi wlaczonego kompa na bocie na noc....

IMO drut to jest jak połowa sorc poszerzona o exura sio....

Patol
16-06-2006, 13:51
Moj kumpel ma druta, na 25 chyba levelu (sprawdzcie Kemepu na lunie), i bardzo chwali sobie druta, mowi ze jest duzo lepszy od sora. Zabil juz nie jenego draga :), I dlatego chyba ja tez wezme druta.

Vil
16-06-2006, 14:50

Powiedz to Hesperidesowi... Drut robi na huntach to samo co sorc + moze leczyc znacznie lepiej.

- radzi sobie bec pacc

Traci te same kluczowe czary co drut ( visy, haste, jakiestam jeszcze ), zarabia znacznie mniej kasy, jedyne co ma lepsze to wandy.

IMHO sorc to 2/3 druida z paroma fajerwerkami.

Punissherr
18-06-2006, 04:14
Cytat "A ja jestem druidem i wale z rozdzki" i ziomek dobrze wybram bo jak masz exura sio (heal friend) to na wiekszym lvl kazdy ciebie wezmie na hydra hunt ; drag + dl hunt etc... a pozatym moim zdaniem druidem najwiecej kaski sie robi masz czas na HMM i UHy to robisz se ze 10 bp i jedziesz na dwarf guard i masz exp loot + kasa i nudy nad robieniem runek sie "zrekompensuja" << nie wiem czy dobrze napisalem xD. Pozatym moj kumpel gral druidem przez 2 lata nabil se 58 lvl , 62 mlvl i 300k+ kasy w loocie z guardow (robil tylko HMM i UHy) osobiscie radze ci druida i chyba sam se druida zrobie :D
P.S a jezeli ciebie jeszcze nie przekonalem to sie zrookuj i zrob se knighta i nabij lvl 80+ ze skilami po 50+ "c ya"
P.S 2 sorki za ortografie bo nie moge zrobic zmiekczen (o z kresko itp:/)

Mati66
23-07-2006, 16:45
To ze żałujesz że wybrafeś jakąś profesie a nie inna to miej pretęsie do SIEBIE a nie do DruidaX( X( X( X( X( X(
Jak byś był na maoim świecie to bym ci pokazał co to jest Druid....:evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:

noobowaty mistrz
23-07-2006, 18:34
@topic
Tak to jest jak ktos wybiera profesje nie wedlug wlasnych upodoban tylko wedlug woli kolegow. -.-
A druid jest tak samo dobry jak inne profesje. Dla mnie nawet najlepszy bo najlepiej mi sie gra druidem (a gralem wszystkimi profesjami na przynajmniej 50 lvlu)

KaC-93
29-07-2006, 19:04
Od zawsze gram Druidem i nigdy mi nic nie brakuje. Gralem juz wszystkimi profesjami i uważam że Druidem gra sie najłatwiej, najszybciej sie nim nabija lv i w przeciwieństwie do Maga na niższych lv'lach szybciej zarabia pieniążki dzięki UH'om.

Mam nadzieje że pomogłem komuś w wybraniu profesj ;)

Pozdro for All

Stożek
29-07-2006, 19:32
Druid jest lepszy od Czarodzieja-UE nie jest wcale potrzebne tak bardzo, a exura sio tak. Exori vis uzywaja obaj. Obaj maja wandy/rody tylko druid ma ulozone inaczej i dlatego expie gdzie indziej na poszczegolnych lvlach (dobicie tych 30lvli trwa tydzien gora dwa ale to nic).

Runy-na tym sie nie zarabia-1k na godzine to naprawde grosze, lepiej pujsc z monkiem i dsem na scaraby i robic 2x tyle albo z tarantulami na dworci. Ewentualnie bawic sie w skup/sprzedaz zlomu u djinnow.

Exudio
29-07-2006, 19:49

Drut:
-bez pacc jest niczym malutki robaczek robiący uhy (przy pacc dostaje e vis, mass heal, heal friend czyli to co zawaza ze wogle do czegos jest przydanty)
-Uhy robi od 24 lvl i an bp uhow musi zuzyc 400many x 20 =8000 many za kotre zainkasuje 2.5-3k
-nie ma czarow ofensywnych przez co jest slaby na pvp;( (choc przydaje sie na wojnach)
- wszyscy chca miec druta na hunty bo fajnie jest mieć jakiegos łosia dzieki któremu nie tzreba bulic na uhy
Sorc:
- na 23 lvl ma GFB na kotrych bp musi zuzyc 480x 20 =9600 many za które inkasuje ~3k (wiec tu drut ma minimalnie wiekszy zysk)
- radzi sobie bec pacc

Co do Uh i Sd - nie sa imo sensowne argumenty poniewaz na wysokich lvl i tak drut raczej nie bedzie samemu robic uhow tlyko je kupowac ( chyba ze zostawi wlaczonego kompa na bocie na noc....

Zabiłeś mnie swoim postem, poprostu spadłem z krzesła, bez urazy, rozpisałeś się, ale nic sensownego do tematu nie wniosłeś. Same bzdury. Sorc, tak samo jak i druid, bez pacc'a jest niczym. No wiadomo, może i niektórzy muszą sobie dawać radę bez pacc'a, ale trzeba być diabelsko zawiętym by którąś z tych profesji dojść do czegoś bardziej sensownego. Sorc bez pacc'a na nic się nie przyda (no może hmm'y...), druid także, ale przynajmniej ma te uhy i dużo kasy.

copyme
30-07-2006, 22:05
8o :) ja gram druidem i jestem z siebie dumny :P poniewaz robisz se 2 bp uhow i kupujesz bp sd proste nie :P i ja zrobie szybcjej 2 bp uhow niz ty bp sd a po 2 mi wiecej mlvl urosnie i moge robic tez exsplo tez dobre xD ::p i do tego ue.. i co z tego ze sorcer ma ue :D tylko se jak walnie many szybciej spali a jak do tego ty masz ssa to ile w ciebie walnie ze 100 omg ;p
Podsumowanie
Kadza profa ma wady i zalety :P
Po co by cip robili druida jak by wiedzieli ze to zjechana postac nie proste :P
knight dobra postac na dobrych skilach do blokowania xD ( co ja knightem bym mial niegrac dla tego ze sd nie mam omg :/ i z ue nie wale )
Palek Dobra posatc chodzi na wieksze potwory sama latwo wali dragi (palek tez ue nie ma i co :P sd tez nie robi tylko kupuje tez mam nie grac omg )
Sorcer powiada sie ze najpotezniejsza postac w tibi moze to i prawda ale duzo nia nie zarobisz ;d tak mi sie zdaje :P na hmm milionerem nie zostanijesz (musi kupywac ihy/uhy ma dobre czary ale tez many troszke ciagno ;P )

:D 8o Druid Dla mnie dobra postac ma podobne czary do sorcra ze tylko nie ma tak atakujacych czarow jak on ale co z tego L:P robi uhy zarabia duzo kasy nie musi kupywac uhow ihow tylko se zrobi hmm i exsplo ihy lub uhy i idzie exspic .... i za to lubie druida (nie czeka na nikogo do exspienie to znaczy nie stoj i nie kupuje runek jak sorc no tylko sd moze ;P ale napewno nie spedza tyle czasu co sork na tym :P no to prawda ue nie ma ale ue to na wojny tylko omg ale ma exori vis ;p stawiasz 1 ds i idziesz na dragi xD i walisz z exori vis a draga ds bloczy jak ds ma czerwone hp dajesz masowe leczenie i posprawie xD a sorcer tylko runki na ds zuzywa a jeszcze ostatnie slowko jak jestes druidem to cie bardziej bioro na hydry xD pozdro ) Prosze nie kometowac mnie tylko powiedziec czy mam prawde czy nie ....xD Druid jest dobro postacio ;] :D

Vorden
30-07-2006, 22:14
Ja jestem druidem. to co napisales jest 100% prawda mi sie nim gra bardzo dobrze. ale dobry druid jest tylko wtedy gdy masz pacc'a a tak druid to jest malo atrakcyjna posatc.
tyle ^^

CzerwonyRed
04-09-2006, 15:09
Dlaczego niby drut jest slaby? Sam gram drutem i jestem zadowolony :) Poza tym sorc bez PACC'a jest niczym :crusader:. Nie moze robic SD i UE ^^. A druid...Prosze HMM (coz sorc tez moze :P) i UH. Szybko moze zrobic duuuzo kasy...starczy miec 220 gp (koszty bp i blank rune), fishing rod, sporo robali, 25 lvl i cos z czego walic bez uzycia many (np. jakis sword ;P), na punkty Soul. Troche czasu zajmie robienie BP UH, ale przynajmniej szybciej zrobisz 2 BP UH niz 1 BP SD :). Pozdro dla wszystkich drutow :).

Sulfrendil
07-09-2006, 14:07
Gralem Knightem (raz z axem, raz ze swordem raz z clubem) I co w 3 miechy robilem 16 lvl, a druta mam od 3 tyg. i juz 17 sie kłania powoli. Druty sa spox.

maciek5721
07-09-2006, 14:52
Ale z ciebie noobeq druid to najlepsza profesja pod słońcem wiem że snakebite rod moze cie sie niepodobac ale jak bedziesz mial 13 lvl dostaniesz moonlight roda owiele lepsza od snake roda gdy bedziesz mial 15lvl bedziesz mugl robic ihy ktoryh bp sprzedasz za 1K!!! tylko druid to umie :faceoff: dlatego najlepiej go wybrac zrobisz 3 bp ihuw masz 3k w sam raz na drag shielda!!!!!:fuck:

Vampir Z Zaglebia
07-09-2006, 15:20
@Up

Nie każdy druid punktuje w zdobycie 15 levela i zrobienia 3 backpackow Ihow :]
Ja od tygodnia gram druidem..narazie mam 19 level i mi pasuje..ale ograniaja mnie watpliwosci co bedzie na 33+? Tempest niby dobry ale na guardy sobie za duzo nie polatam..Chociaz sa oczywiscie inne potwory do huncenia(są przeciez hydry [mozna uzywac Volcanic Rod], oraz mozna expic z summonami! Prawie nic expa nie tracisz(32 sorckiem jak na guardy latalem to zwijalem ok. 130-140 expa za jednego, bloker w postaci monka sie przydaje). A jesli ktos ma duzo czasu to loozik, bo robisz 3 bp uhow sellasz za 10k i juz na mfki masz, jedziesz cyclopolis tempest+e.vis, warto zbierac loota, waste w sumie jest ale zawsze sobie poexpisz.. Druid Rulezz :)

Vil
07-09-2006, 15:38
bedziesz mial 15lvl bedziesz mugl robic ihy ktoryh bp sprzedasz za 1K!!! tylko druid to umie :faceoff: dlatego najlepiej go wybrac zrobisz 3 bp ihuw masz 3k w sam raz na drag shielda!!!!!:fuck:

kazdy glupi zarobi 3x tyle w tym samym czasie co druid robiac ihy.

Stożek
07-09-2006, 18:28
kazdy glupi zarobi 3x tyle w tym samym czasie co druid robiac ihy.

Za intelygentnego sie nie uwazam a robie 6x tyle z palcem w tylku moim ED na 25.

Trajerq
07-09-2006, 18:34
Mój kolega jakoś gra druidem, na nowy servie Nebula. I nabija 2lvl'e dziennie, więc nie opowiadajcie gupot że duid jest do dupy. Druid nie ma może SD, ale gdyby nie druid to zeby hantowac Dragony knightem musial byś mieć taki wysoki lvl ze ho ho...

Matko prosze was newbie o nie udzielanie sie tym bardziej dawanie rad...druid nie robi sd ale moze ich uzywac a skoro masz duzo kasy z uhow mozesz sobie je kupic po za tym sorc jest lepszy od druida jesli jest pacc i juz jest lvl na ue.Druidem robi wszystkie fajne runki prucz sd ale mozna jes pokojnie kupic jak juz powiedzialem:D a knightem na 20 lvl na dragony mozna smigac tylko gsa trzeba miec i doswiadczenie jakies.

Vampir Z Zaglebia
07-09-2006, 20:12
sorc jest lepszy od druida jesli jest pacc i juz jest lvl na ue.
Hmm..Newbie? Po kiego ci UE? zeby "walnondz kolege z altimejt eksplołżyn rzeby dadz test chita?"
UE przydaje sie tylko razz..final room of quest...BYE

Sozemego
07-09-2006, 20:14
Hmm..Newbie? Po kiego ci UE? zeby "walnondz kolege z altimejt eksplołżyn rzeby dadz test chita?"
Ale z was non-pvperzy, ktos kogo interesuje zabijanie innych bez watpienia uzna ten czar za bardzo przydatny.

Vampir Z Zaglebia
08-09-2006, 08:29
Ale z was non-pvperzy, ktos kogo interesuje zabijanie innych bez watpienia uzna ten czar za bardzo przydatny.

Chyba jedynie do wykanczania, bo watpie zeby ktos na wejscie UE zapodał :] A poatym na tym 60 lvlu jaki pojdzie hit? 300? 400? Gzzz...

Trajerq
09-09-2006, 13:56

Jeżeli Twoim Zdaniem To Czar Nie Przydatny To Druid Może Używać Różdzki Wand Of Infermo...:D Domyślam Się Że Grasz Knightem Na Servie Non-PvP :]

Vampir Z Zaglebia
09-09-2006, 16:52
Zle sie domyslasz..Zaskocze cie: Nigdy nie grałem na non-pvp i mam SORCEM 31+(kiedys byl wyzszy). Obecnie proboje swoich sil druidem(jeszcze nie przekroczyłem 20 poziomu :)

Vampir Z Zaglebia
09-09-2006, 16:54
Hmmm Druida nie polecam choc dobry jest na poczatku z powodu duzego zarabiania forsy jak i leczeniu (muwie tu o ihah ;) ) A sorc na poczatku jest beznadziejny a po jakims okresie czasu jest niepokonany :D 8o a druid puzniej jest slaprzy (za malo czaruw offensywnych)

A ha i jeszcze jedno druid wincej zarabi ale nie uwali zbyt mocnych stworuw
Przeciwnie jest u Sorca jednak on zbiera leprzy exp i na tych mocnych potworkach zarobi ruwnie duzo co druid sprzedajacy UHy

Ale wybur i tak nalerzy do ciebie :cup:

Przepraszam za błendy ort. :) ;)

Podaj przykład jednego potwora którego nie uwali druid a sorc nie ma z nim problemu(uwzględniając ze PvP obu postaci jest DOBRE.

Bzykman
09-09-2006, 17:02
gralem juz kazda profesją i stwierdzam że druid jest bardzo dobry. do teraz gram drutem. po 1-sze na 24 lvlu juz sobie zarobisz na lepsze eq (UH-y) a sorcem muszisz albo GFB albo HMM albo Explo albo SD.... sd dopero na 45 wiec chwile to potrwa zanim bedziesz to robil.... pozatym drutem na pacc masz zajebiscie bo masz exura sio exure gran mas res i wogóle duzo evól czarów. jedynym minusem druta jest to ze tempest rod bije z 1 kratki a nie z 5 xD i to ze niema UE ktore jak którys kolega powiedzial przydaje sie do final roomu w quescie...

DRUID ROX!!!!

Sozemego
09-09-2006, 17:06
Chyba jedynie do wykanczania, bo watpie zeby ktos na wejscie UE zapodał :] A poatym na tym 60 lvlu jaki pojdzie hit? 300? 400? Gzzz...
Do wykanczania czy na starcie, zadna roznica wazne zeby spelnilo swoje zadanie. Pozatym 60 sorc to moze sobie z ue sciagnac co najwyzej 40 sorca. Warto ue uzywac w pvp po 100+ lvlu, i to najlepiej z 2-3 sorcami powyzej tego lvla, zgranie/ventrilo i mozna calkiem niezle likwidowac highlevele.

lolekzlolkowa
15-09-2006, 14:51
gralem juz kazda profesją i stwierdzam że druid jest bardzo dobry. do teraz gram drutem. po 1-sze na 24 lvlu juz sobie zarobisz na lepsze eq (UH-y) a sorcem muszisz albo GFB albo HMM albo Explo albo SD.... sd dopero na 45 wiec chwile to potrwa zanim bedziesz to robil.... pozatym drutem na pacc masz zajebiscie bo masz exura sio exure gran mas res i wogóle duzo evól czarów. jedynym minusem druta jest to ze tempest rod bije z 1 kratki a nie z 5 xD i to ze niema UE ktore jak którys kolega powiedzial przydaje sie do final roomu w quescie...

DRUID ROX!!!!

Albo,albo,albo
Ale pobieram twoja opinie, ze druid to dobra profesja.

ari2423
15-09-2006, 15:15
Za intelygentnego sie nie uwazam a robie 6x tyle z palcem w tylku moim ED na 25.

wow! chce miec filmik ! jak to robisz ! acha i powiec czego używasz myszki czy klawiatury ?

@topic
druid jest przeciwienstwem maga i to jegio najwieksza zaleta

Bass
15-09-2006, 15:15
po 1-sze na 24 lvlu juz sobie zarobisz na lepsze eq (UH-y)

Zakladasz p seta i starczy

a sorcem muszisz albo GFB albo HMM albo Explo albo SD....

albo pojsc expic i zarobic duzo wiecej...

pozatym drutem na pacc masz zajebiscie bo masz exura sio exure gran mas res i wogóle duzo evól czarów.

Z checia poznam pozostale "evól" czary druida ;>

jedynym minusem druta jest to ze tempest rod bije z 1 kratki

drugi minus to to ze nie posiada (poza e-vis itp) czarow ofensywnych

BaxCrow
15-09-2006, 15:50

Drut:
Sorc:
- radzi sobie bec pacc

Po pierwsze:
BP OF GFB sprzedajesz duuuuuuużo dłużej, na to nie ma popytu. A BP OF UH sprzedajesz od razu jak tylko napiszesz.
Po drugie:
Napisałeś, że Drut tylko spamuje. A Sork to co robi? Tylko Exori Vis Vis Vis... itd.
Po trzecie:
Sork bez Pacc to więcej niż śmieć to poprostu żygowina. A Drut na Uhah jakoś wyżyje. Niby rózga jest lepsza dla Sorka. Ale Sork bez pacc to tylko na Guardy. A Druid robi DS'a i na Dragi i ma spoko exp i loot.
Po czwarte:
Jak dla mnie Sork na PvP jest taki sam jak Druid, bo jak już chcesz się bić to zawsze runów masz pod dostatkiem. A Druid jak porobi Uhy to ma kase na SD'y więc na jedno wyjdzie. Jak dla mnie to Pall jest najmocniejszy na PvP. Kupi SD i Bolty to po prostu smiertelne połączenie.

A tak w ogóle myśle ze druid jest OK.

noobowaty mistrz
15-09-2006, 15:54
Ja z tempestem pojde na dragi, a wy z inferno gdzie pojdziecie?

kołbaś
15-09-2006, 15:59
tam gdzie ty z temptesem my pojdziemy z woce a po drodze pobijemy z woi -.-

Bass
15-09-2006, 16:13
Ale Sork bez pacc to tylko na Guardy. A Druid robi DS'a i na Dragi i ma spoko exp i loot.

A sorc to juz ds nie moze zrobic tak ;> ?

Jak dla mnie Sork na PvP jest taki sam jak Druid, bo jak już chcesz się bić to zawsze runów masz pod dostatkiem.

Chyba zapomniales o e-wave sorca

Jak dla mnie to Pall jest najmocniejszy na PvP. Kupi SD i Bolty to po prostu smiertelne połączenie.

Smiertelnym polaczeniem nazwalbym SD + e-wave

noobowaty mistrz
15-09-2006, 16:17
tam gdzie ty z temptesem my pojdziemy z woce a po drodze pobijemy z woi -.-
Tracisz 20 hp na kazdym uderzeniu.

Stożek
15-09-2006, 17:34
wow! chce miec filmik ! jak to robisz ! acha i powiec czego używasz myszki czy klawiatury ?
1. Plyne do Port Hope kupuje kilka manaskow, zabieram sporo jedzenia, robie jedna badz dwie taratule i bije dworci zbierajac loot. Przy uzyciu tyle manaskow co na summony zarobienie 5-6k na h to tylko kwestia wytrzymania tych 60minut (3600sekund) bijac non stop te male wredne mutanciki.
2. Wstaje wczesnie rano ide do Thais, nastepnie przez Ancient Temple ide do mintwail-jesli nikt nie expi to zaczynam, jak ktos jest to rezerwuje sobie te miejsce i ide na dworci. Robie tam monka albo dwa monki, czasem jak mi sie chce to wyropowuje mino magi sprzed bramy glownej na wiezyczki i tylko latam zbierajac loot do lootbaga.
3. Pytam kolegow czy hydry wolne, kto na nich teraz jest i albo rezerwuje albo wbijam sie z ekipa zaufanych osob-tutaj juz zalezy od szeczescia ale jak juz sie zwroci to bardzo ladnie na tym wychodze.

Uzywam mozgu.

@topic
druid jest przeciwienstwem maga i to jegio najwieksza zaleta
Jak druid w Tibii jest przeciwienstwem sroca to ja chyba w ina gre gram-to przeciez prawie identyczne postacie.

Vil
15-09-2006, 17:42
Jak dla mnie to Pall jest najmocniejszy na PvP. Kupi SD i Bolty to po prostu smiertelne połączenie.

Pozdro dla ludzi ktorzy dali sie zabic 1v1 palkowi. I nie bojcie sie, nie bedziemy sie smiac.

Stożek
15-09-2006, 17:50
Pozdro dla ludzi ktorzy dali sie zabic 1v1 palkowi. I nie bojcie sie, nie bedziemy sie smiac.

2 ihy w plecaku, 14lvl, 4 minuty zycia-tak to wygladalo jak mnie zabil 56rp. SDki dziwnym trafem udezaly w otaczajace mnie powory.

Frapper
15-09-2006, 18:38
Tracisz 20 hp na kazdym uderzeniu.

Czyli używając woi trace 20 hp na każdy strzał? Huh, a to ciekawe.

noobowaty mistrz
15-09-2006, 19:01
Czyli używając woi trace 20 hp na każdy strzał? Huh, a to ciekawe.
Uderzasz o 20 hp mniej. Czy naprawde az tak dokladnie to musialem napisac zebys zrozumial? -.-

Vampir Z Zaglebia
15-09-2006, 19:43
Uderzasz o 20 hp mniej. Czy naprawde az tak dokladnie to musialem napisac zebys zrozumial? -.-
No jasne, napisałeś to conajmniej dziwnie... uderzam o 20 hp mniej? Trudno, ale radze sobie jakos. No i oczywiscie jest jeszcze e.vis, a jak jestes na pojedynczym spawnie to zanim ci sie dragon odnowi to mana sie zregeneruje :S

ari2423
18-09-2006, 17:16
1. Plyne do Port Hope kupuje kilka manaskow, zabieram sporo jedzenia, robie jedna badz dwie taratule i bije dworci zbierajac loot. Przy uzyciu tyle manaskow co na summony zarobienie 5-6k na h to tylko kwestia wytrzymania tych 60minut (3600sekund) bijac non stop te male wredne mutanciki.
2. Wstaje wczesnie rano ide do Thais, nastepnie przez Ancient Temple ide do mintwail-jesli nikt nie expi to zaczynam, jak ktos jest to rezerwuje sobie te miejsce i ide na dworci. Robie tam monka albo dwa monki, czasem jak mi sie chce to wyropowuje mino magi sprzed bramy glownej na wiezyczki i tylko latam zbierajac loot do lootbaga.
3. Pytam kolegow czy hydry wolne, kto na nich teraz jest i albo rezerwuje albo wbijam sie z ekipa zaufanych osob-tutaj juz zalezy od szeczescia ale jak juz sie zwroci to bardzo ladnie na tym wychodze.

Uzywam mozgu.

Jak druid w Tibii jest przeciwienstwem sroca to ja chyba w ina gre gram-to przeciez prawie identyczne postacie.

1.ok. i masz ten palec w dupie czy nie ??
2. no są podobne ale rożnią sie czarami ( pacc) i dzieki tym czarom druid jest lepszy od sorca...

Rivelan
18-09-2006, 17:31
Hmm, dla mnie druid jest jedna z lepszych profesji ma tanie leczenie i lepiej według mnie rozstawione różdżki ,na dużych lvl-ach (100+)sorc i druid expi tym samym spodobem - exori vis i leczenie i tu wlaśnie wygrywa druid chyba że sorc leczy sie exurą gran.A no i jedno mają wspólne ; bez pacca są niczym !Co do expienia to rajem dla druida są tomby a na wyższych lvl-ach dragi(powyzej 100 lvl-a prawie tylko wyłącznie dragi)średnie lvl-e mogę expic na guardach z volcanic rod i przy pomocy czaru Enery Strike czy też na wyżej wymienionych tombach,hydry też są bardzo dobre (na światach non-pvp metoda fe,ds lub na swiatach pvp metoda DS lub dla hlvl samo exori vis)

Chero
18-09-2006, 17:49
Druidzi to jedna z najlepszych profesji nie dosc ze duzo kasy duzo runek i takie tam sam osobiscie mialem Druida (moj 1 Char) ale mnie shakowal moj kumpel z osiedla bo dalem mu zeby mnie tam dodal do tej tibi wiec mial maila i passy -.- ale no coz Druid PoWah na wieki graj tym druidem zobaczysz ze bedzie fajnie :D

Oczywiście to jest moje rozważanie na temat Druida niektórzy moga miec inne zdanie Enjoy :P

Stożek
19-09-2006, 16:52
1.ok. i masz ten palec w dupie czy nie ??
2. no są podobne ale rożnią sie czarami ( pacc) i dzieki tym czarom druid jest lepszy od sorca...

1. Nie znam cie to nie powiem co robie w wolnym czasie z kolegami.
2. Druid i sorc bez PACC to takie same profesje rozniace so mozliwoscia uzywania wandow (a wiec przedmiotami co nie lezy juz w plaszczyznie "profesja") i praktycznie nieuzywanymi na FACC area czarami. Z PACC druid jest nieco lepszy, chociac przy wysokiej sile czarow exura gran mozna sie leczyc rownie dobrze co exsura sio-nikt przeciez nie leczy sie na red-HP gdy expi. Wandy przestaja byc uzywane juz na okolo 60lvlu a wiec to nie jest straszna roznica. Jednak jakas musi byc o czubek nosa lepsza-i jest to wlasnie druid wg mnie.

Ice_Lady
20-09-2006, 14:47
Ja gram druidem i nie narzekam....:) Jest troche slabszy ofensywnie od sorca,
(mniej czarow) ale latwiej sie nim gra na poczatku, (zbija fortune na UH'ach :]).
A co do SD....druid zrobi 2 bp UH'ow i ma za to 1 bp SD a z czasem i tak wyjdzie lepiej ;)

Nie ma beznadziejnych profesji, są tylko beznadziejni gracze.

~ Wlasnie.

Golbud
20-09-2006, 15:00
Niema lepszych i gorszych profesji !! :angry:
Ale I tak Kazdy Wie ze Druid Jest Najlepszy :D :lolo:
Sam Gram Druidem i niejest Zle a zas Sorca Mialem i przyznam ze sorcem gra to tragedia :p

Nieugiety
20-09-2006, 15:02
druid zrobi 2 bp UH'ow i ma za to 1 bp SD

Teoretycznie masz racje ale nie wiem jaki 45 mag bedzie robił sd.....
Explo? gfb? owszem ale nie sd, chyba, ze na macro.

A co do łatwości gry to tu sie nie zgodze, tak samo magami, paladynem i rycem sie gra trudno na początku...

Tomaszx1992
23-09-2006, 11:33

Morzesz mi powiedziec gdzie nabijal 2levele dziennie i czy mial tylko jakis 9level czy byl 50levelowcem??odp pls

CHeeT@H
23-09-2006, 20:18
nabija 2 levle dziennie to GRATZ bedzie miał 200 w 100 dni yyyy to on może nawet prześcignie eternala?
-----------------------------------------------------------------------------
drut jest fajny ale wg koledzy zrobili cie w konia z nim ponieważ liczyli na UH za 1.5k jak stoją po 3k
korzystaj z tiba.pl a nie z opini kolegów bo oni będą robić all co im da choc troszkę kasy
drut jest o wiele lepszy wg mnie od pala i knajta ale gorszy od sorka dobrze ze nie wolali o to zebys zostal knajtem bo bys szybko odszedl od tibi

MeeP!
24-09-2006, 18:16

Zaraz coś roz... jebie, po pierwsze
Skąd wiesz co on umie?
Po Drugie,
Druid NIE JEST tylko do robienai UH'ów
Po 3,
Jeśli uważasz że Druid jest do Dupy, to se nim nie graj, ale nie musisz dołować innych, kturzy mogli ciężko pracować na swoje postacie -.-
A po 4,
To właśnie TY nabijaz posty...