Pokaż pełną wersje : Denerwujące n00by...
No więc moja gildia jest w Greenshore (Greensnore castle) więc trenuje sobie nad rzeką. Wczora przyszedl jakis gostek, oczywiście 9 lvl i zabil nam wszystkie wolfy. Zaczęliśmy go gonić i zabiliśmy. Dzisiaj okazało się, że był to polak. Jakąś godzinę temu ćwiczyłem, ale jednocześnie przeglądałem forum tibia.pl i patrze kolegi niema, wolfy zabite, pytam sie oco chodzi, podchodze do niego i widze zwłoki, mówi mi, że zabił nam wszystkie wolfy. 5 minut temu było identycznie, ale nie zabiliśmy. Też macie takie problemy? Jak sobie z tym radzicie?
chłopak niedawno pewnie wylazł z rooka swoja 1 postacia a wiesz jak jest na rooq, zbierasz expa niepatrzac czy kto bije jusz tego potwora.
jezeli to sie powtorzy to wez go zawolaj i wytłumacz o zasadach na mainie
re down:
jeżeli aż tak was denerwuje to pokazcie mu jakieś dobre expowisko albo dajcie jakieś badziewie jezeli obieca ze niebedzie was już prześladował:D
kolega tak zrobil, a ten gostek dalej nawalal wolfy...
To zabijac ash mu sie odechce wracac do tego miejsca ;) .
Kolega może zbaijać dopiero w marcu, bo w lutym by mial czerwoną czaszke gdyby kogoś zabił, a ja zajbijać nie lubie.. Chyba będe ich podpalał
Ja mialem kiedys taka sytuacje ze stoje pod omkiem robie runy i przy okazji zrobilem qmplowi ghoula zeby sobie pocwiczyl troche, no to on poszedl sobie po 2 szczury i trenuje, po pewnym czasie przyszedl jakis gosc na 10lvl i zabija te raty. Ja wkurzony mowie zeby tak nie robil bo go zabije. Zabil nam te raty i uciekl, qmpel poszedl po kolejne, trenuje sobie a tu znowu przychodzi ten gosc, ja mowie ze jak tylko walnie rata to sd poleci w niego. A ten taki text "I need exp" lol, i zaczyna zabijac rata. Polecial sd i gosc padl i wiecej juz nie przyszedl :P
To nie są newbie to są nOOOOOOOby.
Ja miałem taką akcję, treniłem se na trolach a tu cieć włazi i zabija je wszystkie, ja zaczołem go atakować i on zaczoł sie tłumaczyć że itak nic znich niewzioł, ja mu tłumacze że niezabija się potworków jak nawalają innego gracza(no chyba że ktoś poprosi), no a tu po chwili taka sama sytuacja, ale tym razem walnol z fire bomby i mogłem go zabić. Miałem jeszcze fajniejszą sytuacją jak treniłem z kumplem, przywołałem Monka i zaczołem w kumpla nawalać a tu jakiś mag przychodzi i zaczyna nawalać z SD, jak go utłuk my zaczeliśmy go gonić a on beszczelnie się tłumaczył że itak z niego nic niewzioł, zabiliśmy ciecia zanim zdążył do depo dobiec.
Ja miałem niezla akcje z noobem. Mam zamiar trenowac z kumplem wiec idziemy po 2 raty dla kazdego. Jak zaczelismy sie nawalac przywolalismy sobie pajaka (niemielismy many na cos mocniejszego) no i sobie trenujemy. ja odlazlem od kompa a w miedzy czasie jakis noob ( 8 lvl)przyszedl i wybil nam wszystkie szczury i summony. Kolega zaczal na niego wrzeszczec a jak wrucilem do kompa widzialem juz tylko trupy 4 szczorow, 2 spiderow i jednego czlowieka.:D
~~Nobit~~
05-03-2004, 18:21
no to ja mialem akcje z pk. Ba nawet 2 pk :(
Poczworny train niedaleko depo w ab. Wszyscy palki na 9lvl ze skillami 33-37/22-28. Przyszlo jakis 2 pk wiem ze jeden byl na 38lvl knight drugiego nie sprawdzilem.
Ten pierwszy powiedzial: "We wanna train" po czym podbiegl do jednego z nas i zaczal walic w niego. Na to my w niego ale pallik obok mnie dostal z sd i efa. wygladalo to tak: wpierw na ludku pokazala sie czarna plama a pasek hp zrobil sie czerwony a za chwile na nim prad, 23 hp spada a po nim tylko cialo :(:(:(:(:(
Wkurzylem sie wlozylem luk i zaczalem napierni... w tego drugiego. Niestety nie zdazylem duzo strzal narobic a po chwili drugi moj kolega lezal. Ja i ostatni moj wspollevelowiec przestrazylismy sie i zwialismy do depo on z zoltym a ja czerwonym hp bo dostalismy ja z magii (hmm) a on od knighta i wolalismy o pomoc.
NIE ZDAZYLI WEJSC DO DEPO :D:D
Obaj padli od ataku okolo 8 tibianczykow
Master Latka
Strzezonego PK nie dostrzeze
nOObÓw jest coraz więcej ale cóż "poradzisz buta nie zjisz" :)
ale przyznajcie się nie zdarzyło się wam ubić komuś jakiegoś rata albo buga jak trenili ...
Każdy znas byl newbi ... nie każdy byl nOObem ...
Teraz chyba to się równoważy ... tylko to piersze zostaje a drugie się podnosi...
Ide się zalogowac ...
Bofedojo
06-03-2004, 20:48
To nie są newbie to są nOOOOOOOby. Eh... to sa newbie, jak moj kumpel niedawno wyszedl z rooka ja se wyropowalem rata, a on go zabil ale potem mu wszystko wytlumaczylem i juz tak nie robi ale czasami to sa chamy podejdzie jakis lvl i se zabije i wie ze mu nie moge nic zrobic bo dostane white skulla i cale misto bedzie za mna biegac. ;(
Oryginalnie dodany przez ~~Nobit~~
no to ja mialem akcje z pk. Ba nawet 2 pk :(
Poczworny train niedaleko depo w ab. Wszyscy palki na 9lvl ze skillami 33-37/22-28. Przyszlo jakis 2 pk wiem ze jeden byl na 38lvl knight drugiego nie sprawdzilem.
Ten pierwszy powiedzial: "We wanna train" po czym podbiegl do jednego z nas i zaczal walic w niego. Na to my w niego ale pallik obok mnie dostal z sd i efa. wygladalo to tak: wpierw na ludku pokazala sie czarna plama a pasek hp zrobil sie czerwony a za chwile na nim prad, 23 hp spada a po nim tylko cialo :(:(:(:(:(
Wkurzylem sie wlozylem luk i zaczalem napierni... w tego drugiego. Niestety nie zdazylem duzo strzal narobic a po chwili drugi moj kolega lezal. Ja i ostatni moj wspollevelowiec przestrazylismy sie i zwialismy do depo on z zoltym a ja czerwonym hp bo dostalismy ja z magii (hmm) a on od knighta i wolalismy o pomoc.
NIE ZDAZYLI WEJSC DO DEPO :D:D
Obaj padli od ataku okolo 8 tibianczykow
Master Latka
Strzezonego PK nie dostrzeze
A trenowaliscie w duel mode? Bo po tym update to tylko w duel mode sie trenuje bo tak to podejdzie Ci gosciu i mowi ze pk i masz killa.ale przyznajcie się nie zdarzyło się wam ubić komuś jakiegoś rata albo buga jak trenili ... Ja jakos nigdy nie zabilem czyjegos rata (no raz ale to byl missclick).
Ja takiego goscia to nie zabijam tylko walne pare razy i mu sie odechce ;) ale teraz to dostane white skulla i kiszka ;(.
Ja gram na securze .. niestety nie można tutaj ubijać noobów :(
Raz sobie trenowałem na krasnalkach i przyleciał jakiś palant i mi wszystkie zabił .. pytam się dlaczego to zrobił ?? jego odpowiedź dużo wyjaśniła .. ponieważ nie powiedziałem "mine" i koleś się nie domyślił, że ja trenuje .. tłumaczenie głupsze niż to co zrobił ..
Chwilke potem poszedłem po nowe krasie .. przyleciał ten sam koleś i chciał za to że nie zabije złoto albo jedzenie ...
Stałem też koło depo ostatnio bo chiałem kupić vamp shielda i przeglądałem kanał trade. Nagle podlatuje jakaś panienka i zaczyna mi postać popychać. Wróciłem na swoje miejsce to była zdziwiona, że ja nie jestem afk i znowu mnie popycha .. wlazłem do dp do środka bo tam mnie nie ruszy a nie miałem czasu się z nią bawić .. najpierw zajęła się popychaniem kogoś innego koło dp .. ale potem wpadła na genialny pomysł i poleciała po beczki aby mnie zablokować :evil:. Znudziło mi się więc ctrl + r .. i poprosiłem kolesia któremu też przeszkadzała aby zrobił to samo. Za chwilke dostałem odpowiedź .. a panienka nagle szybko z gry znikła :P
Cieszę się że gram w świecie non-pvp .. ale czasem szkoda, że nie moge kogoś ubić :]
Mistrz Czarnego Miecza
07-03-2004, 23:09
A ja gram na ****** i gdy tylko wracam do mojego ulubionego zakontku koło dp. to jakiś noob mówi "hey!!! Can u give me some stuff i just died so u know !!!!" albo " My friend want kill u give me 5k and i will say him to stop it !!!" (tego drugiego zrookowałem bo zaczoł mnie bić :P ).
Xodapi:
Zauważyłem że nieumiesz zachować ortografi...looknij sie na swój podpis... "żeczy" LOL mają być "rzeczy" ... to chyba ta "ludzka głupota" co nie :P ?
dj paker
09-03-2004, 21:44
ja codziennie zabijam jakiegos skulla niedostaje bo albo zabijam skulla albo wysylam kolege z malym lv zeby ih pokusil do skull i wtedy ih zabijam...
jusz myslalem ze jak stworzyles taki temat to powiesz cos na tematy powyzej bo to jest max niewiedzy...
co trenwac druidem ? <---przyklad glupoty
czy mozna wyslac paczke na rooka? <---bez komentarza
gdzie trenowac paladynem?<--w ustrali najlepiej omg czlowieku naucz sie grac i napisz cos normalnego na forum a jak niemasz drygu do tej gry pograj se w sapera albo pasjansa jest wiele innych mozliwosci...
gdzie do dp<--to jusz szczyt glupoty
jest tesz duzo inncyh bzdur ktore zostawie bez komentarza
Zajac Poziomka
09-03-2004, 22:21
@dj paker... ty nigdy nie byłeś newbie? forum jest aby pomagać ludziom nie wyśmiewać się z ich niewiedzy... nikt nie jest doskonały założe się że ty też nie wiesz wszystkiego... Według mnie zachowujesz się trochę jak noob. Więc jeżeli mugł byś to bez takich uwag na temat newbie...
@topic
Niektórzy są upierdliwii, ja miałem kiedyś przypadek że gośc za mną chodził ponad 2 godziny i sie pytał czy może zabić mojego roota... Potem dałem mu jakiś sprzęt co miałem na zbyciu (mace, scale armor itp) i pokazałem mu gdzo może sobie sam bić roty.
Ja popieram bezkrwawe rozwiązania konfliktów, chociaż niezaprzeczam lubię sobie czasami ubić jakiegoś pk z :D
Ja robie 1 hit w typa i albo się odczepia, albo idzie dalej. Jak dalej łazi to jade aż zacznie uciekać i po sprawie.
Rzadko pomagam noobom bo nie mam tyle kasy zeby im pomagać, zresztą i ta to stracą zaraz przez głupotę
Ja zabardzo ludzi zabijać nie lubie, dlatego zawsze zostawiam ich z czerwonym życiem, albo jeśli mam jakis run ognia to ich podpalam. Jeśli za pierwszym razem ogień ich nie zabije to nie będe miał skull, ani w jego deadach nie będzie napisane, że ja go zabiłem, tylko że ogień go zabił.
A tak troche zmieniajac temat mojego posta to niektóre wasze przypadki z n00bami są gorsze od moich,,, ciesze się, że nie jestem sam :D
"Hi Iam N00b, pls give me some suff"
Takich textów już praktycznie nie widuje.
Po co zabijac głupiego n00ba? Albo, ktoś go zabije, albo jakieś potworki, bo pewnie trafi na jakieś mocne(nie pomyśli). Szkoda czasu, a jezeli był to Polak to odrazy trzeba było mu wytłumaczyc, że tak się nie robi. A jak tak kilka razy zrobi to dead.
dj paker
15-03-2004, 22:08
a ty zajac poziomka jesli jestes taki uczynny ktory msz lv napewno nawet niemasz 30+ bo tacy co przewaznie pomagaja to szukaja kolegow bo sami sa NooBami ja chetnie pomoge jak ktos agda z sensem a nie <plz you hight lv give me staff plz>
jak nie pomagam jak ktos wyjezdza z tekstem :"give me something" lub podobnym. tylko jak sie pogada ze mna i nudzi mi sie to ide mu eq zalatwic
Kolega radzi sobie z newbie/noobami w ten sposób:
12:10 Pan Szef: utevo lux
12:10 Mefistoes: mozesz oddac speary ?
12:11 You see Pan Szef (Level 8). He is a paladin.
12:11 Mefistoes: ?
12:11 Mefistoes: nie bierz bez pytania
12:11 Warning! The murder of Pan Szef was not justified.
12:11 Mefistoes: exevo mort hur
Ja osobiście ściągam takich do reda lub zabijam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.