zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pytanie o mojego knighta

Serex
18-04-2005, 16:14
Elo mam knighta na nowym świecie (Morgana-Jazon) i chciałem wam zadac pare pytan (nigdy nie gralem knightem) :

Czy dobrze zrobiłem wybierajac knighta na nowym swiecie?

Jakie powinnieniem miec skille na okreslonym levelu (Próbowalem pisac w "Skille u knighta", itd. ale nikt na to nie odpowieda..)

Czy jak pójde jako bloker na draga na 20lvl skille 60/60 to dam rady ??? czy lepiej dotrenic do 70/70 albo wyzej ( Zygam juz trenieniem niemam cierpliwosci ale trzeba...)

strasznie drogi ekwipunek 3k p legi plx?? do którego levla w p secie chodzic???

Noi gdzie expic zeby nie bylo kopert "LEAVE OR DIE" albo kolesi ktorzy mi grorza ze mnie zabija jak jeszce raz mnie zobacza??

Profesja:Knight :cup:

Świat:Morgana X( (Rookguard to była męka... )

Level:14 rosnie

Magic level:3 rośnie

Skille:51/50

Gunir
18-04-2005, 16:21

Tak.

Jakie powinnieniem miec skille na okreslonym levelu (Próbowalem pisac w "Skille u knighta", itd. ale nikt na to nie odpowieda..)

Na twoim lvlu (14) około 60/60.

Czy jak pójde jako bloker na draga na 20lvl skille 60/60 to dam rady ??? czy lepiej dotrenic do 70/70 albo wyzej ( Zygam juz trenieniem niemam cierpliwosci ale trzeba...)

Przy skillach 60/60 dasz rade.

Do między 20-25.

Noi gdzie expic zeby nie bylo kopert "LEAVE OR DIE" albo kolesi korzy mi grorza ze mnie zabija jak jeszce raz mnie zobacza??

Tam gdzie nikogo nie ma.

Serex
18-04-2005, 16:25
Chodziło mi DO którego levela chodzic w plate secie....

Prawie nie ma miejsc w których nikt nie hunci....i dlatego sie pytalem

...:::Mareczek:::...
18-04-2005, 16:54
Chodziło mi DO którego levela chodzic w plate secie....

Prawie nie ma miejsc w których nikt nie hunci....i dlatego sie pytalem
az bedziesz mial kase na k seta lub na noble arm :P

na blokowanie draga to nie sa potrzebne wedlug mnie skille w shield dobre tylko ilosc hp bo drag malo zabiera z lapy a na 20lvl spoko zblokujesz z uhami idzie 1-2uhy na draga przy bloczeniu.

Mafus
18-04-2005, 17:33
Tak.

Na twoim lvlu (14) około 60/60.

Przy skillach 60/60 dasz rade.

Do między 20-25.

Tam gdzie nikogo nie ma.

LOL :D troche przesadziłeś z tymi skilami na 14 60/60 ja mam knighta na 20 i mam 60/58 ... i blokuje dragi z 4-5 uhami.

wazne jest abys mial 4 mlv do uzywania uhow i gfb itp....z tym plate setem najlepiej chodzic do 20-25 lvl :D

Serex
18-04-2005, 17:40
LOL :D troche przesadziłeś z tymi skilami na 14 60/60 ja mam knighta na 20 i mam 60/58 ... i blokuje dragi z 4-5 uhami.

wazne jest abys mial 4 mlv do uzywania uhow i gfb itp....z tym plate setem najlepiej chodzic do 20-25 lvl :D

To jest niemozliwe jedni mi mowia ze na 14 mam miec 60/60 w poradnikach na ze na 10 mam miec 70/70 to juz niewiem

Masz takie skille i 4-5 uh?? ale nienapisales w jakim teamie je blokujesz ja bede z 2x 20 palki 70/65 to jak dam rade?? zwróca sie uhy??

hiw
18-04-2005, 19:17
Witam.
Moim zdaniem knight na nowym świecie nie jest dobrym wyborem, gdyz eq jest bardzo drogie, a knight musi mieć dobre eq.
Na twoich skillach powinieneś dac radę z dragami.
Co do p-set to chodzisz tak długo aż kase na coś lepszego zbierzesz.
PAMIĘTAJ, ŻE JEŚLI GRASZ KNIGHTEM TO TRENING, TRENING I JESZCZE RAZ TRENING. TRENING TO PODSTAWA. Knight bez dobrych skilli, czyli min 80/80 nie zdziała nic

Serex
18-04-2005, 19:27
ale czy musze na odrau dotrenic do 80/80 czy jak??

smile
18-04-2005, 19:36

Ty blokujesz dragi na 20 lvlu skille 60\58 i ida ci 4-5 uh LOL to ty chyba stoisz tak zeby cie drag z wave walil mi ida 1-4uh na solowanie na 25 lvlu :]

Serex
18-04-2005, 19:41
Ty blokujesz dragi na 20 lvlu skille 60\58 i ida ci 4-5 uh LOL to ty chyba stoisz tak zeby cie drag z wave walil mi ida 1-4uh na solowanie na 25 lvlu :]

1-4 uh tak malo??? przy solowaniu draga??? wow

patrikoz
18-04-2005, 21:41
Elo mam knighta na nowym świecie (Morgana-Jazon) i chciałem wam zadac pare pytan (nigdy nie gralem knightem) :

Knight musi miec dobre EQ, a na nowym swiecie ciezko takowe kupic

Na 10 lvlu 55/55 i expisz do 20 lvla robisz 70/70

Jesli jako bloker to tak, solo sie nie oplaci.

Przy 70 shielda, 25 lvlu idz se z kolegami na GSy i jak cos wypadnie, daj im troche kasy a wez K-set

Noi gdzie expic zeby nie bylo kopert "LEAVE OR DIE" albo kolesi ktorzy mi grorza ze mnie zabija jak jeszce raz mnie zobacza??

Na rooku. Liczy sie silny charakter i odrobina dyplomacji, no i koledzy :P

Zeo
01-06-2005, 16:05
@re patrikoz
ehh nie umiesz cytować???

@topic
na początku idz na trolle albo jakies inne slabizny i tren do 9-10lvl, potem rob skille gdzies 50/50 + i laz na rotwormy. gdzies przy 12-13 lvl idz na dwarfy... czasem mozesz sprubowac szczescia na slodierach jak ci sie spodoba i uznasz ze oplacalne to idz dalej...
w koncu zrobisz upragniony 20 lvl i rob skille 70/70
teraz spokojnie mozesz blockowac dragi
a z knight setem, jakims beh shieldem i fire sworde mozesz je solowac:P

PoWoDzEnIa :cup:

kani_mani
02-06-2005, 06:26
re: Rob skille 70/70 itp.

Po jakiego wala ma spedzic xxx godzin na treningu skilli do 70 czy nawet 80?

Knight na 20 lvl jak mam 40-50 w skillach to dosc, 70/70 to mozna miec na 50 lvl i nadal nie ma wstydu.

A taraz kilka przykladow ze skille to nie wszystko:
Bubble - na 120 lvl miala 79 sword i 73 shield
Shinzon (pierwszy knight 100+ na Secura) do niedawna mial skille 79/67 (club)

Z polakow:
Burt Simpson do niedawna (~120 lvl) tez mial skille ponizej 80.
Gottar (kto niewie kim jest Gottar niech spada na drzewo) w chwili jak zdobyl 120 lvl mial niewiele powyzej 80 sword i ponizej 70 shielding.

U rycerza licza sie w kolejnosci:
1. Mozliwosc uzywania UH - przed tym jestes tylko namiastka czegos co chce udawac rycerza.
2. Ilosc HP - praktycznie wszystko co warto blokowac bije na tyle mocno (lub bije z magi) wiec skille nie robia roznicy, a jesli mamy wiecej HP to znaczy ze mamy wiekszy lvl, a jesli mamy wiekszy lvl to leczymy sie wiecej z UH, prawdopodobnie mamy tez lepszy sprzet itp.
3. Sprzet - dobrze ubrany druid z 25 shielding moze blokowac hero tak samo dobrze jak knight z 80 shielding w crown secie.
4. Na samym koncu skille - mowcie co chcecie, ale szczegolnie na wyzszych lvl te 100-200 godzin na 1 skilla potrzebne zmienia zdecydowanie za malo zeby marnowac czas - a skille i tak wpadna przy expieniu.

Nie jestem calkowicie przeciwko treningowi, ale klepanie 70-80 w skillu na 20-30 lvl jest bez sensu.

Zgadzam się. Mi też kiedyś zalecano trening do 80/80 na 20 lvl, ale wolałem expić. I tak zrobiłem 70/70 na 40lvl, co uważam za wystarczające na razie. A goście co trenowali do 80/80 teraz lamentują bo niby mają skille, ale słaby lvl i nie mają kasy na lepsze eq... A trochę zajmuje nabicie tego 40-50lvl, nawet z takimi skillami.

Vil
02-06-2005, 10:19
Gottar (kto niewie kim jest Gottar niech spada na drzewo) w chwili jak zdobyl 120 lvl mial niewiele powyzej 80 sword i ponizej 70 shielding.

_dla formalnosci : Gottar walczyl i walczy axami ;p

_od siebie : Thories Corleone z valorii na 107 levelu mial 70 shieldingu, spokojnie expil z lanca bo dzieki eq nie dostawal duzych obrazen. Od pewnego momentu trening sie nie oplaca bo wyzsze skille w shieldzie zmniejsza obrazenia o niewielki procent a na kazdy awans trzeba wiele godzin

_czy ja mialem pecha ze na pierwszego draga solo na 38 lev z gs (75/70) poszlo mi 7 uh ? a tu ludzie pisza ze 60/60 spokojnie wystarczy ? chyba z SOV ?

Rabanbar
02-06-2005, 10:48

Tak, ktos w koncu musi blokowac :)

Zalezy od upodobania czy lubisz skilowac i czy masz z kim. Ja na 15 lvlu mam 57/53 ale mam idealnego partnera i uwielbiam skilowac :) Jednak nie zaleznie od upodoban musisz zaraz na początku (8 lvl) nabic skile 45/40. Wtedy idziesz do swiatyni rotwormow przy północnej bramie thais i na luzie bez nerwów nabijasz sobie przyjemnie level :)

Na dragonach nie licza sie skile tylko level. Na levelu 20 powinienes sobie przy malej dawcze szczescia dac rade ale musisz opanowac do perfekcji uhanie sie. Bezpieczniej by bylo poczekac do okolo 23 levela. Jednak mimo wszystko jedno jest najwazniejsze. Czwary magic level :)

Strasznie drogi ekwipunek 3k p legi plx?? Do którego levla w p secie chodzic???

Do póki cie nie stac na lepszy. Ja mam dwie postacie. Knighta i Druida. Knightem gram a druidem wieczorami zarabiam na zycie i na 15 lvlu mam P-seta, guardian shielda i dragon hammera. Ale jezeli ciebie jeszcze nie stac na lepsze rzeczy to.... poczekaj az cie bedzie stac :) Z p-seta najpierw updatuj sobie bron i tarcze a potem kup crown helmet. A póki co pociesze cie ze p-set to bardzo dobra zbroja :)

Nabij szybko level w swiatyni rotwormow przy polnocnej bramie thais i ty mów "Leave or die". W swiatyni rotwormow sie nie masz czego bać bo za blisko do miasta i mnostwo ludzi tam chodzi.

Pozdrawiam

Marcin wymiatacz
02-06-2005, 20:26
Ja uważam że dragowi dasz rade. Z takim teamem powinno ci iść 0-2uhy na draga.Zrób tak żeby na 20lvlu miec skile conajmniej 60/60 i powinno być nieźle. Z 20lvlem skilami po 60 i jakąś twu ręczną bronią(gs, g halberd,war hammer) możesz solować dragi z 2-4uhami(czasem mniej). Expowiska zależą od tego gdzie sie najlepiej i najpewniej czujesz. Poza tym armor to nie wszystko ja nosze ciągle scale armor i jest fajnie. :p

Bulboglowy
03-06-2005, 00:31
1. Ja też polecam zrobić te 60/60. Wtedy zaczynają się expowiska 15k/h.
2. Tak jak już było powiedziane: do blokowania ważny jest level, skille mało dawają np. GS może trafić druta za 10, a high level Knighta za 100. Smoki najwięcej odbierają z magii, więc skille mało dadzą.

Schihan
03-06-2005, 18:40
Powiem krotko im lepsze masz skille tym lepiej dla ciebie(rob co chcesz):P

Mc macio
03-06-2005, 20:20
off topic:lol co wam z tymi skillami odbija? 20 lvl 60/60-da sie zrobic ale na 10lvl 70/70 to przesada. moze zaraz ktos powie ze "ja swoim knightem dotrenilem na 8lvl do 95/95 i moglem sobie rabbity z 1hita zdejmowac" lolz

SORCERER RULEZ!!

topic: tren sobie dopuki sie nie zwymiotujesz na monitor....jezeli zwymiotowales-to znak ze mozesz juz expic :baby:

!Mirmi!
03-06-2005, 21:53
Powiem ci tyle. Na nowym servie Knight poprostu ownuje B) NA niskich Levelach możesz chodzic na dobre potwory przez co gromadzić loot na nowych servach warty fortune :) najważniejsze bys miał dobre skille. Staraj sie być na liście w skillach w broni na servie. Wtedy każdy będzie ci proponował wspólne hunty :) i to tyle :) Knight + new server = :evul:

tomus
04-06-2005, 00:17
Ja też mam postać na morgani ( Ogothoss)

Takie skille ci stykają na blokowanie dragonów.
P-legi można dostać już po 1,5 k, a jak cie wypiepszająz hunta to wejdź do ldi i będą mieli przed tobą respekt...

A po desercie kup sobie knight armor i bp uh...

Pisz do mnie :
[email protected]
GG: 9253539

Jak będziesz konczył z tym światem to mi możesz dać eq.

globi
05-06-2005, 08:36
Moim zdaniem na nowym servie jak sie zaczyna gre knightem to trzeba nastukać lvl, zobaczą knight na 20 powiedzmy to będzie lekki respekt. Później skille tak do 65/65 i exp ;].
Co do p-seta to ja w nim chodziłem do 26 lvl chyba. Fair player :].
Ja ostatnio z knighta zrezygnowałem i przeżuciłem się na palka, ale w końcu stwierdziłem, że jednak Knajcik rox xD.
Podstawą jest 4 mlvl, musisz go jak najszybciej zdobyc, bo bez niego ani rusz.

Po co mu na 20 lvl skille 70+/70+ ??. To jest nowy serv to lepiej narazie sobie lvl nastukać.

Ketjow
08-06-2005, 17:37
Powiem tylko troszke na 20 lvl skile 60/60 bloknisz Draga ponieważ LvL 20 Knight blokowal Dragon Lorda i nie sądze, że mial wieksze skile niż 70/70. No to mała różnica ale on wkoncu poszedł blokować Dragon Lorda. :D
Jeszcze jedno jak chesz iść na Draga to zabierz troche uh :p I jakiegoś Palka albo maga na 30 lvl może być mniejszy ale to bedzie długo trwać. :evul:

Bastek
08-06-2005, 19:06
Sa rozne warianty gry najtem

albo h skilling na macro ble ble ( illegal plx) do 80/80 i 40 lvl w 2 dni albo..

SKille lecacae z lvlem, czyli expisz a nie trenisz =]

Vil
09-06-2005, 01:09
Powiem tylko troszke na 20 lvl skile 60/60 bloknisz Draga ponieważ LvL 20 Knight blokowal Dragon Lorda

jedno kombo i pada

prosta metoda = robisz level tak szybko jak mozesz. Czujesz ze mozna szybciej - idziesz na mocniejsze stworki. Za mocno wala = kupujesz lepszy eq i/lub trenujesz. Sam zdecydujesz czy wolisz poswiecac wiecej uh czy zrobisz te pare skilli. Zdaj sie na wlasne doswiadczenie, probuj a nie pytaj ludzi ktorzy widzieli na filmikach jak knight z paroletnim doswiadczeniem w dobra ekipa na 39 leevlu blokowal demona czy cos tam innego ...

Dragi - nie polecam na 20 lev niezaleznie od skillow. Skoro zadajesz takie pytanie to raczej jeszcze tego nie probowales. Wg mnie - niezaleznie ile uh wezmiesz mozesz zginac w kazdej chwlili - smoki to akurat taki wredny rodzaj bestyjek ktory potrafi walnac soczysta serie, silniejsza niz sie spodziewasz ... Na mnie na 28 levelu jedna seria wystarczyla. Czy tobie sie uda nie wiem.

Skille 95/95 na 8 levelu ? a jak je zrobicie ? na rotach ? ladnie to wyglada na cyferkach ale w praktyce nawet jesli byscie zechcieli to zrobic to osobiscie wam pogratuluje nawet 85/85 na 8 levelu ..

Erixin
03-07-2005, 22:34
jedno kombo i pada

prosta metoda = robisz level tak szybko jak mozesz. Czujesz ze mozna szybciej - idziesz na mocniejsze stworki. Za mocno wala = kupujesz lepszy eq i/lub trenujesz. Sam zdecydujesz czy wolisz poswiecac wiecej uh czy zrobisz te pare skilli. Zdaj sie na wlasne doswiadczenie, probuj a nie pytaj ludzi ktorzy widzieli na filmikach jak knight z paroletnim doswiadczeniem w dobra ekipa na 39 leevlu blokowal demona czy cos tam innego ...

Dragi - nie polecam na 20 lev niezaleznie od skillow. Skoro zadajesz takie pytanie to raczej jeszcze tego nie probowales. Wg mnie - niezaleznie ile uh wezmiesz mozesz zginac w kazdej chwlili - smoki to akurat taki wredny rodzaj bestyjek ktory potrafi walnac soczysta serie, silniejsza niz sie spodziewasz ... Na mnie na 28 levelu jedna seria wystarczyla. Czy tobie sie uda nie wiem.

Skille 95/95 na 8 levelu ? a jak je zrobicie ? na rotach ? ladnie to wyglada na cyferkach ale w praktyce nawet jesli byscie zechcieli to zrobic to osobiscie wam pogratuluje nawet 85/85 na 8 levelu ..

Nawet jak byś chciał mieć 95/95 na 8 levelu, to i tak nie bedziesz mial, maksymalnie dochodzisz do okolo 40/40 na 8 levelu... Potem Ci wejdzie 9 level.

chesek
03-07-2005, 23:38
Zalezy.. na światach pvp mógł od 8 lvl'a trenić z człowiekiem - wtedy exp nie leci.

Gold'Ciaper
04-07-2005, 00:17
Ze knighta to dobrze bo to według mnie najlepsza profesja. W p secie chodzisz jak masz a pozniej w coraz lepszym:P skiluj do 70/70 bo szkoda uh zeby na 60/60 iść:P tyle radze:PPAPA :D :D :D

Ognisty Drutek
04-07-2005, 08:20

1. Źle zrobiłeś
2.To zalezy od Ciebie
3.Dasz rady
4.Od którego będzie Cię na niego stać

Nezael
07-07-2005, 16:56
Jako ze nie chce robić nowego tematu by nie zasmiecać forum mam pytanie na co moge sobie polować?

Eq:
K-AXE
P-set
Soldier helmet
Drawen shield

A skille i postać to ta z podpisu:

Xaerno
07-07-2005, 18:30

Według mnie dobrze, knight jest naprawde niczego sobie B) .

Zależy. PGerzy i PA tylko expią, a skille olewają. Przecież i tak nikt im nic nie zrobi :p .

Skille na huntach dragów nie są ważne. O wiele ważniejszy jest poziom postaci.

Na lepsze EQ pieniążki przyjdą z czasem. Pograj troche a napewno zacznie wpływać dobra sumka pieniędzy. Na nowych serverach najważniejszy jest exp
drugorzędne jest EQ i skille. Expij tam gdzie nie expi najlepsza gildia/najlepszy zawodnicy.

Polewkin
07-07-2005, 20:05
Ja osobiscie polecalbym zrobic skille 60/60 pozniej 25 lvl i na dragi bo z 20 lvlem jest jeszcze dosyc niebezpiecznie zarwiesz combo : You Are Dead ;)
W koncu 365 hp to nie jest jeszcze tak duzo a na 25 lvlu masz juz 400+

Tarissh
04-09-2006, 12:52
Nabij szybko level w swiatyni rotwormow przy polnocnej bramie thais i ty mów "Leave or die". W swiatyni rotwormow sie nie masz czego bać bo za blisko do miasta i mnostwo ludzi tam chodzi.

Pozdrawiam

Lol?, zastanow sie nad sensem tego co piszesz :/, NABIJ SZYBKO LEVEL a 3 linijki nizej piszesz MNOSTWO LUDZI TAM CHODZI...., jak chodzi mnostwo ludzi to jak nabic level -.- ?, pozatym tam sa 2 roty a pozniej jeszcze z 5 -.- no to se przyexpi :)

Rekin Master
04-09-2006, 15:20
gratuluje...awansowales na archeologa...
temat ma ponad rok, ale co trzeba odpowiedziec...jest on nieaktualny i watpie by tworca tematu mial nadal problem :p

stanek000
14-05-2008, 07:16
Level 10 40\40
Level 15 50\50
Level 20 55\55

Depeszowiec92
14-05-2008, 18:14
Level 10 40\40
Level 15 50\50
Level 20 55\55

Kolejny archeolog idiota TEMAT JEST SPRZED KILKU LAT po co go odświerzać?

Ddamianek11
14-05-2008, 19:09
Level 10 40\40
Level 15 50\50
Level 20 55\55

Niewiem czy zauważyłeś ale jesteś de*bilem. Zauważ, że to temat z 2005 roku -,-

*Kiedyś było inaczej, lepiej. Quo Vadis Tibio ;(

dark_romano
16-05-2008, 20:17
to co ze temat stary..
ja z checia poczytalem, bo sam zaczalem grac knightem..
eq mam nadzwyczaj dobre i na 9lvl mam wlasnie 30/30..
bede naly czas trenowal a pozniej expil:P

elitemiturshay
18-05-2008, 13:06

ja mam 12 lvl i mam 57/56.. kumpel na 11 lvl mial juz 63/63... powinoo sie skillac do 60/60 i isc expic..