zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zamieszanie wokół druida ;/

rapax
19-04-2005, 12:10
Ostatnio na oficjalnej stroni Tibii na forum w dziale Proposals wiele postów poświęconych jest druidowi (z resztą poświęcono temu cały artykuł na tibianews). Większość wątków jest zakładana przez sfrustrowanych graczy, którzy wybrali tą profesję po to by nią grać a nie by wykorzystywać jako maszynkę do robienia UHów i kasy. Skąd ta frustracja? Na to pytanie odpowiedziała w zasadzie zorganizowana na oficjalnej stronie sonda: nieco ponad 43% osob wypowiedzialo się, że jesli chodzi o druida to brakuje mu czarów ofensywnych.

Troche grałem druidem (była to moja postać) i po dojściu do 22 lvl zrezygnowałem. Dlaczego? To proste - druidowi brakuje potencjału. Z góry zastrzegę, że nie chodzi mi o to by wyposarzyć druida w cała masę ofensywnych czarów. Nie, nie o to chodzi. Wg. mnie należy ulepszyć to co już jest pozostając wiernym definicji druida jako profesji defensywnej i wspierającej. Sedno problemu polega na tym, że druid się w tej roli nie spełnia bo nie dano mu odpowiednich do tego narzędzi lub raczej narzędzia te są upośledzone:

+ druid jako profesja defensywna? nic bardziej mylnego - to knight jest najbardziej defensywny (wysoki shielding). Będąc druidem byłem nawet na 22 lvl bezustannie narażony na ataki "amatorów UHs for free" głównie zresztą paladynów w tandemie (nie mam szans z palkiem na podobnym poziomie i z dobrym skillem) i nie bardzo, poza ciągłym uhaniem się i waleniem z hmm miałem jak sie obronić (musze celować z ekranu - pall nie). Magic shield? To mają też sorkowie + cały wachlarz czarów w stylu UE, Great Energy Beam, itd. oni mogą być uważani za ofensywnych magów bo ich czary dają im tą możliwość.

+ druid jako profesja wspierająca? lol, no tak fajnie. Nie po to robie bp uhów kilka godzin po to zeby na jakims huncie latać za współtowarzyszami z zespołu i robić za etatową pielęgniarkę podczas gdy oni zbierają loota i expa. Heal friend tez do kitu bo musze go widzieć, żeby uleczyć.

Moje propozycje (oraz zebrane przeze mnie od innych graczy):

+ poison storm - fajne ale jak słusznie zauważył pewien uzytkownik formum na tibia.de efekt poison storm można w zasadzie zniwelować prostym "exana pox" zaś UE to nie za bardzo. Poison storm powinien zatruwać tak mocno, że leczenie UHem niweluje jedynie 5-10% efektu. Zatrucie powinno byc mocniejsze niż teraz i mnieć siłę około 75% UE. (moc wzrasta oczywiście wraz z mlvl)

+ heal friend - leczenie jak uhem w zasiegu wzroku koszt many jak teraz, poza zasiegiem wzroku 150 - 200% kosztu many.

+ paralyze - obecnie wyglada to tak, że druid zużywa 1800 many na paraliz trwający 10 sekund, który można zniwelować prostą exurą (chyba 20 many - nie wiem, nie używam) Po prostu groteska! Powinno ta wyglądać tak: paraliż powinien kosztować 900-1000 many. Efekt jest taki, że postać nie może sie poruszać, strzelać przez minutę siła magii zmniejszona o 50% (mniej lub wiecej?) a efekt ten może być niwelowany np. przez uhanie się ==> 1 uh można strzelać, uderzać co 5 sekund i poruszać się z prędkością rota , drugi uh jeszcze zmniejsza efekt itd. Wtedy można od napastnika uciec lub go załatwić kombem z sd chyba , że tamten ma równie szybką rękę i myszkę i uhy :P.

+ summon ok druid to uczeń natury - powinien ja zatem lepiej kontrolować koszt many na summona powinien wynosić około 50 - 75% kosztu jaki ponosi sorcerer .

+ może jakiś czar analogiczny do paralyze ale mniejszy koszt many i działa tylko na skille redukując je o powiedzmy 15-20% na minutę. Nie da sie odwrócić ( to na napalownych pallków :P) koszt many na rune 300-400 uzywają tylko druidzi.

Pzreprowadzona przez cipsoft sonda to może chęć znalexienia odp. na pytanie co ulepszyć w najbliższym update. Miejmy nadzieję, że coś się jesli chodzi o druida zmnieni, bo narazie druid sux.

PS. Teraz gram palem i jest 10x fajniej.
PS2. To są moje propozycje (choć nie wszystkie). Generalne wskazówki w jakim powinny isć zmiany; to jak będzie to wyglądało dokładnie (koszt many na czar itd.) pozostawmy Cipsoftowi a podane przeze mnie % są to tylko wartości orientacyjne i całkiem możliwe, że mogłyby wytrącić "układ sił" między profesjami z równowagi.

Patimrok
19-04-2005, 14:36
wiesz nawet dobry pomysł ale z czymś się nie zgodzę, mianowicie: paralyze-...postać nie może sie poruszać, strzelać przez minutę...
człowieku, nawet nie wiesz ile to jest 1 minuta, to strasznie długi odcinek czasu. High lvl mogli by się leczyć uhami, ale low lvl np knight raczej nie ma przy sobie uhów. W takim przypadku druid staje się maszyną do zabijania.
...To są tylko moje i nie tylko propozycje...
to mnie rozwaliło 8o

Nie mogłem się powstrzymać:
cKhUaBtAt18091992
to się nazywa "świetny" nick 8o (czyżby data urodzenia 8o )

rapax
19-04-2005, 21:08
wiesz nawet dobry pomysł ale z czymś się nie zgodzę, mianowicie:
człowieku, nawet nie wiesz ile to jest 1 minuta, to strasznie długi odcinek czasu. High lvl mogli by się leczyć uhami, ale low lvl np knight raczej nie ma przy sobie uhów. W takim przypadku druid staje się maszyną do zabijania.

to mnie rozwaliło 8o

minuta to 60 sekund (wiem!) :P, napisałem, że podane przeze mnie czasy czy % to tylko wartości orientacyjne...XD

Rybzor
20-04-2005, 20:01
Mysle ze kolega piszacy ten temat, mimo ze walkujemy ciagle temat druida wie co gada, z pewnoscia nie jest amatorem (n00bkiem), mnie najbardziej trapi jedna zecz- mianowicie coraz trudniej znalesc druida do desert questa!! , niedawno robilem deserta i udalo mi sie znalesc druta po 2 dniach :/, keidys bylo o wiele lepiej, mysle ze druid powiniec sie zmienic od podstaw, nie powinien juz byc tylkoi uhamkerem, gra bylaby ciekawsza gdyby sie wiecej drutow spotykalo na huntach itp

P.S niektore punkty to przesada w poscie rapaxa, jednak mysle ze dobry temat, chociaz juz takich podobnych wiele widzialem

SQsek
20-04-2005, 21:06
Moim zdaniem mimo, że druid jest postacią typowo defensywną, przydałby mu się jakiś czar ofensywny, spontaniczny. Zbyt mało czarów, które nie wymagają run. Poza tym twoje propozycje czarów są ciekawe, aczkolwiek CIPsoft zrobiłby to pewnie nieco inaczej. [Paraliż na minutę to by było cóś] Całkowicie zgadzam się co do summonów - uważam, że gdyby druid był w tym lepszy to nieco wyrównałoby jego szanse z sorcerem. Mam nadzieję, że po UpDate zmieni się coś w tej sprawie. Ja z druida nie zrezygnuje bo mi się ta postać podoba. [Chociaż sam zabardzo nie wiem czemu :D]
Bo cóż znaczą uhy w dzisiejszej tibii, gdzie wielu graczy ma uhmakerów...

DDoS
20-04-2005, 21:37
Mi jakoś profesja druida odpowiada, nie mam problemów z level up'owaniem. Na świecie nonPvP jedyna zauważalna różnica między sorkiem, a druidem to to, że sorcek może wyczyścić swoim ue drogę do questa, a druid np. na hero huncie używa exura sio na blokerze i w ten sposób nie traci się uhów.

daroslaw
20-04-2005, 22:06
z pewnoscia nie jest amatorem (n00bkiem)
offtopic: amator to newbie a nie noobek ;]

Rybzor
22-04-2005, 16:50
No ale n00b to tez ktos taki inedoswiadczony, pozatym nie czepiaj sie wyrazow ktorych napisalem w nawiasie! :)

Kubon
22-04-2005, 17:53
Druid w starożytnej Anglii był uzdrowicielem. Więc drut powinien miec czary leczące!! Od tego jest druid, żeby leczyć!

Sztefen
22-04-2005, 18:40
Co do paraliżu... wystarczy exura i masz go z głowy..

Sozemego
22-04-2005, 19:09
No ale n00b to tez ktos taki inedoswiadczony, pozatym nie czepiaj sie wyrazow ktorych napisalem w nawiasie! :)
Nieprawda n00b nie jest osobą niedoswiadczoną. Tzn tez moze byc ale regulą to nie jest :)
Strzeliles gafe i nie tlumacz sie :0
(bicz, hunted, plx), tez sie nie czepiaj tego, ok ?

Sir Jarema
22-04-2005, 19:22
DQ to bardzo trafna uwaga, bo wtedy najlepiej wychodzi, jak często rafia się dana profesja. Knighta i Palka znajdzie się w parę minut, Sorca poszukac, to też się trafi, a na druida czeka się czasem całymi dniami (ew trzeba płacic tym ,ktorzy już zrobili). Kiedy ostatnio szukałem druida na deserta, zdesperowany sprawdziłem statystyki online. Przy pełnym serwerze (ok 21, dzień powszedni) Druidów było mnóstwo, jednak wyglądało to tak - ok 5-6 elder, i nie więcej niż 10 zwykłych druidów powyżej 18 lvl. (potencjalni partnerzy do questa) . Poetm...nieprzeliczone rzesze, ale najczęsciej 11-12 lvlowych, rzadko kiedy wyżej. Pomysły autora są całkiem w porządku, nie ma krzyków "ue for druid plx", i faktycznie druidzi nie stanowią częsci "ekosystemu" tibijskiego, nie licząc dostarczania UH. W tym momencie mało kto wybiera druida do gry, bo o ile sorc jes faktycznie mistrzem w walce ofensywnej, o tyle druid jest mocny w defensywie jedynie na papierze. Może przydałyby się dodatkowe aury ochoronne, których moc byłaby tak dobrana, aby nieco wyrównać szanse, ale jednak nie czynić z niego niezniszczanego czołgu ? Wszystko wskazuje na to, że CIPsoft dostrzegł problem, a to już sukces...

Nasit
22-04-2005, 20:43
+ summon ok druid to uczeń natury - powinien ja zatem lepiej kontrolować koszt many na summona powinien wynosić około 50 - 75% kosztu jaki ponosi sorcerer .

I fire elemental od 18lvla? 8o Niezła maszynka do pkowania.

khazad
22-04-2005, 20:58
Druid w starożytnej Anglii był uzdrowicielem. Więc drut powinien miec czary leczące!! Od tego jest druid, żeby leczyć!

niby i tak sie uzywa na huncie hmm, sd i uh, ale pierona brakuje tego czegos u druida... jakiegos ciekawego czaru... moze cos wprowadza na ostatnim pietrze wierzy czarow na edron :)

ripper
22-04-2005, 21:04
Paraliż na minute? Nie rozśmieszaj mnie. High lv druid byłby wtedy maszynką do zabijania, szczególnie innych postaci magicznych.
Mało czarów ofensywnych? Graj sorcem, wybór prosty. Zbyt łatwo by się grało postacią z całym wachlarzem czarów ofensywnych (mam na myśli spontaniczne, Sd zawsze można kupić) i do tego robiącą Uhy - runy najlepsze do zarabiania.
Jednak jeden z twoich pomysłów przypadł mi do gustu. Mam na myśli zmniejszone koszty many przy summonowaniu potworków. Podwyższyłoby to wartość druida na np Hero-huntach (często wykorzystuje sie summon/convince).
Podsumowując, nie uważam żeby potrzebne były jakieś duże zmiany, po prostu kilka "kosmetycznych" poprawek.

lykop
23-04-2005, 00:27
Ja też gram druidem mam juz 21lvl i 35mglvl. Wybrałem druida bo jest ich mało na wyzszych lvl i sobie pomyslalem ze bedzie fajnie lecz okazuje sie że Druidzi czesto sa traktowani jako "Pielęgniarki". Chcem tak samo huntowac na druidzie jak robi to sorc. Tym bardziej ze sorc ma czary leczace spontaniczne czyli Vita a wiec broni sie takze bardzo dobrze. Jestem za wprowadzeniem nawet jakiegos nowego runu dostepnego tylko dla Druida, który by stał pomiędzy HMM czy GFB a SD np. MD (Middle Death) zabierajace 180 many, obrazenia o 10% mniejsze od SD, wymagany poziom magiczny 15 tak jak na SD ale tylko dla Druidów !!!!
:flaga_pl:
:mag:
:king:

Sadamq
23-04-2005, 00:51
Up@
Middle Death ? Bezsens plx ?
Już lepiej było by wprowadzić mass heal działający only na ppl a nie na mobki, ew. z run troche silniejsze Hmm ale zadające obrażenia od Natury [ ?! ]. Ale dawanie czaru o 10 % słabszego od SD to co najmniej mówiąc - Debilny pomysł...

Summonowanie Mobów - przecież drut jest od leczenia. Przywoływanie potworów należało w każdej grze rpg do Czarnej Magii, i do głebszych kręgów wtajemniczenia. Więc to Sorc [ Mag ] powinien mieć dostęp do 3/4 summonów ! Co wy chcecie zrobić z Druida Czołg Pancerny z działem atomowym ? A może jeszcze Dsy od 8 lvla ?

Co do run - Robicie je krócej niż bp Gfb a dostajecie za niego o 500 gp więcej. Za 2 bp uhów możecie kupić bp Sd i zostanie wam jeszcze kasa, a dodatkowo zrobicie go o godzine szybciej. Więc czego wy tak narzekacie ? Czy naprawde wasze życie jest takiej evul i złe ?

Czary Ofensywne Spontaniczne - Czy ja wiem... Może moglby dojśc jakiś średni czar... Ale nie kolejne mega evul Ue [ Bo z tego co czytam to wy chcecie super mega Ue które położy Cachera i Bubble po pierwszym strzale -.- ] Druid zawsze był, jest i będzie 'Pielęgniarką' bo takie ma czary! Po co Cipy dawały Mass Heal, Heal Friend, Runy lecznicze Druidowi ? A może zrobili to specjalnie a nie dlatego że są głupi etc. ? Bo na to wskazuje logika! ;p

Grajper
23-04-2005, 01:14
zanim odpowiesz przeczytaj all odpowiedzi, jest mowa właśnie o tym że driud robi za pielęgniarkę i chcemy to zmienić. druid może i robi te uhy godzinę szybciej i ma te 500 gp ale po co mu to tak właściwie??
może mieć 9999999999kkk kasy ale tak właściwie po co mu to?? kupi najlepszy eq jaki można mieć i co z nim zrobi?? będzie używał na dwarfach, trollach, rotach itp druid nie ma czaru którym mógłby coś zrobić - takie duże coś. druid jest - nie owijając w bawełnę - postacią słabą i wybrakowaną. służy tylko do robienia uhów - reszte funkcji ma także sorc. nawet ten summon po obniżonych kosztach many dużo nie da.
@Sadamq
wnioskuję że jesteś sorcem m.in. Robicie je krócej niż bp Gfb a dostajecie za niego o 500 gp więcej. Za 2 bp uhów możecie kupić bp Sd i zostanie wam jeszcze kasa, a dodatkowo zrobicie go o godzine szybciej. Więc czego wy tak narzekacie ? Czy naprawde wasze życie jest takiej evul i złe ? albo poprostu grając druidem niespodobało ci się i się teraz wyżywasz. my poprostu chcemy by driud nie był tak bezużyteczny. nie myślimy o czymś w stylu super hiper mega ue i sd w jednym za darmo tylko o średniej jakości paru czarach ( ja bym proponował w najbliższym updacie dla sorca 1 do leczenia a dla druida ze 3-4 ofensywne (1 runiczny i 2 spontaniczne ale nie jakieś znów świetne tylko średnie co podkreślam))

voolygar
23-04-2005, 01:15
wiesz nawet dobry pomysł ale z czymś się nie zgodzę, mianowicie:

to mnie rozwaliło 8o

kto by zmarnowal 1,8k many na zabicie kolesia co jeszcze uhac sie niemoze lol

Grajper
23-04-2005, 01:36
byś się zdziwił, może i dobicie go zajmuje tlyko parenaście sekund ale chodzi głównie o to żeby go zatrzymać i żeby się nie mógł ruszać. jednak to 1.8k many to naprawde przesada...

rapax
23-04-2005, 11:50
@ Ripper / Nasit - jak juz wspomnialem czasy i % sa podane orientacyjnie (Ripper przeczytaj moj post do konca). Byc moze rozsadnym rozwiazaniem w tej kwestii byloby wydluzanie czasu paralizu wraz ze wzrastajacym mlvl.

@ Sztefen - tego paralizu nie daloby sie usunac zwykla exura lecz exura vita lub uhem (oczywiscie exura czy exura gran tez by dzialaly jako "odtrutka" ale odpowiednio slabiej)

@ Grajper - calkowicie sie z Toba zgadzam odnosnie kasy: po co mi zalozmy k-set na 21 lvl czy skoro jestem w zasadzie postrzegany jako CEL z ktorego mozna z latwoscia pozyskac uhy? Przy X-nastym dedzie oba mi wypadna.

Ps. Zwroccie uwage na wyniki sondy "Chyle czoło przed panem czyli "Respekt" Muriela wyniki chyba same mowia za siebie - nikt sie druida nie obawia bo to cienias. Fakt nr 2, o ktorym wspominal Sir Jarema - druida do desert questa trudno znalezc bo wiekszoac z nich online to uh makerzy na 11-15 lvl.

Pozdrawiam,
Rapax

Sadamq
23-04-2005, 12:16
zanim odpowiesz przeczytaj all odpowiedzi, jest mowa właśnie o tym że driud robi za pielęgniarkę i chcemy to zmienić. druid może i robi te uhy godzinę szybciej i ma te 500 gp ale po co mu to tak właściwie??
może mieć 9999999999kkk kasy ale tak właściwie po co mu to?? kupi najlepszy eq jaki można mieć i co z nim zrobi?? będzie używał na dwarfach, trollach, rotach itp druid nie ma czaru którym mógłby coś zrobić - takie duże coś. druid jest - nie owijając w bawełnę - postacią słabą i wybrakowaną. służy tylko do robienia uhów - reszte funkcji ma także sorc. nawet ten summon po obniżonych kosztach many dużo nie da.
@Sadamq
wnioskuję że jesteś sorcem m.in. albo poprostu grając druidem niespodobało ci się i się teraz wyżywasz. my poprostu chcemy by driud nie był tak bezużyteczny. nie myślimy o czymś w stylu super hiper mega ue i sd w jednym za darmo tylko o średniej jakości paru czarach ( ja bym proponował w najbliższym updacie dla sorca 1 do leczenia a dla druida ze 3-4 ofensywne (1 runiczny i 2 spontaniczne ale nie jakieś znów świetne tylko średnie co podkreślam))
Szczerze mówiąc to grałem drutem tylko do 11 mlvlu i lvlu w wiadomym celu ;p
Co do Kasy - Jak to co ? Kupisz sobie runy do walki, hmmy, sd, gfb, explo. Możesz mieć tego więcej niż sorc i to jeszcze taniej. A co do czarów spontanicznych... Może rzeczywiście drut mógłby mieć tego więcej...

@up
Szczerze mówiąc to jeżeli drut ma 21 lvl to raczej go już nikt niezabije tylko dla run. Osobiście musze powiedzieć że spotkałem się z wieloma napadami an mnie [ Sorc] tylko poto by uzyskać sd ;/ Więc gadanie że tylko drut ma przerąbane jest conajmniej dziwne ;p [ Server Danera ]

łasooshekh
23-04-2005, 13:51
+ heal friend - leczenie jak uhem w zasiegu wzroku koszt many jak teraz, poza zasiegiem wzroku 150 - 200% kosztu many.

Ja tam drutem dłużej nie grałem, to nie wiem jak działa heal friend, ale wioskuję, że poza zasięgiem wzroku leczyć nim nie można. A leczenie nim poza zasięgiem wzroku byłoby idiotyczne. Wyobraź sobie wojnę - każdą ze stron uhają druidzi z całego servera... i piją MFy... to by było idiotyczne... koleś który się bije mówi na priv do druta w innym mieście "heal me" i drut go leczy... to by trwało w nieskoczoność... obu stronom skończyły by się runy zanim hordzie drutów skończyłaby się mana (+ mfy)... troche niemożliwe ale jednak...

ripper
26-04-2005, 07:25
Ja tam drutem dłużej nie grałem, to nie wiem jak działa heal friend, ale wioskuję, że poza zasięgiem wzroku leczyć nim nie można. A leczenie nim poza zasięgiem wzroku byłoby idiotyczne. Wyobraź sobie wojnę - każdą ze stron uhają druidzi z całego servera... i piją MFy... to by było idiotyczne... koleś który się bije mówi na priv do druta w innym mieście "heal me" i drut go leczy... to by trwało w nieskoczoność... obu stronom skończyły by się runy zanim hordzie drutów skończyłaby się mana (+ mfy)... troche niemożliwe ale jednak...

Hehe, ciekawa wizja xD

@rapax
Przeczytałem, wiem że troche przesadziłem, ale jak słysze cośw stylu :"druid jest ble i chce żeby miał Ue za 30 many" to mnie lekko bierze xD Chodziło mi o samą zasade.

Caer
26-04-2005, 09:23
Mowicie ze Druid ma miec wiecej czarow ofensywnych czarow do huntow? No taa... Zapomnialem, ze sorc jak idzie na hunt to uzywa ciagle UE i e-wave. Na huntach druid jest wart tyle samo co sorcek, gdyz tak samo jak sorc wali z run. Paraliz na minute, no comments... Summony o 50% tansze, jaaaasne... opisany poison storm... Ludzie, przeciez to by nie byl czlowiek tylko maszyna do zabijania. Opisany Heal friend = idiotyzm. Druidowi potrzebne jest troszke kosmetycznych poprawek, a nie zeby robic z niego maszyne do zabijania.

P.S: Z gory uprzedzam, ze tez gram druidem, mam 34lvl i gra mi sie bardzo dobrze.

Mc macio
03-05-2005, 19:52
ja gram druidem(lowlevel jeszcze) i oczywiscie jestem za ulepszeniem go. kilka dodatkow wystarczy.
druid niby jest najlepszym defensorem....pic na wode.. knight wyrzymuje o wiele wieksze ciosy, no i nosi 5 x wiecej uhow! przydalo by sie jakis czar spontan np. poison storm(lepszy) i jakies zmiany w summonach. i wystarczyloby.

WSZYSTKIE profesje powinny być do zabijania i powinny sie róznić tylko sposobem w jaki to robią.

Delarev
04-05-2005, 09:18
zgadzam siem w 90% z twórcą tego tematu czyli osobą poruszającą temat druida. mam druida (UHmakera :D:P) na 11 lvl i robie nim UHy ale na bank jest jeden czar który mógłby u mnie sprawić że druidem grać by się zaczęło Energy Beam (słup energi w stronę w którą jesteś odwrócony) gdyby ten czar wszedł do kolekcji druida zacząłbym grać druidem tak jak inną postacią. druga sprawa to summony. nie ruszyłyby mnie już tak za serce jak EB bo to jest mój ulubiony spontaniczny czar ale jakby druid mógł summonować GSa albo Dragon Lorda nie obraziłbym się wcale :P (no może nie DLa ale chociaż Dragona a GS to na bank:P)

-=Melon=-
04-05-2005, 09:33
Wartosci ofensywne druid ma wlasciwie takie same jak sorc, i tak prawie nikt sorciem nie bedzie walil UE i E-Wawe na huncie ;) I sorc i druid maja hmmy, sd i tak sie kupuje, malo ktory sorc na lvl 60+ robi sam sd na hunty, a i tak pewnie uzywa je tylko na Demony, Warlocki i Behemoty. Moim zdaniem druid powinien dostac jakies czary typu Aura ochronna, czary wykorzystujace nature. Roznica pomiedzy sorciem i druidem jest tylko w runach SD-UH, heal friend rzadko kto uzywa ;)

Mc macio
04-05-2005, 14:47
Wartosci ofensywne druid ma wlasciwie takie same jak sorc, i tak prawie nikt sorciem nie bedzie walil UE i E-Wawe na huncie ;) I sorc i druid maja hmmy, sd i tak sie kupuje, malo ktory sorc na lvl 60+ robi sam sd na hunty, a i tak pewnie uzywa je tylko na Demony, Warlocki i Behemoty. Moim zdaniem druid powinien dostac jakies czary typu Aura ochronna, czary wykorzystujace nature. Roznica pomiedzy sorciem i druidem jest tylko w runach SD-UH, heal friend rzadko kto uzywa ;)

lol...niby taki niepotrzebny UE i e-wave...a ciekawe co by bylo gdyby wam zabrali te ue, e-wave.

skoro taki malo uzytecze to niech dadza druidowi jakis poisonn storm, cos w stylu e-wave, przeciez i tak druid nie bedzie uzywal, nic sie nie zmieni... :baby:

raven
04-05-2005, 16:43
@up

jestem tego zdania co ty :) ciekawe co to by bylo gdyby sorcom jednak zabrano to UE i e-wave .. no ciekawee..

ciekawe np jak by wtedy zrobili sorcowie ludziom behe questa , bo zadko kto robi go bez sorc'a ( wchodzi , ue , schodzi , mf'y , wchodzi , ue , schodzi ... )
a idz zrob to bez Ue .. -.- duzo wiecej kosztow idzie na to ..

@topic

dobrze napisales , gdzie niegdzie przesady totalne :D
ale fakt mogli by np poison storma ulepszyc .. ze trutka idzie wraz ze wzrostem lvl i mlvl .. bo niby mozna zwykla exura uleczyc to ale co to zrobi jak i tak po 10 wam bedzie jechalo trutka ? ( na jednym filmiku widzialem ze jak gosciu puscil PS to od 10 jechalo .. dlatego napisalem ze od 10 ) a np taki Himmelhüpferin albo Hesperides ( jedni z najlepszych druidow ) jak by walneli takiego Poison Storma ktory ( patrzac na ich lvl i mlvl ) bił by np trutka od powiedzmy 70 w ludzia ( 2x w potwora ) to i tak by bylo dobrze ... fakt ze to by bylo moze cos w porownaniu do UE ale pomyslcie .. ile potworow ma odpornosc na trutke? w h*j i jeszcze troche :/ czyli i tak to by nie była ( jak to wczesniej duzo osob mowilo ) " MASZYNA DO ZABIJANIA " i np czarami mozna by bylo troche obnizyc dmg ( exura vita np czy cos ) .... to tyle =p

P.s. aa i np jak te h-lvl druidzi by puscili tego ps to napewno by nie jechalo ze non stop od 70 do 1 bo to tez przesada by byla jednak ...

Vosuvar
04-05-2005, 17:13
Często chodziłem z kolega, który gra druidem (ja gram paladynem) na hunty. I rzeczywiście czar heal friend lub uhanie jest niekorzystne dla niego z jednego istotnego powodu: on tracił mane a nie zyskiwał nic - ewentualnie loot.
Rozwiązanie tego problemu jest proste - wystarczy zrobić tak żeby wszystkie postacie z party dostawały exp.
W chwili obecnej to czy jesteś w party czy nie nic nie daje, a tak przykładowo ja zabijam potworki,a on mnie leczy (eventualnie mógłby narzucać czary ochronne) i obu nam sie to opłaca ja nie trace uh a on zyskuje exp.
To tylko propozycje pewnie nierealna ale co sądzicie o tym pomyśle ?

Bucik
04-05-2005, 17:55
moim zdaniem przydało by się pare czarów (wzór: druid z gry DIABLO II) :
- możliwość przemiany w pewnego potwora i zadawanie takich ciosów jak ten potwór
- ożywianie duchów czy innych rzeczy które zwiększają ilość życia albo cuś (conajmniej many)
- możliwość szybszej regeneracji niż u sorca
- jakieś aury które zwiększają obrażenia od magii albo cuś

Bulboglowy
04-05-2005, 18:45
Ja myśle, że Druidowi nic nie trzeba dodawać. Sam mam jednego i stwierdzam, że gra się nim zdecydowanie lepiej niż Sorcererem, jest to wynikiem wielkiego popytu na runy UH i ich wysokiej ceny.
Można powiedzieć, że Sorcerer ma lepsze czary spontaniczne np. UE, ale grając Druidem wcale nie odczuwam braku tych czarów, normalny hunt obejdzie się bez tego typu "zabawek".

Ciekawa sytuacja istnieje na nowych serwerach, gdzie mało osób korzysta z run SD. Więc jego cena jest mała. Szybko licząc dojdziemy do wniosku, że Druid sprzedawając swoje run UH, zarabia o 25% więcej niż jego kolega handlując SD.
Drugą rzeczą jest to, że runy UH o wiele łatwiej sprzedać.

Ktoś mi mówił, że Druidowi skille rosną szybciej, ja tam nie widze różnicy, ale jest to kolejne pole na któryn Druid jest lepszy. Więc po co go jeszcze ulepszać ?

Oczywiście uważam, że Sorcerer jest lepszy od Druida, ale dopiero w późniejszej fazie gry.

-=Melon=-
04-05-2005, 22:46
lol...niby taki niepotrzebny UE i e-wave...a ciekawe co by bylo gdyby wam zabrali te ue, e-wave.

skoro taki malo uzytecze to niech dadza druidowi jakis poisonn storm, cos w stylu e-wave, przeciez i tak druid nie bedzie uzywal, nic sie nie zmieni... :baby:

Przyznaje ze byla by lipa jak by sorc nie mial Ue itp. ale mi chodzilo glownie o samotne expienie, typu cyclopolis, moze tomby na ank itd. sorc nie wali wtedy z ue :p ucieka i z hmm :) moze malo w tibii widzialem ale uwazam ze UE sorc wali w miejscach z bardzo duzym respem mocnych potworow, no chyba ze mu sie nudzi i walnie UE przed depo ;)

Everad
08-05-2005, 09:06
a gdy tak sobie porównacie sorca do druta to jak ktos zrobi tym drutem taki 50lvl to juz gra jest nudna bo tak jak ktos wyzej napisal za te uhy kupic sobie wszystko bedzie mial full kasy ale no caly czas bedzie bil potwory z gfb , sd , hmm itd a sorc dla urozmaicenia moze np zrobic sobie sam necro questa drud ..watpie...tak samo anihilatora 4x sorc zrobia a 4x druty ? raczej niemozliwe

Schihan
15-05-2005, 16:01
sorc dla urozmaicenia moze np zrobic sobie sam necro questa drud ..watpie...tak samo anihilatora 4x sorc zrobia a 4x druty ? raczej niemozliwe

Chlopie ty sie z dzewa urwales?? 4 druty tez moga zrobic anihilatora.Poprotu nawalaja z burst arrowsow i sie uhaja.Sam mam nawet kolege druta ktory zrobil annihilatora.

Luu
15-05-2005, 17:46
Faktycznie druidowi przydalo by sie pare czarów ale nie jakis tam odrazu zajemocnych ja np wymyslalem sobie pare czarów które mógłby posiadać druid np Runka na Utani hur ;] Spontan powiekszajacy sile razenia z czarow o 30%-40% itp. itd.

Kumagoro
16-05-2005, 22:02
Hm, z tego co czytałem to żaden druid nie wykonał Anni (UHanie się jest nemożliwe! za dużo obrażeń) ale (do wszystkich forumowych druidów >100 lvl) można założyć stone skin i might ring plus jakieś słabe eq (i AoLa w BP po wzięciu SoVa :D ) I nawalać z SD i burstów (albo 3 sorców, oni z UE a ty z SD)

Ale myślę że gracze powinni mieć możliwość głębszego zapoznania się z profesjami przd ich wyborem (ja wybrałem druida bo słyszałem że jest panem natury, jakoś tego nie czuję) bo później wychodzą takie kwiatki jak ja...

Gunir
17-05-2005, 07:30
Zaden druid nie wykonal, Anni~? Hesperides na Antice tego dokonał, sprawdzcie.

emilok
17-05-2005, 12:36
stoneskiny nie dzialaja an zywioly, ubierz sobie stoneskina i popros kolego o strzal z hmm, nie ubedzie ladunkow

Venderer
17-05-2005, 14:47
Przeczytałem posty wszystkich ludzi wypowiadających sie w tym temacie ;)
Sam 3 dni temu zacząłem grać druidem... ale NIE dla UHów!!! Zacząłem nim normalnie grać!!! Na niskim levelu nie ma różnicy między sorciem (w ofensywie) tylko drut więcej zarabia....

Ale moje zdanie jest takie:
-Heal Friend - Kiła... prawie wogóle nie przydatne... Skoro druid jest super mega uzdrowicielem to niech to troszke ulepszą....

Sorc = Super ofensywa = UE (Świetnie odzwierciedla przekonanie że sorc jest super ofensywnym charem)

Drut = Lecząca postać = Heal Friend (Wogóle nie spełnia swojej roli, jest do kitu, prawie wcale nie używane!!!)

I kto ma przewage w SWOJEJE dziedzinie??? SORC!!!

Druidowi powinnni dodać pare czarów ofensywnych, ale nie w stylu UE (jestem wręcz przeciwny kwestii UE for drut >,<) Mówie o r5zeczach typu Energy beam albo np.
czar w stylu "pajęczyna" tworezy się słup przed druidem oplatający przeciwników, moga oni atakować ale nie mogą się ruszać. Ułatwiło by to celowanie z run, czar zjadałby np. 2/3 many i trwał ok.20sek.... to by bardzo pomogło druidom....
Jestem również za pomysłem Aur defensywnych (spontaniczne) np. dodatkowa ochrona przed ogniem dla drużyny na 25% przez 30 sekund..... (wtedy wiele osób chciało by takiego drutka na anni ;])

Wow ale się rozpisałem ;]... Dlatego uważam że druid potrzebuje "małych" zmian...

LarvaExotech
14-07-2005, 19:38
No więc zacznijmy - różnice między sorcem a drutem w czarach: (w nawiasie ocena z Tibia.pl)
--Druid: (11 czarów)--

- Create Food (*****)
- Intense Healing Rune (**** )
- Antidote Rune ( )
- Heal Friend (*** )
- Envenom Rune ( )
- Poison Bomb Rune ( )
- Convince Creature Rune (*** )
- Chameleon Rune ( )
- Mass Healing (*** )
- Poison Storm (* )
- Paralyze ( )

---Sorcerer: (10 czarów)---
- Fire Wave ( )
- Energy Beam (* )
- Cancel Invisiblity ( )
- Great Energy Beam (** )
- Magic Wall (* )
- EBomb (**** )
- Energy Wave (*** )
- Sudden Death (*****)
- Enchant Staff ( )
- Ultimate Explosion (*** )

Moim zdaniem Druid jest bardziej pokrzywdzoną postacią niż sorc. Sytuacja: idzie sobie dwóch socrów ubranych na czarno; hi lvle. Jakiś kolo stoi między nimi. Udają, że się nie znają. Nagle, booooooom, boooooooom. 2x pod rząd UE. To potrafi powalić najsilniejszego. A sprzedarz UHów przydaje się tylko na początku. Zresztą, i tak teraz spora część graczy ma uhmakerów. Ale moim zdaniem druid nie powinien mieć lepszych czarów ofensywnych - ja dałbym mu może jeden. Raczej ulepszył poisonbomb i poison storm. Ewentualnie czar Firewall - taka ognista ściana pędząca 10 kratek w przód, mająca 3 kratki szerokości. Raczej dałbym mu tworzenie runy Protection from Magic ( zmniejsza o połowe obrażenia zadane z magii ), Bless (lepsze hity wchodzą) czy Utani Hur "Friend" :)

Edit: Wpadłem na pomysł jeszcze dwóch czarów. Pierwszy to Slowdown (utani hur w drugą strone , użycie na graczu powoduje pojawienie się czaszki; przydatne przy zwalczaniu free-uh-frayers), a drugi to Ice Ground (tworzy plame lodu na ziemi, po wejściu na którą gracz traci kontrole i przesuwa się w przód puki (póki?) pod jego stopami znajdzie się normalna ziemia. Pierwszy czar byłby czarem spontanicznym, a drugi runicznym. Inni druidzi uodpornieni byli na lód. Te czary byłyby dostępne od wysokiego mlvla; aby zapobieg tworzeniu IFmakerów (ice floor) czy Blessmakerów.

Allek
15-07-2005, 11:22
Druid jest magiem defensywnym? Ok. Pielęgniarką? Dobra. Przydadzą sie tez jakieś aury. Mnie dawno korciło by w UpDate były nowe czary a niektóre zmienione.
To zaczynamy:

Nowe:
Mass Haste - "utani mas hur" - spontan - działa tylko na ludzi w party (tylko!), normalny grupowy hur (120 many/8mlvl) - czas działania: tyle co hur
Mass Strong Haste - "utani gran mas hur" - spontan - dziła tylko na ludzi w party (tylko...), normalny grupowy mas hur(200 many/16mlvl) - czas działania: tyle co gran hur
Fire Shield - "erani flam" - spontan - 50% ochrony przed ogniem (150 many/9mlvl) - czas działania: 10 minut
Energy Shield - "erani vis" - spontan - 50% ochrony przed energią (150 many/9mlvl) - czas działania: 10 minut
Poison Shield - "erani pox" - spontan - 50% ochrony przed trucizną (150 many/9mlvl) - czas działania: 10 minut
Elemental Storm - "erani gran mas nat" - spontan - Bardzo silny i wspomagający czar. Daje 100% odporności na żywioly ( wszystkie! ), zwieksza atak i obrone drużyny dwukrotnie, oraz zadajamy obrażenia od żywiołów. "Takie coś dużo musi kosztować" - jasne !! Jednak 2000 many i 70mlvl to wystarczająca cena. - czas działania: 5 minut

( nie mam pomysłu na czary runiczne wiec tego punktu nie będzie )

Stare do przeróbki:
Poison Storm - dobrze by było by zadawało jakieś obrażenia, a poźniej truciznę ( a i tak mogloby sie nią niwelować uhami a nie "exevą pox" )
Summon Creature - Druid włada naturą, więc jego summony mogly byc o 30% silniejsze i wytrzymalsze od summonów sorca.
Mass Healing - powinno działać tylko na LUDZI w party oraz SUMMONY.
Wild Growth - to mogłoby być runą....
Paralyze - tak jak na początku tematu - powinno byc silniejsze, a nie "zużywam 1800 many na to, by on zniszczył efekt za 25 many". Powinno działać dlużej i lepiej.

To chyba tyle. Troche się rozpisałem. Mogłem się pomylic przy Poison Storm ( ew. poprawie jak zrobie testa). Tylko prosze nie katować mnie za "Elemental Storm"...

Dr.ażniący
15-07-2005, 23:08
Moim skromny zdaniem zrobiłbyś z tego druida najsilniejszą profesje i maszyne. Fakt druid powinien przejść pewne zmiany, ale niezmienia to faktu że druid jest kojarzony z naturą, spokojem i raczej brakiem ofensywnej natury. Uważam że druid powinien mieć możliwość szybszego awansowania w skillach, dostać więcej czarów ofensywnych(ale bez przesady), możliwość hmm jak to wyrazić czasowego "ułaskawienia" danego potwora(czym ten potężniejszy tym ciężej tego dokonać) ale niepowinien być to zadługi czas i ostatecznie możliwość oswojenia potworów pod postacią zwierząt(tzn np. wilk). To moje osobiste zdanie.

Allek
16-07-2005, 12:50
re: Fire/Energy/Poison Shield
Takie czary zachecaly by do oszukiwania, bierze sie 20 lvl druida z promocja na MC i mozna spokojnie huntowac glowna postacia

To były tylko propozycje.... Jednak masz racje. Orientacyjnie podałem mlvl i mane ( bo mane na lvl nie liczyłem :P ). Ale jest też plus: Byłoby więcej Druidów na Deserta :D

@Elemental Storm
ROTFL?!?
Zarzucam to sobie (wciaz zostaje mi 900 many) i jestem niesmiertelny na 5 minut, w tym czasie wycinam spokojnie duzy spawn DL w Ankh gdzie blokerowi idzie ponad BP UH, albo praktycznie caly spawn na Demoni (14 WL czy jakos tak na ktore bloker by potrzebowal 1-3 BP UH).

Tu też masz racje ( " 1. Moderator ma zawsze racje. 2. Jeżeli jej nie ma, patrz punkt 1 " ). Ale, gdyby Elderzy mieli taki czar, to by częściej bywali na huntach lub trudnych questach ( Demon, Anni, Necro itp. ). Wreszcie by się do czegoś przydali...

Co do aur ochronnych to KONIECZNIE musza zalezec od sily magi (np 1/10 sily magi ochrony i tylko jeden zywiol na raz przez minute za 100 many), poniewaz w przeciwnym wypadku twozy sie powazna baza do oszukiwania (ew brania low lvl druida tylko po to zeby rzucal czary ochronne high lvl).

Cieszę się, że ta propozycja Ci się spodobała i dziękuje, że rozwinołeś mą myśl. :cup:

Piwko Wielkie
17-07-2005, 09:36
Aż się zaciekawiłem i zacząłem grać druidem (ciekawe co z tego wyniknie).

Kraiten
19-07-2005, 13:23
Ludzie PrzestaŃcie Z Tymi Czarami Ofensywnymi U Druida! Jak Chcecie CzarÓw Ofensywnych To Grajcie Sorcem Druid Jest ProfesjĄ DefensywnĄ!!!!!!!!!!!!!!

Juma
20-07-2005, 23:03
ja tam bym dal druidowi duzooo szybszy awans w fist fighting (szybszy niz palkowi distance) i do tego jakies rekawice (np z pazurami). I jazda :D

Kozi_leus
21-07-2005, 00:15
Sam gram Druidem ( 66 level /60 magic ) i moge powiedziec , że na świecie pvp jest fatalny . Myślę ze fist fighting zostanie przeznaczony dla druida w nastepnym update , bo narazie to tylko niepotrzebnyt skill . Poison storm , powinien zadawać jakies 70 % UE i jego zatrucie powinno znikac po 1 minucie , z brakiem odtrucia . Brak mi u druta przemian w potwory . Każdy wie , że druid żyje w lesie i w pokoju z zwierzętami . Na moje przydałby się czar , który przywołuje jakies zwierzeta ale nie 2 ,3 sztuki tylko mase . Na przykład masa ptaków , coś a'la Carier'y w Starcrafcie :) ..... Narazie druid jest do niczego . W walce , nie moze pokonac nawet jakiegos 30 knighta . Samo SD nie wystarczy , potrzebne są jakieś czary ofensywne , może nie tak silne jak u sorca ale jakieś 30 % słabsze.

Archangel
21-07-2005, 00:48
Ja na początek wybrałem druida...

... nabiłem nim połowe 15 lvlu i mi sie znudził!!

wziąłem knighta... TEŻ MI SIĘ ZNUDZIŁ!!

mam teraz sorca na non-pvp...

i mi sie zachciewa grać znowu druidem :(

Knight Simon Dark lord
21-07-2005, 01:01
fajnei by było gdyby dodać do druida runke odnawiającą mane ale żeby była dostępna od 20 lvl + i by nie którzy musieli poexpić drutem by to osiągnąc było by oczywiście i lekka odnowa many i ultimate odnowa many tylko nie wiadomo ile many by dawała a ile brała by zrobić

Klimmek
21-07-2005, 08:43
Po co ci runka jak są Mana Fluidy? Bez sensu...

Knight Simon Dark lord
21-07-2005, 10:14
ale mana fluidy dają max 100 many a taka runka np 200 i już jest korzyść albo 400 many i wtedy lepiej zamiast bp mana fluidów na jakiś hunt bierze się bp takich runek i wtedy o wiele szybciej ma się potrzebną mane niż jak mana fluidami

Taki siaki mag
21-07-2005, 10:59
Paraliż na minute? Nie rozśmieszaj mnie. High lv druid byłby wtedy maszynką do zabijania, szczególnie innych postaci magicznych.

Nawet jeśli będzie ten paraliż, powiedzmy 30 sek. ( kompromis :D ) to i tak exana pox, a więc dla mnie morze trwać nawet 8 godzin. bo każdy głupi zna ten czar i ma w zanadżu 30 many.

Taki siaki mag
21-07-2005, 11:02
Up@
Middle Death ? Bezsens plx ?
Już lepiej było by wprowadzić mass heal działający only na ppl a nie na mobki, ew. z run troche silniejsze Hmm ale zadające obrażenia od Natury [ ?! ]. Ale dawanie czaru o 10 % słabszego od SD to co najmniej mówiąc - Debilny pomysł...

Summonowanie Mobów - przecież drut jest od leczenia. Przywoływanie potworów należało w każdej grze rpg do Czarnej Magii, i do głebszych kręgów wtajemniczenia. Więc to Sorc [ Mag ] powinien mieć dostęp do 3/4 summonów ! Co wy chcecie zrobić z Druida Czołg Pancerny z działem atomowym ? A może jeszcze Dsy od 8 lvla ?

Co do run - Robicie je krócej niż bp Gfb a dostajecie za niego o 500 gp więcej. Za 2 bp uhów możecie kupić bp Sd i zostanie wam jeszcze kasa, a dodatkowo zrobicie go o godzine szybciej. Więc czego wy tak narzekacie ? Czy naprawde wasze życie jest takiej evul i złe ?

Czary Ofensywne Spontaniczne - Czy ja wiem... Może moglby dojśc jakiś średni czar... Ale nie kolejne mega evul Ue [ Bo z tego co czytam to wy chcecie super mega Ue które położy Cachera i Bubble po pierwszym strzale -.- ] Druid zawsze był, jest i będzie 'Pielęgniarką' bo takie ma czary! Po co Cipy dawały Mass Heal, Heal Friend, Runy lecznicze Druidowi ? A może zrobili to specjalnie a nie dlatego że są głupi etc. ? Bo na to wskazuje logika! ;p

Całkowicie popieram, wiele kwesti zostało poruszonych a poza tym z tym BP SD i 2 BP uh to jest wielka racja.

H_A_N_I_O
26-07-2005, 12:28
Sam grałem druidem ...

Jedyne co bym dodał to możliwość summonowanie wiekszej ilosci potworow np:3 monki

albo mozliwosc summonowania mocniejszycz potworw.

janek@
27-07-2005, 00:58
lepiej niech zostanie tak jak jest to bardzo skomplikowane 1 pocioga za 2 jak cos zmienicie to wplynie na wasze zycie w tibi

LarvaExotech
27-07-2005, 08:57
Moim zdaniem drut powinien miecz rune "Teleport". Kosztowała by ona 100 many na zrobienie, i mogłaby zostać użyta tylko przez druta. Runa ta by teleportowała (lub inną postać) na wybrane pole w zasięgu okna. Dlaczego chciałbym takie runy? Ponieważ teraz jestem lvl15 drut i ataki PK są dla mnie normą. Średnio 2x dziennie obrywam od najróżniejszych PKerów - najczęsciej palki ; a przed tymi trudno uciekać. Mój kumpel ma sorca na 17, ale go pk dedneli może ze 3 razy...

Nie wiem, czemu PKerzy leją drutów - przecież wiadome jest, że ofiara wytraci i tak wszystkie UHy; woli to zrobić niż oddać ileśtam uhów avengerowi. Więc czemu nie lejecie innych? No bo druta najłatwiej zabić - jest on najsłabszą wokacją i to się chyba nie zmieni :(

Bevesakas
03-08-2005, 16:25
solucja : nie podoba ci sie druid to nim nie graj , koniec .

Druid ma latwiejszy poczatek i ma wiecej kasy , Sorc ma trudniejszy poczatek i tez sporo kasy( ale mniej niz druid ^^). Drutem expi sie tak samo szybko jak sorcem na wysokim lvl , tylko ze druid nie ma ue i to cala roznica . Myslicie ze sorc robi se sam sd jak idzie na demon hunt albo na wrl ? No wlasnie ...

Eminem
05-08-2005, 22:07
Masz rację :) . Uważam że Druid zasługuje na miano najgorszej profesji. X( .Sorecer jest nieporównanie lepszy.I tak uważam :D:D:D:D:D:D:D:D ;)

MATI9630
25-09-2005, 15:46
Druid - profesja jak kazda inna.
Wielu ma druidów jako UHmakerów..
A ja będę oryginalny i będę miec SDmakera.
Koleś co będzie robił SD dla druta xP

Celtharis
02-10-2005, 13:04
Przeczytałem wszystkie posty.Uważam ze powinni polepszyć poison strom bo to jest beznadziejny czar, a pozatym nic bo druid to druid wszędzie jest uważany jak pielęgniarka nie licząć Diablo2 ale Diablo 2 to jeden wielki wałek magówa w plate armor i z wielkim Toporem Lolz niosąca w plecaku 5 plate armorów + 300 :D.
A propo Druida to klasa do:
robi ci uhy,nabiejsz na niej red skulla,nie robi sd ale i tak do 40 ,50 nie chdozisz na demony z sd weic hmmy sam se robisz i jazda w dodatku Uhy do uhanai dsa na dragch drut jest zły ale nie najgorszy ;)Soryz e tak namieszłąm ale ja jzu tak mam :P

MATI9630
03-10-2005, 09:40
Zawsze można jeszcze explo porobić.. gdyby tym tylko dało sie jeszcze celować;]

Rabanbar
03-10-2005, 11:23
Przyszedł mi pomysł do głowy.

Druid jako postać lecząca powinien wiele mocniej leczyć niż czarodziej na tym samym poziomie natomiast jako że ma mniej czarów ofensywnych powinien tylko troche słabiej atakować.

A co do propozycji czarów:

Ogłuszenie na 15 sekund osoba która dostała czarem chodzi jak w czasie upicia i nie może atakować, koszt 100 many.

Magiczna Obrona: Koszt 50 many, dostajemy połowe obrazen przez 10 sekund

NoRAM
03-10-2005, 13:19
Wedlug mnie druid nie do konca musi byc najgorsza postacia.
Owszem druid jest cienki na serwerach pvp, gdyz:
- ma malo hp a nikt nie obawia sie bomby nuklearnej w postaci "UE" w jego wykonaniu wiec czesto postac jest chetnie huntowana

ALE kiedy WARTO grac druidem?
- gdy nie masz PACC i nie bedziesz mial to graj druidem a nie sorcem
- a na serwerach non-pvp druid jest zdecydowanie lepsza profesja (nawet gdy masz pacc), bo na non-pvp czary obszarowe jak UE uzywa sie bardzo rzadko (glownie questy) bo nie trzeba sie bronic przed PK. Energy Wave nie uzywa sie wogole - przynajmniej ja nigdy nie widzialem. Bo po co jak mozna walic z SD na battle list?

Kiedys pare osob pisalo, ze druid jest do bani bo robi UHy a sorc SDki? LOL? Przeciez SD jest mniej oplacalne i ciezko to sprzedac natomiast UHy ida odrazu. Wiec za UHy mozna kupic wiecej SD.

Sam gram druidem, moj brat tez i nie uwazam, ze ta profesja jest cienka i trzeba ja ulepszac - mowie tak bo gram na non-pvp.

Natomiast w przypadku najazdu PK badz huntowania innych graczy przydaloby sie aby "poison storm" zadawal poczatkowo jakies obrazenia - chociaz porownywalne z SD.
takie moje zdanie.

Silverkin
19-06-2006, 19:04
Uważam, ze powinni zrobić też jakiś czar ofensywny dla osób które nie posiadają PACC'a

Ogólnie uważam, że jak drut przeda UHy to może sobie kupić runy od sorca i chyba będzie dobrze - chyba, bo nigdy nie doszedłem wysoko drutem max 13lvl a potem się PK zaczeli czepiać i od nowa gram (jak się znowu czepią to Secura Welcome i PK mogą mnie cmoknąć)

Villaric
22-06-2006, 22:22
ALE kiedy WARTO grac druidem?
- gdy nie masz PACC i nie bedziesz mial to graj druidem a nie sorcem
- a na serwerach non-pvp druid jest zdecydowanie lepsza profesja (nawet gdy masz pacc), bo na non-pvp czary obszarowe jak UE uzywa sie bardzo rzadko (glownie questy) bo nie trzeba sie bronic przed PK. Energy Wave nie uzywa sie wogole - przynajmniej ja nigdy nie widzialem. Bo po co jak mozna walic z SD na battle list?

Kiedys pare osob pisalo, ze druid jest do bani bo robi UHy a sorc SDki? LOL? Przeciez SD jest mniej oplacalne i ciezko to sprzedac natomiast UHy ida odrazu. Wiec za UHy mozna kupic wiecej SD.

Sam gram druidem, moj brat tez i nie uwazam, ze ta profesja jest cienka i trzeba ja ulepszac - mowie tak bo gram na non-pvp.
Na non-pvp to sorc jest lepszy... po co komu druid?:| mass healing? jakis pall na huntach bedzie uhal blokera.Zauwaz ze wiele osob chce isc na anni z druidem -,-(moze za duza ironiaB) )

Tu masz racje ale sorc bez uhow raczej przezyje (mana shield + xx bp mf) a druid bez sd? czezko bedzie

Kazdy ma ulubionego voc'a

Felini
23-06-2006, 09:18
Mi sie dobrze gra druidem i wale z Roda :D

Keel
23-06-2006, 17:35

A Highlvl mag nie jestem maszynka do pekowania?(UE, E wave)

luke$$$
26-06-2006, 18:58
LUDZIE kazdy zachwala swoje.
MOZE I SORC BY PRZEZYL BEZ UH ale pomysl o knighcie i pallu oni by nie mieli szans.

Orshabaall
26-06-2006, 19:45
LUDZIE kazdy zachwala swoje.
MOZE I SORC BY PRZEZYL BEZ UH ale pomysl o knighcie i pallu oni by nie mieli szans.
Dlatego wlasnie uhy sie kupuje w sklepie a nie od graczy. Nikt normalny nie kupuja uhow od graczy, bo to trwa ruski rok a przez ten czas mozna 2 razy tyle zarobic. Debilizmem jest czekac pol godziny zeby kupic bp uh za 3k a nie 3,5k. (No chyba ze ktos ma stalego uhmakera i nie musi czekac w depo na sprzedanie)

Orneryboy
27-06-2006, 14:47
- Heal Friend (*** )
Fajny czar na hero/BK jesli zapomnimy blankow i jestesmy z blokerem o 30-40 lvl slabszym od nas, pozatym malo przydatny - leczy 1/3-1/2 tego co UH.

- Mass Healing (*** )
Te 3 gwiazdki to chyba blad, mass heal przydaje sie niesamowicie zadko, co najwyzej w czasie questa po przejsciu po jakis fire fieldach zamiast kazdy sie UHac osobno druid rzuca tego bajera, albo mozna leczyc summony jak sie zapomni IHow - pozatym absolutnie nieprzydatny ze wzgledu na maly zasieg.

Heal Friend mozna wykorzystywac na sobie i leczyc sie praktycznie na full hp za 70 many. To chyba niezle prawda? ;)

A Mass healing jest niezly na hydrach jak sa 4 dsy, ewentualnie jak sie expi na tombach -3 z dsami. Poza tymi przypadkami zgadzam sie, ze jest to raczej czar nieprzydatny.

Osobiscie uwazam, ze druid jest do zmian, ale nie takich, ktore dadza mu mase roznych przegietych czarow, jak niektorzy forumowicze proponuja. Chyba nalezy w pierwszej kolejnosci usprawnic juz istniejace. Ale nie tak, ze paraliz na 1 minute ;) Jak dla mnie to ten paraliz mozna wywalic i w jego miejsce wrzucic cos innego. Tak samo nikomu nie przydatne poison storm. Ale nie robmy z tego drugiego ue.

Btw sorc ma tez mase nieprzydatnych czarow. Jak wszystkie spontaniczne ofensywne oprocz e-wave i ue.

Goldzio
27-06-2006, 14:59
@up a exori vis/mort/flam ?

Grigor
27-06-2006, 18:06
nan gadanie Druid to bardzo dobra profesja iż na wyższym lvl-lu można czynić cuda takie jak np.masowe leczenie lub uderzenie poisonem (exevo gran mas pox)
cios zadany tym ostatnim czarem może okazać sie bardzo niebezpieczna ponieważ zarażenie tym może odjąć nawet powyżej 100hp ja nie powiedziałbym że druid to słaba profesja.

Xepr
27-06-2006, 18:43
cios zadany tym ostatnim czarem może okazać sie bardzo niebezpieczna ponieważ zarażenie tym może odjąć nawet powyżej 100hp

HAHAHHAHA:D:D:D:D
You made my day hahhaa; D
Poison storm to najwieksze gowno jakie ma druid: D

Orshabaall
28-06-2006, 13:49
A mi sie ciagle od samego niemalze poczatku istnienia tibii wydaje ze leczenie wlasnej osoby czarem heal friend to bug w grze i zostanie niebawem lada chwila naprawiony. Moze i druid jest mistrzem leczenia i ma prawo sie lepiej leczyc ale sama nazwa tego czaru wskazuje na to, ze dotyczy frienda wiec mi sie zdaje ze jest to bug i w nastepnym update druidzi niech sie przygotuja ze zostanie naprawiony. (i tak druid w tibii znacznie odbiega od zalozen w ktorych bylo niby ze ma to byc "postac leczaca" a jak odejma jeszcze heal frienda tzn bedzie mozna tylko kolege tym leczyc to w ogole bedzie dupa)
Moze sie myle ale naprawde mi sie wydaje ze jest to bug i trudno mi znalezc argumenty ktore by obaliły ta teze. :P
Tym bardziej ze te 70 many to jest praktycznie darmowe leczenie dla druida bo co to jest 70 many? Ledwo odejdziemy od kompa do WC, wracamy i juz tyle mamy. Wszystkie inne profesje na leczenie wywalaja w *** kasy a druid sie moze smiac i za 70 many ma full hp z reda, a knight zeby tyle samo uleczyc musi uzyc przynajmniej z 1,5 uh. Elder druidowi tak szybko mana rosnie ze przy expieniu normalnym expieniu bez zbytniego hardkoru czesto bywa ze szybciej moze sie leczyc do pelna niz oberwie od potworkow do yellow.
Tak wiec postawilbym 100 zl u bukmachera ze nastepny update i heal friend bedzie leczyc tylko tego wlasnie "frienda". :P (co jeszcze bardziej poglebi przepasc pomiedzy knightem a drutem bo jak wiadomo ek 100+ expi szybciej od innych profesji 100+ i to dosc znacznie szybciej, co widac na erig.net chociazby :P)

Keel
28-06-2006, 15:02
nan gadanie Druid to bardzo dobra profesja iż na wyższym lvl-lu można czynić cuda takie jak np.masowe leczenie lub uderzenie poisonem (exevo gran mas pox)
cios zadany tym ostatnim czarem może okazać sie bardzo niebezpieczna ponieważ zarażenie tym może odjąć nawet powyżej 100hp ja nie powiedziałbym że druid to słaba profesja.

Na jakim OTS grasz?

Keel
28-06-2006, 15:02
Do skasowania ten post.

Kiwix
28-06-2006, 15:17
Ogólnie do druida ne mam zastrzezeń, ale brakuje my własnie tych czarów offensywnych! Jak był PACC all było ok.. Vis..Mort...Flam.. Ale na FACCu własnie tych czarów brakowało mi najbardziej ;(! Według mnie Cipsoft powinien zrobic coś na wzór tych czarów tylko dla druida (dostępne dla FACC ofc) i zmniejszyc druidowi koszt many na summony ;d

Orshabaall
28-06-2006, 18:15
Nie. Druid nie powinien dostac czarow ofensywnych bo zajmuje sie magia leczace. Druid to postac leczaca i powinna dostac duzo wiecej czarow defensywnych bo ianczej podzial na sorca i druta straci jakikolwiek sens. Np exura vite za ~40 many czy cos w tym stylu albo jakies odpornosci tylko dla niego dostepne.

Stożek
28-06-2006, 21:43
Druid powinien dostac jakies specjalne umiejetnoscie, ktore oddzielilyby go gruba bariera od sorcerera, czary dostepne po kupieniu promocji powinny sostac przerobione - wild grow oraz enchante staff to gowno -.- nikt tego nie uzywa. Gdyby druid mogl przemieniajac sie ww dzia bestie nabywac specjalne umiejetnosci to graloby nim wiencej niezdecydowanych graczy. Sorcerer jest wymienany przez newbie jakos "lepszy" w stosunku do druida z powodu Ultimate Explosion - czaru uzywanego bardzo zadko: na wojnach(non-pvp odpada) annihilator room(pvp odpada ;) ) i kilka questow ktore mozna zrobic w inny sposob ( Necromancer quest, Djinn quest, OF quest)

Sollar
28-06-2006, 21:47
Nom masz racje druid potrzebuje czarow ofensywnych bo tylko z pacc mona dzialaac a tak to co uh robisz i inne runki zadnych ofensywow bezz pacc ;/

Orshabaall
28-06-2006, 23:04
Czary ofensywne dla druta to bylbaby glupota bo drut z zalozenia jest postacia defensywna i leczaca a dawanie mu czarow ofensywnych spowodowaloby ze sork i drut staliby sie jednym i tym samym i tylko czary by sie troche inaczej nazywaly. A jak to ma byc to samo to po *** sa te 2 profesje? Moim zdaniem druid powinien otrzymac wiecej czarow leczacych, odnawiajacych mane, odpornosciowych itp (oczywiscie tak je dac zeby nie byl gorszy od sorca a specjalizowal sie w innej dziedzinie a nie to co teraz ze 95% sorka i druta to sa te same) ale nie ofensywnych bo stalby sie drugim sorcem a po *** 2 takie same profesje.
Bo tak szczerze mowiac to ja naprawde nie wiem po co aktualnie sa te 2 profesje. Rozumiem istnienie knighta, pala i maga. Ale rozdzialu na czarodzieja i druta nie rozumiem bo oni sie absolutnie niczym nie roznia i to mnie irytuje. Zrobiliby jakiegos zlodzieja czy cos takiego ktory by walczyl powiedzmy ze sztyletow to juz byloby duzo lepiej a nie robic 2 takie same postacie.
Oswieccie mnie po co sa druid i sork bo za *** nie moge tego pojac jak roznica pomiedzy nimi to ze 1 ma ue a 2 exura sio, i druga ze 1 robi sd a drugi uhy. No ***** to az 2 profesje trzeba bylo tworzyc zeby sie roznily w 2 rzeczach? -.-

I czary to ma druid naprawde debilne. Rozumiem jakby jeszcze mial czary malo przydatne. Tylko ze on ma czary w ogole nie przydatne i to nie 1 taki czar a co najmniej 5!!! -.-
No powiedzcie mi kto z was gra druidem i uzywa tak debilnych czarow jak Paralyze, Undead Legion, Wild Growth, Chameleon, Poison Wall, Soulfire, Animate Dead??? No kto tego uzywa? Po *** to w ogole jest?

Keel
29-06-2006, 00:53
Oswieccie mnie po co sa druid i sork bo za *** nie moge tego pojac jak roznica pomiedzy nimi to ze 1 ma ue a 2 exura sio, i druga ze 1 robi sd a drugi uhy. No ***** to az 2 profesje trzeba bylo tworzyc zeby sie roznily w 2 rzeczach? -.-

w ogole nie przydatne i to nie 1 taki czar a co najmniej 5!!! -.-
No powiedzcie mi kto z was gra druidem i uzywa tak debilnych czarow jak Paralyze, Undead Legion, Wild Growth, Chameleon, Poison Wall, Soulfire, Animate Dead??? No kto tego uzywa? Po *** to w ogole jest?

1.Zebys sie mial nad czym zastanawiac.

2.Ja uzywam wszytkich.

Sex symbol
29-06-2006, 18:14
Tak, uwazam, ze druida trzeba ulepszyc!!!
Kiedy zaczynałam grac w tibie i nie bardzo wiedzialam na czym to polega rooka robilam kilka tygodni!! Dopiero po pewnym czasie dowiedziałam sie, ze po rooku jest jakis tam main i wybieranie prosefji. Ludzie ciagle sie pytali czy bede czarodziejem czy rycerzem? Wiec nie wiedzial o istnieniu innych profesji. Chcialam byc czarodziejem, kiedy poszlam do wyroczni, nie bardzo czytalam cio ona do mnie mowi :D zrozumialam tylko jedno: druid i taka profesje wybralam, bo bylam noob i nie wiedzialam ze sorc to czarodziej :D Dopiero przy 18lvl zrozumialam, jaka to cienka profesja!! Wkurzylam sie na maxa i przestalam grac! Nie chcialo mi sie robic nowej postaci! Stwierdzialm, ze druidem po prostu nie da sie grac! Jest to tylko nie szanowany łup dla pk i maszynka do robienia uhow! Pozniej wprowdzili soule to juz nawet kasy sie nie dalo zarabiac... Nie dawno powrocilam do Tibii postanowilam pokazac, ze zostane h-lvl druidem :D, najtrudniejsza profesja, wymagajaca najdluzszego rozwijania, kupila pacc i zrobilam 32lvl.. bede grac nim dalej nie zmienie tej profesji! Gram ta postacia od paczatku i bede grac tak dlugo jak bede mogla. Druid jest bardzo slaby, np mumia potrafi mnie walic po 60hp ;/ Uwazam, ze nie powinno byc gorszych lub lepszych profesji, w tibii tak jak w innych grach, nie powinno byc tak, ze profesje z mozliwoscia trenowania skilli wykaszaja magow, a przedewszystkim druidow. Druid powinnien sie cechowac, rowniez czyms co nie pozowli mu przegrac pojedynku z knightem na takim samym lub nawet nizszym poziomie. Jak narazie nie wygralam zadnego pojedynku z pk!!! Chyba ze udalo mi sie zwiac do depo!!

Royal M@rcin
29-06-2006, 21:07
Niewiem czemu, ale coś mi się zdaje, że lepiej by było gdyby powstała 1 profecja magiczna która by miała czary druida i maga.;)

Don Toro
29-06-2006, 21:21
@Sex Symbol:

Gwarantuje Ci że druid nie jest gorszy od maga. Jego zalet jest naprawde wiele: UHy (z pieniedzmi nie ma problemu), exura sio"/ mass healing (druid w drużynie to prawdziwy skarb). Pozatym można nim też tworzyć dobre runy ofensywne (explo, hmm, gfb), oraz z dobrym mlvl da się naprawde ładnie skasować coś z SD. Jeżeli gra druidem Ci odpowiada kontynuuj i nie przejmuj sie że knight oberwie za 1/8 tego co drut sam grm knightem i co ja bym nieraz dał z "vitke" lub SD :)

@Toipc:
Nie powinien mieć niczego wiecej bo by nie mialo sensu istnienie podzialu na sorc/drut. Taka jego rola - głównie leczenie, ewentualnie jakieś wsparcie z pomocą summonów lub runek.

MasterOfKnife
29-06-2006, 21:27
Nie. Druid nie powinien dostac czarow ofensywnych bo zajmuje sie magia leczace. Druid to postac leczaca i powinna dostac duzo wiecej czarow defensywnych bo ianczej podzial na sorca i druta straci jakikolwiek sens. Np exura vite za ~40 many czy cos w tym stylu albo jakies odpornosci tylko dla niego dostepne.

No ok drud bez ofensywnych ale wtedy mag bez vity i summonow:]

morwi
29-06-2006, 21:30
Niewiem czemu, ale coś mi się zdaje, że lepiej by było gdyby powstała 1 profecja magiczna która by miała czary druida i maga.;)

to nie miałoby sensu wogóle. druid-mag defensywny itp. sorcerer- mag defensywny

Xzonixek
29-06-2006, 21:42
Czego brak druidowi? Morta-.-... Jakby dodanto TYLKO jedną rzecz.. Mort, ale taki jak posiada hydra z wody (zasięg jak sorca), woda pasuje do druida i by mógł być przydatny czar... Lub chociaż zmiane, aby mas pox zabierał odrazu życie, a nie zatruwał tylko (jak ancient scarab)

Asieks
29-06-2006, 22:07
Eh, jle razy można powtarzać że to zalezy od was jaki będzie wasz char. Nie umiecie grać wiec upośledzacie druida i mówicie że jest Be.Jak ktoś umie to nawet Druta na 100 wbije.Macie magiczne Pałki którymi mozna loozem 60 wbic tracąc tylko manasy, a za Uh kupic SD i na hunta. Czego wam wiecej trza? he? Myslicie ze Sorc czym expi? Magiczna Pałka,HMM, SD tyle.

Piotrek Marycha
29-06-2006, 22:24
jasne i jeszcze powiedz ze na 54 lvlu nie masz wykupionego GEB'a i E wave'a bo to wogle nie przydatne czary -.-

Asieks
30-06-2006, 09:09
jasne i jeszcze powiedz ze na 54 lvlu nie masz wykupionego GEB'a i E wave'a bo to wogle nie przydatne czary -.-
GFB, wiecej sie nie urzywam, bo to nie potrzebne.

-Maciek Mur-
30-06-2006, 09:23
Hehe. Skoro tak, to sorc powinien tracic mniej many niz druid na czary tupu hmm, gfb, explo (przciesz on studiuje czarną magie, a druid jest "uczniem natury", natura go nie nauczy robic gfb:> )

Red Kliff
30-06-2006, 10:24
Name: Mateusz Dragon Wielki
Sex: male
Profession: Elder Druid
Level: 205

Name: Hesperides
Sex: male
Profession: Elder Druid
Level: 201

Najpierw tych dwoch kolesi powyzej pobijcie w lvlu a dopiero pozniej wlaczcie forum i oceniajce czy druid jest mocny czy slaby bo jak ma sie 50 lvl albo nawet gorzej to nie wiele mozna jeszcze oceniac sile swojej profesji.

S'hAr'K
30-06-2006, 10:36
Jak dla mnie to poison storm powinien zadawac obrazenie jak ue a nie taka falą poisona jak np skorpion nas ugryzie powinien to byc 1 duzy hit!:]

Red Kliff
30-06-2006, 10:52
a jak dla mnie poison stormu w ogole nie powinno byc bo to czar bezuzyteczny

Paloran
30-06-2006, 19:45
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha

GEB to nie GFB znawco -.-

GEB= Great Energy Beam
GFB= Great Fire Ball

Zamiast sie nie uzywac sie nie odzywaj.

Glacial
30-06-2006, 21:19
A ja bym chciał tylko jedną malutką zmiane u druida...
Jakiś czar/dwa ofensywny dla facc :(
Wszystko inne może zostać, ale jeden czy dwa czary ofensywne dla facc....

Tatshua
04-07-2006, 15:07
moj pierwszy char to druid byl (nie pytajcie dlaczego.... jakis idiota powiedzial mi, ze to najlepsza profesja, a ja newbie uwierzylam :P). doszlam do 24 lvl i... zrezygnowalam!! 2 dni temu stworzylam nowa postac i paladyna mam. narazie nie moge nic powiedziec o expieniu, bo najpierw poskillowac trzeba, ale skillowanie jest ciekawsze niz wbijanie mlvl pod dp :)

a i jeszcze jedno... mojego druta rozwala 16 pal :(

Vil
04-07-2006, 16:35
skillowanie jest ciekawsze niz wbijanie mlvl pod dp :)

druid nie potrzebuje ani jednego ani drugiego..

a i jeszcze jedno... mojego druta rozwala 16 pal :(

skill >> noskill

noobowaty mistrz
06-07-2006, 11:04
ale skillowanie jest ciekawsze niz wbijanie mlvl pod dp
No jest ciekawsze, bo tylko jak ktos jest kompletnym noobem to wbija mlvl pod dp zeby miec dobry mlvl jak na swoj lvl. Jest to debilizm gdyz 30 lvl z 30 mlvl jest lepszy od 20 lvl z 30 mlvl. (mlvl leci tak samo przy expieniu i staniu pod dp).
a i jeszcze jedno... mojego druta rozwala 16 pal
ROTFL

Stożek
06-07-2006, 22:33
Ludzie tak narzekaja na druida a ja teraz chetnie zamienilbym mojego najta na druida nawet o 20 poziomow slabszego... szkoda ze to jest illegal.

Hunters-Head
06-07-2006, 22:46
ale te czary dla druida to tylko na pacca, moim zdaniem chodziaż mogliby Friend Healing na Facca, najlepsze czary ofensywne dla druida to tylko na pacca >takie jest moje zdanie< Druid nie jest pielegniarko tylko czasami, druid który ma pacca, albo wyższy lvl on sorka żeby więcej uhnąć blokera

wisniowiecki
07-07-2006, 10:53
Jezo gorszego tematu nie czytałem dzięki takim ulepszenioom to drut byłby maszynka do zabijania i leczenia a sorc byłby tylko maszynka zabijająca.
Podszedł by se taki drut do sorca ladne kombo te twoje poison storm,pożniej summon a na końcu sd,uh,sd,uh.I co taki sorc może kilka sekund i sie uhnać nie zdąży

Drut bieże sd i uh i mym myk na hunta na łatwy exp

Priest
08-07-2006, 08:20
Off : Ta ... tylko ms możę zrobić to samo UE + sd + uh w tym samym czasie ... :baby:
Topic : gram druid jest fajne chociaż rzeczywiście przydalo by sie troche czarów ofensywnych lub powiekszyć ilość czarów leczacych lub wspomagających ... B)

druidek12
08-07-2006, 10:20
Taa druid rox :] Chociaż te bardziej przydatne czary ma dla pacc... I to jest jego problem. Tak jak już ktoś wyżej wspomniał, można by było Heal Friend dla facc zrobić. Ale i tak przydałyby się lekkie zmiany.
Np. jakieś czary ofensywne, choćby Energy Storm, zamiast tego Poison :confused:
Na poison jest odporne w c**j potworów. No i w sumie co nam daje ten g....any storm? Nic. :baby:
BTW. O co chodzi z tym zamieszaniem wokół mnie? :p (patrz profil)
PS. Co nie > < kt >u< rzy mogliby sie pouczyć ortografii :baby: X(

Pinpin
17-10-2007, 16:02
OMg Kazdy gra tym czym chce. nie pasi? niegraj! Ja gram Ed mam 56 lvl i jest Zaje.... Moge w kazdej chwili isc na hunty, mam tanie leczenie co mi spokojnie pozwala Expic bez waste (obecnie gsy bez utamo i sumonow) leci jakies 400-500 many na gsa. W teaMIe oprocz blokera jestem najwazniejsza osoba. i Leczenie jest najlepsze. napewno kazdy z was na red hp chcialby miec kolo siebie druta niz jakiegos Sorca co walnie z ue i jeszcze Ciebie zabije. FAKT, Druid na faccu to jest zal. Dlatego kupcie pacca(:PPP) Co wy chceci z faccowej Tibi?? Nic niema zadarmo w tym swiecie... jedynie kopniak w dupe ;P (obecnie mam retired z powodu szkoly ale jeszcze wroce do tibii :D) POzdrO

Berials
20-10-2007, 01:59
napewno kazdy z was na red hp chcialby miec kolo siebie druta niz jakiegos Sorca co walnie z ue i jeszcze Ciebie zabije.

A skąd pewność, że druid uleczy w tej sytuacji?

Frapper
20-10-2007, 13:08
A skąd pewność, że druid uleczy w tej sytuacji?

BlackD healingbomb <3

MasterTusk
22-10-2007, 20:43
Wg mnie profesja druid niema prawie nic do zarzucenia. Nie odpowiada Ci ta profesja - wybierz sobie inną.

Jedyne co wg. mnie mozna by rozważyc to np żeby za kazdym lvlem druid dostawał nie 5, a 6 pkt hp. Lub w ostatecznosci, gdyby nastepny update mial znowu znacznie polepszyc np. sorków to moze nawet 7hp(watpie jednak zeby to bylo mozliwe)

Niby ten marny np. 1hp wiecej na lvl, a jednak robi pewna przewage na sorkiem pod jednym wzgledem.

reszta wg mnie jest dobrze