PDA

Pokaż pełną wersje : Keyloger

Petozu2
20-04-2005, 06:08
Mam pytanie związane z Keyloggerem.Czy jak ktoś wejdzie na strone z keyem, to ten keyloger zapisuje się automatycznie ?? Bo jak bylem n00b :P to kiedys na to wszedlem i musialem wpisac swoje passy(oczywiście jako n00bek;p wpisalem :P miala to byc guildia ;P), czy na tym polega keyloger? czy odrazu sciaga sie na dysk ? Prosze o odp cya

Vashresamunuh
20-04-2005, 06:31
Ten keyloger z tej strony (czy nie przypadniek wyciąłem link bo ktoś mógłby tu wejść i wypełnić. ?? moj brat tak sie dal nabrac)?? Jezeli wpiszesz tam swoje passy to one sa wysylane do hakera

Petozu2
20-04-2005, 06:58
Ten keyloger z tej strony (czy nie przypadniek ... ?? moj brat tak sie dal nabrac)?? Jezeli wpiszesz tam swoje passy to one sa wysylane do hakera

Nie wiem to bylo dawno

Thero
20-04-2005, 07:19
Najcześćiej będzie to "svchost", albo nawet "svhost"... Jak znajdziesz plik o takiej nazwie (najczęściej C://Windows://sustem32) z ikonką Tibii, a po próbach nie można go wyinstalować. alt + crtl + delted, procesy, wyłączasz dany proces i plik możesz spokojnie wykasować. Spytasz czemu to pisze? Bo jeżeli wlazłeś na jakąś cziterską stronkę i wpisałeś passy to nie wróżę rewelacji...

Kerin Tale
20-04-2005, 09:23
koleszko svhost to plik systemowy a keylogger w tylko wysyła tam swoje pakieciki :) ale prawdą jest ze zazwyczaj go znajdziesz na c:/Windowds/system32/.... :)

Aversin
20-04-2005, 09:31
keylogger

keyboard logger

Aktualizacja: 2005-02-28
Odmiana kona trojańskiego, służy do przechwytywania i zapisywania w pliku znaków wpisywanych przez użytkownika na klawiaturze.

W połączeniu z innym programem typu backdoor pozwala na uzyskanie haseł oraz innych istotnych informacji o użytkowniku komputera osobie trzeciej.

Źródło: http://definicje.digipedia.pl/def/134051299.html

Zanim spytasz się o keyloggera warto się dowiedzieć czym on jest. Jeżeli wchodzisz na nieznaną stronę i tam wpisujesz swoje dane to nie jest keylogger ... to jest głupota !
Jedną i jedyną oficjalną stroną, na której wpisujesz swoje dane do logowania jest www.tibia.com. Nikt nie ma prawa wymagać od ciebie podania twoich danych, nawet GM ani Cipsoft nigdy tego nie zrobią.

Petozu2
20-04-2005, 12:53
Thx.. I mówie ze to bylo z rok temu :P i teraz juz nie wchodze :P (czlowiek się uczy na błedach :])

Thero
20-04-2005, 14:07
koleszko svhost to plik systemowy a keylogger w tylko wysyła tam swoje pakieciki :) ale prawdą jest ze zazwyczaj go znajdziesz na c:/Windowds/system32/.... :)

\wiem, że któryś w tych dwóch (svhost/svchost) to plik systemowy, ale keylogger svchost ma najczęściej ikonkę Tibii, i nie ma wątpliosci ;p.

zwiastun ciemnosci
20-04-2005, 14:33
-.- znalazłem u siebie svchost -.-
nie dało sie go zdalnie usunać przez was nabawiłem sie strachu bo używam TBI :S i to nie ma ikonki tibi :P