PDA

Pokaż pełną wersje : Mam wielką prośbe

daroslaw
20-04-2005, 19:56
Posiada ktoś może MS-DOS 6,0? Bardzo mi jest potrzebny. Nigdzie nie moge go znaleźć

Louner
21-04-2005, 12:01
http://www.snapfiles.com/get/bddos.html

Wersja 7.0. Przyda się, chyba, że zależy ci akurat na 6.0.

daroslaw
21-04-2005, 12:54
wydaje mi się że to jest tylko anti vir na dosa(moge sie mylić),ale mi chodzi o samego dosa. Jeśli tam gdzieś jest coś takiego to jaśniej to powiedz Albo nie wiem jak to zrobic. Ten programik nazywa sie BitDefender Free Edition for MS DOS tak?

Polinik
21-04-2005, 13:32
Sprobuj tego:
http://www.freedos.org/

daroslaw
21-04-2005, 13:40
nie to jakiś programik pod dosa ;/ (czy do zarządzania nim???) doszły mnie słuchy że w widowsie 98 jest ms dos. Ktos może o tym coś wie?

Polinik
21-04-2005, 13:54
nie to jakiś programik pod dosa ;/ (czy do zarządzania nim???) doszły mnie słuchy że w widowsie 98 jest ms dos. Ktos może o tym coś wie?
Freedos to po prostu jeden z kilku DOSow. Tak jak MS-DOS (microsoftowy), PC-DOS (od IBM), DR-DOS (od Digital Research), PTS-DOS i jego odmiana PT$-DOS. Rozni sie tylko tym, ze jako jedyny sposrod nich jest darmowy. :)

Jak mozna przeczytac na stronie freedosa:
FreeDOS aims to be a complete, free, 100% MS-DOS compatible operating system (...)

daroslaw
21-04-2005, 13:57
Freedos to po prostu jeden z kilku DOSow. Tak jak MS-DOS (microsoftowy), PC-DOS (od IBM), DR-DOS (od Digital Research), PTS-DOS i jego odmiana PT$-DOS. Rozni sie tylko tym, ze jako jedyny sposrod nich jest darmowy. :)
no wlasnie daromwy. i zarazem (chyba gorszy). KUrde mi potrzebny ms dos.
edit: to kurde ja tego nie umiem uruchomic? bo sciągnelem. ale co dalej. czy juz naprawde jestem takim idiota czy nie umiem sie tym poslugiwac. pierwszy raz sie z tym spotykam ;].Albo moze czym to otorzyc
down:no to tylko zalatwic sobie win 98 ;] thx

Descartes
21-04-2005, 14:00
Tak, w W98 jest DOS. Znajduje się bezpośrednio na partycji z Windowsem pod postacią pliku Command.COM. Poza tym zawsze możesz sobie utworzyć dyskietkę z DOSem.

daroslaw
21-04-2005, 14:23
aha jeszcze jedno. widows 98 z windowsem xp nie będą się gryźć? I czy lepiej stworzyć najpierw partycje (innym programem niż instalator win 98) czy w instalce dac ze cos tam pomin te pliki?