zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dist dla sorca?

Tunio
22-04-2005, 14:33
Zwracam się pytaniem, czy opłaca się rozwijać distance fight dla sorca? (choćby ze względu na burst arrows) Czy mam sobie dać spokój i zostać przy walce wręcz?

Sozemego
22-04-2005, 14:39
Nie ma to sensu, burst arrowy trafiają zawsze a ich obrazenia zalezą od levelu/magic levelu a nie od dista :>

Dirty Sanchez
22-04-2005, 14:42
widziałem raz filmik był tam sorrc h -lvl i mega wymiatał z burst arrowsow !!
ja jak będe miał lepszy lvl to bede trenował troszke dista i bede chodził !! z łukiem
teraz jeszcze trenuj normalną bronią a dopiero jak bedziesz miał lepszy m lvl i lvl

Tunio
22-04-2005, 14:48
A jakiego dista trzeba mieć żeby efektownie strzelać z łuku normalnymi strzałami?

zaitsev
22-04-2005, 14:52
widziałem raz filmik był tam sorrc h -lvl i mega wymiatał z burst arrowsow !!
ja jak będe miał lepszy lvl to bede trenował troszke dista i bede chodził !! z łukiem
teraz jeszcze trenuj normalną bronią a dopiero jak bedziesz miał lepszy m lvl i lvl

przeciez ci napisal ze to nie zalezy od dista... -.-

A jakiego dista trzeba mieć żeby efektownie strzelać z łuku normalnymi strzałami?
"Use the magic of 'szukaj' button" (czy jakos tak :P )

Rybzor
22-04-2005, 17:13
Sozemego
Nie ma to sensu, burst arrowy trafiają zawsze a ich obrazenia zalezą od levelu/magic levelu a nie od dista :>
Niestety nie zgadzam sie z tym ze burst arrows trafia zawsze

Raiderek
22-04-2005, 21:08
ZAWSZE TRAFIAJĄ!! Ale nie zawsze ranią :P

zaitsev
24-04-2005, 10:37
@UP: zgadzam sie w pelni, choc jesli masz 0. m-lev to nie rania wogole chyba :P

powtorze jeszcze raz: z tego co slyszalem obrazenia od brust arrows zaleza od levelu magicznego, a nie od skilla distance fighting...

Zeezowaty czzlek
24-04-2005, 20:19
Ja osobiście polecam ci sorcem noszenie 2 tarcz ja mam 2 D shieldy i mnie superowo bronią np przed mino guardem
czasami robie za blockera :P Blokuje i nawalam z SD czy czegos.

Mieszkam na Isarze i mam 20 level sorcerer.

pabloxxl
24-04-2005, 20:29
@UP Zawsze i tak liczy sie def jednej (lepszej) tarczy...

Dwimenor
24-04-2005, 20:30
Ja osobiście polecam ci sorcem noszenie 2 tarcz ja mam 2 D shieldy i mnie superowo bronią np przed mino guardem
czasami robie za blockera :P Blokuje i nawalam z SD czy czegos.
Mieszkam na Isarze i mam 20 level sorcerer.

Przy obliczaniu szansy na blok liczy się tylko jedna tarcza.(ta leprza) Jeżeli mosisz 2 tarcze, to marnujesz jeden slot. Jeżeli weźmiesz i broń i tarcze, to się one zsumują.

Burst Arrows:Albo trafiają bezpośrednio, albe w pola obok. To i tak daje wsumie równa się zadaniu obrażeń(Typ:Explozja). Trenienie dist figting u maga jest nieopłacalne czasowo. I burst i tak trafiasz i tak, a z innych nie będziesz strzelał.

Lord Vaal of Bhaal
24-04-2005, 21:22
raz powiedziałem mojemu kumplowi że przegioł jak mi powiedział że tryni dysta ale jak poszedłem sie z nim zobaczyć na foldzie to na 13 dystansie walnol frost trolla na 3

Tibiasz
24-04-2005, 22:35
hmmmm a czy czasami sorc z tym 15-20 distanca nie przydal by sie jako przełamanie bloku? I kiedy w ogóle liczy się jako cios na tarcze potwora a kiedy juz w pancerz, strzał z łuku musi być trafiony, czy strzała może sobie polecieć obok ? :p :baby: Bo jak na przykład ide na hunta z palkami to ja jako sorc i tak strzelam sd/hmm, ale chodzi tylko o przebicie/przełamanie bloka huntowanego potwora, zeby palki mogły sobie od razu na pancerz i żeby blokerowi zeszło mnie uh'ów :) Próbował ktoś już tak kiedyś :>

Tunio
25-04-2005, 23:01
I burst i tak trafiasz i tak, a z innych nie będziesz strzelał.
Czyli twierdzisz, że zwykłymi nie mam się co silić i powinienem inwestować tylko bursty?

Gohan Demon
27-04-2005, 16:31
UjMe To TaK

OBRAZENIA ZADAWANE Z BURST ARROWS NIE ZALEZA OD DISTA TYLK OD LVLA/MLVLA WIEDZ WYBIJCIE SOBIE Z GLOWY TRENIENIE SORCEM/DRUTEM DISTA

Dwimenor
27-04-2005, 16:52
Czyli twierdzisz, że zwykłymi nie mam się co silić i powinienem inwestować tylko bursty?
A jakże by inaczej?

@up
Posłuchajcie. On wie co mówi. Z własnego doświadczenia.
I przestańcie snuć dmosyły o tym, żeby trenować distanse fighting magiem/druidem.