Pokaż pełną wersje : Venore vs Thais
Niewim gdzie mam zostac w VENORE czy Thais doradzice mi i dlaczego:)
Powiedz jaka postac, level, profesja...
jak @up napisał wszystko zależy od tego kim grasz ,lvl itp , ja uważam że thais to miasto pk ( łatwo trapować, high lvl, i pare innych powodów szczególnie doświadczenia...) ale można z niego szybko dotrzeć w wiele miejsc dobrych do huntowania typu cycki itp. a venore niby takie spokojne miasto ale czasem zdarza się np zlurowany gs czy coś w tym stylu. wybierz gdzie ci będzie lepiej, te miasta są tak właściwie dla ok 30-35 lvl ( może troche przesadzam ale ja tak uważam) polecam ab bo z tego co widze jesteś raczej niższy lvl i wolisz południową cześć mapy
Venderer
25-04-2005, 17:15
polecam ab bo z tego co widze jesteś raczej niższy lvl i wolisz południową cześć mapy
No to, to jest ciekawa wypowiedź, polecasz mu AB bo woli południową część maista -,- Ciekawe że AB jest na północy .....
Jezeli chcesz cwiczyc skille, to idz do Venore znam fajne miejsce z rotami gdzie nikt nie chodzi... Jutro postaram ci dac troche skrinów..
ok bede skillowal w venore do 60/60 i bede chodzil na cyce w thais
Dla 17 lvl knajcika myśle że bezwątpienia jest lepsza Venore jako miejsce zamieszkania. Na bagnach na zachód od Venore są dwie fajne jaskinie z rotami gdzie można potrenować, poexpić, jak i nieźle zarobić zbierając mace i swordy. Pozatym niedaleko z Venore do Amazon camp, bardzo dobry exp dla knighta. Szkoda tylko że w Amazon camp przeważnie jest dość tłoczno. Z Venore jest też niedaleko do dragon liar czy elf fortress (super miejsce do expienia dla knajcika) ale zanim się tam wybierzesz zrób jeszcze pare lvl. ;)
Ogólnie Venore to bardzo spokojne miasto mało noobów i złodzieji w porównaniu chociażby z Thais. Jest to miasto przedewszystkim highleveli. Do wad tego miasta można zaliczyć to że jest ono stosukowo słabe na handel, szczególnie jeśli chodzi o kupowanie runek oraz trzeba uważać na bagnach w okolicach Venore na pk, sporo ich się tam kręci. Gorąco polecam Venore. :)
Bulbinek
25-04-2005, 18:10
Moim zdaniem dla knighta lepsze jest Thais. Wystarczy spojrzeć i porównać ceny w sklepach ;). Nie mówiąc o tym, że tuż przy samym mieście, przy północnej bramie jest świetne expowisko, w którym masz całą furę rotów, skelów i wszelkiej maści orców, nie wspominając, że można tamtędy dojść także dosilniejszych potworów (ghoule, slmy, fire devile, beholdery, całe Mintwallinpełne minosów, a nawet dragi). Ja polecam Thais. A i jeszcze jedno: ktoś tu twierdzi, że w Thais jest dużo PK - niech sobie to porówna z ilością np. w Carlin...
Jezeli chcesz cwiczyc skille, to idz do Venore znam fajne miejsce z rotami gdzie nikt nie chodzi... Jutro postaram ci dac troche skrinów..
To niemożliwe że nikt nie chodzi na to miejsce z rotami. A pozatym to ty tam chodzisz.
Ja bym radził dla niskiego lvl Ab albo carlin.
To niemożliwe że nikt nie chodzi na to miejsce z rotami. A pozatym to ty tam chodzisz.
Ja bym radził dla niskiego lvl Ab albo carlin.
Ab i Carlin to chyba dwa najbardziej 'zanoobione' i pełne Pkerów miasta, bez sensu tam mieszkać. Polecam Venore. Roty, Amazonki, sporo HLvli (chociaż nie wiem czy to zaleta xD), łatwo kupować i sprzedawać (tzn ja z tym kłopotów nie miałem).
alco morix
28-04-2005, 07:14
W Venore Dopiero Na Wyzszym Levelu Idz To Thais Bo Sa Cyklopy
Shin Arth
28-04-2005, 13:56
Największym minusem Venore to lurowane gs-y pod most na drodze między dwarf bridge, a Venore. Co do PK to w Venore ich jest mało bo sporo higlvl tam stacjonuje i jest taka protekcja. Jeśli już musisz wybrać jedno z tych dwóch miast to polecam Thais z powodu cyklopów, bh, oraz stosunkowo małego oddalenia do kopalni w kazz.
Dobra koledzy z osielda propnuja mi Venore bo mozena tam expecic a na wyzyszym lvl pojde do Thais pod wzlgedem cyklopow i demonow skieletonoe.
zajac Gro Sho
30-04-2005, 05:56
moim zdaniem wogole ani thais ani venore nie jet dobrym miatem zwlaszcza dla niskich lvl no moze venore nie jest takie zle ale a to jest oddalone od innych miast w carlin ab i kazzo jest taki plus ze mzona sie przejsc wcale nie tracac na to pol dnia... ja sam mieszkam w kazzo i mysle ze sam powinienes poniewaz bardzo malo pk i duzo miejsc do expinia,skillowania (kopalnie!)
Crus kalar
30-04-2005, 09:22
[QUOTE=Badzo]Jezeli chcesz cwiczyc skille, to idz do Venore znam fajne miejsce z rotami gdzie nikt nie chodzi...
lol na forterze te groty z rotami sa przeludnione i nie oplaca sie tam expic
Sir Kareta
30-04-2005, 09:26
Ja osobiście od Thais i Venore wole kazoo poniewaz jak na Twoj lvl to w Thais bedziesz malo expa mial(bo z twoim lvlkiem to na cyce niezabardzo)a Venore nie mówie też lubie to miasto ale jak dla mnie to Venore jest troche przeludnione tak jak Thais i w jednej jaskini ci chodzi 10 osob to jest wkurzajace:(Ja polecam Kazoo szybki exp na dwarf i rotworm i trening tez zarabisty na dwarf a na wyzszym lvlku mozesz isc tez na soldki i guard. Ale wybór głównie należy do Ciebie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.