PDA

Pokaż pełną wersje : Grupa zrzeszająca..."Katolików"?

Gum3z
25-04-2005, 15:13
Od niedawna debatujemy z P.L'em nad założeniem nowej grupy zreszającej ministrantów, lektorów, osoby należące do oazy etc. cytuje: P.L "gdzie np. moglibyśmy dzielić się przemyśleniami na temat czytań i bieżących wydarzeń."
Do paczki doszedł jeszcze $cor. który polecił mi umieścić notke na ten temat.
Grupa jest narazie w trakcie tworzenia, ale uprzedzam że nie każdy będzie mógł do niej dołączyć, jeśli ktoś wogole nie wie co to jest lekcjonarz no to o czym mowa ;) pozdrawiam gum3z. Osoby nie zainteresowane lub mające na celu obrazić mnie proszę o nie wypowiadanie się.

Baron Kaldrick
25-04-2005, 15:19
Hah...Idę zbierać paczkę 'ateistów' tudzież zatwardziałych 'haereticus', i czekam na międzygrupowe dyskusje... (Hi, Scor~)

EDIT:
Dyskusja na kanale #teologia na ircu doszła do wniosku,że założenie grupy to świetny pomysł. Naszą propozycją są dwie, różne grupy - Wy, jako ci wierzący i my - Haereticus Maximus. Kolejną propozycją jest, wspólne forum o nazwie Religia, czy Teologia, przy czym przydałoby się, aby podzielony było na 3 części - Wasze, nasze, i 'arene', na której toczyłyby się ' boje'. Poszczególne grupy powinny mieć wgląd do każdego podforum, ale postować można by było tylko na własnym + arena.
W skład grupy w tej chwili wchodzą: Gewof, Parys, Gonzo, Slayerlord i ja.

$corcerer
25-04-2005, 15:43
Hi, Kald =]

Na początek małe sprostowanie.

Załóż temat w Owionie, to pogadamy.
Komentarz pozostawię czytelnikowi (to odpowiedź na PW o praktycznie identycznej treści jak pierwszy post tutaj.)

Drumciu, czekam na twoje pomysły :D

hoomik
25-04-2005, 15:46
Haereticus? Count me in ;)

TheNatoorat
25-04-2005, 15:52
Muhaha... fajnie byłoby trochę pobluzgać na katolików... :>
Amen. (jestem za)

S.P.M
25-04-2005, 16:25
Zapiszczcie mnie! W walce z katolicyzmem będę wypruwał z siebie flaki i pisał większe głupoty niż zwykle! <ślini się> \m/
A tak na serio to przydałoby się coś takiego, ale żeby nie było chamówy z żadnej strony. I'm in!

Gangrel
25-04-2005, 22:10
Bylbym za ale za forma bardziej filozoficzna niz czysto chrzescijanska, poniewaz przechodze przez taki okres w zyciu kiedy ciezko sie wierzy na slowo, a wiara niestety tego wymaga. W postaci "filozofia: chetnie bym dolaczyl.

@Kald

Wy te rozmowy prowadzicie po nocach ze mnie nigdy przy nich nie ma? Jak jestem na #teologi(czyli zawsze jak jestem na IRCu to przeciez na niej jestem) i prawie nigdy sie nic nie dzieje.

$corcerer
25-04-2005, 23:06
gangrel, to glownie stare dzieje :D

Caer
25-04-2005, 23:22
Me "haereticus" plx! :D
Takie cos mogloby byc bardzo ciekawe, ale tak jak powiedzial Gangrel, lepiej zeby bylo to w formie "filozoficznej". Bez chamstwa.

@Offtopic:
Czuje ze wszyscy "heretycy" zostana przekleci i zbluzgani przez niektorych ludzi na tym forum. Pewnie zwyzywaja nas od antychrystow. :evul:

Shinjix
25-04-2005, 23:36
Wy evul antychrysty wy.... -.-' zartuje. Ale jestem za stworzeniem gr. katolicy. Dolaczylbym z checia (jestem ministrantem od 10 lat i lektorem odo dwoch :-P ) :-P. To by byla taka forumowa OAZA :-] Wtedy ludzie przestaliby sie czepiac, ateiści (i antychrysty... ;-) ) nie musieliby narzekac, itp. A co do gr. 'haereticus'- ludzie by dolanczali, zeby nawyzywac katolikow, polac sie z Boga itp. juz widze ta rzeke zgloszen "bo Bog i katolicy to #$^&%$%^, je me evul". ;-]

Gewof
26-04-2005, 00:34
Shinjix ale zauwaz ze do grup nie bedzie przyjmowany kazdy. A osoby ktore swym zachowaniem beda psuly dyskuje i rupe bede usuwane :)

Matek
26-04-2005, 08:05
Hmmm...

Chcialbym byc neutralny dobry:]

Baron Kaldrick
26-04-2005, 11:54
Hmmm...

Chcialbym byc neutralny dobry:]
Drugie drzwi na prawo. Tu sami chaoci =P

Gum3z
26-04-2005, 12:06
Widze ze wszystko idzie w dobrym kierunku x)

Gewof
28-04-2005, 21:56
A moze nie? :> Przydalo by sie cos robic w kierunku by grupy powstaly...

Ashlon
28-04-2005, 22:38

Chaotyczny zly sie nada? ;) Chcialbym wstapic w szeregi >antychrystow< Zreszta, napisalem na gg...

Matek
29-04-2005, 09:48
Dobra zdecydowalem sie.

Chcialbym byc jednak z tymi "katolikami".

Tylko mam pytanie - czy jesli juz bym zostal czlonkiem tej "Oazy" to byloby tak jak w partii?? Niby, zebronimhy stanowiska mowiac tylko o plusach (a heretycy minusach) danego stanowiska?? czy bede tez mogl walic na nie czasami:)

Ogolnie bedzie demokracja czy totalitaryzm??

Dzieks za odpowiedz...

I robta to szybciej:)

Iron
29-04-2005, 14:00
Ja też bym wstąpił jestem ministrantem od 6 lat.I mam nadzieje że taka grupa powstanie

Dr.Unknown
29-04-2005, 14:41
Ech, po co takie podziały na forum;), osobiście nie mógł bym się zdecydować w wyborze frakcji, gdyz poniekąd w samego Boga lub istote podobną wierze, natomiast nie uznaje kościoła(każdy wierzy jak chce).

Ghost Nieudany
05-05-2005, 18:00

YEAH!

Bójcie się chaotycznego neutralnego inkwizytora i modrona miodowara! PWN!

Ja jestem na tak. Ale ja powinienem należeć do obydwu grup, bom gorliwy katolik dniem i paganistyczny świr nocą. :P

hoomik
07-05-2005, 20:33
khem... tak... no wiec grupy powstaly. Zostaly podzielone na dzialy dla "Wiernych" oraz "Heretykow". Mi przypadlo "przewodzic" tym drugim, wiec tylko chcialbym powiedziec ze

[20:29] <hoomz> ja bym tylko chcial od razu zapowiedziec, ze nie przyjmujemy byle kogo - nie zamierzam wysluchiwac 12-latkow, co to przez 3 tygodnie sa ateistami bo im sie to spodobalo -.-
[20:29] * Baevis wsluc***e sie w dzwieki: Andromeda - [Extension of the Wish #01] The Words Unspoken [5:30]
[20:29] <mejlun> ok, jakie wymagania?
[20:30] <hoomz> iq powyzej ilorazu pospolitego kwiatka doniczkowego
[20:30] <Malkav> To nie latwe w czasach zdominowanych paskami.
[20:30] <hoomz> well
[20:30] <hoomz> not my problem
[20:30] <mejlun> well wyslalem zgloszenie
[20:30] * ]cinek[away is now known as ]cinek[
[20:30] <hoomz> wole miec w grupie 10 osob na poziomie, niz 50 debili

Radek 666
07-05-2005, 23:05
@hoomik
Wolisz mieć w grupie 10 osób na poziome, niż 50 debili. Widać, że uważasz mnie za tego drugiego, nieprawdaż?

TheNatoorat
07-05-2005, 23:33
Do liderów grup: Może powiedzcie, co chcielibyście widzieć w zgłoszeniach do grup, bo wiadomości "Jestem Czesio mam osiem lat i wogule evul ziom przyjmijcie mnie lpslpsl" nie pocieszą się zbyt dużą aprobatą, prawda?
Teraz nawet nie wiem, co sam mam napisać. :P

Dr.Unknown
08-05-2005, 00:01
Do liderów grup: Może powiedzcie, co chcielibyście widzieć w zgłoszeniach do grup, bo wiadomości "Jestem Czesio mam osiem lat i wogule evul ziom przyjmijcie mnie lpslpsl" nie pocieszą się zbyt dużą aprobatą, prawda?
Teraz nawet nie wiem, co sam mam napisać. :P
Min. 5 PW do Scora;).
Poprostu napisz w zgłoszenie dlaczego myślisz, ze powinienes byc w tej grupie.

Tasior
09-05-2005, 18:41
A deiści gdzie się mają zgłosić?? A świadkowie Jehowy, Zielonoświatkowcy? a Shirmi? DYSKRYMINACJA!

d100yec
09-05-2005, 20:37
[...] światkowie [...]
lol n/c

Gdzie można się zgłosić do tej pierwszej grupy?? Sam jestem ministrantem od 3 lat. I może napisać wam strone w php na której można byłoby się zgłaszać do grupy katolików??

Gangrel
09-05-2005, 20:41
Jesli nie wiesz to znaczy ze sie nie nadajesz...Dziwne ze mi nikt nie musial wszytkiego tlumaczyc. Ba, nie potrzebowalem tutoriali. Tak trudno jest sie zainteresowac opcjami uzytkownika zeby wszytko wybadac? Jesli nadal nie rozumiesz o co mi chodzi zapraszam do dzialu poradniki.

$corcerer
09-05-2005, 20:44
Tam, gdzie można się zgłosić do każdej innej grupy. Sądzę, że będziemy wymagać minimum szukania i myślenia, więc jeśli nie możesz znaleźć tego formularza na forum, to daj sobie spokój.

Gunir
09-05-2005, 20:44
Jesli nie wiesz to znaczy ze sie nie nadajesz...Dziwne ze mi nikt nie musial wszytkiego tlumaczyc. Ba, nie potrzebowalem tutoriali. Tak trudno jest sie zainteresowac opcjami urzytkownika zeby wszytko wybadac? Jesli nadal nie rozumiesz o co mi chodzi zapraszam do dzialu poradniki.

Tja, sam napisalem "Panel Kontrolny Uzyszkodnika".

p.l
09-05-2005, 23:11
Taka uwaga, jedynym warunkiem przynależności do naszej grupy jest bycie wierzącym, bądź poszukującym prawdy o Bogu. Jednakże proszę darować sobie zgłoszenia typu "Cześć, też gram w tibię" (a takich już kilka miałem).