PDA

Pokaż pełną wersje : GG - cos innego?

Raxelin
25-04-2005, 22:50
Jak chyba kazdy z nas wie Gadu-Gadu ostatnio miewa czeste pady serwera itd itd wogole jest z tym duzo problemow... szukam jakies alternatywy moze ktos mi pomoze?

Zetor89
25-04-2005, 22:53
Echhh to nasze gg...

Ja juz dawno zrezygnowalem i przenioslem sie na Konnekt... bardzo fajny program opiera sie na serwerach gadu gadu... o wiele szybszy a pozatym za jego pomoca mozna tez gadac z ludzmi z Tlen'a oraz Jabber'a,
Oto link jakbys byl zainteresowany:
Usunąłem Linka, niewiadome źródło.

Dobry jest tez ICQ ale niestety nie dogada sie przez niego z ludzmi z GG a szkoda bo naprawde nie pamietam kiedy byl ostatni pad serwera...

EDIT:

Jakby ktos byl zainteresowany to podaje link do ICQ:
Usunąłem Linka, niewiadome źródło.

A co do tych komunikatorow to dla tych ktorzy czasem robia sobie przerwe od tibi i uruchamiaja jakas inna gre online np CS albo Battlefield 1942 lub vietnam, Warcraft, starcraft , CoD i inne gry proponuje X-Fire... genialny komunikator, pokazuje w liscie kontaktow gre w ktora akurat gra ktos z twoich znajomych, serwer na ktorym gra oraz jego ping i nick w grze... POLECAM :
Usunąłem Linka, niewiadome źródło. (http://rapidshare.de/files/1431333/inst_xfire_installer_12482***********)

Usunąłem linki. Jakby ktoś chciał dowiedzieć się więcej, to proponuję poszukać tych komunikatorów przez google, ewentualnie poprosić Autora postu, aby zlinkował Strony domowe tych programów. Miałem brzydkie wrażenie, że coś tu śmierdzi.

p.l
25-04-2005, 23:04
co do posta wyżej, mam taką sugestię o podanie po prostu strony producenta a nie samych instalek z "niewiadomego" źródła, tak dla pewności. Co do tematu, to sprecyzuj czy chcesz zmienić sam komunikator do obsługi sieci gadu-gadu czy wogóle zmienić sieć (przecież kiedy pada serwer gg to zmiana komunikatora nic nie pomoże).

TheNatoorat
25-04-2005, 23:30
www.konnekt.info - oficjalna strona konnekta
Ostatnio stał się popularny. I dobrze - może ludziom wreszcie przybędzie trochę oleju do głowy i staną się bardziej reformowalni. Od razu widać, że gg jest totalnie przereklamowany!

gorgi
26-04-2005, 08:09
www.wapster.pl
Trzeba mieć komóre, żeby założyc konto :P
Tam jest na beta testy aqq można dzieki niemu łączyc się z każdym komunikatorem, bez wyjątków

$corcerer
26-04-2005, 12:32
Miranda -IM potędą jest i basta !
Adresy :
miranda-im.org (http://miranda-im.org) (angielska, trzeba robić wszystko samemu, czyli - dla zawaansowancy, albo świrów)
miranda.kom.pl (http://miranda.kom.pl) (polska strona, można na forum zapytać o pomoc itd..)

Na polskiej stronie dostępne są wstępnie poskładane archiwa, w trzech wersjach, oczywiście wszystkie po polsku (w większości)

Miranda jest wspaniałym programem, mimo że to dopiero wersja 0.4. Jej przewagą jest to, że wszystkie transporty realizowane są po stronie klienta. Nie ma zatem problemu takiego jaki występuje na Jabberze, gdzie wszysytko odbywa się po stronie serwera - a to na serwerze nie ma interesujących nas protokołów, a to znów serwer padł, i jesteśmy odcięci od świata.pozatym, to odemnie zależy, jakie protokoły sobie zainstaluję - można wszystkie, ale mam pełną dowolność w ich wyborze. Ostatnio, przez weekend, nie miałem co robić, więc się bawiłem swoją Mirandą. Aktualnie posiadam obsługę protokołów AIM, MSN, YIM, ICQ, GG, Tlen i Jabber. Posiadam także obsługę IRC, ale chwilowo jest wyłączona, ponieważ mam mIRC. Nic nie stoi na przeszkodzie doinstalować nowe wtyczki z miranda-im.org .
Zaletą Mirandy jest też to, że nie trzeba jej instalować. To co sciągamy, to tylko zzipowane archiwum. Można więc przenosić ją na PenDrive'ie. Dzięki temu otrzymujemy komunikator, który zawsze jest taki sam. Miranda, z dość małą historią i dużą ilością wtyczek zajmuje niecałe 10MB, więc jest to naprawdę niewiele, jak na program o takich możliwościach :D

Minusem dla początkującego użytkownika jest masa opcji, ale wszystkie są naprawdę świetnie opisane, więc wiadomo o co chodzi. Jeżeli nie chcemy się za wiele bawić, to po prostu wpisujemy numerek i pass ( czasami login i pass, to zależy od protokołu) i już.

Poniżej zamieszczę swoje kontakty - może ktoś zagada do mnie skądinąd niż GG :D Zamieszczę również listę plug-inów które mam u siebie - może ktoś będzie chciał się pobawić, a te pluginy są dość przydatne :D

AIM: Angust Savine
GG: 2714798
Jabber: [email protected]
MSN: [email protected]
Tlen: [email protected]
Yahoo: scorcerer_savine

Report generated on: 12:34:12 of 26/04/2005 (day/month/year)

Operating System: Microsoft Windows 2000 [ver: 5.0.2195 Dodatek Service Pack. 4]
Installed RAM: 256 MBytes
Free disk space on Miranda partition: 19146 MBytes
Miranda IM version: 0.4
Build time: 16:44:07 of 07/04/2005 (day/month/year)
Nightly: No

Active Plugins:
aim.dll, ver: 1.1.0.0
autodbbackup.dll, ver: 0.3.1.1
changeinfo.dll, ver: 0.2.1.0
chat.dll, ver: 0.2.1.1
clist_classic.dll, ver: 0.4.0.0
countme.dll, ver: 1.0.3.1
dbeditorpp.dll, ver: 3.0.0.0
dbx_3x.dll, ver: 0.4.0.0
gg.dll, ver: 0.0.2.7
historysweeper.dll, ver: 0.1.1.3
icq.dll, ver: 0.3.5.0
jabber.dll, ver: 0.4.0.1
menuex.dll, ver: 1.2.1.0
mergecontacts.dll, ver: 0.1.8.0
mhotkey.dll, ver: 0.0.0.2
mhotswitches.dll, ver: 0.0.0.1
msms.dll, ver: 0.0.6.3
msn.dll, ver: 0.4.0.1
mtooltip.dll, ver: 0.0.1.0
mucc.dll, ver: 1.0.6.0
nconvers.dll, ver: 0.99.9.80
newstatusnotify.dll, ver: 1.1.1.9
nhistory.dll, ver: 1.0.0.1
popup.dll, ver: 1.0.1.9
simpleaway.dll, ver: 1.5.0.0
tlen.dll, ver: 1.0.6.0
typingnotify.dll, ver: 0.0.1.6
versioninfo.dll, ver: 1.0.1.4
wassup.dll, ver: 0.3.1.2
yahoo.dll, ver: 0.3.0.6
yawn.dll, ver: 1.0.1.0

Inactive Plugins:
irc.dll, ver: 0.5.1.1

End of report.

Dr.Unknown
26-04-2005, 12:48
Polecam msn'a (www.msn.com oraz http://messenger.msn.com/?mkt=pl).
Jakby ktoś niemógł się połapać, to mój hotmail to [email protected] (taak, wiem, że idiotyczny, ale mam go tak długo, że szkoda mi go zmieniać:P).