zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kerio Personal Firewall i Tibia

Faja
27-04-2005, 16:52
Gdy mam włączonego tego firewalla to moge tylko połączyć się z lista moich postaci na acc ale połączyć sie już z grą nieda ustawiłem w firewallu wszystko tak aby przepuszczał tibie w te i we w te.I nic a gdy wyłącze to wszystko jest ok

rabuke
28-04-2005, 14:16
dobrze ci radzę zmień tego firewalla..ja też go miałem. jak chcialem wejść do internetu to musiałem z 15 razy potwierdzać czy chcę to zrobić

Ludzie!
Sciagnijcie sobie Zone Alarm, bardzo dobry firewall i to ty, a nie juz jest zaprogramowane, ustawiasz jakie progsy maja dostep do neta a jakie nie!
Pozdro all

Zotolo
28-04-2005, 14:54
Dziwne ja mam KPF i wszytsko mam dobrze

Faja
28-04-2005, 15:22
Dziwne ja mam KPF i wszytsko mam dobrze

jaka wersja?

Zotolo
28-04-2005, 15:31
KPF 4
Usluga systemowa : 4.1.3
Interfejs uzytkownika : 4.1.3
Sterownik : -----
KFE API : 4.0.2679

Faja
28-04-2005, 15:38
mam tą samą i nie przepuszcza tibi a innego firewalla nie chce

Racon
28-04-2005, 16:20
mam tą samą i nie przepuszcza tibi a innego firewalla nie chce
Ja też taka mam i nie nazekam wrecz przeciwnie.Tylko do inych gier wylanczam.

Tasiu
28-04-2005, 16:32
Port do Tibi blokniety, (chyba ze jeszcze admin zablokowal porty chociaz w to nie wierze :P) Odblokuj se ten port w firewallu, ja mam KPF i wszystko GIT

Norrin
28-04-2005, 16:34
@Faja

Jak się nie potrafi dobrze skonfigurować FireWalla to się za niego nie łapie, bo tylko sobie więcej pokomplikujesz aniżeli Ci się przyda.
FireWall sam w sobie jest dobry tylko go sobie ustaw jak trzeba.
Powiedz mi...winampa Ci pozwala odpalić? A nie puszcza Tibii? To pomyśl gdzie może leżeć przyczyna.
RTFM

@rabuke
W przypadku jak nałapałeś syfu i do 15 różnych hostów wysyłało rządania o połączenie jest to tylko możliwe. Jak nie miałeś syfu to czyt. wyżej, bo bzdury mówisz.

Dr. Omader
28-04-2005, 19:36
dobrze ci radzę zmień tego firewalla..ja też go miałem. jak chcialem wejść do internetu to musiałem z 15 razy potwierdzać czy chcę to zrobić

Jak sie ma IQ kaktusa to tak bywa...
Smiesza mnie ludzie, ktorzy mysla, ze wystarczy zainstalowac FW i wszystko samo, pieknie bedzie chodzilo...

@Ville Vallo:
Zone Alarm nie wykrywa wielu rzeczy i nie daje takiego dokladnego info o wszystkim jak KPF. Jesli jestes ostrozny, a na kompach za dobrze sie nie znasz to ZA jest moze i lepszym rozwiazaniem, ale to tylko dlatego ze wymaga mniejszej interwencji uzytkownika i daje mniej informacji przez co uzytkownik nie musi tyle myslec ;)

@topic:
Napewno zablokowales cos czego nie powinienes blokowac :P
Sprawdz to najpierw w ten sposob: znajdz wszelkie ustawienia w KPF dla tibii i wywal te ustawienia(bedzie tak jakbys nigdy nie uruchomil tibii) i odpal ja i po kolei akceptuj polaczenia potrzebne dla tibii. Jesli nie pomoze to musisz glebiej pogrzebac metoda prob i bledow jak mowil Gremlin.

zoom
01-05-2005, 17:40
Kerio , zone alarm miazdzy 1000 razy, tylko trzeba umiec go dobrze skonfigurowac, ustawic czego ma nie pilnowac a co tak.

Najlepsze wyjscie wedlug mnie , zeby zabepzieczyc sie przed hackiem
Kerio+Avast+SpyBot+Ad Aware+Hjackthis
i skanowas sobie kompa co kilka dni