PDA

Pokaż pełną wersje : Co uznajecie za quest...

Pyre_Ashmaker
29-04-2005, 08:08
Założyłem ten temat, bo mam z kumplem sprzeczkę, co to jest quest. Dla mnie quest to jest zadanie zlecone przez NPC, w którym na ogół coś masz mu przynieść (jak w Diablo II - rozwalanie stworów na ogół). On twierdzi, że quest jest wszędzie w tibii, gdzie zdobywasz jakiś przedmiot ze skrzynki X w jaskini Y... Co o tym sądzicie?

PS.
ŻADNEGO QUEST SPOILINGU!

...:::Mareczek:::...
29-04-2005, 08:14
Ja jako questa uznaje questa(:P) czyli, ze musze cos zrobic zeby na koncu questa zdobyc cos ze skrzynki, albo tak jak jest np w Postmanie od NPC, ale wczesniej i tak musze cos zrobic :)

Santes
29-04-2005, 08:40
Do Questuw ze szkzynkami przewaznie jest cos poyrzebne ... Zawsze musis zrobic cos na quescie zeby dostac Itemek np Ancient helmet qest ... osobiscie nie przechodzilem tego questa ale widzialem filmiki ... tam niema zadnych NpC tylko musisz chodzic po komnatach i labiryncie zeby zdobyc wszystkie czensci od helmu ... i jest potrzebny jakis okreslony lvl ... tak smamo na demon quest helmet jest wymagany 100lvl ... To tez chyba swiadczy otym ze jest quest :P??

Maix
29-04-2005, 09:10
Ja uznam za quest wszystko co wymaga myślenia lub szukania, na ogół nie powinno się dawac do nich wskazówek a zawet rozwiązania ale takie questy jak annihilator to świetna rozrywka(dla oglądającego filmik;]) a i tak nieliczni go wykonajął więc ten quest nie powinien być cenzurowany tzn. filmy powinny być ogólnodostępne

Matek
29-04-2005, 09:32
Quest to zadanie, ktore jak wykonamy pierwszy raz dostaniemy nagrode (moj polski kuleje ostatnio:]) a za kazde nastepne wykonanie mamy fige z makiem;]

Quest nie musi byc misia zlecana przez NPC-a. NPC moze cie jednak na niego nakierowac.

Tak ja to rozumiem.