zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Lagi po formacie?

Zbo Mag Derylko
29-04-2005, 12:46
czesc
Mam taki problem robilem foramta zainstalowalem tibia i mam lagi juz 4 dzien ze nieumie sie ruszac pisze w opuznionym tempie itd.. A polaczenie sieciowe nąstop sie swieca te monitorki w pasku zadan.
nieiwm co jets grana a bez tibi nieumie zyc :( . ;( ;(
prosze
o pomoc polakowi ;]

<edit by Dr. Omader>
Kiedy wy sie nauczycie, ze tytul tematu sluzy do streszczenia tego co jest w temacie, a nie pisania "POMOCY!!!1111" -.-""

Tasiu
29-04-2005, 12:53
Moze w tym czasie zlapales wirusy/robaki... Sprawdz SpyBot'em i Ad Adwar'em

Walorinek
29-04-2005, 13:00
POsłuchaj jeśli masz neostarde:
1.W czasie instalowania sterownikuw nesotardy komputer się połancza na jakieś 5,6 sekund!!
Są wirusy które wyszukuja komputery na których przebiegają czynności(Nie pytajcie z kat to wiem :] )
wirus taki np. robi że sterownik złe sie zainstalował!!więc!!najlepiej!!!
Włanczasz zwykły innterent(prze modem)i ściągasz avasta www.avast.com(najlepiej home edition)
i wtedy ustawiasz przy instaalcji ochrone ;standardowa i chyba tak jedna taka tez
Potem możesz bez problemu grać w tibie ;]

gerard
29-04-2005, 13:04
ja mysle ze cos masz przestawione w controls poszukaj tam bo ja tesz tak mialem i przestawilem i wszystko rnomalnie jest jusz jak co to popytam kolegow

Walorinek
29-04-2005, 13:12
Bez kitu on ma racje zobacz szczegulnie w advance i w takim pasku na dole !!
przestaw go na maxaw prawo!!!

Zbo Mag Derylko
29-04-2005, 13:16
ale gdzie to jets advance controls ?????
virusw niemam bo sprawdzalem ;]
proszosze mi pomuc tibia to moje 2 zycie :P

Zbo Mag Derylko
29-04-2005, 13:33
aha ja mam stale lacze ale suuper chodzi tylko tibia :( niewim gdzie ten controls advance

Kele
29-04-2005, 13:34
DirectX.... pewnie nie masz zainstalowanego i tyle..... Bo podejrzewam ze masz winshita 98

Zbo Mag Derylko
29-04-2005, 13:43
a tu zonk mam windows XP i mam direcx 9 zainstalowany i nic z tego prosze o pomoc jetsem w ku77777 maxsymalnie

Kele
29-04-2005, 13:56
Opisz swoj sprzet i jak DOKLADNIE wyglada problem :%

elite
29-04-2005, 14:02
ale gdzie to jets advance controls ?????
virusw niemam bo sprawdzalem ;]
proszosze mi pomuc tibia to moje 2 zycie :P

Sorry ale to jest jakies chorobliwe.... Zluzuj... Jak grasz w tibie to zobacz ctrl+alt+delete, moze cos Ci procka zajmuje, lub neta, mi windows update po formatach laguje, wiec wylaczam go, zobacz moze FPS amsz ustawione na 10 :p

Zbo Mag Derylko
29-04-2005, 14:11
kompa mam dobrego ;]
problem wyglada tak : zaloguje sie do tibi jetsme w depo ab i sie rusze co 30sekunt lub mniej roobie male krokli bo takie sa lagi pisze w powolym tempie
:(.
a czasmi to wyskauje wiadomosc taka przed zalogowniem sie:
Cannot connect to the test server.
Error:Conection timeout
Check www.tibia.com for moreinformation on
any current test.
If you don't want to use the test server go to
the network option und uncheck "test server login"

for more information take a look at the FAQs in the
guide sextion at www.tibia.com

ps. ;] prosze mi pomuc pozdrawima

Kele
29-04-2005, 14:25
Reinstall Tibia Client plz....

Angel of Death
29-04-2005, 15:10
Faktycznie , może Windows Update Ci laguje łącze. Sprawdz czy nie ściagaja sie żadne aktualizajce.

emilok
29-04-2005, 15:20
Sciagnij sobie jakis program np netlimiter www.netlimiter.com , a w nim postprawdzaj, czy ci cos w tle sie nie pobiera czasem

Zbo Mag Derylko
30-04-2005, 07:14
juz jest dobrze bylo cos z bitami glembiami koloru .thx za pomoc papa

polostap
30-04-2005, 10:15
Po prostu jeżeli masz starszą karte graficzną źle jest instalować do niej directx 9, albo najnowszych sterowników!!!! Jeżeli masz zaś nową karte graficzną to zainstaluj jak najnowsze sterowniki. Jeżeli to się nie uda to znaczy, że coś z łączem jest nie tak:P

Angel of Death
30-04-2005, 11:57
Wlasciwosci ekranu -> Glebia kolorow -> o zaklad ze masz 24 bity, zmniejsz do 16 bitow.

Jesli zrobisz to i nadal laguje to chyba jednak cos z netem/sterownikami.
Rzeczywiście to działa , i jakie efekty ! Wielkie thx bo też miałem lagi a teraz 0 :)