PDA

Pokaż pełną wersje : który świat???

Roscoe
02-03-2004, 10:25
jestem tu nowy i wczoraj ściągnęłem tibię. Mam problem z założeniem postaci. mianowicie chodzi tu o świat- wszystkie są amerykańskie albo niemieckie. Na którym świecie założyć postać żeby grać z polakami ?(

ader
02-03-2004, 10:59
Wiesz, na wszystkich światach są polacy... ja polecam światy niemieckie, gdyż zazwyczaj jest z nimi szybsze połączenie niż z amerykańskimi, jednak to jest rzecz gustu... Ja zaczynałem na Danubii, później przeniosłem się na Valorię, a na końcu na Hibernię (teraz będe miał premium account to czekam na najnowszego serwa; oby nie non-pvp) :] No, ale czytaj na każdym forum 1szego posta.. tak żebyś wiedział o czym się tu gada ;)
Powodzenia w Tibii!

Xander
02-03-2004, 17:14
Na kazdym swiecie spotkasz polaków , po pierwsze musis wziac pod uwage sytucaje an swieice < na wiekszosci pvp teraz sa wojnu> i wiek swiata .Młody swiat = wojny o wladze , wysokie ceny stuffu , ale mozliwosc wybicia sie do top 100.Stary swiat = ustabiliozwa sytuacja<chociaz nie zawsze ,czasmi dlugie wojny> i niskie ceny stuffu.

n3m3s!s
02-03-2004, 17:19
Rozejrzyj sie na forum, Znajdziesz jeszcze kilka tematów któe mogą ci pomóc w wyborze odpowiedniego servera.
Osobiście jeśli teraz bym zaczynał wybrałbym serv niemiecki, jak najnowszy, czyli aktualnie Hiberna.

cankel
02-03-2004, 22:10
Polaków jest chyba najwięcej na świecie Julera. Gdzie właśnie gram dwoma postaciami.

Oxygane
03-03-2004, 17:42
Ja poleca światy amerykańskie ponieważ do późniejszych godzin można sie na nich zalogować. Jak jesteś nowy do wybierz najlepiej Non pvp np. Calmera

U$3r
03-03-2004, 17:53
Skoro nie jestes zbytnio doswaidczony, to radze ci poczekac roche <pewnie wytrzymasz :P> i wstrzymaj sie az CIP team postawi nowy server. Chodza ploty ze to sei stanie niedlugo, ale to tylko ploty...Moi kumple brasileiro mowia ze ma byc na Easter czyli gdzies w kwietniu. (Easter- swieto Wielkanocy)

U$3r

@ 1st Jesli masz problemy napisz mi na gg, pomagam newbie w miare mozliwosci ;)

Silver
03-03-2004, 19:57
Nie czekaj na nowy serw ponieważ już teraz zbiera się na niego mieszanina pków którzy jednym charem będą grali po pare osób aby tam zająć godne miejsce.Nie doradzam Ci także Isary bo nieznane śa tam losy polaków.I tak jak było powiedziane montuj na Julere :))

mali
03-03-2004, 20:50
Hmm..Na isare gralem jest tam duzo polakow ale Dt ich wszystkich zabija ;/Eternia jest fajnie i malo PK ja tera Gram na Secura No PvP ;) Polecam jest tam duzo polakow I to jest fajne nie bede sie juz denerwowac jak mnie zabije PK za nic ;]

Piterkus
17-03-2004, 22:12
Zagraj na Julerze jest tam coraz wiecej polaków

Waglikus
17-03-2004, 22:17
wedlug mnie powinienes zagrac na Danubi poniewaz z tego co zauwazylem (gralem na 3 swiatach) najwiecej polakow zauwazylem na Danubi a szczegolnie w Ab'Dendriel wybor nalezy do Ciebie :p

Powodzenia w Tibi !!

Luki5
17-03-2004, 22:25
Witam

Ja polecam serw na którym się uczyłem grać, jest nim nova ;)
A teraz z kumplami jest ich 6 mamy zamiar grać na titani :D
Zachęcam lowlv aby zaczeli grać na nowym serwie żeby było jak najwięcej polaków :]
Wkońcu Polacy muszą zawojować jakiś serw :))
Taj jak Szwedzi Isare itp...

Pozdrawiam

Jedi
17-03-2004, 23:02
E tam wszędzie są Polacy, ale najlepiej grać na najnowszym serwerze, bo tam nie ma jeszcze takich różnić między wysokimi lv i małymi, są jeszcze domki do wynajęcia i jest fajna gospodarka :D

Luki5
17-03-2004, 23:21
Popieram!!!!

Dlatego osoby niemające wysokiego lv niech grają na nowych serwach ^^ najlepiwj na Titani ( lepsze połączenie)

Podpalacz
18-03-2004, 13:03
@Luki 5

i co z tego ze zgraja n00bow pojdzie na nowy serv skoro nie maja pojecia jak szybko sie wybic ^^. Prawda jest taka ze jak sie chce przejac server to trzeba kilkanascie osob i kilka postaci na ktorych te osoby beda graly na zmiane tak zeby postacie byly non-stop online. Sam nigdy nie dasz rady tyle expic poprostu padniesz z obrzydzenia:))), a oni w 3-4 spokojnie robia 80 lvl w 2 miechy:)

@Topic

Powstaly nowe servery ale sa tylko dla premium account narazie. Ja osobiscie polecilbym Ci eternie bo jest tam bardzo ustabilizowana sytuacja, poniewaz po ostatniej wojnie swiatem panuja 4 mocne klany i nie zanosi sie na to zeby ktokolwiek im podskoczyl:),masz tez pewnosc ze nikt Cie nie zabije za to ze masz za duzy lvl, rowniez ceny sa bardzo niskie wiec szybko bedziesz mogl zakupic jakis fajny sprzet. Jak chcesz sie sprobowac na nowym swiecie to idz na Hiberne tylko nie zdziw sie jak ktos Cie zabije i pozniej karze Ci placic za to ze poswiecil czas na zabicie Cie;] ( sa tacy ). Korzysci z pojscia na nowy swiat sa takie ze masz szanse znalezc sie w elicie:))), na starym swiecie jest to trudniejsze.

Pozdro

Luki5
18-03-2004, 16:45
Ale kto mówi że tylko ja będe grał moją postacią :D
Mamy dużą szansę 8)
I spokojna głowa poradzimy sobie.
Jednak im więcej nas tym lepiej :)

Ja nadal gorąco zachęcam wszystkich do gry na Titani 8)
Będzie fajna zabawa ;)

Hinol
18-03-2004, 18:34
Oryginalnie dodany przez Oxygane
Ja poleca światy amerykańskie ponieważ do późniejszych godzin można sie na nich zalogować. Jak jesteś nowy do wybierz najlepiej Non pvp np. Calmera
No, ale na amerykańskich serverach są wielkie lagi, więc wybierz jakiś niemiecki. Polecam najnowszą Hibernę.
PS. Pewnie jesteś nowy i nie znasz terminów Non PvP i PvP. Non PvP to taki, w którym nie można zabijać po wyjściu na mainland, a PvP to taki, w którym można zabijać po wyjściu na mainland.
(Sory za powtórzenia wyrazów :P )

Bebilon
20-03-2004, 19:18
Sla poczontkujących polecam świat non pvp taki jak secura jest on bardzo tani ;) a na drak polaków nie nazekam :P

Acid Drink
20-03-2004, 20:15
generalnie ja zalecam nowe swiaty, a jak chcesz pojsc na jakis starszy to wydaje mi sie ze danubia byla by najlepszym swiatem, a przez to ze jest minimalnie mniej oblegana niz inne swiaty

powodzenia w wyborze