zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kim jesteście w grze RPG?

Thomisson
30-04-2005, 08:20
Ja jestem zawsze Druidem, gdyż lubię styl gry tej profesji (przywoływanie zwięrząt i potworów, przemiana, zrozumienie zwierząt).

Pabak
30-04-2005, 09:30
Hmmmmmm..... Czarownik (kto grał w bg / iwd to wie jaka różnica między czarodziejem)

Santes
30-04-2005, 09:39
Ja przeważnie gram w gry mmorpg ,np. w tibi zawsze gralem palem ,ale sie przerzuciłem na knighta. W Ragnaroku zawsze hunter lub Wizard :D a w grach rpg na Ps , Ps2 niema takich ... ale jedna z najlepszych to "Star Ocean1,2,3" albo "Final fantasy od części VII do X-2"

Klimmek
30-04-2005, 10:07
Ja w kazdym RPG'u staram się grac paladynem, ze względu na jego umiejętności walki i poziom magii.

Baron Kaldrick
30-04-2005, 10:26
W hack&slashach, jak w np. rogue-like'ach, czy Diablo - paladyn. Bo jest fajnie wyważoną postacią. W grach rpg, gdzie wczuwam się w rolę - wojownik, najcześcięj chaotyczny neutralny, ew. chaotyczny dobry.

Uncle Warrior
30-04-2005, 10:54
W mmorpg'ach, jrpg'ach czy hac&slash zawsze na początek Barbażyńcą/Wojownikiem aby poznać grę :P Jak mi się spodoba to gram najczęściej wszystkimi postaciami :D

joey
02-05-2005, 15:12
na najbardziej lubie woja, pala, łucznika oraz maga
nie wiem dlaczego ale najbardziej lubie wojownika... prawie w każdej grze oraz czasami łucznika

Gunir
02-05-2005, 15:15
W Heroesie IV przewaznie jestem nekromantą - dobre, silne czary. ;)

Adaras
02-05-2005, 23:30
Najchętniej Paladyn - Praworządny dobry. Jeżeli nie ma Paladyna...cóż, wojownik, rycerz..takie tam.

Radek 666
02-05-2005, 23:43
W Heroesie IV przewaznie jestem nekromantą - dobre, silne czary. ;)
Heroes IV to chyba już nie RPG :>
Ja tam najczęściej gram magiem, albo nekromantą. Szkoda, że nie można dwóch zaznaczyć :)

Caer
03-05-2005, 00:38
W grach cRPG zawsze gram magiem. W zwyklych, "kartkowych" grach RPG, uwielbiam odgrywac Barda. Ach, te jego piesni... JASKIER ROXXX FOREVER!!!:D

Vorph
03-05-2005, 09:05
a ja tam nigdy nie lubialem jak ktos we mnie czyms rzucal...plul mnie...strzelal....wiec zawsze lowca z lukiem :D ale w Tibii ze wzgledu na lagi knight

Polny Lowca
03-05-2005, 09:50
JAJAJAJA!! W BG1i2 grałem mag iluzjonista ;) Katkowe też mag iluzjonista ;) gorzej było w warhammera (na kartce) grałem jakimś tam wojownikiem, niepamiętam już jakim :D MAG ILUZJONISTA/ew.Nekromanta(kto grał w BG tem wie że iluzjonista to największy wróg nekromancji i odwrotnie)FOREVER

S.P.M
03-05-2005, 10:25
Barbarzyńca chaotyczny zły!
Wrrrrrrrrr<z wściekłości odrąbuje sobie noge i ją zjada>
;)

YAYUUU
03-05-2005, 10:31
Mag bo jego styl walki jest najbardziej efektowny.

Venderer
03-05-2005, 10:50
Ja zawsze w każdej grze wybieram Paladyna!! W BG, BG2, Tibia itd.

Fakt teraz mam knighta ale to tylko dlatego że chciałem go spróbować:P i Tak Pal RLZ!! (A swoją drogą ciekawy w tej tibii jest aspekt że Pal wlai na odległośc B) Tego chyba jeszcze nie było...)

Sokochłap
03-05-2005, 11:04
Mag ! Ewentualnie lucznik...
w Tibii mam maga jadnak wkurza mnie ze ataki spontaniczne które kosztuja ok...250 many... a reszta to runy.... sam Hmm to 2 H 20 minut.. dlatego gram paladynem ( lucznikiem)

Rendarn
03-05-2005, 11:19
Obecnie gram łowcą, uniwersalna postać. Walczę(strzelam) łukiem refleksyjnym - gra się naprawdę fajnie. Ostatnio robie pożytek z moich umiejętności (wyczucie kierunku i znajomość dziczy) bo często przebywamy z moją drużyną w lasach (ostatnio jakiś gaj spaczonych druidów :P)

Brave
03-05-2005, 12:03
Wojownik, prawdziwie neutralny, krasnolud ofkoz ;D

Jackiew
04-05-2005, 13:45
w grach stylu icewind dale, jest to wojownik(berserker) lub Łowca.
W grze D&D gram MNICHEM, którego nie umieściłeś w ankiecie (dyskryminacja ;\)
lub skrytobójcą.

xemmoe
04-05-2005, 14:12
Ogólnie wybieram profesje walczące w zwarciu, mające najwięcej HP i najlepie posługujące się moim ukochanym mieczem :)

W zależności od gry są to: barbarzyńca, paladyn, knight.

Resthin
05-05-2005, 16:25
Roznie to bywa...
W papierówkach czesto wcielam sie w postac Niziolka zlodzieja z niewyparzoną gębą ~ Tass ~ możliwe .
W grach typu Ko Ranger-Assasin.
O tibi nie będe mowil bo duzego wyboru nie ma hahaha.
Jesli chodzi o gry typu Bg i IcWD lubie eksperymentowac, ale najbardziej do gustu przypadl mi kensai i zabujca, palladyn tez wymiata ale musi miec w lapkach Krasomira :D

Thomisson
05-05-2005, 17:48
w grach stylu icewind dale, jest to wojownik(berserker) lub Łowca.
W grze D&D gram MNICHEM, którego nie umieściłeś w ankiecie (dyskryminacja ;\)
lub skrytobójcą.

Sorry, ale mogę w ankiecie umieścić TYLKO 10 możliwości, więc musiałem wybrać te najpolarniejsze profesje.

Liado
05-05-2005, 17:59
Kensai wymiata. Najlepioej wziąć palka w którego będą nawalali przeciwnicy a Kensai ich rozpyka w trymigi.

Pramus
05-05-2005, 18:01
Kim jestem w grze RPG?? uważam, że jest to zależne od gry...

Diablo II: Nekromanta
Tibia: Wszystko byleby nie knight :D
Knight Online: Mag lub Rogue z Daggerami (Zabójca)
Mu online: No comment.... MU to najgorsza gra w RPG w jaką kiedykolwiek grałem... X(
Gothic i Gothic II (THE BEST RPG!!!): Opłaca się zagrać każdą profesją, ponieważ wszystkie mają różne wątki i zadania poboczne...
itd.

Ogólnie nie lubię waliczyć wojownikami, barbarzyńcami, i tymi innymi głupimi napakowanymi istotami nie umiejącymi się posługiwać magią... Palek może być - wali wręcz (wyjątek: TIBIA :p ) i zna się na magii głównie runicznej.

WARRIORS SUX!!!

Lord Sauron
05-05-2005, 18:11
Gra:Morrowind
Postać:Elf Wysokiego rodu , cesarski
Ulubiona broń:łuk lub po prostu byle jaki miecz doblej klasy ;) tarcza kościana
Zbroja nie ważna
W tą grę dopiero zaczynam grać :/ . Ale co do tematu 6/8 . Może być chociaż pytanie takie sobie :p

Pitlord
08-05-2005, 16:57
D&D - zawsze kiedy wojownik wyrzuci 3 i mu topór wypadnie, czarownik dopiero co zauważa ze niema komponentów lub niema czarów, do akcji wkracza kapłan xD zawsze gram we wszystkich grach takimim wlasnie kolesiami :] a skoro w tibii niema kaplana, czymś co leczy jest drut i nim wlasnie gram ;)

S.P.M
08-05-2005, 17:54
Gra:Morrowind
Postać:Elf Wysokiego rodu , cesarski
Ulubiona broń:łuk lub po prostu byle jaki miecz doblej klasy ;) tarcza kościana
Zbroja nie ważna
W tą grę dopiero zaczynam grać :/ . Ale co do tematu 6/8 . Może być chociaż pytanie takie sobie :p
Tu chodzi o prawdziwe RPG a nie durne cRPG -,-

Specter
08-05-2005, 17:59
ja w grach typu d&d z reguly biore barda lub lotrzyka charakter chaotyczny neutralny
a co do tibii to wszystko oprocz knighta!!!!!!

Virius
08-05-2005, 19:19
nie zagłosuje .

ja zawsze gram łucznikiem.

Paladyn to nie łucznik. To wysłannik bogów itd...

A to że w tibi jest jak archer to inna sprawa.

Emily Firehair
21-08-2005, 22:47
no ja tez sie dolacze.
Gram łotrzykiem ]:)
Rasa - Sukkub.
DnD
mam 38 charyzmy ^^ (musialam to napisac xD )

predalien
21-08-2005, 23:02
Ja zawsze jak jest taka możliwość gram albo wojownikiem albo nekromantą. :berserk:

Belvedor
21-08-2005, 23:05
Mhm w d2 zawsze mialem na b.necie necra (pvp), assa(pvp), barba(pvp), sose(pvm,mf), ame(pvp,pvm),pal(pvm,pvp),drut(pvp)
W sesjach RPG gralem zawsze orkiem albo elfem xd
To tyle z gier RPG, bo tylko te uznaje jako godne mojego czasu ;f

Machay
21-08-2005, 23:09
Nie wiem dokładnie co masz na myśli mówiąc " gra RPG " więc wypowiem się w dwuch płaszczyznach.
1. Jeśli chodzi o komputerowe gry Rpg zawsze wybieram wojownika, zazwyczaj najprostsza do prowadzenia postać.
2. Jeśli rozchodzi się o gry RPG typu D&D wybieram Łotrzyka. Przy czym nie jest to "rasowy" złodziej. Kreuję go na postać wygadaną, dopiero na drugim miejscu stawiam umiejętności "typowo" złodziejskie.

Aztec900
21-08-2005, 23:24
ja przeważnie gram magiem i grach rpg jak i crpg (i innych rodajach) czasem jest to jakis łucznik
i co do paladyna to virius ma racje w grach d&d paladyn nawet nie tknie broni dystansowej

Taube
22-08-2005, 00:11
Rasa - Sukkub.hehe.. ja prowadzę w jednej sesji na forum sukkuba... a zagonić ją do czegokolwiek! whoah... ;)

ja lubię urozmaicenie, wypróbowywać wszystko... elfy, krasoludy, ludzie (jeszcze miałam stworzyć postać kenderki..); magowie, wojownicy, tropiciele, druidzi, bardowie... czasami w niektórych sesjach zawód nie jest z góry dany.. na jednej wcieliłam się w upier** sześcioletnią dziewczynkę :evul: demon wcielony i niewinny cherubinek w jednym..
najczęściej zdarzało mi się grywać Teurgiem.. hmn.. myślę, że można to podciągnąć poniekąd pod 'profesję' w wilkołaku :) Uktena parę razy, raz urodzona jako wilk ^-^
choć najczęściej grywam na forach a nie w rl :(

d. Taube

Khan
22-08-2005, 00:17
Ja jestem zawsze wojownikiem :)

jakos tak mi sie milo gra. Lubie miecze i lubie walkę twarz w twarz.. pozatym (jak kazdy rębacz) mam problemy z obłsugą tych wszystkich migający ikonek, wiec wole poprostu walic w myche i patrzec jak sie krew leje :D

Emily Firehair
22-08-2005, 01:45
ja "leniwa" chyba nie jestem ;)

Linek
22-08-2005, 01:49
Ech temat był założony z myślą o RPG, a wiele postów to wypowiedzi ludzi grających w cRPG... Czy to tak trudno wpoić? No ale ok, nic już nie mówię..

A co do tego kim jestem... zazwyczaj wojownikiem, chociaz kiedyś w pewnej kampanii grałem kapłanem, bo drużyna mówiła, że przydałby się jakiś, to z dobrego serca nim zostałem (potem żałowałem, przez pewne akcje).
Lubiłem być takim jakby... flarem drużyny, chociaż teraz mam wojownika, który nie jest zbyt inteligentny, za to silny. No i np. na jednej sesji próbowałem otworzyć klapę w podłodze skacząc po niej i waląc w nią młotem. Wygięła się na tyle, że spokojnie mozna było włozyć rękę i otworzyć zamknięcie, ale ja z racji inteligencji stwierdziłem że ją rozwalę... no i wpadłem do środka :-) No nic, rozpisałem się trochę :P
No i oczywiście ZAWSZE gram krasnoludem :-) Qmple się śmieją, że to paranoja, bo w rzeczywistości jestem wysoki i niezbyt gruby :) Ale nawet w cRPG gram zawsze krasnoludami, chyba, że nie ma takiej możliwości, to staram się postać jak najbardziej do krasnoluda upodobnić. Nawet w MMOhack&slash jakim jest Tibia zachowuję się jak krasnolud :)

Ashlon
22-08-2005, 03:25
Nick do czegos zobowiazuje, nie? ;)

Zazwyczaj nekromanta. Albo mag-nekromanta.Ew. mag (jesli nie ma nekr~).

Rasa : czlowiek badz drow.

Vallon
22-08-2005, 08:26
:wiking: w Gothicu II jestem zawsze łowcą smoków :wiking:

dap-galothij
22-08-2005, 08:48
Ja zależnie od systemu. w D&D wolę łowcę, ale w innych maga. A w innych i tak najczęściej nikt nie chce być wojownikiem, a jeden taki w drużynie się przydaje, więc ja ustępuję i robię za "blokera":)

Rodghar Najemnik
22-08-2005, 08:55
Ja niedługo będe grał w monastyr(mistrz gry jest "w drodze" :( ) i wybrałem zabójcę.

Yoh Asakura
22-08-2005, 10:19
W grach RPG,to cóż...różnie to bywa,ale najczęściej wybieram Wojownika,który jest elfem of course.

Djimy
22-08-2005, 11:51
Łowca jest dziarski... ;)

Ghost Nieudany
22-08-2005, 12:01
W D&D:
Albo modron (przeważa) imieniem Nordom/Flatron, albo nieudany mag (mag na max. 7 levelu i potem jadę wojownika) Ghost Antuadaril "Nieudany" Grumbellgast. Ew. paladyn Torma Sullivan Wielki.

W Wampirze:
Łowca wampirów (Brujah) Havoc, przeszedł lekką fabularną metamorfozę ostatnio i teraz już łowcą pajaców, którzy lubią się ludziom ujawniać nie jest.

W pozostałych fantasy:
Ghost Antuadaril "Nieudany" Grumbellgast. Nieudany Mag.

W Starcraft RPG:
Terran, Heavy Gunner.

W Warcraft RPG:
Ork Wojownik Grommash Kallarna'Zugz. Ew. Krasnolud Paladyn Cothon Brainsmasher.

Shardzik
22-08-2005, 18:46
W hack&slashach, jak w np. rogue-like'ach, czy Diablo - paladyn. Bo jest fajnie wyważoną postacią. W grach rpg, gdzie wczuwam się w rolę - wojownik, najcześcięj chaotyczny neutralny, ew. chaotyczny dobry.
W Diablo akurat nie jest wyważoną postacią, i jedynym dobrym jego Buidem jest Hammerdin, bo używający szarży to tylko na PvP a i to jest niespodziewanie drogi build...
@Topic Biorąc pod uwagę twoje wypowiedzi, nazwałbym temat Kim jesteście w grze na systemie D&D

Kuan Ju
22-08-2005, 20:30
Tu chodzi o prawdziwe RPG a nie durne cRPG -,-
Oj, wypraszam sobie, Morrowind nie jest durny. Ja zawsze gram magiem, lowca albo palkiem. Zlaezy od mistrza podziemi X). Jak spox, to gram magiem (akceleracja roxx), bo nie nasle na mnie ogra na 4 poziomie :P. Jak neutralny, to gram lowca, a jak hardkirowiec, palek zdecydowanie. To taki pancerny mag :P. Zawsze jestem prawozadny dobry, bo im lepsza reputacja, tym nizsze ceny, a do tego bard z duza charyzma i heja!

Ghost Nieudany
22-08-2005, 21:08
Oj, wypraszam sobie, Morrowind nie jest durny.

Morrowind to cRPG. A NIE RPG PAPIEROWE.

RPG = Role Playing Game
cRPG = computer Role Playing Game

Już Taube o to opieprzało, do łbów nie wlazło? -.-