zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Miejsca postojów afkerów

mormakill
30-04-2005, 12:34
Można troche utódnic życie tibiasuiterom i wypisywac ulubione miejsca postojów afk i sposoby ich zabicia.

Miejsca

1.Sala gier w Thais - wczoraj zabilem jednego a dzis stało już dwóch :( to jakaś hydra jest :)
sposób zabicia fireball z za ekranu.

2.Na południe od Thais nad grotą stalkerów
fireball

3. Domek na połódniowym wschodzie

Zabicie przy użyciu waspów - ciagniemy jednego waspa za sobą aż dojdziemy do domku pożniej chodzimy po 1 kratce i obserwujemy brzegi ekranu. Jak bedziemy kogoś widzieć na eranie ale nie bedzie go na panelu battle to przepuchamy waspa pred siebie w jego strone i czekamy aż się przeżuci.
Puźniej dobijamy własnoręcznie a najlepiej przyciagamy jakies pare wilków lub drugiego waspa abu dokończyły dzieła.

3.Cała fubula

Pomoc wilków - bierzemu 2 wilki i gdy podejrzewamu ze afaker jest w tym rogu ( mozbna zapobserwować kręgi na wodzie) dajemy 1 wilka przed siebie i bijemy go tak abu zaczoł uciekac w strone afk , nastepnie podchodzimy z drógim wilkiem i możemy dowolnie przeciągnąć. Lurujemy 8 wilków 1 czekamy 20 min.

Valai
30-04-2005, 12:56
Wyobraź sobie że masz zrobić bp sd,masz malo cap ,więc zdejmujesz całe rzeczy ,zostawiasz w domku/depo i idziesz na stanowisko do łowienia ryb.Nagle w trakcie robienia runów chwyta cię kupa ,idziesz załatwić swoje sprawy a tu przychodzi do ciebie taki gnój i cie zabija przy tym kradnąc twoje ryby.Najlepiej jest odczekac z 5 minut ,jesli afker nie odpowie można go zabić.

mormakill
30-04-2005, 13:00
TAk ale jak ktoś uzywa tibias to nie sposób z nim pogadać. a z wilkami i waspami to i piesia sobie poradzisz

~Stary
30-04-2005, 14:05
1.Sala gier w Thais - wczoraj zabilem jednego a dzis stało już dwóch :( to jakaś hydra jest :)
sposób zabicia fireball z za ekranu.

mógłbyś mi opisać jak sie do niej dostać??

Mack Abadrak
30-04-2005, 14:29
Wyobraź sobie że masz zrobić bp sd,masz malo cap ,więc zdejmujesz całe rzeczy ,zostawiasz w domku/depo i idziesz na stanowisko do łowienia ryb.Nagle w trakcie robienia runów chwyta cię kupa ,idziesz załatwić swoje sprawy a tu przychodzi do ciebie taki gnój i cie zabija przy tym kradnąc twoje ryby.Najlepiej jest odczekac z 5 minut ,jesli afker nie odpowie można go zabić.
Po pierwsze, to twój problem, jeśli Cię łapią poterzeby...
Po drugie waspy Cię w 2 minuty nie zabiją...

Valai
30-04-2005, 14:39
Po pierwsze, to twój problem, jeśli Cię łapią poterzeby...
Po drugie waspy Cię w 2 minuty nie zabiją...

Po pierwsze cię też mogą złapać.
Po drugie czy ja napisałem coś o waspach?

Czytaj uważnie wszakże cała Polska czyta dzieciom.

Arco
30-04-2005, 14:47
2.Na południe od Thais nad grotą stalkerów
fireball

mógłbyś opisać bardziej gdzie ta grota??

BurSzuraS
30-04-2005, 14:57
http://tibia.pl/map.php?map=respawn
Punkt 65

Wiele osób też afkuje się w Greenshore, przy rzece...
Tylko uważajcie... Lepiej sie upewnić czy to afker, bo ci pociągnie z SD... i po tobie :] Jeśli łowi ryby, to może mieć pod sobą już ich kilkadziesiąt, żeby się upewnić, można mu je przesunąć i "ukraść" lub spytać się - BR?

Temat troche bez sensu, gdyz to jest chamskie (hamskie? - nie wiem jak to sie pisze :) ) czasami np. idziesz odebrac telefon, zjesc obiad - no cokolwiek i od razu AFKer!! Ehhh. A, ze ludzie sobie znajduja miejscowki do trenowania to nie znaczy, ze wszyscy musza je znac. Nieprawdaz?

Donas
30-04-2005, 17:17
Ech, temat bardzo oględny, moge ci wymienić z tuzin miejsc AFK i guzik ci to da. Poza tym zapomniałeś o uroczym szczególe - Tibia Suite ma autologout (wiem, sam sprawdziłem). Gdy tylko się pojawisz na ekranie afker się wyloguje. Poza tym są o wiele skuteczniejsze metody zabijania afkerów.

Ocena:
3/10

evilKRIK
30-04-2005, 18:05
Kolega juz ponad 50 godzin siedzi i afkuje, znaczy nie on wpada na minute tak co 2-5h (nie w nocy) i wymienia zarcie i blanki.
On siedzi gdzieś przy jeziorku w kazzo (na swiecie no-pvp)

Marshal
30-04-2005, 18:13
Jak już ktoś ma zamiar AFKować to znajduje miejsce gdzie nie można się dostać bez Levitate i nie można niczego zlurować (np. skały, wchodzi na góre po parcelach i na brzegach ustawia skrzynki/parcele)... no i druga sprawa, 11 druid to na 99% czyjś uhmaker tak więc zabicie go jest wystarczającym powodem do ścigania tej osoby przez właściciela ;) Więc uważajcie jak już zabijacie AFKerów :p
W okolicach Thais najbardziej oblegane są tereny Greenshore, Fibuli :) Właściwie wszędzie przy wodzie, daleko od miasta możemy trafić na AFKera, a im trudniej dostać się w to miejsce tym ta szansa jest większa :>

Faja
30-04-2005, 19:33
Kolega juz ponad 50 godzin siedzi i afkuje, znaczy nie on wpada na minute tak co 2-5h (nie w nocy) i wymienia zarcie i blanki.
On siedzi gdzieś przy jeziorku w kazzo (na swiecie no-pvp)

ja siedzi 50 godzin a czyszczenie serwa(to go nie dotyczy?)

topic:tu w ab jest świetne zbiorowisko niekiedy dochodzi do 20 osób
ale (na moim świecie:antica( :cup: ))zdaży sie 50 sorc to szans nie mamy.

Mapka:http://img.photobucket.com/albums/v723/Fajaka/AFKES.jpg

mormakill
01-05-2005, 21:59
Ech, temat bardzo oględny, moge ci wymienić z tuzin miejsc AFK i guzik ci to da. Poza tym zapomniałeś o uroczym szczególe - Tibia Suite ma autologout (wiem, sam sprawdziłem). Gdy tylko się pojawisz na ekranie afker się wyloguje. Poza tym są o wiele skuteczniejsze metody zabijania afkerów.

Ocena:
3/10

twłasnie chodzi mi o afkerów używających tibiasuit
mojesposoby powoduja pojawienie sie mieczy przez co tibia uit nie wylogowywuje automatycznie

Faja
02-05-2005, 12:40
mojesposoby powoduja pojawienie sie mieczy przez co tibia uit nie wylogowywuje automatycznie

napewno lurujesz jakies male zwierze typu rat czy snake i co potem robisz?

Seniz
02-05-2005, 13:50
ale z ciebie kolo a z kad wiesz ze tam stoi jakis afk?
pomysl najpierw co piszesz -.-'

Afinor
02-05-2005, 14:57
Czytaj uwaznie co napisal. Gdy podejrzewa ze gdzies jest afk wysyla tam wolfa czy cos innego(afker bedzie mial meiczyki). Dopiero potem idzie i sprawdza.

mormakill
02-05-2005, 18:14
Mozna np zaobserwowac kregi na wodzie albo isc po kratce od strony polnocno wschodnie wcesniej zobaczysz afakera nim sie pojawi battle i sie wyloguje

Virius
02-05-2005, 19:24
jA W thaisowskich apartamentach zabiłem 37 elder druid i wypdał crown armor.

Thaisowskie apartementy roxx!

Marshal
02-05-2005, 19:47
napewno lurujesz jakies male zwierze typu rat czy snake i co potem robisz?
Użycie GFB za trudne ? Auto-Logout nic nie pomoże :)

Qrczaq
02-05-2005, 22:34
Użycie GFB za trudne ? Auto-Logout nic nie pomoże :)

w każde miejsce na tibii, gdzie podejrzewasz że jest afker,będziesz strzelal z gfb?:o, wiecej na tym stracisz niz zyskasz...

Sozemego
02-05-2005, 22:41
w każde miejsce na tibii, gdzie podejrzewasz że jest afker,będziesz strzelal z gfb?:o, wiecej na tym stracisz niz zyskasz...
Idziesz, bum koles auto-log. Starasz sie zapamietac nick, jak nie to tez nie jest zle. Gdy pamietasz idziesz w poblize tego miejsca na drugi dzien i puszczasz exive. Koles jest ? GFB i wiadomo co dalej... Jak nie ma to staraj sie zobaczyc kregi na wodzie, jak nie bedzie to coz... walnij gfb moze akurat zadziala :P

Barry
02-05-2005, 22:46
No cóż, ja pod jednym afkerem znalazłem ponad 1400 ryb xD. Wybrzeże pustyni, części Ankrahmuniańskiej. Sporo tam afkerów. Kiedyś jednemu podlurowałem scraba, to okazał się nie afk, ale nie był zły ;)

zajac Gro Sho
02-05-2005, 23:29
dla mnie zabijanie afk jest noobiarskie poprostu ten co zabija wykorzustuje fakt ze przeciwnik moze byc nawet lepszy i sie nie broni

mormakill
03-05-2005, 19:27
dla mnie zabijanie afk jest noobiarskie poprostu ten co zabija wykorzustuje fakt ze przeciwnik moze byc nawet lepszy i sie nie broni

a to ciekawe wlasnie o to chodzi jak Cie nie ma to powinienes miec wylaczona Tibie

Polecam zrobienie tez postaci do zabijania afkerow na innym koncie bo jak zabijemy jakiegos high to można miec poźniej problem

Sie mapes
03-05-2005, 19:37
-duzo jest kolo gory na wschod od kazowa (tam gdie jest paradox tower quest) jak sie nudzi to mozna przyprowadic mino archera lub zwyklego mino

-rozne wsie (typu outlaw camp, northport) trzeba zlurowac jakiegos potworka o ktorego tam latwo