PDA

Pokaż pełną wersje : Dział "#Tibia.pl"

Dan the Automator
30-04-2005, 21:38
Otóż wpadłem na taki pomysł przy okazji... no bez okazji. Chodzi o dział poświęcony całkowicie naszemu #Tibia.pl, czyli wszystko od poradnikow, przez swobodne rozmowki, po kontrowersje. Społeczność kanałowa jest ze sobą nawet zzyta, i taki dział byłby niejako hołdem dla nich.
Jakie miałoby to zalety?
Reklama dla samego kanału
Uporządkowanie spraw kanałowych w jednym miejscu
Ominiecie niejako bariery "obecnosci" na IRCu
itd ;)

A co sądzą o tym sami zainteresowani?
[21:26] <KeleMastaz> Popieram
[21:26] <Rankor> Dobo, jestem za. :P
[21:23] <Vall`> Meeep.
[21:38] <Dobo> super mega wywalony pomysl!

Dr.Unknown
30-04-2005, 21:42
Jestem za. Będe gdzie miał napisać, żeby Gonzo mi zdjął bana-.-"". Ale chłopak mściwy, pośmieje się z niego, a on od razu ban:p.
A tak obiektywnie, to też jestem za. Forma nie ważne, może forum, może podforum.

KulKa
30-04-2005, 21:42
Tak jak mowilem na kanale... to jest potrzebne...

Kele
30-04-2005, 21:44
Jestem Totality Za!!

Bambuko
30-04-2005, 21:46
/me też uważa, że to dobry pomysł.

Racon
30-04-2005, 21:47
Jestem całkowicie za.

OpTyK
30-04-2005, 21:48
21:56:29 ‹+FedEx`› !vote yes

Kajulec
30-04-2005, 21:49
EaK! Reklamowanie nie jest fajne.. zlezie sie MASA n00bow i newbie, ktorych trzba bedzie banowac.. ale jak by nie patrzec, to jestem ZA :)

Dan the Automator
30-04-2005, 21:49
EaK! Reklamowanie nie jest fajne.. zlezie sie MASA n00bow i newbie, ktorych trzba bedzie banowac.. ale jak by nie patrzec, to jestem ZA :)
IRC i n00by hmm ;>?

Gonzo von Krenzel
30-04-2005, 21:51
EaK! Reklamowanie nie jest fajne.. zlezie sie MASA n00bow i newbie, ktorych trzba bedzie banowac..
Żaden problem 8o.
@topic: Jestem oczywiście na TAK. :)

Racon
30-04-2005, 21:51
IRC i n00by hmm ;>?
Dobo ma racje zeby wejsc na #tibia.pl trzeba miec IQ +20 wiec tylko garstka noobow tych madrzejszych wjdzie.

Bambuko
30-04-2005, 21:52
Oby tylko te nooby nie poprzynosiły na kanał swoich wyimaginowanych braci ;]

Parys
30-04-2005, 22:00
No pewnie ze jestem na tak ;)

Gewof
30-04-2005, 22:00
Jestem ZA a nawet przeciw! :)

Iron
30-04-2005, 22:07
dobry pomysł niech pomyśle oczywiscie TAK

Maethi
Popieram. Jestem za i mam nadzieje, że pomysł się uda.

Rankor
Czemu nie? Wiekszosc ludzi z irc-a sie jako tako zna. Nowy dzial powinien sie przydac.

shae
30-04-2005, 22:11
Nie mam za bardzo zdania, ale bliżej mi do NIE. Główny cel tego forum jaki widzę to masa próśb "zdejmijcie mi bana plx" (bo co innego, jeśli od rozmów jest IRC?). A na IRCu widać ile dziennie banów idzie i za co... Wymieńcie conajmniej 10 przykładowych tematów. Najlepiej żeby nie były ogólne. A jeśli nie da rady aż tylu wymienić, to ... czy na pewno warto?

Chociaż z drugiej strony, znalazłoby się miejsce na wątki typu "frytki r0x0rz" :P

Slajt
30-04-2005, 22:12
Głupie pytanie, oczywiście, że za. :]

<Slajt> dobo, a o czym tam będzie ?
<Slajt> oprócz tych poradników, cytatów z kanału itp

Dan the Automator
30-04-2005, 22:15
Nie mam za bardzo zdania, ale bliżej mi do NIE. Główny cel tego forum jaki widzę to masa próśb "zdejmijcie mi bana plx" (bo co innego, jeśli od rozmów jest IRC?). A na IRCu widać ile dziennie banów idzie i za co... Wymieńcie conajmniej 10 przykładowych tematów. Najlepiej żeby nie były ogólne. A jeśli nie da rady aż tylu wymienić, to ... czy na pewno warto?

Chociaż z drugiej strony, znalazłoby się miejsce na wątki typu "frytki r0x0rz" :P

1. Meeep. Dołącz się i ty
2. Poradnik.
3. Zasady zachowania się
4. O naszych opach (temat z serii podenerwujmy grupe trzymającą władze ;) )
5. Jakiego klienta uzywacie?
6. Temat masochistyczny, czyli logi
7. Best of' czyli najśmieszniejsze momenty
8. Bany - tu wpisujcie zażalenia
9. Idlujemy po Q
10. Frytki r0x0rz

Parys
30-04-2005, 22:21
@up.
I mamy nowy dział ;)

Oxygane
30-04-2005, 22:59
Frytki1111!!! plax plax plax!

Jestem ZA :-)

Prosiłem kiedys Droma, żeby założył grupe na forum dla ludzi z irca, powiedział, że nie, więc na osobny dział też pewnie sie nie zgodzi. Wielbłądy są ZŁE!

kidler
30-04-2005, 23:23
~C~O~N~G~R~A~T~U~L~A~T~I~O~N~S~
- za pomysł.

Jestem ZA!

Bambuko
30-04-2005, 23:24
Może i wielbłądy są złe, ale i tak je kochamy.

Hegemmon
01-05-2005, 02:37
Do rozpadającej się budy, zabitej czteroma dechami (było więcej ale amatorzy ciepłych piw powyrywali) wchodzi postać w długim, czarnym plaszczu i obszernym kapturze zarzuconym na głowe. Rozgląda się w około zastanawiajac się, jakim cudem buda jeszcze stoi. Swój wzrok zawiesza na posępnym barmanie, który próbuje wyczyścić wysłużoną szklanice za pomocą budnej szmaty.
- Czego?- pyta barman patrząc na przybysza spode łba.
- Może i czegoś, ty jesteś Dobo?- pyta zakapturzona postać.
- Może i tak abo co?- odpowiada barman z nieco wieśniackim akcentem.
- Nic, nic, widzę, że ta twoja buda potrzebuje remontu. Przydało by się tu trochę więcej miejsca. Klimatyzację, widzę, już masz.- dodaje spoglądajac na imponujące luki w ścianach i suficie.
- Do czego zmierzasz?- barman zaczyna się lekko denerwować.
- A do tego, że ten twój pomysł jest całkiem niezły.
- Jaki pomysł?- pyta barman daremnie próbując udać zaskoczenie.
- Pomysł na rozbudowe karczmy (czyt. "kanału #Tibia.pl") i stworzenie nowej działalności (czyt. "nowego działu").

jak ktos nie skumał to znaczy, że ma IQ poniżej 20 więc go to nie dotyczy bo jeszcze nie był na IRC-u :P

Dr. Omader
01-05-2005, 03:07
Ja mam takie techniczne pytanie:
- na co wam dzial skoro macie IRC?

Macie przecierz temat z najlepszymi tekstami z irca, po co wam dzial? Bedzie 10 tematow na krzyz i bedziecie sie cieszyc? "Jakiego klienta uzywasz?" ROTFL... temat na poziomie przedszkola...

Przeciez macie kanal, po co wam dzial? Zeby zakladac tematy, ktore i tak byly rozwiazywane na IRCu?

MatKus
01-05-2005, 03:20
Moje zdanie jest takie jak W.O.B.a. Po co wam dział, w którym będzie 10 tematów? Już więcej tematów by było, gdybym zrobił działy światów tibijskich :P

TheNatoorat
01-05-2005, 07:46
/me jest jak najbardziej za.
I za to lubię IRC - o ile nie ma bramek, jest on firewallem na n00by. Jakiemu nUpowi chciałoby się instalować jakiś programik, by gadać, skoro istnieją czaty?
Jestem BARDZO na tak. Taki dział jest potrzebny.

hoomik
01-05-2005, 08:30
Taki dział jest potrzebny.
do czego...?

Dan the Automator
01-05-2005, 08:41
Ja mam takie techniczne pytanie:
- na co wam dzial skoro macie IRC?

Pierwszy post.
Macie przecierz temat z najlepszymi tekstami z irca, po co wam dzial?
Pierwszy post. Ale powtórz jeszcze pare razy to pytanie, będzie lepszy efekt (:.
Bedzie 10 tematow na krzyz
No tak, bo w dziale FAQ jest więcej tematów (:
i bedziecie sie cieszyc?
Na to wygląda.
"Jakiego klienta uzywasz?" ROTFL... temat na poziomie przedszkola...
Ojej. Panie dorosły i dojrzały, co jest w tym temacie nie tak? :<
Przeciez macie kanal, po co wam dzial?
O i trzeci raz ;)
Zeby zakladac tematy, ktore i tak byly rozwiazywane na IRCu?
Jakoś nie wyobrażam sobie rozwiązanie tematu "Zasady zachowania się"... no tak, ale ja się nie znam.
Moje zdanie jest takie jak W.O.B.a. Po co wam dział, w którym będzie 10 tematów? Już więcej tematów by było, gdybym zrobił działy światów tibijskich
Mhm, a połowa z nich i tak byłaby "Szukam przyjaciela" (:

No cóż, nie to nie. Szkoda tylko, że ostatnio coraz więcej rzeczy napotyka sie na barierę "a po co?", "to nie wyjdzie!".

Gunir
01-05-2005, 08:50
Of corse popieram, bo nie chce mi się na IRCu siedziec, a tak sobie podyskutuje na forum ;) Nice idea ;)

Dr. Omader
01-05-2005, 17:25
Pierwszy post.

Skoro napisalem po co, to znaczy ze to co tam napisales nie jest dla mnie dobrym argumentem.

No tak, bo w dziale FAQ jest więcej tematów (:

Nie porownuj dzialu "FAQ i zasady" do dzialu dla IRCa, to ze tam sa tylko 4 tematy, oznacza ze wlasnie tyle tam ma byc. Moze wg ciebie regulamin forum nie jest nikomu potrzebny?

Ojej. Panie dorosły i dojrzały, co jest w tym temacie nie tak? :<

Wiesz, moze dla ciebie wszystkie tematy typu: "Wasze najlepsze udezenia", "Co najlepszego znalezliscie na ziemi?", "Jakie macie skille?", "Ile slodzicie do herbaty?" sa bardzo madre i potrzebne na forum, ale dla mnie sa na poziomie przedszkola.

Jakoś nie wyobrażam sobie rozwiązanie tematu "Zasady zachowania się"... no tak, ale ja się nie znam.

A myslisz ze ile osob czytaloby ten temat przed wejsciem na IRCa? Przeczytaliby go tylko ci co zawsze na IRC wchodzili. Zreszta zasady zachowania sie na IRCu sa takie same jak wszedzie, a po czesci sa zawarte w regulaminie IRC.

Mhm, a połowa z nich i tak byłaby "Szukam przyjaciela" (:

A w dziale IRC to myslisz ze co by bylo? Tematy typu: "POMOSZCIE MI WEJSC NA CZATA??!?!?!??!?!?!", "Za co mam bana?", itp.

No cóż, nie to nie. Szkoda tylko, że ostatnio coraz więcej rzeczy napotyka sie na barierę "a po co?", "to nie wyjdzie!".

Wymien mi te rzeczy. Czekam. Chyba ze uwazasz pomysly typu Royal Frytex, itp. za naprawde warte realizacji.