Pokaż pełną wersje : Czy uh'maker ma byc ??Czy normalnie kupowac uhy??
Jonis ramitemus
01-05-2005, 09:29
Wpisujcie swoje sugestie.......
Bulboglowy
01-05-2005, 09:54
Jakie głupie pytanie -.-
Czy pracować, czy normalnie wydawać kase ?
albo
1. Mam 2,5k - czy wydać all na runy, czy mieć za chwile za 200+gp ?
2. Mam 0k - czy UH'maker ma być ? Czy normalnie żebrać na ulicy ?
@Topic: Kupować runy, gdy: masz niepotrzebną kasę (a kto ma?); nie chce cie sie robić UH'makerem; nie masz czasu na robienie UH'makerem; expisz i z dużym zyskiem zwraca ci sie za runy.
Sozemego
01-05-2005, 10:42
Moim zdaniem bezsensem jest uzywanie Uh-makera. Chyba, ze masz duze lagi i nie mozesz grac, to stawiasz sie takim drutkiem i robisz runy. W kazdym razie zrobienie marnego bp uha trwa 3h i 20 minut, a to troszke czasu jest. Osobiscie wole potrenowac poexpic i normalnie zarobic na uhy, zamiast tracic czas. Mozna oczywiscie robic jedno i drugie, ale to juz jest nielegalne (MC). Tak wiec, kupuj normalnie
Bulboglowy
01-05-2005, 22:35
Odpowiedź jest prosta: UH'maker ma być, ale nie twój ;p
Logujesz sie o 4-5 rano i szukasz nie-br UH'makerów, jak nie wiesz gdzie są na mapie to zobacz kto jest online (11 lvl Druid) i szukaj jego. Gdy znajdziesz to pewnie będzie auto-log, ale następnym razem już będziesz wiedział gdzie stoją, więc tylko GFB i jazda (jak ich trafisz to już się nie wylogują).
Jeżeli masz szczęście to trafisz może nawet na 4 UH'makerów, pomnóż to razy dwa bp UH i otrzymasz wynik.
RADA: Nie farmuj ciągle na tych samych UH'makerach, bo właściciel zamiast codziennie odrabiać 11 lvl, po prostu zrobi sobie nowych.
Szkoda, że większość MC'makerów to Polacy... Patriotyzm(?) albo 10bp/dzień.
Odpowiedź jest prosta: UH'maker ma być, ale nie twój ;p
Logujesz sie o 4-5 rano i szukasz nie-br UH'makerów, jak nie wiesz gdzie są na mapie to zobacz kto jest online (11 lvl Druid) i szukaj jego. Gdy znajdziesz to pewnie będzie auto-log, ale następnym razem już będziesz wiedział gdzie stoją, więc tylko GFB i jazda (jak ich trafisz to już się nie wylogują).
Jeżeli masz szczęście to trafisz może nawet na 4 UH'makerów, pomnóż to razy dwa bp UH i otrzymasz wynik.
RADA: Nie farmuj ciągle na tych samych UH'makerach, bo właściciel zamiast codziennie odrabiać 11 lvl, po prostu zrobi sobie nowych.
Szkoda, że większość MC'makerów to Polacy... Patriotyzm(?) albo 10bp/dzień.
Lol -.-
Myśl co piszesz nabku - 4 druty = red skull >.<
Ja juz wole wydac kase na Uhy niz na red skullu z własnej winy jechac.
O huntach nie wspominajac, bo mało kto gra druidem stojąc afk z botem w popularnych miejscach.
Tak więc 'stfu' !
Be happy :)
05-05-2005, 18:19
Ja powiem to tak: legalnie grajac nie ma najmniejszego sensu tracic 3,5 h na zrobienie bp uh. Jak rozwiniesz ladnie postac to zarobisz na uh bez problemu, grajac jednak z mc to uhmejker jest podstawa. Po co tracic kase na uhy jak mozna sobie w czasie hunta lub treningu wlasne uhy zrobic.
Bulboglowy
05-05-2005, 19:46
Lol -.-
Myśl co piszesz nabku - 4 druty = red skull >.<
Ja juz wole wydac kase na Uhy niz na red skullu z własnej winy jechac.
O huntach nie wspominajac, bo mało kto gra druidem stojąc afk z botem w popularnych miejscach.
Tak więc 'stfu' !
"STFU" do mnie ? Ty chyba dzisiaj mleka nie piłeś.
1. Jak ci się chce biegać 4 MC na Dragonie to prosze bardzo, ale na Galanie jest dużo MC na wolnym terenie, więc mi kitu nie wciskaj, że znaleźć nie umiesz.
2. Tylko baran zabija MC swoim main charem -.- Szkoda ci poświęcić te 4h żeby sobie new chara zrobić... i zarobić na tym min. 50k ?
Gdzie ty chodzisz do szkoły ? Trzeba list do ministerstwa wysłać, bo z kojarzeniem faktów to u was cieńko -.-
A teraz patrz:
Dajesz dobre rady ? Super, oby tak dalej!
Spamujesz na forum jakimiś, niczym nie popartymi, bzdurami ? Wynocha!
So... would you mind STFU and don't talk sh*t again ?
Jakie głupie pytanie -.-
Czy pracować, czy normalnie wydawać kase ?
albo
1. Mam 2,5k - czy wydać all na runy, czy mieć za chwile za 200+gp ?
2. Mam 0k - czy UH'maker ma być ? Czy normalnie żebrać na ulicy ?
@Topic: Kupować runy, gdy: masz niepotrzebną kasę (a kto ma?); nie chce cie sie robić UH'makerem; nie masz czasu na robienie UH'makerem; expisz i z dużym zyskiem zwraca ci sie za runy.
swięte słowa ;p
"STFU" do mnie ? Ty chyba dzisiaj mleka nie piłeś.
1. Jak ci się chce biegać 4 MC na Dragonie to prosze bardzo, ale na Galanie jest dużo MC na wolnym terenie, więc mi kitu nie wciskaj, że znaleźć nie umiesz.
2. Tylko baran zabija MC swoim main charem -.- Szkoda ci poświęcić te 4h żeby sobie new chara zrobić... i zarobić na tym min. 50k ?
Gdzie ty chodzisz do szkoły ? Trzeba list do ministerstwa wysłać, bo z kojarzeniem faktów to u was cieńko -.-
A teraz patrz:
Dajesz dobre rady ? Super, oby tak dalej!
Spamujesz na forum jakimiś, niczym nie popartymi, bzdurami ? Wynocha!
So... would you mind STFU and don't talk sh*t again ?
Ta super i moze robic tak co tydzien co ?? I bana sobie zrobic jeszcze ? Wtedy po co beda mi te uhy !! Czlowiek mysl troche... (bez obrazy)
Bulboglowy
10-05-2005, 13:39
1. Nie dostaniesz bana o ile umiesz dobrze liczyć unjustified'ki.
2. Licząc, że będziesz zabijał 1 osobę/dzień, 5 dni w tygodniu to zgarniesz ok. 10 bp UH. Drugi tydzień tylko 4 osoby i dalej nie masz red skulla.
3. Cztery godziny na rooku w zamian za 20 bp UH (czyli 50k) w ciągu dwóch tygodni + nie masz red skulla.
Czlowiek mysl troche...
Powiedz jak ty myślisz.
Vormencik
10-05-2005, 15:08
2. Licząc, że będziesz zabijał 1 osobę/dzień, 5 dni w tygodniu to zgarniesz ok. 10 bp UH. Drugi tydzień tylko 4 osoby i dalej nie masz red skulla.
3. Cztery godziny na rooku w zamian za 20 bp UH (czyli 50k) w ciągu dwóch tygodni + nie masz red skulla.
Powiedz jak ty myślisz.
Zastanawia mnie jedno ... po co ktoś miałby robic 4 chary, wylazic na maina, robic druty, wydawac mnostwo kasy na blanki+czar UH zeby sobie po prostu MCowac ?? Jak widzi sie 11 lvl druta stojacego afk i robiacego UH to odchodzi sie z daleka zeby krzywo nei spojrzec ... Taki naprzyklad Distaster Da'Rose. Wyzwal jakiegos kolesia na duela za to, ze zabil mu uhmakera ... 11 lvl druty maja prawie zawsze protectorow/rl charow. ja np na Iridi, zreszta na Titani tez tworzylem chara, a moja dziewczyna przechodzila mi rooka, ja robilem 11 lvl i 11 m lvl po czym UH !!! UH UH !! po zrobieniu kolo 40 m lvla podejrzewam ze ona zacznie grac i bedzie miala zabawe .. tak samo na titani ... zrobilem 11 lvl druta, a na 37 mlvlu ona poprosila mniei zebym dal zagrac ;] no i robila lvlki dosyc szybko, potem juz z HMM ale za cieniutka jest zeby zrobic jakies 40 lvl .. po prostu z 20 wyjsc nie mogla ;]
Dlatego proponuje NIE ZABIJAC UHMAKEROW !! Lepiej zrobic lvl z 30+ i Runemakera skolowac w zamian za protekta
Bulboglowy
10-05-2005, 15:54
Fajnie jest mieć protektora, ale w tym temacie rozwijamy kwestie czy opłaca się robić runy samemu.
Zastanawia mnie jedno ... po co ktoś miałby robic 4 chary, wylazic na maina, robic druty, wydawac mnostwo kasy na blanki+czar UH zeby sobie po prostu MCowac ??
Odpowiedź na twoje pytanie:
Siedząc 10h/dziennie na 5 UH'makerach masz 15 bp UH/dziennie = ok. 40k gp/dzień. Więc licząc, że nikt nie będzie ci ich zabijał to czysty zarobek. Niektórzy gracze (cheaterzy) wolą stracić 5 dni i mieć te 40k/dzień. Posiedzą da tygodnie i mają fajne eq, posiedzą drugie dwa tygodnie i mają UHy na exp. Potem pożyczają tych UH'makerów komuś innemu z gildii i wszyscy mają kupę kasy.
EDIT: Żeby ktoś głupio się nie pytał; granie na MC jest nielegalne w przeciwieństwie do zabijania takich MC. Tylko zyski są prawdziwe (w grze).
Lord_Nerevar
17-05-2005, 14:39
Hmm zależy : robie lekcje = Bot, nudze się to penetruje wybrzeża i poszukuje afkujących przyjemniaczków.... A nieraz kupuje :P. A jak ktoś mi ubije druta to ma gwarancje poxipolu ze nie oderwie się od ziemi( GS, hunter itp...)
Jerkov Thundersword
20-05-2005, 22:04
No cóż... lepiej rozwijać jedną postać i nie tracić czasu na UHmakera, na początku z UHmi jest krucho, ale później fundusze zbiera się bardzo szybko i można kupować kilka bp na zapas jak ma się już wystarczająco dobre wyposażenie.
Posiadam 40 lvl knighta, który spokojnie potrafi zarobić na siebie, lecz nie siedze 24h przed kompem, więc zrobiłem sobię druta na tym samym koncie dobije do 20 i wykupie mu promo, skoro i tak nie moge ciągle grać.. to w ten czas gdy nie mam czasu na tibie mój rune maker , robi mi runki zaczynająć od Destroy Field jak ide na Scarab'y skączywszy na uh, jeśli mam nadmiar to sprzedaje i mam na lepszy eq, i co najważniejsze nie musze biegać i czekać aż ktoś da oferte na trade.. sam sobie robie to co potrzebuje..
PzdR
Posiadam 40 lvl knighta, który spokojnie potrafi zarobić na siebie, lecz nie siedze 24h przed kompem, więc zrobiłem sobię druta na tym samym koncie dobije do 20 i wykupie mu promo, skoro i tak nie moge ciągle grać.. to w ten czas gdy nie mam czasu na tibie mój rune maker , robi mi runki zaczynająć od Destroy Field jak ide na Scarab'y skączywszy na uh, jeśli mam nadmiar to sprzedaje i mam na lepszy eq, i co najważniejsze nie musze biegać i czekać aż ktoś da oferte na trade.. sam sobie robie to co potrzebuje..
PzdR
czyli robisz runa na makro ale pamietaj że jesli dostaniesz bana na druta to cale konto bedzie zbanowane a nie tylko twoj drut
wiem że to nielegalne, ale mało jest soc/drutów bez " wspomagaczy" , naszczęście na moim świecie jes mało gm i cs , jak widzałem każdy nie wyżej niż 3 lvl.. a pozatym na odludziu tylko dla pcca, więc wątpie żeby dostał bana
Sozemego
29-05-2005, 12:28
Powiedz jak ty myślisz.
5 osob w tygodniu to red skull, wiaash ?
Bulboglowy
29-05-2005, 22:43
Ja zawsze myślałem, że 6 uj/tydzień to red skull. Przyznaję się, że sam nie próbowałem. Nie mam w zwyczaju zabijać ludzi.
Diluwagnu Dragon
31-05-2005, 20:43
Jesli masz duzo kasy to kupuj uhy ale jesli niemasz to załóz uh-makera. :]
Ja mam 4 postacie do pekowania, a wlasciwie do zabijania ludzi z autologiem. I zeby mi zaden noob ktory nie umie czytac nie powiedzial ze to mc :S to mowie ze loguje sie na JEDNEGO z nich na zmiane. Moimi ofiarami padaja ludzie oszukujacy, jak ktos sobie stoi i afkuje to go nie zabijam, ale jak sie nie odzywa a pod nim lezy duzo ryb i wciaz pojawiaja sie nowe to co innego, jak stoi sobie 3 druidow na 11-15 lev to zabijam 2, uciekam "na zgory upatrzone pozycje" x log, zabranie lootu inna postacia, log out, i ponowny log na pk. Jeszcze nikt mnie nie znalazl, bo raczej w ciagu 15 minut sie nei orietuja ze nie zyja 8o zaden z moich pekerow nie ma czachy, a zyski sa ogromne, tylko ze pierw trzeba poswiecic duzo czasu na znalezienie sobie takich ludzi ktorzy nagminnie uzywaja tibia suite. Mozna tez robic filmy tibi cam i jak jakis kumpel o wyzszym levelu bedzie nam chcial rookowac nasza pk postac to mu przeslac film :) Ale wlasnego druida tez warto miec, zwlaszcza jak ma sie pacca. Mozna nim afkowac na potege, nie trzeba sie martwic ze ktos go nam zabije, ale jednoczesnie nie mozna na sobie trzymac uhow. Ja potrafie spedzic pol dnia stoiac kolo kumpli, podchodzac do pc raz na 10 minut, lub dostajac sygnal na komorke ze ktos sie o mc przyczepia :)
Ale zjeżdzacie z tematu... Odpowiedz jest prosta jak konstrukcja cepa. Jeśli się ma robić uhy 1 druidem lepiej kupic bo w te 3h~ na bank sie wiecej zarobi. Inaczej jest gdy używa się mc. Musisz używać 4 druidów conajmniej (mniej się nie opłaca, bo jak nie ma bp uh na 1h to lepiej lotować przyjmując oczywiście, że ma sie postac z lv 30+) i wtedy się opłaca. Jeśli chcesz jednak grać fer i masz cierpliwość to polecam taki sposób- do 25lv robić se uhy, a potem już kupować (ja sam pierwszy bp uh kupiłem knightem na 30~ lv dopiero :D)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.