PDA

Pokaż pełną wersje : Problem z KnightOnline...

Kulikos
02-05-2005, 15:17
Mam sciągniętego klienta, spathowal się, wszystko ok. Zrobilem konto, wchodze na nie, i jak klikam na jakikolwiek server, robi sie disconect i gra sie wylacza. Czy jest to czasowe i zaraz sobie pogram, czy to jest masowe padniecie servera :P plz help :p

Pramus
02-05-2005, 17:25
CZsem się to zdarza... Ja tak miałem ale nie na wszystkich serwerach. Żebyś mógł podłączyć się do jakiegoś serwera po prostu wyłącz KO, uruchom ponownie i sprubój... Mi to działało. Gdyby tak nie poszło - poszukaj w google lub innej wyszukiwarce jakiegoś polskiego Forum o Knight Online, a takowe istnieją na pewno i poszukaj w działach Pomoc, FAQ czy coś tego typu, a napewo znajdziesz. ;)

Kulikos
03-05-2005, 11:06
A wiecie moze jak uzywac skili sorkiem?
potrzebne mi to ;p
Edit:Kurcze cos schrzanilem ze teraz nie moge pisac do ludzi 8o wie ktos jak to naprawic
Edit2:dobra wiem juz jak uzywac skilli ;] tylko teraz nie moge se z ludzmi pogadac :(

Pramus
03-05-2005, 12:57
Gdy osiągniesz 10lvl musisz iść do takiego dużego czegoś w Moradon. Taki jakby smok czy coś takiego. Musisz z nim pogadać i wybrać coś w stylu CHOOSE MY PROFESSION. Płacisz 10k i zostajesz magiem. Wtedy otwierasz Okno skills i masz tam Flame czyli ogień, Glacier czyli lód i Lighting czyli błyskawice. Rozkładasz skille wedle upodobania co każdy lvl. Z jednym lvlem możesz rozłożyć 3 pkt. Pod spodem są czary. Niektóre są zakryte znakiem zapytania, czyli nie masz jescze wystarczająco dużo punktów skilla danego typu. W opisie czaru pisze ile musisz mieć pkt. skilla na dany czar. Gdy masz już czar odkryty przeciągasz go na Lewo do paska pod którąś cyfrę i gdy naciśniesz daną cyfrę rzucisz przynależny czar.

Co do chatu musisz kliknąć daną grupę Normal (Gadasz normalnie), Party (gadasz w party), Clan (Gadasz w gildii), Private (klikasz na to i wpisujesz nick osoby z którą chcesz gadać) jest też parę innych okien. Gdy klikniesz na jakieś okno (oprócz party) musisz wcisnąć ENTER wpisać wiadomość i ją zatwierdzić ENTERem.

SŁUŻĘ POMOCĄ... ;)

tomcio3396
03-05-2005, 16:28
pomocy nie moge si do gry zalogować wyskakuje mi jakiś błąd ;(

Pramus
03-05-2005, 18:27
Jest coś w stylu depo... W mieście są 2 kobiety ale zapomnialem jak się one nazywają. Jak tylko się dowiem dam EDITa. W jakimkolwiek mieście i u którejkolwiek z nich jest wspólne Depo, czyli wszędzie mamy te samy itemki inaczej niż w Tibii. Co do goblinów:
Gobliny są koło wioski Piana Village, lecz dokładnej drogi nie pamiętam... Poszukaj na polskich forach w internecie, a napewno znajdziesz. :)

Thimburd
03-05-2005, 18:52
A ja mam problem. Zainstalowałem grę. Wchodzę, mam konto więc się loguje, tworze postać i uruchamiam grę. I po załadowaniu gry, gra się wiesza... -.-

Pramus
05-05-2005, 15:04
Ale już grasz widzisz swoją postać i świat czy jeszcez przed tym??? Jeśli tak:
na początku zdażają się lagi, sam je mam... Musisz pograć z 1-2 minuty i lagi powinny ustąpic. Jeśli zacina ci się gra przed wejściem do gry wyłącz i włącz z powrotem grę... ;)

SŁUŻĘ POMOCĄ!!!

Luckq
05-05-2005, 23:10
Za depo robią NPC o nazwie chyba 'Ina Hostes' albo coś w tym stylu. A do innego miasta dostajemy się poprzez teleport (polecam spojrzeć na jakąś mapę)

Vomusu
06-05-2005, 01:09
Gdy osiągniesz 10lvl musisz iść do takiego dużego czegoś w Moradon. Taki jakby smok czy coś takiego. Musisz z nim pogadać i wybrać coś w stylu CHOOSE MY PROFESSION. Płacisz 10k i zostajesz magiem. Wtedy otwierasz Okno skills i masz tam Flame czyli ogień, Glacier czyli lód i Lighting czyli błyskawice. Rozkładasz skille wedle upodobania co każdy lvl. Z jednym lvlem możesz rozłożyć 3 pkt. Pod spodem są czary. Niektóre są zakryte znakiem zapytania, czyli nie masz jescze wystarczająco dużo punktów skilla danego typu. W opisie czaru pisze ile musisz mieć pkt. skilla na dany czar. Gdy masz już czar odkryty przeciągasz go na Lewo do paska pod którąś cyfrę i gdy naciśniesz daną cyfrę rzucisz przynależny czar.

Co do chatu musisz kliknąć daną grupę Normal (Gadasz normalnie), Party (gadasz w party), Clan (Gadasz w gildii), Private (klikasz na to i wpisujesz nick osoby z którą chcesz gadać) jest też parę innych okien. Gdy klikniesz na jakieś okno (oprócz party) musisz wcisnąć ENTER wpisać wiadomość i ją zatwierdzić ENTERem.

SŁUŻĘ POMOCĄ... ;)

Oki:
1 Błąd - Nie płaci się 10k tylko 3k
2 Błąd - Za lvl dostaje się 2 skill pointy
3 Błąd - Nie klikasz na private i nie wpisujesz osoby, tylko klikasz na osobe i wtedy private

;)

Pramus
06-05-2005, 18:38
Oki:
1 Błąd - Nie płaci się 10k tylko 3k
2 Błąd - Za lvl dostaje się 2 skill pointy
3 Błąd - Nie klikasz na private i nie wpisujesz osoby, tylko klikasz na osobe i wtedy private

;)

Masz rację przy pkt. 1 oraz 2, ale się przy pkt. 3 częściowo myslisz. Można kliknąć na osobę ale gdy nie widzisz tej osoby wpisujesz jej nick ;)

Vomusu
07-05-2005, 16:37
Masz rację przy pkt. 1 oraz 2, ale się przy pkt. 3 częściowo myslisz. Można kliknąć na osobę ale gdy nie widzisz tej osoby wpisujesz jej nick ;)

jak nie widzisz osoby to piszesz /pm nick a nie klikasz na privaite i piszesz nick...

Kulikos
07-05-2005, 21:44
Mam problem :( jestem teraz warriorem, orkiem (jakos bardziej mi do gustu przypadli, ludzie som jacys tacy... mali xD) no i mam 10 lv ale nie wiem gdzie mam pojsc :( wie ktos moze?? Prosze o pomoc!

Vomusu
07-05-2005, 23:58
eeh na 10 lvlu postaraj się o party w moradon. zrób około 20 lvl, dobre uzbrojenie i potem możesz iść do Breth Village.

Kulikos
08-05-2005, 10:29
Hmmm... Czyli nie trzeba jak sorkiem gdzies isc i zdobyc tą możliwosc bycia flame, ice i tym ostatnim? Bo jak przeczytalemco mozna zrobic na 10 lv to tam pisalo tak:Visit Capitam Kunabarl when you reach lv 10 and he'll let chose your speciality.Choseind speciality reckiures 3000coins.
Tylko gdzie znalesc tego kapitana? prosze o szybkom odpowiedz

Pramus
09-05-2005, 17:00
Hmmm... Czyli nie trzeba jak sorkiem gdzies isc i zdobyc tą możliwosc bycia flame, ice i tym ostatnim? Bo jak przeczytalemco mozna zrobic na 10 lv to tam pisalo tak:Visit Capitam Kunabarl when you reach lv 10 and he'll let chose your speciality.Choseind speciality reckiures 3000coins.
Tylko gdzie znalesc tego kapitana? prosze o szybkom odpowiedz

Wyżej już napisałem, Należy zejść z górnej części miasta po schodach prowadzących do Proconsula, skręcić w lewo i kierować się wzdłuż tych schodów i tam znajdziesz wielką istotę - właśnie tego kapitana i rozmawiając z nim wybierasz coś w stylu "I WANT TO CHOOSE MY PROFFESION".\

P.S. Popracuj trochę nad Polską i Angielską Ortografią...

jak nie widzisz osoby to piszesz /pm nick a nie klikasz na privaite i piszesz nick...

O ile zakład, że jak kilkniesz PRIVATE i wpiszesz nick to włącza się prywatna rozmowa?

eeh na 10 lvlu postaraj się o party w moradon. zrób około 20 lvl, dobre uzbrojenie i potem możesz iść do Breth Village.

Nie zgadzam się całkowicie, ponieważ:
- na 10 lvlu jak już wcześniej mówiłem należy iśc do Kapitana i wybrać profesję (Nie jest to konieczne, ale bez tego nie skorzystamy z czarów typu FLAME, LIGHTING i GLACIER)

- robimy w Moradon 15 lvl, a następnie teleportem udajemy sie do PIANA VILLAGE i expimy na Gavoltach, następnie Werewolfach, a na końcu np. na Ape. Im dalej oddalimy się od wioski, tym lepsze będą potworkim, co także oznacza to, że jest tam bardziej niebezpiecznie.

PROSZĘ, ABY OSOBY KTÓRE MNIE POPRAWIAJĄ ROBIŁY TO Z SENSEM I UPEWNIŁY SIĘ CZY TO CO NAPISAŁEM JEST NA PEWNO BŁĘDNĘ, PONIEWAŻ ZDAŻAŁO SIĘ, ŻE PISAŁEM DOBRZE, A KTOŚ TO ŻLE PORAWIAŁ WPROWADZAJĄĆ INNYCH GRACZY W BŁĄD.

Eliot
09-05-2005, 17:16
Ja tez mam pytanie a mianowicie mam win 98se, wgrany sterownik Nvidi
do gforca "international" 71.84 i w niektorych grach (w tym knight online) niewidac grafik postaci, twarzy, rak inc. Normalnie uzywalbym starego sterownika ale na starym niechodzi panel LCD :(. Czy jest na to jakas rada?
Z gory dziekuje za checi pomocy.

Kulikos
09-05-2005, 19:27
@Adi Olsztyn
Stary ja pisze szybko, a nie patrze na błędy ortograficzne, a wtedy chodziło mi o szybką odpowiedź więc pisałem szybko żeby przybliżyć sprawe :p
No ale dobra, dla ciebie zaczne pisać bez błędów ;/.

Racon
09-05-2005, 19:32
Ja kiedys juz wgrałem w to ale nie moge uruchomic bo reintsalu wina XP po instalu pachów wykakuje bład o directX.
SS:
http://img.photobucket.com/albums/v392/Racon/problem.jpg

Pramus
10-05-2005, 18:57
Niestety ja korzystam w Windows XP od kiedy mam internet i nie wiem co poradzić w przypadkach problemów graficznych z KO pod WIN98.

@Racon
Myślę, że masz starą wersję DirectX bądź sterowników do karty graficznej. Zainstaluj pierw DirectX'a, a jeśli to nie działa ściągnij ze strony producenta karty graficznej najnowsze sterowniki do twojego modelu.

Co do WINDOWSÓW.... Gdy masz połączenie z internetem zainstaluj Windows XP, gdyż jest on najbardziej przystosowany do pracy w sieci INTERNET. Mimo, że WIN98 pracuje z internetem, był stworzony do pracy w nim głównie przez modem. WINXP ma lepsze zabezpieczenia i jest stworzony do pracy w internecie zarówno przy pomocy Modemu, jak i za pośrednictwem stałego łącza czy LANa.

Racon
10-05-2005, 19:04
Sterwoniki nie został mi direct gdzies na forum pisało ze potrzeba directa 9.0b a ja mam 9.0c instaluje 9.0b teraz ale nie wiem co się stanie gdy bedą 2 :) najwyzej komp wybuchnie :)

tomcio3396
10-05-2005, 22:32
kto mi powie coś takiego: skąd wziąć blood of woolf albo jakoś tak (potrzebne do urzycia czaru rouge dostępnego od 30 lvl)??

Pramus
11-05-2005, 16:55
Na pewno to sie nazywa blood of wolf??

Diamentowe Ostrze
11-05-2005, 17:35
Jest coś w stylu depo... W mieście są 2 kobiety ale zapomnialem jak się one nazywają. Jak tylko się dowiem dam EDITa. W jakimkolwiek mieście i u którejkolwiek z nich jest wspólne Depo, czyli wszędzie mamy te samy itemki inaczej niż w Tibii. Co do goblinów:
Gobliny są koło wioski Piana Village, lecz dokładnej drogi nie pamiętam... Poszukaj na polskich forach w internecie, a napewno znajdziesz. :)

Inn Hostess

krew wilka kupisz tam gdzie strzaly -.- to taki zab zakrwawiony

sorcer3
11-05-2005, 20:31
Jak klikasz serwer i wyskakuje ci disconnet to nie klikaj ok tylko jeszcze raz na inny serwer o tej samej nazwie npKlikasz diez2 wyskakuje disconnet to wtedy klikasz diez 1 . jesli znowu wyskoczy to samo to klikaj na ten serwer az do skutku.mi zawsze dzialalo :D .

P.S. jesli nie masz zamiaru placic za granie w knight-online to informuje ze za darmo mozna grac do 1czerwca.

tomcio3396
11-05-2005, 21:16
dzieki wszystkim za pomoc :D

Caer
11-05-2005, 22:16
Sciagnalem, wlaczylem... I to wyglada na rzeczywiscie fajne. Tylko mam problem. Na poczatku jak wyskakuje to okienko co sie wpisuje login i haslo, wpisuje wszystko co trzeba, daje submit, okienko mi znika i nic sie nie dzieje, gra sie nie wlacza(w zyciu nie widzialem takiego dlugiego zdania^^). HELP ME PLXOR!!!!

Pramus
12-05-2005, 17:06
Sciagnalem, wlaczylem... I to wyglada na rzeczywiscie fajne. Tylko mam problem. Na poczatku jak wyskakuje to okienko co sie wpisuje login i haslo, wpisuje wszystko co trzeba, daje submit, okienko mi znika i nic sie nie dzieje, gra sie nie wlacza(w zyciu nie widzialem takiego dlugiego zdania^^). HELP ME PLXOR!!!!

Ej ale tam gdzie wpisujesz passy to masz pelny ekran czy w oknie??? Jak masz w oknie to oznacza, ze sciagales gre z mirrora, a na www.knightonlineworld.com jest blad, ze link do downloadu z mirrora jest do starej wersji gry i sobie nie pograsz...

Inn Hostile

To się nazywa Inn Hostess, a nie In Hostile :p

Caer
12-05-2005, 17:10
To skad mam sciagnac nowa wersje tej gry? Gdzie moge znalezc jakies inne serwery? Bo jak zainstalowalem i pierwszy raz uruchomilem ta stara wersje to mialem tylko Odin i Xydonis 1 i 2.

Pramus
13-05-2005, 17:28
To skad mam sciagnac nowa wersje tej gry? Gdzie moge znalezc jakies inne serwery? Bo jak zainstalowalem i pierwszy raz uruchomilem ta stara wersje to mialem tylko Odin i Xydonis 1 i 2.

Jak na www.knightonlineworld.com wybierasz Download masz do wyboru ściąganie z głównego serwera lub z Mirrora. Należy wybrać ściąganie z głównego serveru :D

Caer
13-05-2005, 17:50
Juz se sciagnalem tego klienta, tylko ze teraz jak proboje sie zarejestrowac na www.knightonlineworld.com to mi pisze ze albo ID jest zajete albo ze wystapil blad podczas rejestracji. X( Probowalem prze IE i przez FireFox'a i w zadnym nie dziala. Ciagle wyskakuje ze wystapil blad podczas rejestracji. Ja nie wiem czy uda mi sie to kiedykolwiek wlaczyc... ;(

Wszystkie problemy zostaly pokonane B) Moge sobie w koncu spokojnie popykac.

Vomusu
14-05-2005, 11:56
- robimy w Moradon 15 lvl, a następnie teleportem udajemy sie do PIANA VILLAGE i expimy na Gavoltach, następnie Werewolfach, a na końcu np. na Ape. Im dalej oddalimy się od wioski, tym lepsze będą potworkim, co także oznacza to, że jest tam bardziej niebezpiecznie.

On gra orkiem nie czlowiekiem wiec jak ma isc do piana?

Pramus
14-05-2005, 14:58

A nie widziales nigdy Orca w Piana Village? <lol>

Luckq
14-05-2005, 16:32
Tak samo jak człowiek, tylko innym teleportem.

Vomusu
15-05-2005, 09:23
Taaaaaak? To powiedzcie jakim.

Pramus
15-05-2005, 10:59
Taaaaaak? To powiedzcie jakim.

Ja nigdy tam nie gralem ta zielona rasa (kto wam powiedzial, ze to orkowie??) wiec nie wiem ktorym teleportem, ale jestem pewien, ze mozna sie nimi dostac do Piana Village.

Vomusu
16-05-2005, 21:35
ok-ta rasa nie nazywa się Orkowie tylko Karus...

Stefan12532
19-05-2005, 22:08
no wlasnie. po sciagnieciu k online update-tuje ci gre. Ile to u was trwalo bo ja czekam pare godzin a update dalej... ehh

Pramus
20-05-2005, 18:39
no wlasnie. po sciagnieciu k online update-tuje ci gre. Ile to u was trwalo bo ja czekam pare godzin a update dalej... ehh

SCIAGALES INSTALKE Z MIRRORA CZY GLOWNGO SEVERA??? BO NA WWW.KNIGHONLINEWORLD.COM JEST MAIN SERVER ORAZ MIRROR. JEST BLAD NA STRONIE, PONIEWAZ MIRRO WYSYLA NAS DO STAREJ WERSJI GRY, CO NIEUMOZLIWIA NAM GRE NAWET PO ZAINSTALOWANIU PATCHA....

Stefan12532
20-05-2005, 21:31
ok to nastepne pytanie:

kiedy na www.knightonlineworld.com prubuje zalozyc konto przy wybieraniu panstwa...wlasciwie nei moge wybrac bo ... zamiast pokozania sie tej stroniczki z krajami to "change ..." czy jakos tak zaznacza sie ...ni kumam halp

Vomusu
21-05-2005, 07:18
wiem o co ci chodzi. musisz kozystac z jakiejs innej pzegladarki niz IE (mozilla, opera itp.) wlacz IE i bedzie dobze

kani_mani
24-05-2005, 15:01
Ja mam mały problem z rejestracją...

Wypełniam wszystkie wymagane pola, a gdy kilkam <Confirm> pojawia się komunikat o błędzie "Error occurred during the registration process". Może ktoś wie jak na to zaradzić?

PITERR
25-05-2005, 16:39
Pomocy !!!
Zciągnołem sobie KO z serwera, instalacja, konto.. ,- wszystko wyglądało ok
Odpaliłem launchera, gra się zaktualizowała - ok
Problem zaczął się pojawiać w momencie ekranu logowania - komp nie wyświetla tego trola czy cotojest? w tle widać tylko jakiś kontur rogów i topora - sam komp zaczął chodzić wolniej jak ATARI, a sprzęt mam bardziej wypasiony niż zalecany na http://www.knightonlineworld.com/ ale jeszcze wszystko ok - logowanie, połączenie z serwerem - ok!
a tu znowu jazda - mam włączyć tworzenie nowej postaci a tu na ekranie widać tylko buttony, a na środku białą plamę - i z tym sobie poradziłem szukając po omacku ;)
wkońcu gra zaczeła się ładować a tu - alert za mało pamięci wirtualnej !!
(komp chodzi coraz wolnieJ) zmiana rozmiaru pliku stronnicowania nic nie dała tylko pużniej w trakcie ładowania wyskakuje alert!! A na dodatek zaraz po alercie następuje reset kompa!! (ma zaktualizowanego Direct X i nic)
SORKI ZA PRZYNUDZANIE ALE CHCIAŁBYM SIĘ PRZYŁĄCZYĆ DO SZCZĘŚLIWCÓW GRAJĄCYCH W KO!! - a pomysłu co robić dalej niemam!
ZA WSZELKĄ POMOC W ROZWIĄZANIU PROBLEMU DZIĘKUJE !!!!!

kani_mani
26-05-2005, 20:43
Już rozgryzłem, dlaczego nie mogłem się zarejestrować...
Problem ustąpił, gdy w rybryce kraj, zamiast Poland wybrałem inny.....
Swoją drogą dziwne..., ale gierka jest spoko.

Punish
27-05-2005, 12:34
Mi KO nie chce dzialac
Jak mi sie gra laduje to wyskakuje tekst ze za malo pamieci wirtualnej chociarz na dwoch partycjach mam po 3GB wolnego miejsca a na trzeciej 50GB
A nawet jak sie juz zaladuje to mi sie komp restartuje

Co robic???

@Kani_mani

Tez mialem ten problem
Jak sie rejestrujesz to wpisz w polu "zip number" (czy cos takiego) kilka cyfr - jak nie napiszesz cyfr to takie cos ci wyskakuje

Widze ze tu sie kilka osob zastanawia jak karusem dojsc do piana - chyba nie dojdziecie w zadnej elmoradzkiej wiosce nie widzialem karusa
Gavolty sa w okolicy wszystkich wiosek, i karusowych i elmoradzkich

Afiks
27-05-2005, 13:28
jak masz xpka to odinstaluj sp2. Powinno pomóc.

btw. odpowiedz juz jest w temacie "Knight online - opinie, sugestie, pytania(or smth like that)

Punish
28-05-2005, 13:24
Ehmmm... troche nie obeznany jestem.... co to jest sp2?

Sorccerer of Celesta
29-05-2005, 19:00
co to Account ID?
Edit1 już wiem

Hano Apokalipsa
29-05-2005, 19:12
WEsss tam sie nawet zarejestrowac nie da.... wpisalem wszystkie rzeczy i daje confirm a wyskakuje jakis błąd cos w stylu error ocurred on registration process

kani_mani
29-05-2005, 21:25
WEsss tam sie nawet zarejestrowac nie da.... wpisalem wszystkie rzeczy i daje confirm a wyskakuje jakis błąd cos w stylu error ocurred on registration process

Też tak miałem... Gdybyś czytał cały temat to byś wiedział:P. W polu "country" nie wybieraj Polski, tylko jakieś inne państwo (ja wybrałem Grecję) i o dziwo błąd ustąpił...

Bondyr
29-05-2005, 22:32
Ehmmm... troche nie obeznany jestem.... co to jest sp2?

Service Pack 2

mój kumpel też ma problem z ilością pamięci wirtualnej... aktualnie próbuje mu pomóc, ale nic sie nie udaje (nawet nie myslcie o zmianie wartosci pamieci wirtualnej, tez nic) osobiście polecam oficjalne forum gry lub
www.forumko.prv.pl (http://www.forumko.prv.pl)

Resthin
29-05-2005, 22:48
Odinstaluj Sp2 _start-panet sterowania- dodaj usun programy_ pomaga na 100 % wiem bo sam to zrobilem. Jesli boisz sie ze wlamia ci sie na kompa zaisntaluj sp 1 Ko chodzi na nim, albo dobrego firewalla.

Mentos
08-06-2005, 20:51
Włączam grę.. te przerywniki (twórci i logo) i nagle...

Całe czarne tło i komunikat:
http://img94.echo.cx/img94/1949/blad9om.png

O co chodzi??

befavaza
19-08-2006, 12:38
Kim gracie i jakie lvle?

Ja mam
47 Roque-Assasin/Archer
42 Mage -Flame/Glacier :)
35 Priest -Healer/Buffer (nudziło mi się xP)

Gram na xydonis (najczęsciej 2), rasa El Morad
Ps. Buy chitin roque set +4/+5 ! Sell Iron Bow +2 18m!

@up
Sciągnij jeszcze raz klienta, powinno pomóc albo powyłanczaj programy typu Deamon i inne virtualne dyski.

befavaza
19-08-2006, 12:41
A nie widziales nigdy Orca w Piana Village? <lol>

To nie orki tylko Karus! ;F

Memento Mori
20-08-2006, 11:28
Jak moglby ktos zalozyc mi konto, ostatecznie powiedziec co zrobic zeby nie wyskakiwalo

Account creation failed. Please check that you have filled out all fields marked required and try again.Click here to try again.
to prosilbym o odezwanie sie na gg 7965884 (od razu mowic ze o KO chodzi). Z gory dziekuje ;*